Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 646
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте,
Имам следния въпрос: нашата хомеопатичка ни е дала гранули за вкъщи от следните видове: едното е съкратено на Sil - ясно е че е силицеа. Другите гранулки са с надпис S.L. - не си спомням какво е това, а и не намирам в интернет. Моля ако някой знае да ми каже какво е S.L.

Мерси предварително

# 496
  • София - Варна - Бургас
Лелее, стана като т.н. "Другарски съд" при комунизма! ...и то без да се даде думата и на другата страна.

Elyah
и друг път е ставало въпрос за S.L. което е добро предписание,според 4-тото издание на Органона, така че, според мен си спазвай указанията на хомеопата.  Peace

# 497
Лелее, стана като т.н. "Другарски съд" при комунизма! ...и то без да се даде думата и на другата страна.

Ами то като чета другата страна даже с пациента не е искала да разговаря и коментира, та едва ли с някакви си от форума ще иска! А това не знам как се нарича?

# 498
  • Пловдив
АлексHug не че нещо...само да сме информирани... Flutter

# 499
  • София

Elyah
и друг път е ставало въпрос за S.L. което е добро предписание,според 4-тото издание на Органона, така че, според мен си спазвай указанията на хомеопата.  Peace

Александър, объркали сме предписанието на детето. Вместо Силицеа, сме му дали SL. за това попитах какво всъщност е SL. Дали е Sac Lac? А дали сега да му дадем и Силицеата, или не бива. СЛ е приел към 17 часа - 2 гранули.

# 500
  • София - Варна - Бургас
Дайте му, както ви е казал хомеопата, обадете му се и му кажете че сте подменили Силика със S.L.
  Силика е основното л-во, а S.L. - поддържащо.  Peace

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 21:54 от Aleksander

# 501
  • Бургас
Малиииии, изгонихте всички от темата... Впрочем нещата не стоят точно така, но здраве да е. Както вече сте усетили, довиждане и от мен.

Защо няма да пишеш?

# 502
  • София
Хм...нищо не разбрах.  Кой, кого, защо...

# 503
Здравейте,аз следя темата отскоро, нямам опит с хомеопати,защото не съм ходила на лечение,проучвам за някой добър хомеопат в Пловдив,обаче като чета тук форума разбирам ,че има доста недоволни от хомеопатите си,по някаква причина хомеопатите не с есправят с лечението на деца и възрастни,а от друга страна  хомеопатите май са доста самоуверени ,чак до такава степен,че когато пациента започне да задава въпроси или се разколебае малко в опитността на хомеопата и веднага пациента става неудобен за него.
  Тогава къде са тези отдадени на пациента хомеопати?

# 504
  • София - Варна - Бургас
Малиииии, изгонихте всички от темата... Впрочем нещата не стоят точно така, но здраве да е. Както вече сте усетили, довиждане и от мен.

Защо няма да пишеш?

Защо ли? като "Овен" прямо ще ви кажа, някои бъркат темата, имат делюзия, че това е една от поредните теми в "Клюкарника"...   Други непрекъснато мърморят и се оплакват, без да си вземат бележка от непрекъснатото повтаряне и обяснение на елементарни хомеопатични принципи.

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 22:52 от Aleksander

# 505
  • Пловдив
Здравейте,аз следя темата отскоро, нямам опит с хомеопати,защото не съм ходила на лечение,проучвам за някой добър хомеопат в Пловдив,обаче като чета тук форума разбирам ,че има доста недоволни от хомеопатите си,по някаква причина хомеопатите не с есправят с лечението на деца и възрастни,а от друга страна  хомеопатите май са доста самоуверени ,чак до такава степен,че когато пациента започне да задава въпроси или се разколебае малко в опитността на хомеопата и веднага пациента става неудобен за него.
  Тогава къде са тези отдадени на пациента хомеопати?

И аз си търся хомеопат, ама като ви чета и взех да се разколебавам. То май излезна, че хомеопатията е някаква мода и сега всеки втори е тръгнал на курс да става "хомеопат". Няма образование, не са изкарали още курса, но иначе лекуват  ooooh! Ми то не трябва ли първо да изкараш курса, да практикуваш при някой добър хомеопат примерно, който ти е преподавал, да натрупаш опит няколко години и тогава да тръгнеш да лекуваш хората. Ако трябва ще поработиш за без пари малко и тогава. Ама и това е май , като всичко останало в България и за това хората ще започната да не вярват в хомеопатията. И тук, май най-важни за съжаление са парите и съм сто процента сигурна, че повечето които карат курс, го правят заради това.... Whistling

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 23:50 от ivka ♥ 007

# 506
  • Бургас
Александър,от това което прочетох тук,останах с впечатление,че основните хомеопатични принципи не се спазват от много ваши колеги.
Беше ми интересно да чета,но ако и Вие не пишете,няма кой да отговаря на майките.

# 507
  • София - Варна - Бургас
Е, аз ще отговарям, но не се сърдете ако не отговарям на всеки въпрос, особено за тези свързани с хремички (освен ако не е синузит). За нас това е периферия. Но при спешни състояния, когато съм на линия - винаги съм се опитвал да реагирам.   Hug

# 508
  • Пловдив

Ееее,Мече,аз от теб не го очаквах Tired Както си споделяме е оплакваме,така се и смеем и шегуваме Peace
Кой кого изгони и защо станахте толкова тънкообидни Rolling Eyes
Беше много полезна за темата...жалко,че така постъпваш?

# 509
  • София - Варна - Бургас
Надявам се че това е временно, Мечето, Лавендер, Ниал да спрат да пишат тук, а и изобщо, тъй като от постовете им личи една голяма болка и съпричасност към развитието на хомеопатията.

Общи условия

Активация на акаунт