БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
  • sofia
За месните пюрета аз процедирам така - давам половин бурканче, а остатъка замразявам във фризера. Когато реша (може и след ден да е), вадя бурканчето и след 2-3 ч.е размръзнало и готово за затопляне и ядене.
Натали, не знам каква марка пюрета ползваш, но специално на Гербер изрично е упоменато на етикета да не се замразява.

# 31
... И аз да попитам още нещо - понеже моята малката едвам я накарвам да пие прясно мляко,се чудя дали да й взема поне за още месец-два АМ ? (нали ги дават до 3-годишна възраст) ще се радвам да споделите мнението си.
Лекар, когото много уважавам ме посъветва именно това - "Давай адаптирано!" На въпроса ми "Докога?" отговорът беше "Докато можеш да издържаш финансово..."  Wink

Не се учудвам. Прясното мляко, което ни продават знаем ли какво е.

# 32
За месните пюрета аз процедирам така - давам половин бурканче, а остатъка замразявам във фризера. Когато реша (може и след ден да е), вадя бурканчето и след 2-3 ч.е размръзнало и готово за затопляне и ядене.
Натали, не знам каква марка пюрета ползваш, но специално на Гербер изрично е упоменато на етикета да не се замразява.

замразявала съм на Хип и са си ок. Бих замразила и на Гербер, ако ми остане. Не знам какъв би могъл да е проблема...

# 33
  • sofia

замразявала съм на Хип и са си ок. Бих замразила и на Гербер, ако ми остане. Не знам какъв би могъл да е проблема...

И аз не знам. Производителят така е решил.

# 34
Ти би ли замразила ядене за теб по същия начин? При положение, че можеш да си ядеш току-що сготвено, отворено бурканче. Аз не бих, за нищо на света.

# 35
Мама на Хриси, мерси. И мойто от два дни не вечеря. Тази вечер бяхме на детско парти и там яде соленки като невиждал. После вкъщи нямаше нищо против, че му хапнах супата. Да яде каквото иска.
Малката Лисичка, аз мисля, че няма никакъв проблем да пие докато й харесва  Peace. Киндера не ставаха ли за по-големи? Тази тема тук е обсъждана много и знам, че и след 3 годишна възраст майките дават.
Благодаря Ви за отговорите,кой е този Киндер ?  newsm78

# 36
Това е млякото след 3-ката. Лактана и Милупа знам, че имат Киндер. Виж в нета.

# 37
Това е млякото след 3-ката. Лактана и Милупа знам, че имат Киндер. Виж в нета.
Благодаря още веднъж,утре ще идем на оглед и ще взема да си й давам  Hug

# 38
  • Berlin
Здравейте! Имам следната чуденка - ще захранвам с оризова каша и се чудя има ли значение дали ще е млечна или безмлечна? Пием Лактана и мисля да взема каша на Лактана, поради това, че млечната е със същото мляко. Но ако взема безмлечна, мога да взема всяка друга и да я правя с неговото мляко. Изобщо има ли някаква голяма разлика каква ще дам сега?

# 39
Вече няма такова значение, но най-хубаво е да вземеш на Лактана. Много е хубава  Peace.

# 40
А ако детето е записано на детска кухня и например има в менюто готвен грах,но в него се съдържа и домат,а детето не е захранено нито с домат,нито с грах,какво се прави?  newsm78
И друго....Кухните са от 10-и месец,но като гледам някой десерти се правят с прясно мляко.
Исках да се запишем на кухня от 10-и месец,но незнам дали да се изчака да се въведат максимално повече храни?  newsm78
И изобщо не знам как ще стане всеки нов продукт да се вкарва по няколко дни.Все нещо няма да съм се сетила да го въведа преди това #Crazy

# 41
  • Пловдив
Здравейте и аз имам въпрос: Кога въведохте белтък? и с какво количество започнахте? Знам че е силен алерген и ме е страх да го въведа , ще се радван тези които са въвели да споделят.
  bouquet
lizi_beti  да кухните са от 10м до 3г и храната е една и съща и за тези на 10м и за тези на 3год., аз немисля че е правилно така но... , мисля че трябва да има разделение поне от 10м до 1,5г. и от 1,5г. до 3г..

# 42
Лизи, аз изчаках с ДК до 1 г и 1 м като последния месец въвеждах някой храни, които видях, че се ползват. Сега сме на Беборани и там има разделение 6-9 месеца и 10 м. - 3 г. Ето ти линк и погледни първа група дали ви устройва http://www.dkbeborani.com/menyu-za-tekushtata-sedmitza.html. Аз лично предпочитах да го оставя на менюта до годинка, най-вече заради месото.
Мимата, белтък се въвежда след годинка. Започва се с малко, както при жълтъка. Можеш да свариш яйце и да добавиш към зеленчуково пюренце за обяд. Така се усвоява най-добре  Peace.

# 43
  • ту тук, ту там
Благодаря на всички, които са взели отношение по въпроса с даването на месце и запазването на месните пюрета!   bouquet Мисля, че не бих посмяла да замразявам купешките пюрета обаче...

Въвела съм просо преди десетина дни, оттогава вчера дадох за пръв път. Изяде не повече от 50-60 гр., (готова каша на Хип, смесена с намачкан банан), но след около половин час имаше доста бурна реакция - спазми, разстройство, рев.  ooooh! За около половин час. Няма от какво друго да е, освен от кашата. Ясно, че сега ще спра да я предлагам, но се питам дали да я спра изобщо, или след известно време да опитам отново?!  newsm78 Това дали е алергична реакция? В петък сме на консултация, ще питам и ЛЛ на детето, ама да споделя и тук ми се искаше... 

# 44
Мисля,че не е от кашата,ако беше щеше да получи реакция дори и от една лъжичка,просото не съдържа глутен от който може да се получи такава реакция,изчакай няколко дни и я предложи пак.

Общи условия

Активация на акаунт