Коледа 2011 - тема 4

  • 91 919
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 18 679
Ох, искам всичките ви неща да изям, ам-ам Crazy Mr. Green

# 121
  • Мнения: 566
Здравейте момичета
след като в събота не се справих добре с тестото за медитките на Джули /месенки не направих, но направих частите за къщичката/ днес нещата бяха много по-добре, меденките станаха страхотни вече хапнахме и се чудя как ще ги опазя.
Вчера направих и Линцерови сладки, но няма да ги слепвам, искаше ми се и тях да украся с глазура, но са твърди, дали ще се поомекнат малко или им трябва мармалад за това.

# 122
  • Мнения: 503
Коледен кекс  Peace
http://thegingercookies.blogspot.com/2010/12/blog-post_29.html

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 18:11 от ива

# 123
# 124
  • София
  • Мнения: 2 658
Лелеее, изпуснах ви края... ooooh! Имах доста ангажименти тия дни и вече сте на 9стр. Аз приготвих капучино звездичките и сладките с фъстъчено масло, но незнам, кога ще имам време да снимам.

# 125
# 126
  • София
  • Мнения: 6 269
Ето едни бонбони, които са изцяло с натурални продукти.

Плодови бонбони от дюли и ябълки и малини



Прочетох рецептата и искам да те питам може ли да не се слагат семки от дюля за варианта на бонбоните от ябълки? И от къде се купува пектин? Изглеждат ми страхотни, имам много ябълки, които се чудя как да оползотворя преди да се развалят и това определено е един страхотен вариант.

# 127
  • Мнения: 60
Така, аз замесих тесто и за линцерови сладки. Нужно ли е да отлежава дълго в хладилника? Има ли някой от вас, който ги пече веднага след замесването на тестото? Благодаря!  Hug

# 128
  • Мнения: 17
Аз си имах цяло преживяване с тестото за линцерите. Лепеше се навсякъде - по ръцете, по формичките, по халката с която изрязвах дупчиците а бе направо ужас. През 2 мин. го слагах в фризера да стегне малко че иначе няма разточване и изрязване. Само докато го извадя и започва да се топи Thinking В последствие сладките станаха разкошни на вкус и ужасни на вид Laughing . Съставките бяха точни но в стаята беше бая топло дали това е причината за малкия ми неуспех? newsm78

# 129
  • София
  • Мнения: 974
И аз чаках тестото повече от 3 часа и после вадих и разточвах съвсем по малко и така нямах проблеми.

# 130
  • Мнения: 0
Момичета, влизам само за да кажа, че в магазина ТСМ на Графа и Евлоги Георгиев продават комплект за линцер - къдрав кътър с 5-6 допълнителни приставки - сърце, кръг, детелина и т.н.
Цената е смешна - 2.9лв, при положение, че в онлайн магазините подобен компкект върви на цена над 10-12лв.



Не е реклама, нямам нищо общо с магазина, просто реших, че може да ви е полезно Simple Smile

Аз също започнах с коледните приготовления - правих щолени и меденки. Намислила съм още доста неща да направя, но да видим за кое по напред ще стигне времето Simple Smile

Приятно сладкоправене ви желая!

# 131
  • София
  • Мнения: 1 776
Малее, докато видя новата тема и вече сте изписали 8 страници! Аз вчера правих едни лимоно ви бисквити, станаха супер, и тестото е едно меко, еластично, много приятно за работа. Ще ги слепвам другата седмица - ето рецептата http://goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=1225
И да се похваля - курабиите с макадамия /замених с бадеми/ и сушени боровинки, които скапах миналат седмица днес и се получиха идеални! Много се радвам, утре ще пусна и снимки.
И пак да питам - двойно шоколадовите напукани снежни сладки колко издържат - рано ли е да ги направя този уикенд?

# 132
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Момичета, влизам само за да кажа, че в магазина ТСМ на Графа и Евлоги Георгиев продават комплект за линцер - къдрав кътър с 5-6 допълнителни приставки - сърце, кръг, детелина и т.н.
Цената е смешна - 2.9лв...


Може ли да помоля ако някой ходи и има още, и му се занимава - да купи един и за мен и да ми го изпрати - естествено ще си го платя+пощенските.

# 133
  • Австрия
  • Мнения: 28
Така, аз замесих тесто и за линцерови сладки. Нужно ли е да отлежава дълго в хладилника? Има ли някой от вас, който ги пече веднага след замесването на тестото? Благодаря!  Hug
Martita, когато правя линцерите, оставям тестото около час в хладилника да стегне.  След това го вадя, взимам част от него и го разточвам м/у два листа свежо фолие. До сега проблем не съм имала. По този начин не се и налага да слагам допълнително брашно, за да може тестото да се точи по-лесно. Опитай така, може да ти хареса.  Wink

# 134
  • Мнения: 240
Ехаааа 2 дни не ви четох и сега няма смогване. Ама какви вкусотии само сте сътворили, браво на всички.
Аз ще се отчета само с един ябълков чипс а къщичката после ще ви я покажа.

Общи условия

Активация на акаунт