Коледа 2011 - тема 4

• 95 685
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета, в някоя от предните теми някой беше дал една страхотна рецепта за горещ шоколад.
Горещ шоколад на клечка
Топъл шоколад на лулу
ШОКОЛАД "ПОПОКАТЕПЕТЪЛ"
Лют горещ шоколад от Анук

# 76
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Днес ще украсявам меденките - половината с белтъчна глазура, другата половина искам да ги направя с кафява основа.
Някой пробвал ли е шоколадовата глазура на д-р Йоткер - аз досега съм я правила само за малки кесчета и по-редичка, за да попие. Днес си мисля, ако я оставя гъста и намажа меденките, дали ще е трайна до Коледа?
Моля ви, ако някой е пробвал тази глазура върху меденки, да сподели опит.

# 77
Момичета какво е РА (украсявате меденките с него  Blush)

# 78
Момичета какво е РА (украсявате меденките с него  Blush)

Ройъл Айсинг . Peace  Да добавя за по-ясно

# 79
  • София
 И аз направих меденки/по рецепта на торта Медовик,но прибавих орехи/.Още не съм ги украсила,сега ще погледна вашите изпълнения Simple Smile http://s017.radikal.ru/i425/1112/bf/176c2093002d.jpg   &nbs … sp;    

# 80
Здравейте, момичета!
Радвам се, че ви има, че да поглеждам отвреме-навреме и да се убеждавам, че не съм само аз "лудата със сладките"  Laughing Или пък всички тук сме такива? Ама е по-весело в компания!
Днес беше ползотворен ден. Украсих меденките:

Пръв опит с РА, не съм сигурна, че ще станем приятели...

И аз искам да питам за РА-то  Blush и да питам съфорумката с какво е оцветила тези меденки, особенно синият цвят  newsm78. Тези меденки на кой са? Мерси  Praynig

ППС: Виждам ,че има отговор за РА-то, но що значи Ройъл Айсинг пак не разбрах  Grinning

# 81
Здравейте момичета, направих едни меденки по рецептата на Джема. Много съм доволна, станаха бързо, лесно и най-вече вкусно, с това тесто наистина се работи много лесно, май ще направя още една доза. За момичетата, които правят меденки и тестото не им се получава, това най-вероятно е от брашното, не слагайте пълната доза брашно, а по малко докато се получи тестото, понеже от брашно до брашно има голяма разлика, пък и мелничарите си правят експерименти с тия брашна  Wink
Ето снимки на моите меденки. За пръв път качвам снимки, изчетох всички указания за поставянето на снимки в мнения, но все пак може да съм прецакала нещо  Embarassed. Ако не се появят извинявам се!  Simple Smile

# 82
ППС: Виждам ,че има отговор за РА-то, но що значи Ройъл Айсинг пак не разбрах  Grinning

Реа, кликни на линка в горния ми пост. Peace

# 83
Аз имам въпрос за щолените: съхранявам ги в хладилника, но са ужасно твърди. Това нормално ли е? newsm78

# 84
  • Пловдив
Отчитам се с 2 дози меденки на Джули. Половината ги украсих с глазурата, посочена в рецептата (с какао), останалите ще улкрасявам тази вечер с РА.
Малко глупав въпрос за украсата с РА, но ще питам. Купила съм си боички и смятам да украся долната част на меденката с бял РА и отгоре да рисувам с цветове. НО- с какво заглаждате РА, когато искате да го разпределите по цялата меденка?

# 85
portokalche аз мисля да ги заглаждам с четчица за рисуване

# 86
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Или запълваш повърхността и леко тръсваш един два пъти бисквитката. Или пускаш на плота, но от нииисичко.

# 87
Нищо не съм направила до този момент, само следя темата и се нахъсвам.  Laughing До края на седмицата обаче смятам да се отчета поне с едни линцерови сладки и меденки. По украсите хич ме няма, но се надявам поне на вкус да са добри.

# 88
  • Пловдив
Simple Smile Благодаря много за съветите! Ще потръсвам лекичко Wink
За днес са планувани и ванилените кравайчета, но и аз няма да ги чакам една нощ в хладилника, а ще пека след кратък престой. Също и Schoko Nuss Kugeln.

# 89
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Аз украсявам със силиконова четка, заглаждам със силиконова шпатула. Много са ми удобни.

И аз да се присъединя към питането на Стаси: и моите щолени са много твърди, оставих ги при майка ми в нейния таван-килер на хладно и проветриво, завити в кухненско фолио и покрити с кърпа.

Общи условия

Активация на акаунт