Набор 93-и вече изкласи- 2

• 53 044
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Аз си взех моята бележка и на двете матури (БЕЛ и Френски език) съм в едно и също училище.

# 601
Аз си взех моята бележка и на двете матури (БЕЛ и Френски език) съм в едно и също училище.

Но не е твоето училище, нали? Доколкото разбрах идеята е да са в различни училища и да не са заедно със своите съученици.

# 602
Не е моето училище естествено,но и нямам съученици по БЕЛ,освен тези,които ще държат матура по френски ,защото матурата по френски за всички ще е в това училище,по история също.

# 603
Я, да чуя за стресирани деца, около мен все майките са така.  Laughing
При нас са спокойни и родители,и абитуриентка,и коте.
12 г. е учила съвестно и сериозно.Каквото не е научила-няма да го научи в последния момент.Факторът късмет по време на изпит е не по-малко важен,дано минат леко през матурите и още по-леко и успешно през кандидатстването.Едно здраве и нерви имат и трябва да им стигнат за цял живот.Голямата файда да си вземеш всички изпити,пък после да си с шепа хапове и минимална заплата.
Току-що направих резервация за ресторанта,в който ми се щеше да идем след като децата заминат.Първо управителката чак заекна от моето "безочие"-ама масите още от март били заети,после се оказа,че има точно една останала и то най-хубавата Simple Smile.
И ние знаем къде ще сме за матурите,Едната е наблизо,обаче другата е из комплексите някъде.Да им се невиди на простотиите,не могат ли да ги направят там,където децата са си свикнали...

# 604
  • София
Я, да чуя за стресирани деца, около мен все майките са така.  Laughing
При нас са спокойни и родители,и абитуриентка,и коте.
12 г. е учила съвестно и сериозно.Каквото не е научила-няма да го научи в последния момент.

Peace  И ние сме така. Поне абитуриентката не показва видими признаци за паника. Е, има достатъчно време и да покаже  Wink. Все пак котката е най-спокойна от всички.  hahaha

Матурата по БЕЛ е в някакво училище в Младост. Намерихме го на картата и обещах да отидем заедно, за да не се изгуби по пътя.  Laughing  Поне е близо до метрото. По немски е на удобно място - в Музикалното училище.

Дано имат късмет децата!  Praynig

# 605
При нас напрежение не се чувства. Аз лично съм повече от спокойна, не се съмнявам , че детето ще справи. Дори мисля, че повече от необходимото заляга над уроците. Вече избягвам да й го казвам, тъй като се дразни  Simple Smile Както всички , и дъщеря ми е изморена и бих се радвала, ако отделяше повече време за сън. 

# 606
  • София
Току-що четох една статия за абитуриенти. Много ми хареса това  Grinning:

Цитат
На Запад завършването на средното образование е предшествано от спестявания с години за влизане в колеж и университет, а у нас се теглят кредити за марков тоалет. Мозъчните гънки на зрелостниците проличават след кандидатстудентските изпити, а по време на баловете е ясно, че може да се брои поне до 12.

Към последното може да се добави, че не се знае дали всички умеят да броят до 12, защото много от тях слушат от съучениците си и повтарят.  hahaha

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 15:41 от Тaня67

# 607
На нашите им казали, че било задължително да пишат на матурите с черен химикал. М.г. пък било задължително със син, казва щерката. При вас има ли такова изискване?

# 608
Когато ни четоха наредбата и правилника  пишеше,че е задължително с черен химикал.

# 609
  • Варна
И нашето изпращане е утре. Утре ще им дадат и разпределението за матурите. Втората матура ще си е в тяхното училище, остава да научим по БЕЛ къде ще е  newsm78.Моичкият успя да си вземе повишителния по математика, сега чакаме да видим как ще се представи на матурите . Уф и мен ме тресе по-голяма треска от него. Някакво невероятно спокойствие го е обзело и само ходи по купони и разходки . Почти сме готови и за бала и сме платили вече всичко. 

# 610
На Запад завършването на средното образование е предшествано от спестявания с години за влизане в колеж и университет, а у нас се теглят кредити за марков тоалет. Мозъчните гънки на зрелостниците проличават след кандидатстудентските изпити, а по време на баловете е ясно, че може да се брои поне до 12.
[/quote]
Доста тенденциозно написана статия,с типичната БГ комплексарщина.Айде видели сме ги и западняците-който има повече пари и по-малко задръжки,все гледа да боде очи с марков тоалет или скъпа кола.Хората са доста еднакви навсякъде.
Това,за което им завиждам,е че каквото и да завърши,гладен и бос няма да ходи.А висшето образование им дава база за претенции,т.е.знаят за какво учат.За възможностите после си заслужава и кредит да изтеглиш.
За действителността в татковината,мозъчните гънки са по-скоро минус.И до 12 им е много да могат да броят.
Купувайте черни химикали,ние днес взехме.Това пък с каква цел се прави... newsm78

# 611
  • София
Току-що четох една статия за абитуриенти. Много ми хареса това  Grinning:

Цитат

Към последното може да се добави, че не се знае дали всички умеят да броят до 12, защото много от тях слушат от съучениците си и повтарят.  hahaha

Точно така е. Имам приятелка, която завърши миналата година престижен колеж в САЩ втора по успех, а сега учи в университет във Вашингтон. За абитуриентската вечер дори не си поръча специална рокля. Училището беше организирало тържествено връчване на дипломите, а после скромен коктейл. Само у нас има такова изхвърляне, снобарщина и простотии. Най-важно е да си с кола S класа примерно, да ревеш като заклан, да си пиян до козирката и да друснеш един кючек. А после? Толкова ли е важно?!  Wink  Прост народ - слаба държава.  ooooh!

# 612
Купувайте черни химикали,ние днес взехме.Това пък с каква цел се прави... newsm78
Дали има общо с това, че матурите се проверяват от компютър (тестовата част)?
Утре ще ходя да си взимам служебната бележка. Вече искам да минават тези матури, че ...  Crossing Arms

# 613
Само у нас има такова изхвърляне, снобарщина и простотии. Най-важно е да си с кола S класа примерно, да ревеш като заклан, да си пиян до козирката и да друснеш един кючек. А после? Толкова ли е важно?!  Wink  Прост народ - слаба държава.  ooooh!
Вчера гледах снимки точно от американски абитуриентски бал,много подобен на нашите циркове,така че явно си зависи кой къде какво прави.Но това не ни  засяга.
С горния цитат съм съгласна.Пресмятам:абитур.екскурзия в Турция,2 абитур.вечери на родна земя+тоалети и безброй почерпки на роднини и приятели,фотосесии и албуми;нова мода:изпращането в училище е последвано от ресторант и тоалетите са бални!
Според мен балът трябва да е или в Турция,или тук.Изпращането в училище е по-идейно да бъде последен ученически ден:с дънки,тениска,както са ходили 12г.,на тениската могат да драскат разните си спомени,учителите и по-малките да ги поздравят,да се направи някакъв купон във физкулт.салон,танци,музика,почерпка,снимки.За чий още един бален тоалет и пак в ресторант-нали за това е бала?Такова изпращане изисква обаче отношение и от училището,а къде по-лесно им е да вземат комисионна от фирмата-организатор.
Заради снобарията пък всеки да отиде в кола до ресторанта на бала,на мен ми предстои шофиране в адски трафик поне 2 часа,а гостите ми ще стоят да ме чакат.Можеше да се наеме автобус,но не-навирен нос в автобус не се качва,само в лимо Crossing Arms
Ей такива тъпотии за някои може да са черешката на тортата,но мене ме дразнят.

# 614
Изискването за дванадесетокласниците е черен химикал, а за седмокласниците - син химикал. И ние взехме два черни химикала специално за това. Сигурна съм, че някои от зрелостниците обаче ще забравят за тази подробност.

Иначе за "изхвърлянето" и аз съм против, но кой ли ме/ни пита.

Общи условия

Активация на акаунт