БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 038
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
И аз не давам, но има кой да дава. Някои майки даже си гонят децата по градинките с пакета с бисвитите "хапни та хапни". И то деца по 16 кила на годинка.  #Crazy

# 301
Bona Dea, може да направш кремче с млякото, може да дадеш нещо, в което прсъства прясно мляко. Аз го варих преди да го дам в натурален вид макар и да е готово за дректна консумаця.

# 302
michelangela simoni  много ти благодаря за съвета!  bouquet
 Не го хареса / като дадох да го пие/ и затова направих шейк с банан - така го опита.

# 303
Малко глупави въпроси ама ....като не знам по-добре да питам
1.Каква консистенция трябва да бъде попарата на 8 ,5 месечно бебе?
Аз попара съм яла за първи път на около 4,5 години и спомените ми са за сухар на парченца,натрошено сирене,масло и вода,колкото да се рамекне сухара.Да ама на 8 месечно как да я приготвя? Да пасирам ли всичко?
2.Понеже още кърмя,след зеленчуковото пюре с жълтък ,предлагам веднага или след известно време кърма,но тя невинаги иска.Понеже не знам колко кърма поема за денонощие ми се иска да и слагам и АМ към зеленчуковото.По колко да слагам на едно бурканче от 190 гр.и как-направо сухото мляко вътре и да разбъркам или да го разтворя във вода?

# 304
Bona Dea, помислих си, че едва ли ще се хареса в натурален вид. Даде ми обаче отлична идея за следобедна закуска.

лизи бети, консистенцията трябва детето да определи. Може и да е пасирана може и само намачкана. Моето успяваше да я прекара само пасирана.
Единия вариант е да кърмиш и половин час по-късно да даваш пюрето. Другия да дадеш пюрето и когато иска да й даваш да суче. Ако кърмех нямаше да давам АМ. Ако все пак се страхуваш много, че млякото не достига можеш да добавяш АМ. Аз слагах м/у 30 и 60 мл готово АМ в пюрето и разбърквах.

# 305
Здравейте, аз пак съм с въпрос  Simple Smile
Въвела съм оризова каша и ябълка, днес дадох ябълкова зърнена каша на Хумана. В съдържанието пише: малтодекстрин, скорбяла, фруктоза, оризови стърготини, царевични стърготини, глюкоза, ябълка на прах 5.5%, витаминна смес, железен дифосфат, калиев йодат. Въпросът е колко нови неща  въвеждам с тази каша? Царевица само или и  друго нещо. След тази каша мога ли да считам царевицата за въведена? Мога ли да я давам направо следобед или да я въвеждам и нея преди обед?

# 306
Новото е само царевичните стърготини.

# 307
И мен ме интересува царевичните стърготини царевица ли означава, че е въведена или количеството им е незначително ?

# 308
Bona Dea, помислих си, че едва ли ще се хареса в натурален вид. Даде ми обаче отлична идея за следобедна закуска.

лизи бети, консистенцията трябва детето да определи. Може и да е пасирана може и само намачкана. Моето успяваше да я прекара само пасирана.
Единия вариант е да кърмиш и половин час по-късно да даваш пюрето. Другия да дадеш пюрето и когато иска да й даваш да суче. Ако кърмех нямаше да давам АМ. Ако все пак се страхуваш много, че млякото не достига можеш да добавяш АМ. Аз слагах м/у 30 и 60 мл готово АМ в пюрето и разбърквах.

Ами кърмата ми определено намалява и незнам дали си взема достатъчно,затова предпочитам да се презастраховам и да и добавям АМ.Иначе тя с кърменето си е на поискване откакто стана на 2 месеца и няма и да спирам стига да има какво да и давам,че тя шише не иска и ще бъде драма,как ще и давам да пие.А отностно АМ-аз нямам възможност да и приготвям домашни затова давам готови пюрета.Ако добавям 30 мл примерно приготвено АМ,няма ли да стане ,много течно ?  newsm78

# 309
И мен ме интересува царевичните стърготини царевица ли означава, че е въведена или количеството им е незначително ?

Именно, количеството е незначително.
Най-добре е да се захрани постепенно с царевична каша. Ориз и царевица на Милупа е добър избор.

# 310
Кашата на Милупа ориз и царевица е млечна, а ние сме на Лактана. Това проблем ли е или да ползвам натурално царевично нишисте в кисел например ?

# 311
Не, не е проблем.
Млякото в каши Милупа е адаптирано.
Можеш да въведеш царевица и с царевично нишесте.
Мисля, че каша е по-удачен вариант. Но ти сама ще прецениш най-добре.

# 312
Попитах, защото нали не е добре да се сменят млеката или това не се отнася когато са в каши. Аз смятах да избягвам други марки млечни каши ако не са на Лактана, защото сме на това АМ. Мога ли вече да въвеждам царевица или е рано ? Чери, благодаря ! Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 23:41 от Mama Linda

# 313
Сега погледнах възрастта на бебето.
Царевица от каша е най-щадяща за стомаха.
Най-добре е да се въведе около 7-мия месец.
Няма никакъв проблем да се въведе с каша, която е млечна и е на друга фирма, различна от формулата, т.е. марката на формулата, която пие бебето.

# 314
  • Пловдив
Здравейте!
Синът ми е на 7 месеца и млякото,което му давам е NAN Sensitive. (пие го от 3 месечен)
Въпросът ми е дали за тези месеци е добре това мляко и трябва ли да го сменя вече?
Имам чувството,че не го харесва колкото преди. /със захранването сме на месо,зеленчуци,плодове/

Общи условия

Активация на акаунт