БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Чери, благодаря отново Simple Smile Не намирам зелен фасул на пюре, ще продължа с плодовите.

# 361
  • Sunshine state
Чери, благодаря отново Simple Smile Не намирам зелен фасул на пюре, ще продължа с плодовите.
Аз си го пасирам сама.Супер лесно е,а и се харесва. Peace

# 362
Аз си го пасирам сама.Супер лесно е,а и се харесва. Peace

Pupitka
моля сподели как го приготвяш  newsm78

# 363
Вариш и пасираш с малко водичка или АМ/кърма. Даваш директно или добавяш към вече въведен зеленчук.

# 364
Само да добавя за зеленият фасул.
Най-добре е да се приготви на пара.
През това време на годината се купува замразен. Бондюел е хубав.
Сортът трябва да е от най-крехкият вид - кръглите шушулки.

# 365
  • Sunshine state
Ами на мен ми го носят в буркани от село.Точно от този цилиндричния е.Има го и замразен.Аз го вадя от буркана и пасирам с малко вода,защото е готов,но замразения трябва да мине термична обработка.Става бързо.Обикновено го давам в комбинация с картоф.  Peace

# 366
nie ve4e vliazoxme v 5 mesez mojeli ve4e da davam zelen4ykovi pureta moliavi daitemi savet ina4e plodovi sum my davala i sok4eta misliasi da vkly4a kartofenoto pyre spored vas za6toto se dvemia o6te lekarkata mi kaza da po4vam daje mi kaza i kisel da my davam a ina4e sme na lactana moliavise daite mi savet newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

ние вече влязохме в 5 месец може ли вече да давам зеленчукови пюрета моля ви дайте ми съвет иначе плодови съм му дала и сокчета мисля си да включа картофеното пюре според вас защото се двоумя още лекарката ми каза да почвам даже ми каза и кисел да му давам а иначе сме на lactana моля ви се дайте ми съвет newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 13:30 от Vivi

# 367
Ивана, детето е много малко и трябва да пие само мляко.
Сокове - след 12 месеца.
Зеленчуково пюре - нека да стане поне на 5 навършени месеца.
За кисел е много, много рано.

Моля, пиши на кирилица!

# 368
а плодовите

# 369
Аз лично на тази възраст не бих давала нищо различно от мляко.

# 370
така ми каза лекарката

# 371
Момичета, видях, че сте кометирали, че може да се дава небелена леща за дете на 2г., а по принцип кога се въвежда леща newsm78
Моята щерка е на 1г. и 2м. и мислех скоро да и направя леща, дали е рано?
И още един въпрос имам. От време на време и правя баница с яйца, кифли с яйца, счита ли се тогава белтъкът за въведен? Иначе само белтък не съм давала, само под формата на печени тестени изделия.

# 372
Можеш вече да дадеш леща. Нека да е за обяд.
Може и да е небелена.
Да, въвела си белтък.

# 373
незнам дали точно тука да попитам ,но ако може някой да ми отговори,ще съм ви благодарна,ние бяхме на аптамил комфорт до преди 4дена,но тъй като вече мина 3ият месец,а финансово вече не смогвам му купих аптамил в картонената кутия,обаче забелязвам че от няколко вечери се събужда с рев ,пак заспива и така около час,дали не му понася храната или просто са се появили колики,той е на 3месеца и 2седмици,забелязвам че също са му подути и побелели венците,дали може някоя по опитна мама да ми каже от какво е,защото мойта педиатърка отказва да разговаря с мене по тел.от както отказах да го захранвам от 2ият месец със сок

# 374
Нормално е от смяната на АМ да получи силни колики,знам го от опит и знам,че няколко дни ще е така.
Остави му това мляко,хубаво е.
За зъбките имам спомен,че около 4ия месец започнаха признаците,така,че може и това да е.

Не може педиатърката да ти отказва консултация по телефона,защото еди кво си,става въпрос за бебе,а не за детски игри,смени я най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт