Набор 93-и вече изкласи- 2

• 53 040
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
В Юридическия факултет на Софийския университет „Св.Климент Охридски” се изучават 2 специалности: право и международни отношения. В специалността право се подготвят юристи-специалисти за нуждите на съдебната система /съд,прокуратура,следствие/, адвокатурата, международния арбитраж, за нуждите на дипломатическата служба, международните организации, за нуждите на правното осигуряване на търговски предприятия, фирми, банки и др.

Специалността право е широкопрофилна университетска специалност. Завършилите тази специалност придобиват универсална квалификация юрист и им се признава университетска степен „магистър по право”.

Това е от сайта на СУ.

# 586
  • Пловдив
Мерси много, Ирена - значи все още си е магистърска специалност у нас. Научих и за други страни как е.

# 587
Оказа се, че не съм била съвсем права за Шотландия и бързам да се поправя, преди да съм заблудила някого, макар и неволно. Едното е правото, при което се завършва със степен LLB, а след това се стажува и се учи още нещо си. Има и право със степен ВА, което, предполагам, е бакалавърска. Обикновено то е съчетано с друга специалност, като счетоводство, политически науки, социална политика, език и т.н. Но при първото също има комбинации от специалности.
Я да не пиша повече по темата, да не объркам пак нещо  Laughing

# 588
Темата позамря, едва я открих... Явно в последните дни вълненията се пренасочиха изцяло към изпращанията от училище. При нас тази емоция е вече зад гърба ни и от тази сутрин като приоритет изкристализираха отново матурите - след два часа здравословен нощен сън, дъщеря ми замина на училище да се доподготвя по английски, който ще й е втора матура. Нека, така или иначе наесен вероятно ще ползва английския много повече от родния български.
КАк върви при вас подготовката за матури и кандидатстване?
Има ли деца, насочили се към Холандия?

# 589
Аз имам предвид за България - не съм чула да има промени. Затова ми е интересно дали пък не съм пропуснала нещо като информация.
Правилна ти е информацията. Правистите излизат директно магистри.  Peace

# 590
Ние сме в някакъв период на пълен релакс. Не виждам дъщеря ми да учи нито за матурата по БЕЛ, нито по немски. Принципно аз не одобрявам юруша в последния момент, но нещо прекалено уверена в себе си ми се струва. Тя е отговорен човек и се надявам да има правилна преценка. Дано да не стане някоя издънка накрая. Но пък не ми се иска да я притискам постоянно с въпроси дали учи, за да не я паникьосвам излишно и да й насаждам усещане, че не е подготвена, което може да й изиграе лоша шега.

# 591
Лично аз в момента не мога да спя нормално от стрес Mr. Green Чета ту по БЕЛ, ту по АЕ. Не е много хубаво, знам, но просто се чудя за кое да се притеснявам повече...

# 592
Лично аз в момента не мога да спя нормално от стрес Mr. Green Чета ту по БЕЛ, ту по АЕ. Не е много хубаво, знам, но просто се чудя за кое да се притеснявам повече...
По абсолютно същия начин съм и аз. От една седмица и повече не съм спала като хората.  Rolling Eyes Обикалям апартамента като лудите нощем...

# 593
  • София
Я, да чуя за стресирани деца, около мен все майките са така.  Laughing

# 594
У дома се лашкаме от пълно спокойствие към паника на моменти  Laughing.
Изпращането мина,бележника е пълен с шестици,тържеството след това мина без инциденти.
Сега уж преговаря,но определено вече е изморена.
Да минават и матурите и да си отдъхнем.Самия бал сякаш не го мислим въобще  Mr. Green-тя е готова,брат и няма още обувки,аз самата не съм си търсила нищо.Само мъжа ми си има костюм и ризи от предишни поводи.
Нощес сънувах как правя разни хапки за изпращането в къщи  Joy

# 595
Я, да чуя за стресирани деца, около мен все майките са така.  Laughing

Това ми напомня за моята матура (преди неизвестен брой години  Mr. Green ). Пуснаха по радиото песента на Васко Найденов "Казано честно, всичко ми е наред". Наби ми се тя в главата и аз цял ден си я пея. Майка ми (лека й пръст) само дето не получи удар: "Какво ти е наред?! Матура те чака, изпити, а ти вместо да учиш си пееш?!..."  Joy

# 596
Здравейте.Първо успех на предстоящите матури и после изкарване на един незабравим бал на всички завършващи.Идвам във вашата темичка с молба за малко помощ.Догодина и аз ще имам абитюрент.Искаме да кандидатстваме право СУ.Много съм изчела за подготовката и стигнах до извода,че ОТ са най-добрите.Мислим да се запишем на курс по БЕЛ и История в София но бихте ли ни препоръчали преподаватели.Въпреки всичко и школата е важна но преподавателя е преди всичко.Предварително ви благодаря.

# 597
Моята дъщеря ходи в Образователни технологии по БЕЛ на Руски паметник и е доволна.

# 598
  • Пловдив

абитюрент-абитуриент

# 599
И при нашия абитуриент изпращането е вече зад гърба му - много емоции, които ние не сме имали. Сега е едно затишие и като че ли спокойствие за предстоящите матури и бал.
При вас има ли вече яснота за разпределението по училища за матурите? В училището на сина ми днес ги викат да им дават служебните бележки.

Общи условия

Активация на акаунт