Набор 93-и вече изкласи- 2

• 53 025
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
Все си мисля, че родителите повече показват мускули по тия балове, отколкото децата. Познати ми казваха - ама не мога да не заведа 40 човека на ресторант, защото и те са ме канили и ще си кажат, че се излагаме.
Преди няколко години при нас в града изобщо нямаше балове, всичко се изнасяше или към морето, или към Боровец и Пампорово. Влизат в един ресторант /не особено изискан, естествено, пригоден за летния all-incl/ и се гледат един друг. А преди това са мъкнали по влака или в автобуса едни куфари с дрехи, козметика, сешоари и т.н, и т.н. После децата явно се усетиха, че само си съсипват празника по този начин и отново възстановиха баловете в Плевен, а по морето ходят за няколко дни след това. Като гледам каква офанзива беше от страна на турист. агенции, явно и това отмира. От класа на дъщеря ми в Слънчев бряг ще ходят само 3-ма. За един клас от друго училище знам, че са искали вкупом да се откажат, но не им върнали парите и сега ще ходят от немайкъде.

# 616
На изпращането на дъщеря ми  почти нямаше изстъпления от този вид. Децата бяха празнично облечени, но бални облекла почти не видях. За механата и дискотеката вечерта моята мома смени спортно-елегантната рокличка с къса туника - като за дискотека и ..всичко беше на шест. И двете дрешки са подбрани така, че да се носят без проблем занапред.  
В деня преди изпращането някои от класа се бяха докарали с бели тениски и си писали с цветни маркери разни спомени. После в къщи имаше литературно четене с много смях  Simple Smile Simple Smile
 Ние черпене на родата не сме предвиждали. Ще седнем някъде със съпруга ми, малката и бабите да се почерпим и хапнем и това ще е.

# 617
При нас бабите, дядовците, семействата на двамата ни братя и ние четиримата сме 14 човека. Та заедно с кръстниците и още две приятелски семейства ги закръглихме на 20 и ще ги почерпим в едно кафене срещу нашия блок.

Но имаме нова тема - съученичка на дъщеря ми, която също ще кандидатства в Германия, попитала класната дали може да си вземе дипломата по-рано. Тя отсякла - никакви такива, ще ги даваме някъде между 20 и 25 юни. Това ми се вижда безумно късно, като се има предвид, че тази година всъщност крайният срок за Германия е не 15-ти, а 13 юли /петък/. Възможно е и нещо двете да не са се доразбрали, не знам. Някой знае ли дали има някакво нормативно основание с молба до директора или по друг начин официално да поиска да й бъде дадена по-рано дипломата?

# 618
  • София
irenapleven , не се притеснявай. Миналата година в училището на сина ми дипломите ги дадоха на 24 юни (въпреки, че по традиция огромна част от випуските кандидатстват в Германия). Всички, които искаха, успяха да се справят със сроковете, дори и ние, независимо, че се наложи дори да вадим и дубликат на прясно издадената диплома  ooooh!. Времето ще ви стигне, само може да ви струва повече пари  Wink.

За начини с молба-не знам...

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 22:15 от Ива*

# 619
На нас ни казаха, че ще ни дадат дипломите към 15 юни. Надявам се всичко да бъде наред с вашите. Wink

# 620
  • някъде из облаците
Но имаме нова тема - съученичка на дъщеря ми, която също ще кандидатства в Германия, попитала класната дали може да си вземе дипломата по-рано. Тя отсякла - никакви такива, ще ги даваме някъде между 20 и 25 юни. Това ми се вижда безумно късно, като се има предвид, че тази година всъщност крайният срок за Германия е не 15-ти, а 13 юли /петък/. Възможно е и нещо двете да не са се доразбрали, не знам. Някой знае ли дали има някакво нормативно основание с молба до директора или по друг начин официално да поиска да й бъде дадена по-рано дипломата?

Миналата година при нас връчването на  дипломите беше на 16 юни и си зависи от училището. В миналогодишната тема някой беше писал, че са взели дипломата по-рано, занесли я  да я легализират и  я върнали в училището за тържеството. Идете до директорката и питайте, дали не може да си я вземете по-рано, пък ще връчат на тържеството само корицата от дипломата.

Успех  на матурите   fingerscrossed

# 621
  • Пловдив
Моята щерка заминава за Шотландия и тя попита за по ранна диплома не става. На 24 е бала на 28 лети.

# 622
И в училището на сина ми дипломите ще се дават на 20 юни.

# 623
Надявам се все пак да можем по-рано да я вземе. От нашето училище има и други деца, които кандидатстват в Германия, макар и не толкова много, че да не могат да дадат няколко дипломи по-рано. От миналогодишния випуск знам, че са били повече децата и може би това е създало някакви трудности. Ама като езикова гимназия би трябвало да са свикнали...

Ох, почвам да се нервя - така и така е приета в Шотландия, защо й се е приискала и Германия?

# 624
Ние подадохме молба още през март да бъде издадена по рано и ще е готова до 10 юни за да смогнем с документите за Германия.Вчера направихме обиколка да видим къде са училищата за матурата първото ни отне 40 минути да го открием и то с навигация  Rolling Eyes,защото няма адрес само Младост1 до окръжна болница,второ беше по лесно изгубихме половин ден

# 625
При нас, за голям късмет, училищата за матурата се паднаха в района, в който живеем.

# 626
block4o, до кого подадохте молбата - до директора на у-щето или до началника на РИО?

# 627
Ужас, и двете ми матури са в училища, които са... на майната си. Как можаха в края на града да ме пратят?!

# 628
block4o, до кого подадохте молбата - до директора на у-щето или до началника на РИО?
До директора на училището ,даже тя ми обясни,че са направили списък от целия випуск и директора ги е успокоил че до 10ти ще имат всичко. Simple Smile

# 629
благодаря за инфото. Веднага след матурите явно ще ходи с това да се занимава.Аз ще се намеся само в краен случай. Но да се надяваме, че и без мен ще се уредят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт