Набор 93-и вече изкласи- 2

• 54 172
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
И сега една трета от тежестта при балообразуването в дипломите е средноаритметичната оценка от всички държани матури. Чувала съм, че има деца от природо-математически паралелки, които държат математика като втора и физика или информатика като трета матура, за да могат да компенсират евентуално по-ниска оценка от БЕЛ. Има и уни-та /знам за  британския Уоруик, например/, които поставят условия на нашите кандидат-студенти за три матури.
Но поне от дъщеря ми не съм чула някой от съучениците й да има намерение засега да държи трета матура.

# 226
Третата матура не участва в балообразуването на дипломата  Naughty

# 227
Сигурна ли си? Не съм питала специално, но от това, което каза класната на родителската среща, останах с впечатление, че влизат всички матури. Иначе според мен много деца биха държали трета матура, просто да се пробват евентуално като оценка за кандидатстване, щом няма да им се отрази на дипломата, ако се издънят?

# 228
Според чл. 57., ал. 3. от Наредба № 4 за документите в системата на народната просвета „общият успех се изчислява като средноаритметична оценка (с точност до 0,01) от следните три оценки:

-средноаритметичната оценка (с точност до 0,01) от оценките в графата за държавни зрелостни изпити
-средноаритметичната оценка (с точност до 0,01) от оценките по учебните предмети, изучавани в задължителната подготовка
-средноаритметичната оценка (с точност до 0,01) от оценките по учебните предмети, изучавани в задължителноизбираемата подготовка.

Ако се явиш на 3 или повече матури, сбора от оценките се дели  на три или повече. Изключение е само когато имаш двойка на 3 матура (незадължителна) - тогава тази оценка не се взима под внимание т.е. дели се на 2.

# 229
Моята дъщеря днес беше на тази пробна матура. Другата седмица е по английски.
Каза, че не било много трудно, но имало някакви странни въпроси...
И аз бях. Peace
Наистина имаше доста странни въпроси и леко подвеждащи, но.. всичко си беше в реда на нещата.
Важното е, че ако има грешки, има и време за оправянето им.
Темата на 41-вия въпрос беше хубава, ненатоварваща и изключително подходяща за есе. Peace

А може ли някой да качи този тест със странните въпроси да го видим? Стана ми интересно....странни въпроси....? Rolling Eyes

# 230
Преди 2 години, когато завършваше сина ми ,на род. среща директора на училището изрично подчерта, че третата матура е по желание, вписва се в дипломата, но не се взема при балообразуването, НО не съм го видяла с очите си. Този въпрос си го задават много деца, включително моето и по този повод директора наблегна на това /става въпрос точно за СМГ/
Приятел на моя син се яви на такава матура, точно заради условие поставено от чужд университет. Ще попитам как е била вписана тази оценка.

# 231
# 232
знаете ли как се образуват оценките от дипломите, които се вземат за балообразуващи ?от 9,10,11,12 клас ли са ?

# 233
  • София
знаете ли как се образуват оценките от дипломите, които се вземат за балообразуващи ?от 9,10,11,12 клас ли са ?
На твоите услуги Hug
http://91neg.bg/za-uchenici-i-roditeli/formirane-na-bal/

# 234
благодаря, но това означава че ще имаме 5,65 по история от трите години, дано не се окаже препъни камък

# 235
  • България
привет
моята щерка сега пък иска готова рокля за бала и то от Асеновград ooooh!
ако сте ходили там вече дайте малко отзиви за магазините там Praynig
спокоен и усмихнат ден ви желая

# 236
  • София
привет
моята щерка сега пък иска готова рокля за бала и то от Асеновград ooooh!
ако сте ходили там вече дайте малко отзиви за магазините там Praynig
спокоен и усмихнат ден ви желая

Rositoooo, магазините са много. Просто трябва да тръгнете наред и да обикаляте. Предлагането е едно и също във всички  Grinning, с изключение на 1 модел, който всеки магазин прави за някакво ревю, но не си спомням по кое време се правеше. До ревюто го пазят в тайна. Ако ви хареса точно той - обикновено са оригинални и не са в много бройки. Не си мислете, че ще минете с едно ходене. Готовите им рокли са само примерни. След като се уточни модел, цвят и номер, се прави проба и на третото ходене се взима. Дори и да има нещо в магазина, което да ви хареса като вариант и да ви става, то роклята е без подгъви, за да могат да я преправят според фигурата и пак трябва още едно ходене.

# 237
Моя позната, която има магазин за булчински рокли, ми беше казвала миналата година, че в Смолян производителите били станали по-добри от асеновградските фирми. Но това е нейно мнение все пак, не знам доколко е обективна. От предния випуск имахме познати, които бяха отишли без никаква подготовка в Асеновград, обиколили няколко фирми, избрали рокля, стеснили я веднага и същият ден си я взели. Може би са улучили по-спокоен момент, не знам, но бяха много доволни. Като цени нямам представа.
В плевенските магазини асеновградските рокли бяха някъде към 500-600 лева. Имаше възможност в магазина да се поръча даден модел, но друг цвят или размер, например, но доставката е след около месец. Сега не съм проверявала.

# 238
  • София
Като цени нямам представа.

Информацията ми е от преди 4 години. Асеновградските рокли в София бяха 2 пъти по-скъпи от купените на място. Но ние намерихме софийско ателие, работещо на същия принцип като асеновградските и цената беше почти същата. Някъде на Пиротска беше. Пробите бяха повече от една и стана за около месец.

# 239
Момичета, къде в София да търсим да търсим хубави спортно-елегантни костюми за бала?
 Моят син държи да не е със строго официален костюм и сега в края на месеца,зимната ваканция ще тръгваме на шопинг. Притеснено ми е ,че той е доста капризен и едни дънки да купуваме обикаляме по 2-3 часа магазините,а за костюм не ми се мисли какво ме очаква!
Та,ако имате информация споделете!

Общи условия

Активация на акаунт