Коледа настъпва славно, с плетка ни е най-забавно! - 79

• 103 557
  • 740
  •   1
Отговори
# 270

на колко куки искаш да ги плетеш? Аз например предпочитам точно твърди играчки, на 1 кука, стегнат нисък пълнеж и памучна прежда - да носят на пране и да не губят форма. Това зависи и как са натъпкани. За 2 куки питай пепито21, но трябва да се пере внимателно и по-лесно губи форма.

На една кука. С терата пробвах на една кука с нисък пълнеж но стана като колосано и не е подходящо за играчка за 8 месечно бебе. А това е играчката. Някой я беше плел в предишните теми, но не помня кой за да го попитам!
http://robotrish.com/post/644588884/free-amigurumi-hello-kitty-pattern

Пебо, Терата се свива, да знаеш. Плетох една шапка на майка ми и си остана да си виси така, защото се сви. Пробвай с мерино на ярн арт да ги правиш. То е леко еластично и стои мекичко.
Благодаря за отговора, утре ще ходя да търся, дано да намеря. Може би Джинса ще е подходяща, но незнам. Утре ще видим.

# 271
  • София
Е, моля. Ама споделяйте ги тук поне, нали затова е темата.

http://www.vogueknitting.com/magazine/winter_2011_12_fashion_preview.aspx#3

Леле, колко ми харесаха тези възглавници! Някой може ли да ми даде насоки за преждата, куките и модела. Благодаря!

# 272
Момичета, писах в темата за прежди но там никой не ми отговори, затова да питам тук.  Търсих в Софийските централни ( в центъра) магазини  прежда " Туид "но не намерих. Намерих в сайта на B and D но в момента нямат, поне на самите цветове има кръсчета и неможе да се поръчва. Та молбата ми е ако някой е виждал някъде да ми пише. Ще съм много благодарна. Понеже съм си избрала прежда от добрия старец
В най-скоро време Туида ще излезе в 2 нови вариянта-по-тънък и по-дебел от досегашния.В момента стария е на доизчерпване.Виж в  http://www.bandd-yarn.com/    ,в момента май-имаше 2,3 цвята на доизчерпване.Пиши на имейла.Дано скоро да излезе новия Туид и да не е късно за този сезон.Освен с нови дебелини ще бъде и различен % вълна.

# 273
Боби, нали ще ни информираш бързичко в темата, щам се появи новият Туид? И аз съм му фен!
Благодаря ви , момичета за комплиментите относно моята лудост! Joy По повод коментара на Шанел, не бих направила нещо, ако някой ме кара! За такова нещо си трябва да ти иде отвътре!
А иначе - не съм засичала време, но като си гледам файла с модела, от свалянето на схемата, до завършването са минали три години (с прекъсвания, де!).

В сезона на шапките и от мен първата серия - Мерино Ексклузив на Ярн Арт, много съм доволна от тази прежда, имам още нещо друго от нея.

# 274
Момичета, страхотни неща показвате! пу-пу...
Аз така и не се престраших да започна шапката, въпреки, че Пуфана много ми помогна с идеи в скайп.   bouquet Ще я изплета...
Реших обче, да "раздвижа китката" след дългата неплетаческа почивка и вече съм изплела около 1/3 от одеалото, което започнах.... Ще го снимам, като стане готово.
Имам наблюдение, че всяка зима горе долу, ме обхваща еко-настроение и понеже съм насъбрала невъобразим куп найлонови торбички и стари дрехи, реших да си направя прежда от тях (утре)! От торбичките ще си изплета многократни пазарски чанти, а от тениските и дънките искам да направя панери за джунджурии - http://artandblog.com/artandblog/?p=160. Само не знам как да ги изплета. Прво кръгло дъно, после правоъгално парче, което да зашия за дъното, или има начин от дъното направо да продължа да плета в кръг и стените?

# 275
wish плете се точно като шапка, надаваш колкото искаш да ти е дъното и после обикаляш в кръг без никакви свивки и наддавки ако искаш да стане равно, ако към края искаш някакви къдрички може вече да направиш

# 276
А как точно става това, стените да са ми перпендикулярни на дъното? Или то само ще си стане? Според мен дъното и нисък пълнеж, а стените очевидно - висок. Може би от самосебе си, ще се вдигне така...  newsm78

# 277
wish, точно както ти е казала Рая - дъното го плетеш с надддавки на определени места, а като решиш да правиш стените, просто спираш да наддаваш и стените си стават перпендикулярни - няма какво да ги разширява допълнително.

pebo, пробвай с Джинс, ако искаш и с бебешки акрил пробвай, но амигурумитата са малки и стегнати, по-трудно ще ги направиш меки. За бебе само ще напомня да изчистиш детайлите - на това коте мустаците са опасни. Очите също трябва да са бродирани, ако играчката е за активна игра.

# 278
  • Варна
Пуфи страхотни са шапчетата, и ръкавичките на Катеринаатан също са много сполучливи
Аз да покажа завършена Botanic Hat, благодаря за помоща с превода

Raq, чудна ти е шапката! Отлично му стои на малкия господин!
А за красотите на Снежинка нямам думи - колосален труд и голяма красота!

# 279
Сне*инка, сътворила си невероятно красив комплект!   bouquet
Вашите неща сякаш не са пипани с ръка, момичета...

Вчера, докато си избирах преждички, в магазина разгледах и няколко ръчно изплетени модела. Имаше една страшно модерна жилетка, с обърната яка и само с едно копче-брошка. Направо се засилих да купувам прежда за такава и после се усетих, че никога не мога да изплета нещо подобно  Joy То имаше едни плетеници, свивки...

Благородно ви завиждам за уменията!  bouquet Дано някой ден и аз се науча да плета така на две куки...

# 280
Сне*инка, много ми харесва комплекта ти. Браво!

# 281
ЧЕСТИТА БАБА ЗИМА! Официозно вече ...  cold cold cold

ЕлБиЕн, Вогът излиза на 4/01/2012, но дотогава можеш да си потърсиш нещо подобно като плетка за възглав, пък мен ако питаш всяка плетка ще стане ... Нали е за фръц?!

Уишче, ади де. Чакам те!

Сне*, превъзходнише е комплектишето. А онуй чудо от срещата?! Де го?

Шанел, моя превод видя ли го в библиотеката - http://mimikir.comze.com/content/hobby/knitting/nametka-opis.png ?

# 282

Шанел, моя превод видя ли го в библиотеката - http://mimikir.comze.com/content/hobby/knitting/nametka-opis.png ?

big pufana, сега го разгледах, благодаря ти!   bouquet
Не ми е съвсем ясно как точно се прави, трябва да прегледам на спокойствие схемата. Иначе не ми се вижда много сложно това. Простете невежеството ми, но има ли начин да се направи по дългичко? Simple Smile

# 283
Привет и от мен и честита бяла и красива зима.Страхотни неща сте сътворили  bouquetШапки,шалове,наметки и още куп красиви плетки.Поздравления за Сне*инка,за big pufana,Raq,kalinka-malinka_83,Bulechka™ и всички сръчни дами  bouquet
Видях шапката,която Chanel*  си е харесала,и се сетих за ето този шал плетката е елементарна,но ефекта е страхотен,затова го споделям.Ето тук http://daniela34.snimka.bg/hobby/shalove-i-shapki.642402.25899679 е и самата схема.Много хубав снежен ден на всички Simple Smile

# 284
Простете невежеството ми, но има ли начин да се направи по дългичко? Simple Smile

Ти си решаваш колко дълго го искаш. Съобразяваш ръкавите и така. За плетенето трябва пространствено мислене + малко аритметика, всичко друго е творчество. Simple Smile

Дани, прекрасна идейката, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт