Отговори
# 465
  • София
Здравейте мами,
Бях при гинеколога и с бебка всичко е наред. Има си достатъчно води. Вчера и днес нямам такива мокри петна, но лекарката ме предупреди ако пак се появят веднага да отлитам при нея. Камък ми падна от сърцето. Дано не се случи пак.
Каза, че ще ми изпише и желязо, заради ниския хемоглобин, обаче от дума на думка и двете забравихме.  ooooh! Сега трябва да чакам до утре след обед да се обадя в ДКЦ-то да я питам какво, колко и т.н. , защото и нямам мобилния. Когато съм притеснена съм голям заплес.
Иначе бебка е вече 1,600.
Добре, че вече ходя и в МД на консултации, та са по начесто и ако има проблем да го хванем навреме.
Разбрахме се на следващата консултация, когато ми дава болничния да ме прати на консултация с очен лекар, за да видим как ще раждам, и ще си говорим за екип. Макар че аз вече един вид имам, все пак ми се и нейното мнение да чуя.
 Hug  Hug  Hug

# 466
vanessка, бравол Много се радвам,че всичко е наред. И бебка е доста добре с килограмите. За желязото не се тревожи- един ден не е фатален- яж повече червено месо и яйца.

# 467
vanessка много се радвам че сте добре с бебока , и с килограмите сте много добре   bouquet

# 468
vaneska Peace major едно към едно съм с теб,само дето имам син на 12,не дъщеря.Моя поне само аз съм му угаждала,с много труд и лишения,ама няма друга намеса-татко му не го знаем даже накъде е.ВАЛЕ,да я стягаш тая госпожица,ако не ти мъжа ти-ако е моя син,ошамарвам го и не ми мигва окото,както е голям.Още даже си вдигам крака и го сритвам-то нярви нямам понякога.Злобее-незлобее-да има страх,като не може с думи.Аз преди се цупех на "новия"татко като му направи забележка,че на мой глезанчо мъж не му се е карал,ама сега съм дала зелено-ми като сме семейство има си право човека да му се кара като заслужи.Не ми е буйно момчето-ама лукова глава,от тихите води дето си правят както си знаят-да има ядене,сладичко компютър и игра с войници и бази-друго ама не го вълнува изобщо.Така де-зачекната тема-да я доразнищим Simple Smile

# 469
  bouquetТака де-зачекната тема-да я доразнищим Simple Smile

Точно така.....
Аз отивам с меденки в ръка в детската градина,да снимам детето с Дядо Коледа.Довечера очаквайте снимки с весели физиономийки Wink

# 470
EMA ES, аз я бия понякога, и все още, затуй имаше страх от мен доскоро и то не толкова, че я бия често (може би веднъж на 2-3 месеца, но знае, че не си поплювам). Та в тази битка тя за първи път се осмели да ми посегне то баш по този начин. После много съжаляваше и плака, много е съжалителна и обичлива, но не си сдържа нервите. То какъв панаир беше като си дойде мъжа ми (на нея втори баща) на същата вечер му празнуваме рожден ден. Той се връща и я хваща за яката / а тя си умряла от страх и я предупреждава да не прави никога повече така. Тя моля ти се вика полиция навръх рождения ден ни разпитват за инцидента. Както и да е, оставят я вкъщи с предупреждение. Тя пак ми се репчи, че щяла пак да викне полиция, а аз полудявам, че туй дете оттука нататъка така ли смята да ме заплашва с полиция за щяло и нещяло, та най-демонстративно я изгоних през вратата да ходи пак да вика полиция. Тя пак им се обадила и те вече я прибраха при тях. Настаниха я в социален дом за 3 нощи, тя се скъса да ми звъни, аз й вдигам само когато си пожелая. Хеле, научи си урока. Дойде си на 4-тия ден с подвита опашка и НИКОГА повече не ме заплаши с полиция - напротив - АЗ я плаша със социалните сега
Оня ден пак имахме спречкване, пак ми посяга, но само ръцете  ми хваща. Не издържа мъжът ми, спатка я един шамар и тя се стресна - за първи път я удря, не може да се оплаче в полицията, защото знае, че ще я отведат от вкъщи, май не й остава голям избор освен да слуша.  Кога ще влезе в правия път, направо не знам... Confused А иначе какво да му се сърдя на човека, аз съм му благодарна, че ни търпи, такъв добряк, но и на него не му издържат нервичките с нея. Иначе като е в добро настроение, само ни повтаря щерката колко ни обича и двамата, даже написала картичка за коледа до двама ни, да й простим грешките в живота, ох има светлина  в тунела, само да мине този пусти пубертет!  #Cussing out

# 471
  • Варна
САВИ  Hug Hug Peace ще ги събираме ами как няма да ги събираме,4е и заедно ще ги шамарим!

Стар каква зодия е диването?

Ванеска браво за добрите новини!

Аз мисля,4е сега пубертета ги запо4ва на 8-9 години,не като едно време при нас...

# 472
Това според мен е ревност от страна на дъщеря ти към бебето .Тя е голямка и знае че ще има да го глезите и т.н.
На мен не ми допада идеята втория баща да я шамаросва ,но това си е ваша работа .Не ви критикувам ,просто се поставям на местото на детето  newsm78

# 473
  • Сфия
Ванеска, много се радвам, че се появи и, че всичко е наред. Бива ли 2 дни да ни държиш в невидение?
Валентина, за това ли ти бяха болките в началото?  ooooh! Милата! Напълно те разбирам как се чувстваш. И аз си ги мисля същите неща. Как ще се справя с 2, при положение, че едно ме върти на малкия си пръст - мен, дето никога не съм позволявала някой да ми се качва на главата или да ме тъпче. Няма шефове, няма колеги,няма учители, за мъжа ми пък въобще и не говоря. Не му е и минавало през акъла, но той не е и такъв де.
Ема, правилно, шут и това е. При мен обаче има и друг проблем. Мъжът ми е мекушав. Той е по-кроткия от двама ни. Кара се на синчето, прави му забележки, но не може да го удари. Като беше по-малък му виках - бий дупенце, че да не бием после дупище. Та при това положение нали се сещате кой раздава шамарите в къщи? И кой е съответно лошият? Мъжът ми ми вика: мен никога не са ме били. Да, ама с теб не е имало 10% от проблемите, които имаме ние. Не съм привърженик на боя, но понякога върши работа.
Валентинке, ужасна история наистина... Не мога да повярвам, че е извикала полиция. Ама пак добре е станало. В Бг не може да се случи и да дойде полиция - нищо няма да направят.
nevvy, диването е "най-хубавата" зодия, особено за мъж - Дева.

# 474
  • Сфия
selania, аз също видях, че цените за запис на тонове в МД и Токуда е на еднаква цена. Въпросът ми е трябва ли да си плащаме за тези записи???

# 475
Това според мен е ревност от страна на дъщеря ти към бебето .Тя е голямка и знае че ще има да го глезите и т.н.
На мен не ми допада идеята втория баща да я шамаросва ,но това си е ваша работа .Не ви критикувам ,просто се поставям на местото на детето  newsm78

Може отстрани да изглежда така.  Peace Аз съм на принципа, че родителите трябва да имат обединен фронт пред децата. Без значение, че е втори баща, нали той я гледа в момента, той й дарява любов, той й събира нерви, той я глези като има поводи. Кой  друг да я шамаросва–...

Но ние толкова време сме живяли сами двете с нея, че сега виждам как й е добре с мъж в къщата. Писала съм в друг подфорум, че нямаше търпение да го нарече татко и още като видя годежния пръстен на ръката ми взе да му вика тате. Като й съобщихме за бебето се разплака от щастие, чака го с нетърпение, защото както казах е много обичлива и съм сигурна, че ще е най-добрата кака на света. Имам й 100% доверие, че ще го гледа както аз бебчето. Наскро си направихме малка сватба и вечерта дъщерята изкоментира, че (цитирам дословно) 'това беше най-щастливият ден в живота ми'.

Истината е, че я мързи и реагира остро при всеки опит да я уча на труд (дали в училище или в къщи). Винаги това е причината за скандалите, че на мен ми писва да повтарям всеки ден по хиляда пъти едно и също нещо. Отскоро почва да идва да ми се извинява след такива сценки, и затова казвам, че има светлина в тунела...

# 476
Олеле Валче,
Това всичко звучи страшно.. и в същото време как да му се сърдиш на детето, като то си е дете и в повечето случаи не осъзнава какви глупости прави, но както казваш - има светлина в тунела и не само ... вярвам,че ще като се появи бебока тя може да стане по-грижлива и в същото време по-работлива... Hug

# 477
Сега вече рабирам думите на гинеколожката ми : "Малки деца хляб ядът, големи деца сърцето ти ядът..."

# 478
Много мами на 12-годишни тук. LaughingДа ви кажа стреснахте ме със споделеното.
Ние също минахме през презадоволяването,което разбира се си беше наша грешка но която къде поради влошаването на икономическата ситуация,къде и от осъзнаване на въведената грешна практика отстранихме.Синчето всъщност никога не ми е тръшкал за играчки(предпочита да рита  топка и да кара колело от съвсем малък) и доста от маниите го задминаха без да го засегнат(гормити,разни стикери и т.н).Ние свободно говорим пред него за ограничените финанси и той винаги пита имаме ли пари да му купим нещо,а не "искам да ми купите това".Дори понякога се притеснявам да не се комлексира,защото в детската градина е лесно да не лъсват разлики в статуса на децата,ама в училище едни ходят с 5 лева за цяла седмица,а други само за деня носят толкова.А и колкото повече растат все по-скъпи са им желанията,от порядъка на 200 лв и нагоре(ПСП,Плейстейшъни,телефон с тъч скрийн,личен лаптоп Crazy).Сега е решил да си събира парички за ПСП моят синковец,ама той противно на зодията си афинитет към парите няма и досега никога и стотинка не е кеширал,както и не си иска пари за джобни по принцип.А пък при момиченцата е нещо страшно откъм дрехи например,вече на възраст първи,втори клас се поръчват от чужди сайтове като "Бенетон","Зара".Как ви звучи репликата:"Мамо,а пък М. иска за рождения си ден като моите  ботуши Сигурно са много бедни защото не могат да й ги купят и тя мечтае за тях,а и как така някой ще има като моите ботуши".

# 479
А пък при момиченцата е нещо страшно откъм дрехи например,вече на възраст първи,втори клас се поръчват от чужди сайтове като "Бенетон","Зара".Как ви звучи репликата:"Мамо,а пък М. иска за рождения си ден като моите  ботуши Сигурно са много бедни защото не могат да й ги купят и тя мечтае за тях,а и как така някой ще има като моите ботуши".

Олелеле майкооооо, ти ме уби...

аз мислех,че моя племенник (първи клас на 7) е гевезан и материалистче, че все си намира глупости да ме кара да купувам....

Общи условия

Активация на акаунт