БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 038
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, колко време мога да съхранявам сварен белтък в хладилника?
Ако е сварен днес, мога ли и утре да дам от него? (имаме само две домашни и много пресни яйца)
А до какво количество белтък трябва да стигнем, за да се счита въведен?

# 346
Здравейте момичета! Искам да попитам, възможно ли е детето да се обрине от АМ, но примерно 10 дена след като е почнала да го пие?
От началото бяхме на ХИП Комбиотик, след проблеми с коремчето, реших да ги сменя с Аптамил Комфорт, всичко беше ок с него, само дето акото миришеше зверски, инъче си акаше 2 пъти на ден - зелено ако. Когато се появиха черни нишки, смених с Хумана от която пък се запече. Днес вече има доста пъпчици - ситни по телцето, по личицето... Вече незнам какво да направя и на какво се дължи. Имах 1 една кутия Аптамил Комфорт, давах и днес от него - изака се. Ох объркано стана. С две думи незнам какво мляко да и давам, дали да се върнем на Хипа или да пробваме с друго. Едно ми е ясно, на всяко дете различното мляко се отразява по различен начин. Педиатърката ни сякаш няма мнение по въпроса и незнам какво решение да взема???
Консултирай се с добър педиатър.Говориш за черни нишки newsm78,зелено съдържание на памперса newsm78, обриви...аз не съм специалист, но доста чета за алергични реакции Rolling Eyes.
Една консултация няма да навреди Peaceщом личната няма мнение потърси друг лекар-като те чета по описанието което даваш може и Гастро
Зеленото съдържимо на памперса може да се дължи на колики,....но не винаги.В някои случай алергичните реакции се проявяват след определен период от време с натрупване на алергена.
Успех Hug

# 347
  • Berlin
Май доста момичета бяха писали, че от Аптамил комфорт бебетата са имали черни нишки в акото.

# 348
  • Варна
Благодаря момичета, на гастро сме следващата седмица. А м/увременно ваксината трябва ли да се отлага ако има обрив с неизвестен характер /предстои ни 2-ри прием на тази 5 валентната и пневмококовата/?

# 349
  • Sunshine state
Светле,за отлагане на ваксината може само педито да каже. Peace
Дано бебка да се оправи скоро. Praynig  Hug

# 350
  • Варна
Благодаря Пупи  Hug

# 351
Благодаря момичета, на гастро сме следващата седмица. А м/увременно ваксината трябва ли да се отлага ако има обрив с неизвестен характер /предстои ни 2-ри прием на тази 5 валентната и пневмококовата/?

Да.
На бебе с обрив аз не бих рискувала да поставям ваксина.
Само обрив ли има? Добре е освен гастроентеролог, да посетите и алерголог.
А за претопляне мислила ли си? Бебешко акне?

# 352
  • Варна
Незнам за претопляне, и акнето - чесно казано, срам ме е ама незнам как трябва да изглеждат. По личицето май са бебешко акне - едни ситни, с цвят на кожата и. И се виждат на светлина като издатинки. И покрай ушенцата има, стигат до главичката.А кожата и е толкова бяла, че като я докосна се зачервява или стават червени пъпчици и после се махат бързо. На кръстчето, където стига пампата също е изринато - червеникави петънца, оставям я по голо дупе след всяка смяна и отшумяват, докато не сложим отново памперс. А другите по коремчето са тук-таме, на рядко са и са точно като бледо червени точици. И те се появяват и изчезват.
От претоплянне какъв цвят трябва да са  newsm78 През деня я държа на 21-22 макс. градуса с боди с къс ръкав и лека памучна блуза. Вечер спи на 18-19 градуса.
Купих един лосион на Адерма - екзомега - може ли да е от него? Но пък само 2 пъти мазах. А преди него имаше една две пъпчици.
Пак се улях  Embarassed

# 353
Може да са от претопляне. Поне това, което описваш по тялото - коремче, кръст.
За лицето - може да е атопичен дерматит. Щом отива и към ушите. Може и нищо да не е.
Не мажи известно време лицето. Мисля, че ще й мине от нищото.

# 354
  • Sunshine state
Ние имахме пъпчици от памперсите Molfix,които стигаха до вратлето.Сменихме ги и оттогава сме нямали проблеми. Peace

# 355
  • Варна
Лицето го минавам засега с преварена водичка само.
С пелени на Памперс сме, досега сякаш не се е получавало чак така.
/Ох тази бялата кожа... и аз съм така, баща и е черничък - на него да се беше метнала/

Благодаря момичета, значи ще си отида на консултацията и каквото прецени педито   bouquet

# 356
Бялата кожа си е бяла кожа. Не е задължително да е свързано с проблеми.
Моето дете е с много бяла кожа, ама много. Никога не е имал проблеми.

# 357
Аз съм давала Аптамил комфорт на тази възраст и акото също стана зелено, но нишки е нямало. След смяната се нормализира. Бебето е на 3 м не е ли късно за акне? Аз мисля, че около тези месеци изчезваше. newsm78 За претопляне обаче и аз си помислих.

# 358
Момичета, мога ли да дам или е рано за пюре от карфиол и пюре от спанак ? До сега съм давала тиква, морков, картоф, пащърнак и тиквичка.

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 13:58 от Mama Linda

# 359
Линда, много е рано още.
Карфиол от 10-ти месец някъде. Много силно газообразуващ. Ако детето ти е с по-чувствителен стомах, имало е силни колики наистина е по-добре да отложиш даването. Същото важи и за броколито.
Ако няма подобни проблеми нека да е поне от 7 навършени месеца.
Спанак пак от 8-9-ти, а най-добре 10-ти месец.
Можеш да дадеш зелен фасул. И да започнеш въвеждането на плодове.
Основните зеленчуци са въведени.

Общи условия

Активация на акаунт