Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 624
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
... да, детето ми определено намали проблемите, когато и аз започнах да се лекувам, без да имам някакви сериозни здравословни проблеми. Конкретно за астмата, в една много стара книга която имаме вкъщи, от 1970-80г пише, че тя може да бъде провокирана от действията на майката към детето й, от отношението й към него.
Може ли да споделиш по-конкретно какво поведение на майката към детето провокира астмата /според книгата/ и ти самата промени ли поведението си към детето след хомеопатичното ти лечение?   bouquet

# 376
  • София - Варна - Бургас
tini-mini

Цитат
Може ли да споделиш по-конкретно какво поведение на майката към детето провокира астмата /според книгата/ и ти самата промени ли поведението си към детето след хомеопатичното ти лечение?
  bouquet

По принцип, една много конролираща и доминираща майка, на която всяка втора дума е " не! не прави това! "и т.н. изобщо дълга и ексесивна доминация (а доминация може да се провежда и без викане, дори с любезен глас), може да "вкара" детето в тежки Миазми, един от които е Туберкулиновия и в частност астмата.

# 377
  • Добрич
Здравейте, детето ми от октомври месец насам вече за 4 път е със сополи и по точно задна хрема и като легне да спи започва да кашля по 30-40 минути. Първият и втория път прилагах само сребърна вода, стери мар и отвара от лайка със сол и сода, също така първия път вдигна за пръв път температура откакто се е родила, не я свалях с лекарства, поддържаше около 38,3-5  24 часа, на другия ден беше кукуряк, през тези периоди не съм се обръщала към хомеопат. Периодите в които варираха тези сополи и кашлици бяха около 10 дена и после около седмица беше добре и така се редуваха разболяванията до ден днешен. В началото на декември започна третата серия със сополи и кашлица, пресипнал глас тогава вече се обърнах към хомеопата, изписа Дросера 15, но почти нямаше ефект мина й пак за същото време, не видях подобряване на състоянието, така пак за около 10-12 дена отшумя всичко. Сега от Коледа насам пак сме така със сополи и кашлица като легне да спи, през другото време понакашля отвреме на време, но като легне е върхът на кашлянето, пак пресипнал глас и суха кашлица, детето вече е стресирано като ме види, че ще й капя нещо в носа, за аспиратор и дума не може да става да изтегля секретите. На 28-ми посетих друг хомеопат, след двучасово интервю даде лекарство, но не ми каза какво е, нарочно  Mr. Green  предполагам е конституция и в по-висока потенция. Но детето не се подобрява, само гласът й не е така пресипнал, секретите не са така обилни както в началото, но са доста жилави по това което чувам, снощи се паникьосах доста, като легна отново се започна едно смъркане и последващо кашляне, ту сухо кашляне, ту влажно, някакви секрети като че ли бяха в гърлото й, давеше се и инстинктивно се опитваше да отхрачва, на два пъти скачах да я вдигам от леглото, защото имах чувството че ще се удуши или удави от тези секрети, сега като заспа пак така нещо я дави пак и час кашляше как ли не я обръщах и на една страна да легне и висока възглавница слагах и на два пъти чух как при кашлянето й се чу като "дрънчене" вече съм доста паникьосана и не мога да се свържа с хомеопата  Cry Възможно ли е лекарството да не е било точното за нея. Малко объркано го написах но сърцето ми препуска

# 378
Лавандер,разбира се ,че чета написаното, дори повторих прочита, наистина има какво да науча тепърва,да погледна от друг ъгъл на лечението, можете ли да ми дадете заглавия на книги или автори,за да започна да подобрявам общата си култура, няма да стигна никога вашето ниво и опит,но не е излишно да прочета някоя книга.

# 379
tini-mini

Цитат
Може ли да споделиш по-конкретно какво поведение на майката към детето провокира астмата /според книгата/ и ти самата промени ли поведението си към детето след хомеопатичното ти лечение?
  bouquet

По принцип, една много конролираща и доминираща майка, на която всяка втора дума е " не! не прави това! "и т.н. изобщо дълга и ексесивна доминация (а доминация може да се провежда и без викане, дори с любезен глас), може да "вкара" детето в тежки Миазми, един от които е Туберкулиновия и в частност астмата.
Да кажеш на една майка, че „вкарва” детето си в тежки миазми е меко казано непрофесионално. Миазмите не са нито тежки, нито леки, а са адаптационен механизъм за справяне. Белодробни и дихателни оплаквания не означават директно туберкулинов миазъм. Астмата е и псорична, и сикотична също така. И от това, че майката е доминираща, следва болести от прекален родителски контрол или болести от доминиране, кедето има доста лекарства и все с различна патология. Щеше да е лесно, ако не беше така.  Тук по-важното е как се чуства детето, отколкото дали майката вика. То може да се чуства необичано, неоценено, отхвърлено и....още много неща. Всяко едно от тези чуства  активира различен механизъм за справяне и следователно различна патология.

# 380
  • Варна
Няма как да говоря за миазми, тъй като не съм хомеопат, само споделям това което ние сме преживели - факт, че в момента в който спрях да си представям спешното и урбазона след първото потичане на бистра хрема от носа на детето, то спря да се влошава толкова сериозно. Имаме приятелско детенце, което прави пристъпи, когато майка му и баща му се карат и са в конфликт, и ги разрежда, когато те са в добри отношения.
За съжаление в момента не си намирам книжката, за да цитирам конкретно от нея.

# 381
Разбирам ви, Александра Simple Smile Разбира се, че децата реагират на поведението и чуствата на майките. Разбира се, че когато майката е на хомеопатично лечение е добре и за детето. Реагирах на думите, че майката "вкарва" детето си в миазми и на определянето на миазмите като тежки, леки, добри или лоши. Simple Smile

# 382
  • София - Варна - Бургас
tini-mini

Цитат
 bouquet

Да кажеш на една майка, че „вкарва” детето си в тежки миазми е меко казано непрофесионално. Миазмите не са нито тежки, нито леки, а са адаптационен механизъм за справяне. Белодробни и дихателни оплаквания не означават директно туберкулинов миазъм. Астмата е и псорична, и сикотична също така. И от това, че майката е доминираща, следва болести от прекален родителски контрол или болести от доминиране, кедето има доста лекарства и все с различна патология. Щеше да е лесно, ако не беше така.  Тук по-важното е как се чуства детето, отколкото дали майката вика. То може да се чуства необичано, неоценено, отхвърлено и....още много неща. Всяко едно от тези чуства  активира различен механизъм за справяне и следователно различна патология.

Съжалявам ако съм изплашил някой, но не е ли по-добре децата да са здрави?...майките също.

Да, и този адаптационен механизъм за справяне е: Перфекционизъм в двете му форми, по-честата Рубрика  в Реперториума е: Mind - Conscientious about trifles - children in (2)
 и другата Рубрика: Mind - Ailments from - Domination - children in - parental control; long history of excessive (6)

# 383
Изключително безсмислено е да говорим за рубрики. Има и още и техният подбор зависи от всеки случай конкретно. Въобще темата за рубриките няма значение в случая. От значение е, че когато кажеш на майката, че вкарва детето си в "тежък миазъм", резултатът е поне чуство за вина, ако не нещо по-тежко. А чуството за вина разболява, не помага.

# 384
  • София - Варна - Бургас
Няма как да говоря за миазми, тъй като не съм хомеопат, само споделям това което ние сме преживели - факт, че в момента в който спрях да си представям спешното и урбазона след първото потичане на бистра хрема от носа на детето, то спря да се влошава толкова сериозно. Имаме приятелско детенце, което прави пристъпи, когато майка му и баща му се карат и са в конфликт, и ги разрежда, когато те са в добри отношения.
За съжаление в момента не си намирам книжката, за да цитирам конкретно от нея.

Александра, разбира се нищо лично, говоря само по принцип! 

# 385
  • София - Варна - Бургас
Изключително безсмислено е да говорим за рубрики. Има и още и техният подбор зависи от всеки случай конкретно. Въобще темата за рубриките няма значение в случая. От значение е, че когато кажеш на майката, че вкарва детето си в "тежък миазъм", резултатът е поне чуство за вина, ако не нещо по-тежко. А чуството за вина разболява, не помага.

Не е безсмислено,поне не и за мен а и много майки не го осъзнават. Повечето мислят че е за добро, най-малкото защото и с тях така са постъпвали в детството. Изобщо ако се проследи назад този модел се предава от много поколения. А последствията понякога са страшни, като например МС при млади момичета и момчета.

# 386
  • Добрич
Да попитам  1.Спонди и Спонгия едно и също ХЛ ли е?
2. Малката ползва още залъгалка, винаги преди сън си я иска, не се съобразих и дадох ХЛ преди сън и тя след 2-3 минути си поиска залъгалката, да смятам ли за успешен приемът?

# 387
1/ Такова лекарство "Спонди" няма.
Или е правописна грешка, или е някакво съкращение, което само хомеопатът си го разбира, или не сте чули добре.
Има лекарство Spongia tosta.

2/ Посто биберон ли беше или имаше нещо по него? Ако е просто биберон, не би трябвало да има проблем, но друг път внимавайте. Важно е устната кухина да е чиста поне 10 минути преди и след прием на лекарство.

# 388
  • Добрич
1. По телефона говорихме със хомеопата снощи и няколко пъти чух да казва Спонди 15, после рових в нета и аз видях, че няма такова лекарство, а Спонгия. В аптеката на мъжа ми по същия начин,  казали му "да да Спонди, а на шишенцето пише Спонгия тоста"  newsm78
2. По залъгалката не слагам нищо, но наистина ще гледам да не давам лекарството точно преди сън когато си я иска, добре а сутрин като се събуди трябва ли да й изплаквам устичката с вода и след 10 мин да давам лекарството, защото и тази сутрин като се събуди беше със залъгалката в устата и аз й я взех и веднага й дадох лекарството  newsm78
Аз редовно чета темата, но не знам дали е коментирано това: Нали всичко е индивидуално, но ми се струва, че за острите състояния се предписват симптоматично ХЛ, сигурно за лаеща или дрънчаща кашлица има много лекарства, как точно може да прецени по телефона хомеопата кое да предпише

# 389
Aми ей така, може  Grinning Нали все пак познава конституцията, съобразява се с нея; съобразява се  и с други съпътстващи кашлицата симптоми; с поведението, с желанията в момента. Има си начин за всичко.

Не сте чули по телефона - Спонди НЯМА, има С П О Н Г И Я (Spongia tosta); звучат доста сходно иначе.

Общи условия

Активация на акаунт