Коледа настъпва славно, с плетка ни е най-забавно! - 79

• 103 375
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Моля за помощ. Нещо не ми се получава английския ластик. Бихте ли помогнали с елементарно клипче? Гледах едно клипче, но много ме бърка че конеца го държат с дясната ръка, а аз го държа с лявата.

И аз се опитвам да разбера как точно става този английски ластик, искам да изплета шал, но... засега опитите ми да го разгадая са неуспешни. Simple Smile На две куки умея да плета много малко.
Записвам се да следя темата, правите страхотни неща, за което ви поздравявам и ви се възхищавам!   bouquet

http://www.youtube.com/watch?v=fEiKRKSJ4pk&feature=related

Нелито, страхотни плетива

Е, точно това е клипчето, където конеца го държат отдясно, не отляво, немога така да плета((( буркам се ужасно и 5 бримки ги плета половин час((

# 76
  • Варна
Bobi7315, благодаря за съвета за Мериното   bouquet - ще се възползвам.
Отново страхотна тема и плетки - ще следя!

# 77
Ехеее,момичета нямате стигане!Не знам кога плетете,каго пишете  Mr. Green
Пуфче,благодаря ти за невероятната коледна темичка,страшна си   bouquet
Аз изплетох шалче към шапчето на малката,но не съм го снимала,че сега съхне.И жилетката е вече с удължени ръкави,даже сме на гредина с нея  Heart Eyes
Сега се чудя какво да подхвана  newsm78

# 78
Здрваейте...
Рая,благодаря за обяснението-ама и аз съм една,никак не се замислих,преди да попитам.Наистина е много лесна тая панделка,дори за начинаещи като мен Mr. Green
Суперски сте всичките-толкова красоти,а сме още в началото на темичката.Наистина много е хубаво,заразно(за плетене),и уютно при вас Simple Smile
мен днес ми е криво,че биха ваксинки на малкия и си поплака,а мен ме заболя чак главата от напрежение-та добре,че е темата-да се разтоваря,да поразгледам колко красоти сте сътворили.като плета много се разтоварвам,особено на една кука-няма такъв кеф!!!! Mr. Green
ето и моите творения на аматьор  Joy  https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%BB%D0%95%D1%82%D0%98%D0 … 0/301861176499731

Хубава вечер!!!

# 79
  • Варна

за калинка-малинка и за всички, които са харесали шалчето:
http://postimage.org/image/6grj1fust/

bouquet

# 80
# 81
Може ли някой да ми помогне за бебешки терлички?
Плела съм преди време и нещо май ми се губи,а няма и откъде да погледна на живо,както се казва.
Имаше едни отдолу се започват и се разширява стъпалото,други като ботушки,но не чорапи.Ще бъда благодарна на всеки помогнал да се справя и да зарадввам близки дечица или по скоро майките им.

# 82

Е, точно това е клипчето, където конеца го държат отдясно, не отляво, немога така да плета((( буркам се ужасно и 5 бримки ги плета половин час((
[/quote]
 От това клипче и аз се обърках, но плетката е лесна: редуват се лицеви и опакови бримки, но опаковите не се плетат, а само се прехвърлят на дясната игла и се прави наметка на куката. В обратният ред бримките с наметка се изплитат като лицеви, а тези които се виждат като опакови пак не се плетат, а се прехвърлят като опакови с наметка.

# 83
 Hug
Здравейте дами!
Аз съм начинаеща мераклийка да плете на една кука  Crazy
Плета/ или по-скоро се уча/ от интернет, защото няма кой да ми покаже. За 2 дни се научих да плета цветя и основните видове наметки.
Имам въпрос към вас като вещи в занаята  Blush
Искам да си изплета тази шапка
Бихте ли ми обяснили по колко наметки да вкарвам на ред или през колко реда за да се получи кръглата форма?
Благодаря ви   bouquet

# 84
SDJ, благодаря ти за обяснението.   bouquet После ще пробвам пак, досега всичките ми опити с английския ластик бяха неуспешни.  Embarassed

vany666, здравей.  Hug
При мен снимката не се отваря. Simple Smile

# 85
# 86
Може ли някой да ми помогне за бебешки терлички?
Плела съм преди време и нещо май ми се губи,а няма и откъде да погледна на живо,както се казва.
Имаше едни отдолу се започват и се разширява стъпалото,други като ботушки,но не чорапи.Ще бъда благодарна на всеки помогнал да се справя и да зарадввам близки дечица или по скоро майките им.

Здравей milined   bouquet, здравейте момичета от тази прекрасна тема   bouquet
Аз не съм голяма плетачка , обичам да плета, но нямам много време. Тук обаче съм получила много хубави и ценни съвети от момичетата  - особено от Пуфи, за което още веднъж  голямо тенкю   bouquet  Затова сега реших да помогна и аз. Та ето  от мен  едни терлички бебешки със схема - на много  познати съм изплела и моного ги харесват, дано харесат и на теб  Simple Smile

http://krasi62.snimka.bg/hobby/r-chno-pletivo.540588.20990269  
и  схемата  
 http://krasi62.snimka.bg/hobby/r-chno-pletivo.540588.25836424 

Усмихнат ден и спорни плетки момичета   bouquet

# 87
Здравейте!

Представям ви най-новата рокля на Ива по модел на кокошчица.

Не се получи точно същата, така и не успях да направя листата наклонени настрани, а много исках  и много разплитах. Снимката е професионална и в момента нямам друга,на която модела да се вижда по-добре,но ще снимам скоро.
Amelly, кокошчица, моля за схема на тази рокличка. Надявам се около празниците да се отдам и на хобитата си Simple Smile

# 88
Здравейте момичета Hug
Чета ви от доста време и много ви се радвам. Аз съм начинаеща в плетенето и имам нужда от малко помощ. Ако може някой да ми каже какво означава
" протянуть снятую через провязанную (протяжка)"
и "снять 1п"
Предварително благодаря!

# 89
Офф, тити мерси за отговора!  Hug А бродираш от едната страна с конеца и се получава и от другата, нали. Не е нужно да бродирам лице и гръб отделно.  Rolling Eyes

fifila, това е превода според мен:
" протянуть снятую через провязанную (протяжка)"  - прехвърлете прехвърлената бримка през изплетената (протяжка - прехвърляш на дясната игла една бримка без да я изплиташ, следващата я изплиташ и промушваш прехвърлената в/у изплетената)
и "снять 1п" - прехвърляш бримка без да я изплиташ

milined, терлици

ankas, много са готини терличките, благодаря за описанието, ще се възползвам и аз.   bouquet

knit knit knit

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 10:25 от pepito21

Общи условия

Активация на акаунт