Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява натоварването с глюкоза?
Какво е гестационен диабет и как се диагностицира?
Какви са причините за повишени околоплодни води и как се извършва обременяването с глюкоза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява натоварването с глюкоза?
-
Какво е гестационен диабет и как се диагностицира?
Гестационният диабет е вид диабет, който се развива по време на бременност. Характеризира се с високи нива на кръвната захар и обикновено отшумява след раждането, но увеличава риска от развитие на диабет по-късно в живота. Диагностицира се чрез тест за глюкозна толерантност, при който нивата на кръвната захар се измерват в нулевата минута, първия и втория час. Освен това се извършва изследване за инсулинова резистентност.
-
Какви са причините за повишени околоплодни води и как се извършва обременяването с глюкоза?
Повишените околоплодни води могат да бъдат причинени от различни фактори, включително гестационен диабет. Обременяването с глюкоза се извършва чрез приемане на глюкозна течност, последвана от кръвни проби в нулева минута, първия и втория час за оценка на усвояването на захарта и откриване на възможни проблеми като гестационен диабет или инсулинова резистентност.
-
Какво представлява изследването за инсулинова резистентност?
-
Как се подготвят гърдите за кърмене?
продължила си ми мисълта - и ние сме на същата вълна - пещери, кино, перденце - много е горд с "приноса" от неговата касичка
днес ще ходя да му ги покажа
Телевизията му я ограничаваме, гледа това когато и каквото ние разрешим
! да не му се спестява доколкото е възможно и както се прецени де, вси4ко слу4ващо се у дома,и трудностите и неразбориите,де да знам дали е добре всъщщност,аз пораснах бързо така-не съм ревала за Дядо Коледа -от малка знаех,4е това е МОЯ дядо с халата от банята и памук на брадата!Знаех,кога първо трябва да платим тока,да купим храна и тогава вси4ко останало.Просто така май детето пак си остава дете,но живее в света на възрастните с вси4ките плюсове и минуси....
По принцип за конкретни суми пред него не говорим, защото му е голяма устата и ще разбере целия квартал колко получава баща му, а и другото, което, той почва да ти прави сметка на парите. Но като цяло му даваме да разбере, че в момента примерно е еди какво си положението, че примерно събираме пари за дърва или за нещо друго, че сме взели на заем този месец и такива неща. Той разбира уж, до до момента, в който не реши, че иска нещо. Тогава вече спира да разбира. Искам Йо-йо! Целият клас има. Добре, ще купим, като вземем заплати. Ама не може ли сега? Ми, не, зщото нямаме пари. Добре, тогава може ли да взема от баба на заем, а вие после да й ги върнете? И се почват едни разправии и тръшканици...