Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо детето ми реагира агресивно след четене на приказката „Дядовата ръкавичка“?
Какво е мнението на форума относно насилието в детските приказки?
Какви са някои предложения за алтернативни детски приказки без насилие?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо детето ми реагира агресивно след четене на приказката „Дядовата ръкавичка“?
Детето ви може да реагира агресивно след четене на „Дядовата ръкавичка“, защото приказката включва насилие и бой между героите. Това може да засили възприятието на детето за агресията като решение на конфликти. За да се справите с това, можете да използвате приказката като възможност да обсъдите с детето значението на мирното разрешаване на конфликти и важността на толерантността.
-
Какво е мнението на форума относно насилието в детските приказки?
-
Какви са някои предложения за алтернативни детски приказки без насилие?
-
Как могат родителите да се справят с агресивните елементи в детските приказки?
-
Какви са различните мнения относно съдържанието на детските книги?

и да го ангажират да извърши обществено полезен труд като набере малко билки за ааптеката на костенурката! Ей това аз приемам да е поука подходяща за дребчовците и отличен метод за възпитание! 
Какво лошо има дори и 2 годишните да знаят Че някои животни се хранят с месо, така както други с растения. И нито едното е лошо, нито друго, това е природата на животни и не можете да нахраните вълк с коприва, а пък той няма да стане по добър дори и да го направите. А на 2 годишните позволено ли е да им се казва Че това което ядат е месо или им се пробутва за зеленЧук? Потресена съм просто до каква крайност може да стигне идеята децата да се 'защитят'. И от какво, от природата която ги е създала, в нея оЧевидно има нещо нередно щом вълците се налага да ги храним с плодове. И после не било отглеждане под похлупак или цензура... Много ми е интересно как едно дете отглеждано в такъв измислен свят успява да се справи на 5 години с шока Че вълкът е хищник, Че то самото е месоядно, Че в приказките понякога ламите остават без глави, а в истинският свят има войни и техни връстници умират някъде по света, Че има природни бедствия, Че деца остават без родители и т.н. В нашата детска градина има един природо-науЧен курс и там обясняват вклюЧително и на 3 годишните какво е хищник и каква е ролята му в хранителната верига, един подход който е много по-правилен според мен.

и аз съм ревала на този филм.
Проблемът е защо се налага горкият вълк да бъде набит особено като според теб той нищо лошо всъщност не е направил! Та затова и прделоженият от мен завършек е не да го бият защото е гладен а да го нахранят с нещо приемливо.