БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Много благодаря за отговора,да ще я сменя със сигурност стига да е възможно

# 376
Зизу, можеш и трябва да я смениш.
Отиди в най-близкият филиал на ЗК и подай заявление защо желаеш смяна на личният лекар на детето си.
Или се обади на националният номер за пациенти. Накрая може и една глоба да й друснат.
Редът за смяна извън месеците юни и декември е следният: "Ако имате някакви сериозни основания за смяна на личния лекар на детето Ви, можете да се обърнете с писмена молба за това - до директора на РЗОК по местоживеене."
Цитирам от сайта на НЗОК.

Побелелите венци - може да тръгват зъби, може да има и млечница - гъбички.
Последните се лекуват, но трябва да види лекар.

За млякото - Аптамил комфорт е лечебна формула. Изписва се на бебета с храносмилателни смущения, вкл. и колики. Обикновеният Аптамил, който си купила е нормална формула за бебета. Възможно е проплакването да е от колики, предвид смяната на формулата от лечебна към нормална. Може да го мъчат пробиващите зъби, може да има проблем и с венците, предвид това, че гъбички не са изключен вариант.
Трябва да го види педиатър.

А за това, че не си послушала безумието да захранваш със сок бебе на 60 дни, мога да те поздравя  bouquet!

# 377
искам да попитам за ръжта, мога ли да ползвам ръжено брашно за каша (купено) - тип 1750?

# 378
Доколкото знам това брашно не е само от ръж, но може и да  бъркам.

# 379
пише, че е естествен български продукт, без консерванти и ГМО. Пише, че тип 1750 е с високо пепелно съдържание - 1,75%, произведено от трите слоя на зърното. Фирмата е ЕТ ТИТ-Теньо Тенев, гр.Камено.

# 380
Сега намерих, че за 7 месечно бебе е по-добе да се даде каша от брашно от елда (домашно или готово). Което ме навежда на мисълта, че няма проблем да прготвиш каша от ръженото брашно. Но и в това може да бъркаш. Аз захраних с ръжени солети, което не е в реда на нещата, но тогава ми се стори подходящо.

# 381
  • sofia
Колко грама е сиренето, което се слага в попарата? Защото "колкото кибритена кутийка" ми е много неопределено.

# 382
незнам дали точно тука да попитам ,но ако може някой да ми отговори,ще съм ви благодарна,ние бяхме на аптамил комфорт до преди 4дена,но тъй като вече мина 3ият месец,а финансово вече не смогвам му купих аптамил в картонената кутия,обаче забелязвам че от няколко вечери се събужда с рев ,пак заспива и така около час,дали не му понася храната или просто са се появили колики,той е на 3месеца и 2седмици,забелязвам че също са му подути и побелели венците,дали може някоя по опитна мама да ми каже от какво е,защото мойта педиатърка отказва да разговаря с мене по тел.от както отказах да го захранвам от 2ият месец със сок

За венците:ако са така само отдолу( а всичко друго в устата да е ок),си е от зъбите.Моето момиче от 3-ти месец и се подуха(нищо че избиха на 6,5  Mr. Green)

# 383
  • ту тук, ту там
Колко грама е сиренето, което се слага в попарата? Защото "колкото кибритена кутийка" ми е много неопределено.

30 гр.  Peace

# 384
Зизу, можеш и трябва да я смениш.
Отиди в най-близкият филиал на ЗК и подай заявление защо желаеш смяна на личният лекар на детето си.
Или се обади на националният номер за пациенти. Накрая може и една глоба да й друснат.
Редът за смяна извън месеците юни и декември е следният: "Ако имате някакви сериозни основания за смяна на личния лекар на детето Ви, можете да се обърнете с писмена молба за това - до директора на РЗОК по местоживеене."
Цитирам от сайта на НЗОК.

Побелелите венци - може да тръгват зъби, може да има и млечница - гъбички.
Последните се лекуват, но трябва да види лекар.

За млякото - Аптамил комфорт е лечебна формула. Изписва се на бебета с храносмилателни смущения, вкл. и колики. Обикновеният Аптамил, който си купила е нормална формула за бебета. Възможно е проплакването да е от колики, предвид смяната на формулата от лечебна към нормална. Може да го мъчат пробиващите зъби, може да има проблем и с венците, предвид това, че гъбички не са изключен вариант.
Трябва да го види педиатър.

А за това, че не си послушала безумието да захранваш със сок бебе на 60 дни, мога да те поздравя  bouquet!

МЕРСИ ЗА ОТГОВОРА,ТОЛКОВА СЪМ СЕ ПРИТЕСНИЛА,ДАЛИ ДА НЕ МУ ВЪРНА СТАРОТО МЛЯКО,А ДНЕС НА КОНСУЛТАЦИЯТА СЪС 300 ЗОРА Я НАКАРАХ ДА МУ ПОГЛЕДНЕ УСТАТА КАЗА ЧЕ НИЩО НЯМАЛО ОФФФ,ЩЕ Я ПИША ТАЯ МОЛБА СЪС СИГУРНОСТ

# 385
Миналата година сменях Л.Л на детето. В тази молба трябва да се напише конкретната причина за желанието да бъде сменена и след това правят проверка, май и глоба има. На теб в писмена форма ти отговарят какво са констатирали и че от еди коя си дата Л.Л на детето е еди кой си лекар / в молбата пишете с кой лекар искате да смените/
Аз искам да попитам давате ли соеви продукти на децата си? И от каква възраст?

# 386
Соя може и преди 1 година. Аз лично избягвам, защото 99% от соята е ГМО.
Иначе е много полезна и има страшно много приложения в кулинарията.
Преди правех соева яхния. Много я обичах.

# 387
  • Sunshine state
Е,за такова изнудване още не бях чувала-да отказва консултация по телефона,защото не били захранили,когато им е казала. Shocked Боже,боже...  ooooh!

# 388
Соя може и преди 1 година.  99% от соята е ГМО.
Благодаря за отговора!
На Био щандовете виждам соево мляко, соеви напитки...Смятам, че те са ок

# 389
Не бих дала соя на детето си,аз също не ям,избягвам нещата със соев лицитин.
Соята е експериментален продукт,създаден за хранене на животни,затова и съществува само като ГМО,няма био.

Съдържа фитинова киселина,която възпрепятства усвояването на калция,желязото,медта и цинка,също така води до проблеми с растежа.

Фитоестрогена в соята води да ендокринни заболявания,нарушават функциите в организма,може да доведе до безплодие и рак на гърдата,а при бебетата автоимунни заболявания.

Обработва се с монатриев глутамат,тежък невротоксин,също така има високи нива на алуминий.
Жалко е,че във всяка бебешка храна се съдържа и се дава като алтернатива при АБКМ.

Ето още инфо за соята:
http://tothefuturewithlove.net/soyaBG.htm

Общи условия

Активация на акаунт