Въпроси към Класически хомеопати 19

• 46 594
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Лавандер може ли да те питам-какво е твоето отношение и мнение за лечебните кризи,т.е. доколко може да ги има,или по-добре да ги няма?
питам,защото с нашия последен хомеопат изобщо не сме обсъждали тази тема,т.е. доколко след прием на ХЛ ще има засилване на симптоми,кризи и т.н.Аз например пих ХЛ от 3 до 16 декември в потенция 30,конституцията ми.Доскоро почти нищо нямах като промяна в усещанията,и ежедневните ми състояния,но от няколко дни получавам главоболие,а от днес и кратка болка първо в дясното ухо,а после в лявото,и даже сега пак ме заболя лявото ухо.А такава болка имах през 2009г и заради нея ходих на невролог тогава и ми беше изписал Ривотрил.
В тази връзка дали това усещане -болка в момента може да е от ХЛ ,което съм пила последно на 16 декември ?или да търся други причини,хапчетата Л тироксин не си ги пия от месец може би ,но не мисля че от липсата им може да е главоболието
В момента не мога да питам хомеопата,защото все още не комуникираме след пневмонията на детето,питах я дали ще ни лекува и чакам отговора й Rolling Eyes

# 421
...и аз с един въпрос - ако ХЛ не е решило напълно проблема,за който е дадено и се налага да бъде повторено,задължително ли е да бъде в друга потенция?

# 422
  • Бургас
Здравейте.Моля ви да ми кажете  с какъв вкус са капките за ниско кръвно Вивотон S?Дали са приятни за пиене?Досега давах на баща ми капсули женшен с пчелно млечице,но искам да пробвам и този продукт.Той е с много тежка сърдечна недостатъчност и поддържа кръвно 80/60.Организмът му е обременен с лекарства ,та затова поне искам да е нещо приятно.

# 423
  • Добрич
Едва ли някой от темата е приемал това хомеопатично лекарство, пардон хомеопатична "боза". Не знам какъв вкус има, но може да влошите баща си още повече, потърсете класически хомеопат  Praynig Peace

# 424
Искам координати на добър хомеопат във Варна,синът ми има едни петна на ноктите на краката и са едни такива набраздени искам да го види някой  bouquet

# 425
Лавандер може ли да те питам-какво е твоето отношение и мнение за лечебните кризи,т.е. доколко може да ги има,или по-добре да ги няма?
питам,защото с нашия последен хомеопат изобщо не сме обсъждали тази тема,т.е. доколко след прием на ХЛ ще има засилване на симптоми,кризи и т.н.Аз например пих ХЛ от 3 до 16 декември в потенция 30,конституцията ми.Доскоро почти нищо нямах като промяна в усещанията,и ежедневните ми състояния,но от няколко дни получавам главоболие,а от днес и кратка болка първо в дясното ухо,а после в лявото,и даже сега пак ме заболя лявото ухо.А такава болка имах през 2009г и заради нея ходих на невролог тогава и ми беше изписал Ривотрил.
В тази връзка дали това усещане -болка в момента може да е от ХЛ ,което съм пила последно на 16 декември ?или да търся други причини,хапчетата Л тироксин не си ги пия от месец може би ,но не мисля че от липсата им може да е главоболието
В момента не мога да питам хомеопата,защото все още не комуникираме след пневмонията на детето,питах я дали ще ни лекува и чакам отговора й Rolling Eyes

Връщане на стари и познати симптоми или засилване на съществуващите е положителен знак за възстановяването на здравето след приема на ХЛ.

Засилването на съществуващите симптоми се нарича от някои хора "криза", но тя може да бъде менажирана чрез потенциите и да бъде сведена до минимум или да не се усети. При провеждана потискаща алопатична "терапия" такъв тип менажиране е по-трудно и като правило в такива случаи има по сериозни "кризи".

Този тип криза се различава от влошаването, заради първичното действие на ХЛ, когато то е дадено в по-висока от нужната потенция.

За какво става дума при теб има начин да се разбере, но не във форум.

# 426
...и аз с един въпрос - ако ХЛ не е решило напълно проблема,за който е дадено и се налага да бъде повторено,задължително ли е да бъде в друга потенция?

Чисто технически всеки прием на ХЛ трябва да се различава от предходния прием по отношение на потенцията си, за да може ЖС, която е динамична и се изменя да бъде стимулирана със също променящ се стимул, а не с един и същ. Обяснено е в параграфи 247 и 248 на Органон.
Точно поради тази причина е ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНО ДА СЕ ПРИЕМАТ ХОМЕОПАТИЧНИ ЛЕКАРСТВА В ТЕЧНА ФОРМА. Тъй като разтворът може да бъде потенциран допълнително (чрез сукусии или разбъркване) и по този начин да се измени потенцията му, макар и с малко.

Хомеопатите които практикуват с гранули, в известна степен практикуват съгласно 4-та редакция на Органон. Дават една гранула и чакат....чакат...чакат. После решават, че лекарството е изчерпило своето действие и ако то все още е показано дават нова гранула от същата или друга потенция.

Работата е там, че Ханеман се е отказал от този тип практика. Саморедактирал се е, заради което пише 5-та редакция на Органон, а след това отново се е саморедактирал и пише 6-та редакция на Органон. Мисълта на Ханеман, практиката му, начинът му на менажиране на случаите търпят еволюция

# 427
...значи да разбирам,че ако повторя ХЛ със същата потенция 20 дни след първия прием (такова е предписанието на хом.),то няма да има ефект от него???...или...След първия прием,което беше и първата ни среща с хомеопата,резултата от действието беше наистина впечатляващ,говоря за промяна в чисто емоционален план на 3год. ми син и сега се притеснявам,ако предписанието е неправилно има ли опасност да се върнем в изходна позиция, т.е. да се върнат симптомите ,с които беше??

# 428
Aко лекарството не е изчерпало своето действие и вие повторите суха форма (гранула) може да си навредите вместо да си помогнете. Хомеопатът проследил ли е случая след първи прием на лекарството? Ако не го е проследил откъде знае, че след 20 дни то ще е изчерпало действието си и ще има нужда от нова доза? Има случай когато една доза действа месеци, дори година и повече. Няма откъде да знае тези неща. Неправилно е да се правят препоръки за прием на дози през такъв голям интервал от време, без да е направено проследяване между приемите на дози.   

Ако е предписано правилното лекарство, може да има връщане на стари и познати симптоми за кратко, но това не означава връщане във старото състояние. Връщането на стари и познати симптоми е положителен знак за правилна посока на лечението съгласно принципа на Херинг.

# 429
Как може да се облекчи сърбеж в ушите, докато чакаме да подейства ХЛ, без да му се пречи и да не се подтиска?

# 430
Искам координати на добър хомеопат във Варна,синът ми има едни петна на ноктите на краката и са едни такива набраздени искам да го види някой  bouquet
и аз се присъединявам към вашето питане-и аз от доста време искам да посетя добър класически хомеопат във Варна.

# 431
...а кой е максималния срок от време,през който могат да се правят препоръки...седмица???...защото така се получава в нашия случай. Да,хомеопата е проследил случая,имаме няколко тел.разговора. И ако лекарството не е изчерпало своето действие(как всъщност се разбира това), а аз повторя приема(гранула), за каква вреда всъщност говорим? Ще ме извините за въпросите,може би доста лаишки,но съм съвсем начинаеща,въпреки старанието ми да чета и да понавляза малко в нещата, но някои неща ми звучат леко плашещи!

# 432
...а кой е максималния срок от време,през който могат да се правят препоръки...седмица???

Няма такова нещо като максимален срок, всичко е индивидуално. Но съгласете, се че ако сега ви препоръчам какво да правите след 20 дни, аз няма откъде да знам, какво се е случило с вас през тези 20 дни и дали все още препоръката която съм направил преди 20 дни е валидна.
Трябва да се подържа редовна връзка с хомеопата, ако е нужно и всеки ден.

защото така се получава в нашия случай.

Нямам никаква идея защо така се получава във вашия случай и каква е мотивацията на хомеопата ви да действа по този начин. Попитайте го!

И ако лекарството не е изчерпало своето действие(как всъщност се разбира това), а аз повторя приема(гранула), за каква вреда всъщност говорим?

За такава вреда говорим ? - Параграф 247 на Органон:

"Не е целесъобразно да се повтаря дори веднъж в една и съща неизменна доза дадено лекарство, (сухите гранули са неизменни дози, тъй като всички гранули са в една и съща потенция) без изобщо да става дума за честото повтаряне на дозата (и в кратки интервали, с намерението да не се забави лечението). Жизненият принцип не приема такива неизменни дози без съпротива, т.е. без да се проявят други симптоми на лекарството, извън тези, които са подобни на подлежащата на лечение болест, защото първата доза вече е довела до очакваната промяна в жизнения принцип, и втората, динамично напълно подобна, неизменена доза на същото лекарство вече няма да намери същото състояние на жизнената сила. В резултат на получената друга такава неизменна доза, пациентът може наистина да се разболее от друга, дори по-силна болест, понеже сега остават активни само тези симптоми на дадения медикамент, които не са били хомеопатични на изходната болест, следователно не може да се постигне дори една крачка към излекуването, а може да настъпи само реално влошаване състоянието на пациента. Но ако следващите дози всеки път биват леко изменени (това е възможно само с течните форми) а именно потенцирани в малко по-голяма степен, то жизненият принцип може без усилие да бъде изменен от същото лекарство (усещането за естествената болест намалява) и така да се приближи излекуването. "

Tази нова болест е лекарствена болест.
Каква ще бъде точно тя?  - това зависи от конкретното ХЛ, което е предписано. Всички лекарства имат свои характерни симптоми.

Как точно се разбира, че лекрството е изчерпало действието си ? - това е сложно да бъде обяснено във форум. Отчита се динамиката на случая. Най-грубо казано, когато спре да има прогресиращо подобрение, но това е много, много, много профанско и неточно. Пиша го само за груб ориентир.

# 433
  • Добрич
А с острите състояния как стои въпросът с повторенията, досега винаги са ни предписвали по няколко приема дневно по няколко дни и постепенно намаляване на приемите, има ли случай за еднократен прием при остро състояние?

# 434
Индивидуално стои въпросът с повторенията. Важен е контактът с хомеопата, да бъде информиран често за състоянието, за да може да менажира адекватно случая.
Да има и случаи на еднократен прием в остро.

Общи условия

Активация на акаунт