Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 596
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Какво е това лекарство Тонзилотрен,май така беше?

Явно не е ХЛ,нищо че така пише.Не е на Боарон,а немско.Това да не е немския Боарон?
Изписаха го на сина ми за гърло.Моята ЛЛ не е хомеопат,аз по това я избирах и направо ме учуди.
Да го давам ли,става така ни рак ни щука.

Ех,доктори,доктори!

Лавендер,включи се най-после,притесних се за теб.
Мече я засякох другаде,иначе и тя не пише. Grinning

# 451
slavka70 Тонзилотрен е комбинират хом. продукт, както другите Боаронски- Коризалия и т. н. Изписват го за болки в гърлото, ангини и др. Няма нищо общо с хомеопатията и се предписва постоянно от педиатри и лекари.  Peace

# 452
Имам въпрос - може ли хомеопатия да излекува златист стафилокок  / стафилукокус авиаре / , при положение , че няма и месец и изпихме два антибиотика , които са чувствителни към тази бактерия , а те продължават да си живеят в гърлото на детето ми . В момента гърлото на детето е с леко червени дъги с дясна сливица като грозд и лека хрема - гъста - прозрачна с бели тапи от време на време , която имам чувството че когато не се вижда от носът  се стича в гърлото . Нощно време хърка понякога и диша през устата постоянно. Закашля се на ден най- много два пъти.
 Може ли хомеопатията да унищожи такава бактерия без антибиотик ?

# 453
Казано накратко: може, макар че това не е точният отговор, надявам се по-вещите да ти обяснят по-подробно.

# 454
  • Пловдив
Мисля, че и доста от здравите хора си я носят тая бактерия...идеята не е да се "премахне" от там, а да не пречи на детето...

# 455
Да, именно...

# 456
Lavander, v nikakyv sluchai ne go priemam kato zaqjdane!  Peace Pisah tuk s vypros, zashtoto lekarkata ne si vdigashe telefona poveche ot 2 h, a az bqh mnogo pritesnena!  Svyrzah se i poluchih ukazaniq, naistina se okaza kolika... veroqtno ne e svyrzano s homeopatichnoto lechenie...

Сега не е, но ако го карате така на гранули - другия път може и нещо свързано да се случи.

Казвам го просто - вашата лекарка не практикува хомеопатия както трябва; нарушава принцип за начина на прием на хомеопатичното лекарство. То трябва да се приема само в течна форма.

Ако ще се лекувате с хомеопатия, съветвам ви да почетете малко, тук сме писали много.

Ние се отказахме от нея.

# 457

Много правилно сте постъпили.

# 458
  • Пловдив
При голямото ми дете   след като изпи АБ за пневмонията ,тя се излекува,но носа се затъкна,остана затъкнат,и от 5 дни почна да хърка много нощем,лимфните му възли се подуха,има като оток под ушите,устата му вуни ужасно на гадно,диша почти през устата,вечер преди лягане по негово желание(което е учдуващото,защото досега никога не е искал,а сега той самия не може да си трае запушения нос)му слагам капки за нос да се поотпуши,но ефекта не е голям,защото очевидно се е увеличила пак 3-та сливица.Днес гледахме гърлото-сливиците му са големи и като набраздени.Не се оплаква от болки иначе,вече 5-ден яде по 4 пъти на ден,което е доста за него,но все го храня аз.
Пиша всичко това,защото от декември 2010 до сега носа беше много спокоен,и не се е запушвал и хъркал така както сега,но през 2011 правеше бронхити.Имам чувството че след АБ се възвърна проблема с 3-та сливица,който беше като затихнал цяла година.
Възможно ли е да е бил подтиснат,и затова ЖС да е насочила разстройството си към други части   на тялото -в случая дробовете?
В момента даже психически е по-спокоен,не е агресивен толкова като преди,повече се гушка в мен.Друго което стана ,е че пак има запек -откакто пи АБ,ходи на 2,3 дни ,а вече почти година ходеше по-редовно по голяма нужда.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 18:17 от niko11

# 459
  • Sofia
Здравейте Simple Smile
Големият ми син отново е болен - започна със суха кашлица и след консултация с хомеопата му давах 3 дни фосфор 200 CH, през което време поддържа 37,5 Т и почти нямаше промяна в състоянието му. Хомеопатът реши, че не му е адекватна реакцията и че ваксината БЦЖ го е блокирала и трябва да се изчисти от нея. Даде ни капки, на които пише БЦЖ 10 М.
Може ли малко информация за това лекарство? Пред кабинета му чакаха деца и едното плачеше и ми беше неудобно да питам подробно.
Лошото е, че синът ми не се подобрява и се чудя, ако се наложи прием на друго лекарство какъв ще е ефектът, дали е противопоказно толкова често да се пият различни неща?
Колко време е нормално да чакам да има подобрение? Вече му е пети ден, не яде, отпуснат еот гърдите му се чува хъркане,  и с тази ниска Т постоянно, само кашлицата се поразкърти и вече има сополи... Cry
Някой беше питал преди и аз се присъединявам, ако може да препоръчате книги на тема класическата хомеопатия(срещала съм само боаронски). Мисля, че ако съм по - запозната, ще мога по - добре да информирам хомеопата, пък и аз ще съм спокойна като имам повече информация.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 18:28 от Scarlett83

# 460
Записвам се да  ви следя, уж се бях записала, но не ми излизат публикациите, та хайде пак  Peace

# 461
Нико, след АБ, дава ли му пробиотик? Мисля, че ще помогне срещу запека, а и по принцип след АБ се препоръчва.

# 462
  • Пловдив
tini-mini не съм му давала.Въпросът е че той имаше запек преди година и когато ходехме тогава по хоемопати го казвах това като характерна черта ,но в последствие,от някое лечение може би се е пооправил запека

# 463
  • София - Варна - Бургас
Имам въпрос - може ли хомеопатия да излекува златист стафилокок  / стафилукокус авиаре / , при положение , че няма и месец и изпихме два антибиотика , които са чувствителни към тази бактерия , а те продължават да си живеят в гърлото на детето ми . В момента гърлото на детето е с леко червени дъги с дясна сливица като грозд и лека хрема - гъста - прозрачна с бели тапи от време на време , която имам чувството че когато не се вижда от носът  се стича в гърлото . Нощно време хърка понякога и диша през устата постоянно. Закашля се на ден най- много два пъти.
 Може ли хомеопатията да унищожи такава бактерия без антибиотик ?

Не, не може да я унищожи! Хомеопатията не се занимава с безполезни действия. Но тя може да направи човек невъзприемчив към бактерии и вируси. Неблагоприятна "почва" за развитито им.

Колкото до златистия стафилокок -
Стафилококус Ауреус, той е продукт на т.н. вътреболнична инфекция и е устойчив и на най-мощните антибиотици!

# 464
Алекс е с 40,5 и вече умирам от притеснение. Имаме 3 приема на Пулсатила 200, третият преди минути. Кажете ми нещо окуражаващо  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт