Коледа настъпва славно, с плетка ни е най-забавно! - 79

• 103 469
  • 740
  •   1
Отговори
# 420

Бъдете живи и здрави и още чудесни неща да сътворите за любимите си хора!!! newsm51

# 421
За Много Години !
спорни плетки и по-малко странични ангажименти,та да се отдадете на любимото хоби  Heart Eyes

аз никак,ама никак не плетох покрай празниците,че и почти целия декември,че все нещо ми се изпречваше на пътя,нооо ...сега съм набелязала два модела/още не съм решила кой ще започна/,но и в двата не разбирам по нещичко,та моля за малко помощ  Praynig Praynig

слабо разбирам немския,така ,че не ми стана ясно какви и колко прежди ми трябват/чилета по 50гр ли , никъде не виждам написано  newsm78

тук ме обърква обяснението на бримките  Embarassed  Embarassed
протяжка- дали значи,че ще я прехвърля бримката без да я изплитам?
платочная вязка-опакова бримка?
и последно,макар да стана прекалено много -опаковите редове опаковио ли да ги плета или лицево  Embarassed Embarassed

# 422
Пуф,ти кога успя две творения да изтвориш..... newsm78

Ох, нали ме знаеш, ква съм шашава и 5 минути да имам свободни, пак ще плеткам ...

Благодаря, че харесахте плетките ми, момичета!   bouquet Макар и недовършени!

протяжка- дали значи,че ще я прехвърля бримката без да я изплитам?
платочная вязка-опакова бримка?
и последно,макар да стана прекалено много -опаковите редове опаковио ли да ги плета или лицево  Embarassed Embarassed

Протяжката е прехвърлена бримка, т.е. сваляш една бримка, следащата изплиташ лицева и я прехвърляш през свалената. Това е свивка иначе казано.

Платочная вязка е жакардова плетка, т.е. плетеш лицеви или опакови, независимо в кой ред си - лицев или опаков. Ако е лицева, плетеш лицева и в опаковия ред. Разбра ли ме?

Опаковите редове се плетет, както се виждат бримките, като гледам схемата, май само опаково се получава. Успех!

">#![/video]

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 15:35 от big pufana

# 423
 Mamagemelar  ето това мога да ти преведа от първата схема.
https://picasaweb.google.com/112244329059630056788/DropBox?authk … 93025677614114306

По колко грама е кълбенцето зависи от марката прежда която са използвали тук. newsm78

платочная вязка  плете се лицево и в лицевия и в опаковия ред

А ето сега и моя въпрос.Започнах да плета по ето тази схемаhttp://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/400463_2383173162 … _1522358623_n.jpg ,НО май нещо не ми е ясно по тази схема.Какво значат знаците кръгче ( наметка ) , подковичка - какво е ????[/b]

# 424
 мама на Ани,много,много ти благодаря   bouquet
big pufana,много готини постелките,ама не знам как бих стъпала на такава красота  Rolling Eyes

# 425
Какво значат знаците кръгче ( наметка ) , подковичка - какво е ????

Диме, плътната подкова е тройна свивка - прави се така:

1 бримка се сваля на иглата, все едно е лицева, следващите две бримки се плетат заедно като 1 лицева и после се промушва през тях свалената/прехвърлената бримка.

Mamagemelar, не се стъпва по тях, заобикалят се! Wink  Joy Убивам, ако ги направя и стъпват върху тях.  Joy

# 426
big pufana  Heart Eyes Eто защо  в края на реда имам повече бримки. Embarassed

# 427
...
А ето сега и моя въпрос.Започнах да плета по ето тази схемаhttp://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/400463_2383173162 … _1522358623_n.jpg ,НО май нещо не ми е ясно по тази схема.Какво значат знаците кръгче ( наметка ) , подковичка - какво е ????[/b]
Тук : http://myknitting.narod.ru/ornaments/device.htm

ПП
А, вече са ти обяснили...

И още нещо- ако желаете, може да разгледате (парола - 666) - FILATI

на руски език - FILATI

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 18:08 от nela_66

# 428
Eдна бърза шапка за подарък, а уж почнах от тест на една забравена кука от мен - прежда Лана Голд, кука номер 5 -

# 429
Имам въпрос към тези, които са плели шалове с Фламенко. Усуква ли ви се преждата? Моята става направо на масурчета, повече време прекарвам да я разплитам, отколкото да плета. Даже си играх да я пренавия разпъната върху една ролка обач е ефекта не е голям - пак се усуква. При вас как беше?

# 430
Усуква се , но внимаваш при започване на нов ред как завърташ плетивото.

# 431
  • Варна
Тя по принцип си е заводски навита, аз си я развивам по малко например колкото да ми стигне за следващите 1-2 реда и не съм имала проблеми  Party  Simple Smile

# 432
Честита Нова Година!Пожелавам на всички момичета много здраве на първо място, много сбъднати мечти,много осъществени проекти и много щастливи мигове с любими хора!

Много ми се иска да се науча да плета,но няма кой да го направи.Има ли някъде по форума или на друго място уроци в отделни стъпки,защото трябва да започна наистина най-,най-отначало.

# 433
Честита 2012 и от мен.Спорни плетки на всички

# 434
gal_ka, добре дошла!

Откъде си и на какво искаш да се научиш по-точно - на 2 игли или 1 кука?

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 11:17 от big pufana

Общи условия

Активация на акаунт