БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-15

• 25 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
абе много ми е 4удно преди хората като са ниамали конпутри как си глледали децатаааааааааааа Thinking
Предполагам ,че не очакаваш отговор на този въпрос ooooh!
Момичета, до каква възраст е подходящо да се дават каши ?

Ние сме вече на годинка, и се замислих дали кашата не е прекалено бебешка храна newsm78
Ние още ядем..по големи сме от вас.Тука четох преди време из форума, че някои деца до 3 години хапвали каша.Надявам се да не стигнем до там де Mr. GreenНа нас проблема ни е дъвченето.Не ще и това е.
Оххх,Бъни,като гледам вие сте малко поголеми от нас,но и на мен това ми е болната тема.Не ще да дъвче и това е,а съветът на педи е,че трябва да я науча.Ама кааак?И ние още ядем каши и почти всичко ни е пасирано,да не кажа всичко.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 09:05 от vanessa80

# 466
Здравейте,
дали знаете къде в София мога да купя кашите на Лактана (Тьопфер) и продукти Органикс? Купувах ги от Бейбитория, но те май фалираха...
Спокойно можеш да ги търсиш в биомагазините - в повечето ги има (аз лично ги купувах от този на пл. Журналист - имат всички варианти, но не са особено евтини, както, предполагам, и в Бейбитория)
В нашата аптека (не е от най-големите) също ги имат. Така че може да пробваш и в по-големите аптеки. Даже и в близкото детско магазинче ги има, мисля, ако не бъркам с Холе. Достатъчно разпространени са, ще ги намериш  Peace А в коя част на София ти е удобно да пазаруваш?

За бебовците, които не дъвчат - пробвайте с пюренца за над 8 месеца - те са с дребни парченца, които лееекичко дразнят венците и небцето, за да предизвикват рефлекса за дъвкане. Другият вариант е сухар в ръчичката или направо парченца в устичката - знам, че опитват да ги изсмучат, но пробвайте...
Ако не се получи не се притеснявайте, рано или късно ще бъдат принудени да се научат - най-малкото като тръгнат в детско заведение. )Брат ми ядеше само пасирано почти до втората годинка.) Освен това, като запролети малко и видят децата в градинката да хрупкат това-онова, сами ще се заинтересуват. Не си го слагайте на сърце!  Peace

Мама на Боянspoko само спокойствие!
Боби е вече големичък, не е проблем изобщо да няма първа закуска - да започнете направо с попарата. Важно е сиренето в нея, някъде тук бях чела, че парченце колкото кибритена кутийка се равнява на 220 мл. мляко. Като цялостно количество не ми се вижда малко, не се стресирай! Следвай си детето, то усеща от какво има нужда. А и, ако намалиш броя на храненията, може да увеличите количествата на останалите  (специално обедното ми се вижда малко - може да добавяш сиренце и в зеленчуковото пюре). Аз лично не бих го хранила под часовник, а при признаци на глад, но това е лично мнение.
Спокойствие му е майката!  Hug

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 09:22 от Az i ti

# 467
haute_couture, повечето супермаркети имат органични продукти. Щом купуваш такива, това би трябвало да ти е известно.
Тьопфер има във Фантастико. Добре зареден детски магазин има и на ъгъла на Цар Асен и Патриарх Евтимий.

# 468
Az i ti,благодаря за съвета и за успокоението. HugТя хляб и солетка яде,но манджите не ги иска.Може би защото е ужасно злояда и общо взето винаги яде захласната я в някое филмче,я в някоя песничка..общо взето по инерция Simple SmileАз уж не се притеснявах,но както винаги провокациите на бабите ме изнервиха и взех да се чудя дали всичко е наред newsm78

# 469
  • Berlin
http://www.njpartners-bg.com/index.html - тук има списък къде се продават продуктите на Тьопфер, а във Фейсбук случайно видях бг страница на Органикс, може би там пише къде ги продават.

# 470
Здравейте,
дали знаете къде в София мога да купя кашите на Лактана (Тьопфер) и продукти Органикс? Купувах ги от Бейбитория, но те май фалираха...
Спокойно можеш да ги търсиш в биомагазините - в повечето ги има (аз лично ги купувах от този на пл. Журналист - имат всички варианти, но не са особено евтини, както, предполагам, и в Бейбитория)

Az i ti, бъркаш ги с Холе. Редовна клиентка съм на повечето био магазини в София. В Биомаг на Журналист и Дойран има всичко, само че на Холе. В Май Органик Уърлд (бившият Слънце § Луна) също. В Балев био маркет миналата седмица имаше само три вида пюре Органикс. А Лактана не съм виждала никога и на двете места. За това пуснах въпрос тук. Благодаря ти все пак!

http://www.njpartners-bg.com/index.html - тук има списък къде се продават продуктите на Тьопфер, а във Фейсбук случайно видях бг страница на Органикс, може би там пише къде ги продават.

Мерси, това вече ми е полезно!  Hug

# 471
haute_couture, пълната гама на Органикс, както и на Тьопфер, можеш да намериш в магазина, който съм посочила в предният си пост.
Хората зареждат сериозно с храни, независимо от марката. Цените са добри.

# 472
Мерси много, Sourcherry! Това е бившият магазин на Чико, сещам се. След малко ще прескоча Hug

# 473
здравейте момичета.Искам да ви питам нещо.Днес ходихме на консултация и докторката ни каза като станем на 4 месеца да започна да захранвам със зеленчуково пюре.Това добре но на въпроса ми за сокчета отговора беше че няма смисъл щом започва пюре да пие сокове newsm78Вие какво мислите-сина ми беше по друга схема като започнахме със плодов сок 2 месец и сега съм малко объркана-соковете не са ли полезни newsm78защото според нашата докторка май не са

# 474
Педиатърът е прав - сокове не се дават.
4 месеца обаче е твърде ранна възраст за захранване.
Има много теми по въпроса - прочети.

# 475
 Laughingама то вярно са ви бързи отговорите страхотни сте.Зная че пише много по въпроса-и съм изчела доста-нещо което нямах възможност да направя когато сина ми беше бебе.Докторката ми предложи две схеми за захранване-от 4 и от 6 месец и аз избрах 4 понеже както писах преди малко баткото го захраних 2 месец с плодово пюре-не по моя преценка-такава беше схемата преди 5 години но ми е странно това че пюре може а сок не

# 476
Избери захранването да е от 6 навършени месеца Peace.

# 477
Аз и Ти, благодаря ти за отговора  Hug Оставяла съм Бобо да огладнее...уви след 8 часа не проявява абсолютно никакъв глад и интерес към храната /освен, ако не са солети  ooooh!/
Днес наблегнах на сиренето в попарата.

отново благодаря!

# 478
но ми е странно това че пюре може а сок не
При пюрето плодовете и зеленчуците са сварени и по-малко дразнят стомаха и червата, за разлика от суровите! Сок от пресни плодове дразни дори моя стомах, а какво остава за бебешкото още не съвсем укрепнало стомахче  Wink 

За нас - нещата за сега са добре, давам само Хип (каши и пюрета), както и каша на Тйопфер. Знам, че съм допуснала някои грешки преди, но те са били по препоръка на лекарите. Бях изчела купиша инфо в интернет, но много от нещата си противоречат и накрая реших да се доверя на докторите - груба грешка! Добре, че не съм ги послушала нацяло, защото отдавна ме подканяха да въведа, кисело мляко, глутен, масло, жълтък  (имам впредвид още на 5-6 месеца) както и да слагам захар и сол  #2gunfire Така че майчета, внимавайте много с предоверяването на лекарите!  Naughty

# 479
момичета кога се добавя извара?ще се радвам и някой ако ми предложи и рецепти с извара

Общи условия

Активация на акаунт