Бургаските коремчета ще ни даряват с моми и ергенчета! - 6 тема

• 26 717
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Влади честит рожден ден!   bouquet Желая ти много здраве и щастие и най-прекрасния подарък предстои!  bigdance2

# 271
  • Across the Multiverse
Честит рожден ден, january! Жива и здрава и винаги засмяна!   bouquet
Шоки, моя 45 дневен ми го написаха веднага на място, само изчакваш малко да се освободи някоя сестра. При мен също на предишния за ноември (единствения ми) пише дата на термина 16.01, а на 45-дневния 15.01 (няма зачерквано, но все пак има несъответствие) за да не пуска друг болничен за 1 ден и после този. И понеже знам, че от НОИ не цепят басма на никой изрично го попитах няма ли да е проблем и той каза "не" (ама дето се вика той от къда да знае ако е проблем Wink ) Така че ще чакаме и ще разберем, силно се надявам да е ок всичко.

# 272
Шоки,чисто любопитство но кога ти беше ПМЦ?Аз все си мислех,че си с термин 31-ви януари,а ти май си с февруарче. LaughingПо лентичка си точно две седмици преди мен,а аз съм с термин 14-ти февруари(според доктора 15-ти но както установихме смятането на термин не му е силна страна).
Аз снощи и днес имам чести болезнени контракции с прекъсвания между сериите и без втвърдяване на корема,но като,че ли ме отпусна вече.Миналият път пак по същото време имах за ден-два.
Гери,няма да се оплаквам,дори обяд ми направи днес.Той не е виновен,че няма време,работи всеки ден без почивка от доста време.Добре,че застудя,че да свърши нещо вкъщи. GrinningТвоите госпожици на високо напрежение.Оцени ли вече колко лесно ти е било с Йоан? Mr. Green
Влади,стискаме палци за добро кръвно и тонове като по учебник. Hug
Жени Hug Hug Hug
Дали ще имаме снежец днес както обещават? Thinking

# 273
  • Бургас
Дейзи, аз съм с 28-дневен цикъл по принцип и затова термина ми е 30-31 януари, а по акушерския, там вече варира.На 26 април - последна менструация Simple Smile

# 274
  • На морето!
Дейзи, аз съм с 28-дневен цикъл по принцип и затова термина ми е 30-31 януари, а по акушерския, там вече варира.На 26 април - последна менструация Simple Smile
Те по принцип точно за 28 дневен цикъл изчисляват. Аз съм с 33дневен и късна овулация, знам я точно кога е всеки път, та ПМЦ го сметнах по овулацията и им казах него, иначе щях да съм с термин в 31.12-01.1ви щеше да стане объркване както при Симеон. Той се роди 2 седмици преди реалната дата, на която трябваше (според датата на забременяване), а го водиха само 2 дни преди термин. Имаше си и всички признаци на недоузряло бебе, вкл. незряла плацента, която и в момента трябва да пазим. Неонатолозите ми питаха постоянно колко преди термин е роден, като кажех 2 дни и се изненадваха. Затова този път реших на своя отговорност да "изместя" ПМЦ, за да се водят реално датите на термин, г.с. и т.н. И се получи. Симеон вървеше винаги 2 седмици назад, а това бебче си отговоря точно на седмиците.
Деси, твоят мъж си е направо ударник- това посред зима да накараш мъж да ремонтира си е постижение.
GJK, само като те чета и се тормозя. Как имаш все още сили да караш по тази схема? На твое място отдавна да съм зарязала кърменето и да съм минала на АМ. Да, кърмата е скъпоценна и кърменето е важно, но не на всяка цена! Още повече ако цената са нервите, сънят, почивката ти и от всичко това здравето ти. В крайна сметка нервите ти ще ти трябват още дълго- а и имаш и по-голямо дете, освен две бебета, не искам да звуча като пропаганда да спираш, по-скоро като човек, който цени високо саможертва ти, но както във всяка саможертва не се знае не е ли пирова победата.  Hug
Мен днес ме мързи да пиша, бебето е ок, още по-надолу слезе и имам чувството, че ми набутало органите яко в тъча, боли ме като ходя, като стоя права, че и като лежа.... ама се надявам още да изкарам до януари!
Отивам да метна една супа да се вари и да си прибирам джуджето от градина. А такъв вятър вее, добре че натежах порядъчно, че да не ме издуха.

# 275
На мен, ако ми напишат друга дата ще се карам с тях, аз на 100% знам деня на зачеване, все пак бях с ин витро.

# 276
  • Бургас
Аничка, и аз знам кога какво сме правили и кога са станали нещата Simple Smile
Менина, те ако определят термин на 28 дни, няма да ми излиза февруари, а януари, какъвто си ми е по принцип термина.Абе както и да е, живи и здрави,то като реши бебче да излиза, няма да гледа термин  Laughing
На Парушева последния път като бях, ми изчисли термин 30-31 януари при 28 - дневен цикъл.
А и щях да питам за Клиниката на Калчева, те там нямат ли по-ниска цена от 50 лева.Предварително си дадох заявка, че не искам екстри като 3д и т.н., а подробен ехографски преглед и явно какъвто и да е прегледа си вземат 50 лева.На касата се ошушках до стотинка...

# 277
А,Менинка той моичкият си е изпълнителен,просто време нямаше от работата,без почивка работи от месеци иначе отдавна щеше да е отметнал ремонта.Ама той ако почне да ми изброява недостатъците няма да има спиране. Crazy
Бонбонче,значи пак нещата си идват на място-аз при ПМЦ 10-ти май съм с термин 14-ти февруари,което пак си е две седмици след теб. PeaceА аз съм с цикъл на 25 дни и ранна овулация(веднага след него),така че и бебо си го чакам по-раничко. Laughing
Къде се загуби рожденичката с отчета? Rolling Eyes
Редактирам се.Бонбонче,на мен Парушева ми установи бременността с вагинален ехограф и ми взеха 40лв. PeaceИначе АГ приемат 28 дневен цикъл и овулация на 14 ден като смятат термин(поне аз така знам). Peace

# 278
Бургас си е курортен град и цените са по-високи  Laughing

# 279
Да се намеся и аз в изчисляването на термина..
Не, че много разбирам де... Но ПМЦ ми е на 19.05, а знам със сигурност кога съм заченала, защото си изчислих овулацията и само тогава пробвахме... беше на 02.06, а според док. термина ми е на 26.02... има там минимално разминаване с 2-3 дни, обаче тези дни ми объркват 45-те дни и не ми стига болничния с 2 дни точно заради тази грешка... нищо нали, но дано не се объркат нещата още повече Simple Smile

# 280
  • Across the Multiverse
Ами то дори и да си знаеш точно кога е станало някой питали ли са го? Simple Smile Аз оставам с впечатление, че за всички се приема 28-дневен цикъл и се пита дата на ПРМ, защото така е универсално. Иначе става много дебела работата.
А иначе и при мен е 33-34 дни и до 6 месец постоянно ми даваше по ехограф, че бебето изостава с около 2 седмици, а сега ми дава, че сме дори седмица напред... не са точна наука бебчетата Simple Smile

# 281
не мисля, че бебето е проблема ...

# 282
Добро утро от мен Simple Smile
Гигито, знам че така се изчислява термин, все пак док. не ме е питал кога съм заченала.
А иначе от както ми е дошло преди 10 години, си ми е точно 28 дни и никога не е било повече или по-малко. Въпреки това, именно с това 28 дневно изчисление термина ми трябва да е на 22-23.02 а според док е 26.02.
Сега на лентичката ми пише 31+1 а според док. съм в 32 г.с. и бебето си се развива точно като за 32 г.с. без никакви разминавания Simple Smile
Ще видим със сигурност колко ще е голямо когато се роди Simple Smile
Лек ден, макар и снежен... Simple Smile

# 283
  • Бургас
Добро утро от нас!

Големи изчисления му дръпнахме с тези менструации, овулации и зачевания, ама ще видим малките ни сладурки и сладурковци кога ще решат, че им е време да излизат, живот и здраве нека да е по с време  Praynig  Simple Smile
Влади и Танчето ги чакам аз до има-няма 2 дни да се похвалят!
И честит ни първи сняг!
Лек и спокоен ден на всички ни!

# 284
Здравейте!
Нещо за Влади да знае някой?

Общи условия

Активация на акаунт