БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! Въпросът ми е от кога може да се дава на бебето прясно мляко? Прясно мляко в крем супите, в кремчетата и като питие. Ние сме на почти годинка.  chef
Аз знам след годинка.При алергия и по късно.

# 451
Микеланджела, точно на 4м старата школа препоръчваше жълтъка.  Tired

Мислех, че на 5 навършени, Блонди. Crazy Както и да е, на 4 е лудост да се захранва с жълтък.

Прясното мляко след годинка, да.

elleni, аз не знам на колко е детето, но отложи захранването. Нищо няма да му стане като спреш за известно време. Спри, изчакай две, три седмици и започни отново. Колкото хапне толкова. Като успокоение (ако е) ще ти кажа, че моето дете до тази есен караше почти изключително на АМ. На 3 години е. Расте здраво дете и в абсолютна норма с ръст и тегло. Изследванията са ок. Със сигурност няма да е цял живот на мляко.

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 23:47 от michelangela simoni

# 452
Симони, Wink въвеждай бирата вече, какво чакаш? Peace

# 453
моми4ета кога мога да смесиа картофи с моркож колко дена се дава само картофи newsm78

# 454
  • София
Само картоф давай поне 5 дни. След това може да добавяш морков към него.

# 455
elleni, и ние сме така трудно хапваме пюренце. Това, което мога да ти дам като съвет е да смесваш новата храна с такава която обича. Например тиква - бебетата я харесват. Понякога има ефект като дам първо млякото(в твоя случай кърмата), да се засити и след това твърдата храна.

Момичета, да си подбутна питането от предната страница. Проблем ли е, че давам месно пюре(купешко)+ АМ на едно хранене? Четох по-назад в темата, че не трябва да се дават заедно, че месния протеин идва на мястото на млечния. Предвид това, че месото е много малко и изяждаме 80 гр. месно-зеленчуково пюре(месото е 8%) и 100 гр.АМ проблем ли е да се дават заедно? Няма как да изядем повече пюре, а само пюре ако дам не се засища и си иска млякото.

# 456
Ивана8444, тук има много информация и хора с опит, питай ако нещо не ти е ясно.
А ако не си доволна от педиатъра може би можеш да го смениш? Thinking

И малко повече старание с правописа ще е СУПЕР. Simple Smile

# 457
пак съм аз Blush Blush Blushна обет като ядем зелен4уковото пъре триабва ли да му дам и млиакото зо6тото тука една пи6е 4е на обет му давала пурето и после млиакото нали зелен4ука замества обетното млиако незнам 6те се побъркам и не6то осе6там 4е не6то на сила си пие моиа млиакотото и то от както по4нах да го  захранвам моми4ета може ли да се отбии  сам от млиакото ние сме на лактаната Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 458
Момичета, до каква възраст е подходящо да се дават каши ?

Ние сме вече на годинка, и се замислих дали кашата не е прекалено бебешка храна newsm78

# 459
Момичета, до каква възраст е подходящо да се дават каши ?

Ние сме вече на годинка, и се замислих дали кашата не е прекалено бебешка храна newsm78
Ние още ядем..по големи сме от вас.Тука четох преди време из форума, че някои деца до 3 години хапвали каша.Надявам се да не стигнем до там де Mr. GreenНа нас проблема ни е дъвченето.Не ще и това е.

# 460
  • Бургас
ivana8444, според мен е много рано за заместване на цяло хранене. Може да разгледаш тези теми :

Кога да заместя цяло хранене
Заместване на едно пълно хранене
Схеми на захранване!

teta75, аз също давам каши от време на време. Мисля че някои са доста полезни и щом малката ги харесва и търси не виждам защо да не ѝ давам.  Peace

# 461
Здравейте,

дали знаете къде в София мога да купя кашите на Лактана (Тьопфер) и продукти Органикс? Купувах ги от Бейбитория, но те май фалираха...

# 462
Симони, Wink въвеждай бирата вече, какво чакаш? Peace

Ъ? Някакво обръщение към мен ли е това? Моля за превод ако е така.

tina, забравила съм доста от нещата, но "изплуват" ми само две причини мляко след месно пюре да не се дава. Нито едната обаче не ми е достатъчно силен аргумент за да лиша недоялото си дете от мляко щом го търси. Та причините. Едната е предполагам факта, че месното пюре носи достатъчен калориен заряд, както и необходимите витамини, минерали и микроелементи за да не се налага дохранване с кърма/ам. Другата е, че калция възпрепятства  усвояването на желязото.

ivana, добавяй АМ в зеленчуковото пюре.

# 463
 Hug здравейте момичета, не знам дали е за тук въпросът ми, но вие винаги ми отговаряте разумно, за което   bouquet и най-много на Виви   bouquet
Както до скоро Ви питах, дали синът ми не пие много голямо количество Адаптирано мляко-600-700мл дневно, така извъднъж отказа каквото и да било адапте в шише  Confused
Растат му предните горни зъбчета-4те броя едновременно и не само млякото отказва, а изобщо трудно се храним-по час, час и нещо. А той си е и доста капризен.
Въпросът ми е свързан отново с Адаптето-сега се притеснявам, че поема много малко количество дневно. И изобщо режимът ни на хранене, нещо не е както трябва...
Закуска-със зор 80мл АМ, 2ра закуска-попара или каша пак, около 100-120мл, обяд 130-150мл пюре, следобедна закуска-200мл нишесте му правя или с прясно мляко или с АМ /добавям го  непосредствено преди храненето/ или йогурт бейбивита-киселото мляко рядко се навива да хапне, вечеря 180мл АМ с безмлечна каша на Милупа. През другото време най-много една ябълка да изяде.
Като цяло храната не му ли е малко и в частност АМ? Мога ли да давам кашата за вечеря? Дайте съвет какво да променя, моля  Cry Всяко ядене ни е по час с безкрайни маймунджулъци от моя страна.
благодаря предварително и се извинявам, ако не съм за тук   bouquet

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 02:43 от Мама на Боян

# 464
абе много ми е 4удно преди хората като са ниамали конпутри как си глледали децатаааааааааааа Thinking

Общи условия

Активация на акаунт