Бургаските коремчета ще ни даряват с моми и ергенчета! - 6 тема

• 26 717
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
И все пак проблема не е в по-особеното изразяване на даден човек, а в случая да се прецени как е редно да се постъпи.
Знаем, че езика на лекарите е по-остър понякога, но други неща са най-важни в случая.
Влади, кръвното наистина е много високо, но ти нали си пиеш хапчетата?И моето се вдига от храна, затова си и диетувам и като бременея, и като не съм бременна, но такова е положението Simple Smile
Стискам палци да овладееш кръвното скоро!

# 376
аз бях Peace
и на мен ми направи впечатление как те ''поканиха'' в болницата(леко завидях че скоро ще си гушкаш бебенцето Embarassed)
ММ пък стой и ми вика,сега какво се мъчиш дай да те карам в родилното и да ти правят секцио щом толкова искаш да излиза бебка,аз само стоя и  Shocked Shocked Shocked -ти добре ли си бе,няма да дам да ме режат без причина,той-тогава няма да мрънкаш повече!
и сега си мълча и тайничко се надявам да идва вече момента Praynig Praynig Praynig

# 377
january на мен ми се чу че казаха че термина ти е на 04.01

# 378
  • Бургас
Аз да кажа и тук- 120 е много висока долна граница и сега не е време да се притесняваш за начина на изразяване на Душепеев. Наистина вземи мерки, дано се нормализира  Praynig
Момичета, в някои случаи ми се струва, че сме малко по-дребнави от необходимото. Не защитавам Душепеев, мен също не ми се нрави чувството му за хумор, но от опит знам, че най-добрите специалисти са и най-големите чешити. За нас раждането е нещо изключително, операцията звучи страшно и я преживяваме месеци преди и след това, но за добрите лекари това е ежедневие и е нормално за говорят с някакъв техен жаргон. Ние на работа също ползваме такъв, във всяка сфера го има, което не означава, че д-ра не е добър специалист. И пак казвам- говоря по принцип. Срещата ми с Душепеев до момента е една и е протекла с нестандартен диалог, така че нямам лични впечатления.
Най-важното в момента е Влади, да се пазиш и ако мислиш, че храната ти влияе толкова внимавай какво ядеш и се пази  Hug

Абсолютно съгласна с Менина! Кръвното ти е толкова високо, че дори в нета има една камара инфо колко много може да навреди високото кръвно на бебето, особено ако си го поддържаш редовно така /имам предвид не е еднократна случка/. Ясно е, че не искаш да раждаш в МБАЛ, но поне в Девата трябваше да повториш прегледа.
Аз съм пациентка на Душепеев, знам как трудно се преглъща неговата критика, но знам и, че благодарение на него избегнах много неприятности, които щяха да се случат и с мене и с беба, ако не бях послушала съвета му за секцио. Знам и че неговата грижа и внимание и сигурността, която имах като негова пациентка /и все още имам, защото продължавам лечението си при него/ не бих заменила за никакъв лукс и лъжливо замазване на очите. Той сам ми беше казал, в един от опитите си да му обясня, че на всяка цена искам да опитам нормалното раждане, че ако съм отишла да слушам розови истории, съм объркала доктора. И наистина, слушах 9 месеца розовите филми на Люцканов, та сблъсъка с реалността с Душепеев не беше много приятна в началото, но аз излязох толкова доволна от родилното, че цял живот ще го споменавам с добро! /реклама  Mr. Green /

Януари, сега сериозно, върви на лекар и вземи кръвното в ръце, в достатъчно голяма седмица си, не рискувай бебо! Всичко друго са подробности!  Hug

# 379
мами сега забелязах че има още една тема за бургаските мами,що така

# 380
А може ли от ниско кръвно да стане високо? Защото на мен постоянно ми пада.

# 381
  • Бургас
може и то от раз. аз бях цялата бременност с ниско кръвно и веднъж вдигнах, за отрицателно време ми стана мн зле и показа 89/157. мн се изплаших и тръгнахме за болницата, бях в началото на 9 месец, но докато чакахме да приемат 3 родилки /аз чаках легнала на кушетката/ ми е паднало и се разминах с болничните условия

# 382
Здравейте мами Simple Smile
Бих искала да ви попитам за съвет.... принципно Попов ми следи бременността, но се записах и при Златев, който да ми оправя документите.... не знам дали направих грешка или не, но не съм казала на Златев все още, че и друг лекар ме следи. Вие какво мислите, трябва ли да му кажа? Аз съм в 10г.с.
Беше ми даден съвет да не казвам на Златев за Попов, защото можело да почне да се държи кофти с мен и т.н....но пък от друга страна има ли нужда и двамата да ме преглеждат и т.н....?
Вие какво ще кажете?

Здравей jelly, и аз съм при Попов цялата бремеменност и също като теб имам доверие само на него  Peace Записала съм се рутинно на ЖК при АГ, която работи със ЗК и НЕ й споменавам изобщо къде другаде ходя. Няма смисъл да го правиш, а и техните "прегледи" и без това са само за отбиване на номера, така че карай си по тази схема - ползвай направленията за изследвания, които ти се полагат и 2-та ехографа, а всичко за всичко останало разчитай на нашия човек Wink
Ти от Бургас ли си? На колко си години? Simple Smile

# 383
Добро утро, момичета!
Да знаете, че не съм съвсем безхаберна и че не си подценявам положението. След като вчера пробвах да смъкна кръвното с максимална доза лекарства, почивка, разходка, кино и т.н., но не успях към 1ч през нощта милото ме докара в ДМ. Измериха ми пак кръвното(150:110), пуснаха тонове на беб/добре са/, гледаха ме на видеозон и ме приеха в патология. До сега за 9 часа престой ми вземаха кръв, урина, 4 пъти мериха кръвно, биха ми инжекция, вливаха система и ми правиха 2 прегледа за разкритие/направо си бяха изнасилване, щото първия път нямах и сантиметър/. Кръвното в момента е 110:70 и понеже отново настоявах, ако кръвното е овладяно в момента да се пробва нормално раждане - дават ми едни таблетки през половин час за постепенно предизвикване. Дано има ефект.
Иначе, anichka.bs, аз през бременността бях с кръвно 110:70 или 120:80, но в края на 8-ми, нач. на 9-ти месец започнах да го вдигам. До преди седмица беше на границата 140:90 и не се усещах зле, обаче от няколко дни го вдигам още повече и определено вече го усещах осезаемо - главоболие, сънливост, гадене, звездички и т.н. Според всички АГ, през които минах и с които говорих по въпроса/общо 6 на брой/, решението е раждане.
Сега ви оставям с пожелание за прекрасен ден, че ми казаха да се разхождам. Като гледам как вървят нещата - нова година най-вероятно няма да я дочакам 2в1 - или ще родя нормално или ще ме срежат. Та, ако не успея да се включа навреме - Весело посрещане на Новата година и умната!  bouquet

# 384
Добро утро. Laughing
Влади,стискам палци скоро да си гушнеш здраво и прекрасно бебче. Hug

# 385
  • Бургас
Добро утро на всички!

Влади, радвам се, че си отишла за наблюдение /разумно си постъпила/ и те очакваме много скоро с благата вест.  Heart Eyes
Пуу, изгуби се интернета понеже и тока изгасна, та 2 часа нямахме нет, но сега сме на линия Simple Smile
Как са всички останали бременни мами и бебенца?
Аз съм кукуряк от ранни доби отново, но какво да се прави.Имам постоянни болки вдясно, под гърдата, така бях и с Мими, понеже ми притискаше или черния дроб, или диафрагмата.Място не си намирам от болка  Crazy
Имам си и болки в корема, но предполагам са нормални вече.
Желаем лек и усмихнат ден на всички!

# 386
January, нищо, че НГ няма да сте 2 в 1 - нека всичко е теб и бебка е добре и ти пожелавам един много сладък новогодишен подарък.   bouquet

# 387
Влади сега сме по- спокойни за теб като знаем че си под наблюдение. Стискаме палци и чакаме добрата вест!

# 388
Влади радвам се, че си добре и дано скоро да си гушкаш бебчето, защо не и още днес и дано да си го родиш нормално както ти искаш, дори и да се наложи секцио важното е ти и бебчето да сте здрави, всичко друго минава. Simple Smile Не се тревожи, че на нова година няма да сте две в едно, ще си имаш един прекрасен подарък  Simple Smile

# 389
Здравей jelly, и аз съм при Попов цялата бремеменност и също като теб имам доверие само на него  Peace Записала съм се рутинно на ЖК при АГ, която работи със ЗК и НЕ й споменавам изобщо къде другаде ходя. Няма смисъл да го правиш, а и техните "прегледи" и без това са само за отбиване на номера, така че карай си по тази схема - ползвай направленията за изследвания, които ти се полагат и 2-та ехографа, а всичко за всичко останало разчитай на нашия човек Wink
Ти от Бургас ли си? На колко си години? Simple Smile

И аз май реших така да направя...след вчерашното ми посещение при АГ и бързото ми изгонване, понеже не можело 2 пъти в един месец да ме преглежда.... да си гледа работата, няма да му обяснявам нищо.
Да, от Бургас съм (така де, тук живея Simple Smile ) на 28год. с първа бременност Simple Smile

Вчера гледах това клипче http://www.ted.com/talks/lang/en/annie_murphy_paul_what_we_learn … e_we_re_born.html , много ми хареса...понеже напоследък се интересувам от тази тема. Може и на вас да ви е интересно. Има БГ субтитри.

Общи условия

Активация на акаунт