БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 038
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Каша всеки ден ли трябва да се яде? И трябва ли м/у пюрето (давам на обяд) и кашата (следобяд) да има мляко или може да са едно след друго?
Каша може да се яде всеки ден.Аз давам всеки ден.Не се пълнее ако това те тревожи-слаботелесни сме Laughing
За млякото детенцето май е много малко още да има заместени хранения.Аз на тази възраст преди или след пюрето и кашата винаги съм давала да суче.
По принцип пюрета без мляко , каши ако са безмлечни също, не се считат за пълноценно хранене.Затова се предлага кърма и пюрето съответно кашата трябва да имат АМ или друг млечен протеин ако сте на смесено хранене.
Оризавата каша и тиквата си ги въвела Да Peace

Бъни, въпроса ми беше продиктуван именно от твоя пост. Пишеш, че не може да се замести хранене при толкова малко бебе и затова попитах от кога може. Бях чела за годинката, но съм чела и, че до 8-9 месеца детето не трябва да има заместени повече от 2 хранения. Вече ме убедихте, благодаря  Grinning
Ето тук има доста инфо
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346717.0 - Шаманката е обяснила доста подробно Peace
тук също
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174022.0
Захранване означава добавяне на не-млечна храна, а не заместване на кърма с адаптирано мляко (АМ). За растежа са нужни допълнителни количества вещества (напр. желязо), които не могат да се получат само от кърмата и затова е необходимо захранването.
от тук http://blog.--reklamen-spam--/?p=540-с уговорката, че това е примерна схема.
Всеки сам решава.Някои дават сок и на 2 месеца Rolling Eyes
Весело послещане на Новата Година мами Hug..отивам да се приготвям, че петима Петко не чакат hahaha

Последна редакция: сб, 31 дек 2011, 17:25 от Бъни

# 286
  • Berlin
Честита нова година!
Бъни, благодаря, давам млечна каша, а след пюрето шише с мляко. Не се притеснявам,че ще напълнее. Simple Smile Просто се чудех дали е ок да давам всеки ден,харесва му. Другите хранения са ни 3 х 180-200мл АМ.

# 287
  • Бургас
Момичета, моята племенница досега е била само на кърма. На 6 месеца и половина майка ѝ е започнала захранване с морков и картоф(домашни), но следва запек - който с Био Гайа и Дуфалак (изписани от педиатър) трудно минават. Тя пак ѝ дава само кърма и няма проблеми с акането.

Колко време след това е добре да започне захранване и с какво?

# 288
Момичета, моята племенница досега е била само на кърма. На 6 месеца и половина майка ѝ е започнала захранване с морков и картоф(домашни), но следва запек - който с Био Гайа и Дуфалак (изписани от педиатър) трудно минават. Тя пак ѝ дава само кърма и няма проблеми с акането.

Колко време след това е добре да започне захранване и с какво?

Нашата педиатърка препоръча да се започне с тиква ако има проблем с изхожданията ,тъй като моркова и картофа запичат.Отностно запека-ние също бяхме на Дуфалак (не че помогна),но за момента беше единственото решение.Същият педиатър каза ако си намерим свещички от Гърция да спирам Дуфалака.Въпросните свещички са за бебета и съдържат само глицерин,вода и желатин.Слагат се веднъж на 3 дни ако не се е изходило само бебето,като се навлажняват с вода.Действат м/у 5 и 30 мин. ,изхвърлят от тялото с а...то и според 2-ма педиатри са най-ефикасни и безвредни.Не е лекарство като Дуфалака,а за термометъра ми казаха да не си и помислям.Аз не съм спирала със захранването.Просто въведох първо тези неща които не са запичащи и отначало слагах свещички,ако пропуснеше 4 дни.После нещата си се нормализираха.

# 289
За много години, момичета!
Да сме здрави и усмихнати  през цялата година!

Съжалявам, че връщам темата назад, но се налага пак да питам - как да процедирам с рибата?
Наистина ли не трябва да захранвам със сьомга? Треска ли да търся или какво?
А и, предвид количеството риба в едно пюре, как да постъпя? Ние сме вече над годинка...

# 290
Писахме по твоя въпрос. Сьомгата е за възрастта над годинка. Тогава може и цялото пюре да дадеш. Сега предложи друг вид риба в количество до чаена лъжичка.

Sunny Sky,  щом детето има проблеми отложете за седмица захранването и продължете с разхлабващи зеленчуци и плодове. По принцип се комбинират разхлабващ с запичащ за да няма изненади и в двете посоки. В началото се захранва моно.

# 291
  • Бургас
lizi_beti,michelangela simoni  , Благодаря !   bouquet
Определено ще я посъветвам да изчака и да продължи с круша примерно.  Peace

# 292
За много години, момичета Hug
Аз да питам, захранихме се със зеленчукови пюрета, вече почти месец ги яде на обед и докърмях, но вече почна по 1 цяло бурканче да излапва и мисля да заместим изцяло кърменето на обед newsm78
Сега какво трябва да вкарам, нещо за следобедна закуска ли newsm78
На 6 месеца и половина е момата Peace Иска ми се да намалявам кърменията, защото почва да хапе лошо, а и не смятам да я кърмя дълго Crazy

# 293
За много години на всички Hug,можеш да захранваш с каша за следобедна закуска,като не искаш да кърмиш взимай млечни каши,или АМ и добавяй.

# 294
  • Sunshine state
gudzy,просто за обяд даваш зеленчуково-млечно пюре и готово. Peace

# 295
Sunny Sky , аз бих спряла със захранването за седмица и след това бих предложила тиква. Освен всичко останало, е добре детето да приема повече течности при запек и да се симулира каране на колело с крачета Peace
Аз от утре смятам да въвеждам прясно мляко. Купила съм био в кутия, но се чудя дали да го варя и какво количество да дам като начало?

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 18:52 от Bona Dea

# 296
Как ги планирате по дни тия въвеждания на отделна храна, много ми е интересно  Peace. Все едно децата поемат като тенджери, а вие само решавате какво да сложите  newsm78. Моята като бутнеше лъжицата (още първата) с език и върви въвеждай. Злояда е и ядеше 2 вида пюрета всичко на всичко.

# 297
Как ги планирате по дни тия въвеждания на отделна храна, много ми е интересно  Peace.
Като предлагам храната под различна форма докато намеря удачен и приемаш се вариант Peace
Някой неща на пюре така и не се харесаха и не се ядат у нас.
Но се харесват под формата на банички, бисквитки, крекери, кюфтенца на пара и т.н

# 298
Как ги планирате по дни тия въвеждания на отделна храна, много ми е интересно  Peace.
Като предлагам храната под различна форма докато намеря удачен и приемаш се вариант Peace
Но се харесват под формата на банички, бисквитки, крекери, кюфтенца на пара и т.н
Ти за някакви домашни крекери и бисквити ли пишеш?

# 299
Ти за някакви домашни крекери и бисквити ли пишеш?
Да.Купени не давам на детето.

Общи условия

Активация на акаунт