Коледа 2011 - тема 4

• 95 687
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
...
Да се отчета и аз: направих "солените" си подаръци: бурканчета с мариновано козе сирене с подправки и бурканчета с чеснова салца със сушени домати - и двете по рецептите на Йоли. Като украся бурканите, ще снимам. Сега се мариноват в хладилника.  Laughing

Може ли рецептата?

# 466
Umbra, благодарности за рецептата за шортбред  bouquet Чак сега стигнах да направя, много са сполучливи. Имам още една, но твоята е по-добра.

Аз съм назада с приготовленията, но се надявам този уикенд да наваксам. Останаха ми портокалови и лимонови корички от щолена, моля дайте идеи какво да приготвя с тях. Някоя рецепта за сладки? Предпочитам пред сладкиш.

# 467
  • ВАРНА морето сините вълни
момичета влизам с едно въпросче-
имам останали 3 жълтъка -какво мога да направя с тях -вече направих ванилените кравайчета и ми се иска нещо друго да опитам

# 468
Eliza_bet, това са меденките на Джули от Наталина!  Peace

Благодаря ти, отивам да търся рецептата, че изглеждат доста апетитно  Simple Smile

# 469
  • под тепетата
betina33 , веднага с две ръце ти препоръчвам Linzer Augen на nudel 33- разкошни са ! Има ги на първа страница.
 Аз се преборих с медената къщичка -  не стана идеална , но като за първи път бива, а и децата много и се радваха. Ако някоя тинейджърска душа вкъщи се смили, може и да я видите.

# 470
  • Sofia
Здравейте, и аз да се включа. Имам един въпрос. Продаваха преди едни тубички с цветна паста, я която окрасявах коледните сладки. Купувах я от магазинчето на Три уши, но скоро бях видяла в голям супер маркет да се продават. Само, че забравих кой...някой ще ме подсети ли?  Rolling Eyes

# 471
  • София
И аз да се включа с въпросче.Направих капучиновите звезди,страхотна вкусотия,но пусто недоверие ги оставих по-дълго във фурната и се препекоха станаха по-твърди и хрупкави.Отделно почти никъде не успях да открия марципан и се чудя дали има смисъл да търся и дали като са толкова твърди стават за слепване или да си ги оставя като хрупкави бисквитки и само  отгоре  да ги украся с глазура?
Малко дълго въпросче стана,но ще се радвам ако някой отговори. Hug
Иначе имам меденките на Джули,които чакат за украса и ванилените кравайчета,които чакат за печене.
tupunci във Фантастико съм виждала.

# 472
  • софия

И за Забравените сладки... тъй като дребното писна, ги сложих в 2 тави, но в тях бях правила меденките (на същата хартия), нямаше кога да я сменям (белтъците не чакат, дребното и то..) - дали ще поемат малко от мириса? И другото, едната тава е на горния ред, другата тава е долу на фурната, дали ще им е фатално на сладките според вас?
Malini,аз винаги ги пека по 2 тави във фурната и не съм имала провал,твойте вече трябва да са готови.сподели как са станали

# 473
  • София
Bianka, красота!  Hug

Относно капучино звездичките, аз ги правя две седмици по-рано. Все пак това е маслена сладка и има нужда да престои и да поомекне в затворен съд.  Peace Като миналата година ви препоръчвам, който не може да намери бадемов марципан или не го харесва, да пробва бяло, шоколадово тесто или млечния марципан на Наталина.

# 474
От мен един коледен кейк без отлежаване, но ще го снимам по- късно и ще ви го покажа.
Със снимка едни  слепени коледни бисквити. Не са точно линцерови сладки, но често, това са едни от най- вкусните коледни бисквити, които съм яла. Горещо ви ги препоръчвам!

Слепени маслено-лимонови бисквити

# 475
by, благодаря!  Hug

А за бялото питането ми беше за "целувчения крем", аз така го наричам белтъка със захар, казаха ми, че тр да е по-гъст и да е с пудра захар - такъв ще се пробвам да направя.

bouquet

Party Много красиви изглеждат сладките на последните 2 стр  Heart Eyes

# 476
От много сладкоправене вече  не ми останаха  метални кутии  могали да съхранявам сладките във 
пластмасови или във целуфанени пликчета.

# 477
  • София
Относно капучино звездичките, аз ги правя две седмици по-рано.
Татит, ако я няма тази информация на 1 стр, може ли да я сложиш?   bouquet аз така и не успях да намеря въобще къде са шоколадовите звездички с капучино

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 11:32 от krikri

# 478
  • София
От много сладкоправене вече  не ми останаха  метални кутии  могали да съхранявам сладките във 
пластмасови или във целуфанени пликчета.

Хахаха, имам същия проблем  Joy даже взех от мама, но и те свършиха  Joy

Сисак, станаха!  Peace обаче на горния ред  Thinking бяха по-трошливи, оцеляха цели само 2-3. На долния бяха супер. Запазиха форма (доста са разляти, но нищо). На вкус обаче са превъзходни! Нямах търпение да опитам и като никога не изчаках дори да си измия зъбите  hahaha

# 479
Въпрос към Умбра или някой спец в шортбредчетата: може ли с пшенично нишесте да се направят? Praynig

да, според мен може, защото имах много малко царевично, та нямаше как и добавих остатъка с пшенично нишесте. Резултата е страхотен, миналата седмица ги правих, днес вдигам капака на кутията и вътре какво да видя - останали са само 4ри бройки  Mr. Green Та сега излизам за масло /аз всичко правя с президен/ и за нишесте /каквото намеря/ и пак наново месене. До сега съм направила меденки, 2 дози ванилени кравайчета, масленките с лайм /също стават божествени/ и шортбредчета. Но почети нищо не остана освен меденките, та днес отвово 2 дози ванилени кравайчета, като едната ще е с орехи а другата с лешници, 2 дози от масленките с лайм и 2 дози шортбредчета  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт