БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
Да питам ако сме яла два дни по едно парченце портокал-по точно смукали Laughingи два поредни дни сок от половин портокал разреден с водичка значи ли ,че портокала е въведен Rolling Eyes
Мога ли да продължа с други цитруси и какви....
да кажа само..че имахме алергия и...цитрусите са ми с повишено внимание при въвеждане Rolling Eyes

# 406
Бъни, можеш да дадеш мандарина, лимон, киви, ананас.

Пеперудке, 5 гр. месо за начало е 1 ч.л., което ще рече, че е напълно ок.

Съни скай, детето ти е почти на 2 години. Не разбирам какво те притеснява в този флейкс?!

# 407
  • Бургас
Sourcherry, аз май се притеснявам без повод и много ги обмислям нещата. ooooh! Димана наистина е голяма вече..... Благодаря ти за пореден път за отговора !  Hug

# 408
От известно време моето детенце пие АМ по 3-ти на ден - сутрин около 9 /тогава става от сън/ 120мл, следва закуска ; обяд - около 13ч . След следобедния сън около 16ч пак пие АМ - 120мл. После пак е гладна и към 17ч давам или кисело мляко с бисквита, или грис.  Към 19 вечеря - млечна каша, понякога много обича варени картофи с извара. Към 22ч ляга да спи и преди сън пие 120 мл АМ.
Въпросът ми е къде в този режим да вместя плодовете, които обича или пък да сменям режима?
По-рано давах към 16 ч, но сега иска мляко по това време. Ние хапваме към 21ч и тя също иска, а дали е добре за нея? Опитвала съм преди обяда, но много не и се иска, а и обикновено тогава сме навън

# 409
Давай плода когато го иска.

# 410
Момичета, имам нужда от съвет.
Захраних бебка на 5 навършени месеца (преди 3 седмици) с тиква. След това въведох картоф ( не особено успешно) и морков. Правя комбинации между трите зеленчука, приемат се горе-долу добре, като изключим картофа, него винаги го усеща. Количеството, което изяжда е 2/3 от малкото бурканче на Хип от 125 мл., след това пие адаптирано мляко.
Имам чувството, че не се справям особено добре със захранването - не знам кой  друг зеленчук мога да включа, от кога да започна с плодовите пюренца и кога мога да давам оризова каша.
Другото, което ме притеснява е че тя категорично отказва вода, дори и след като е захранена.

# 411
Моли, можеш да въведеш тиквичка, пащърнак, зелен фасул.
После започвай и плодовите пюрета. Между тях вмъкни и оризова каша.
Количеството, което изяжда е чудесно за начало на захранването.
Вода предлагай. Когато е жадна, ще пие.

# 412
Здравейте!

Днес е 3-ти ден, в който въвеждам заешко месо. Няма реакция от него. Да изчакам ли ден-два преди да въведа следващия вид месо и новото месо ли да давам по няколко лъжички или може направо едно бурканче от малките.

# 413
За 3 дни не е въведено месото. Давай поне още 2 дни, за да се счита за успешно въведено.

# 414
Sourcherry, мерси Simple Smile

# 415
  • Бургас
И новото месо след това също толкова дълго и по-малко в началото.

# 416
Колко време се въвежда глутена ? Задължително ли е да се дава 1 месец плътно, за да се натрупа в организма и ако има реакция да я отключи, или поне да се забележат симптомите.
Миналия ден захраних с овесена каша с ябълка и ванилия на Лактна - 60 мл, на следващия ден дадох направо цяла доза 150-160. В следващите 3-4 дни мисля всеки ден да давам по цяла доза каша, не знам колко е редно. След това да преминем направо на бисквити и после пшеницата.

# 417
Задължително ли е да се дава 1 месец плътно...

Не.
Добре си постъпила с овесената каша. Дай и пшеница след това, както си решила Peace.

# 418
Бъни, можеш да дадеш мандарина, лимон, киви, ананас.
Мерси май ще се престраша първо за мандарина..те нали от едно семейство с портокала newsm78
А тези количества дето ги пи на сок и яде ..4 дни ....и тук ли важи това правило, че още трябва да дам, че да е въведено.
Струва ми се малко като количество... да считам за ОК при положение, че пожелава само по едно парченце два дни и още два дни сок от половин портокал ама с водичка newsm78

# 419
Бъни, въвела си портокал. С мандарината са от едно семейство.
По-натам опитай да дадеш и грейпфрут.

Общи условия

Активация на акаунт