Било ли ви е страх да не останете без деца ?

• 21 339
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
Нарцис,   202uu
В тези случаи лежането за задържане е като почивка в спа хотел  Mr. Green

# 211
Не съм се страхувала, не съм мислила много по въпроса, въпреки неумолимия ход на времето, събитията и обществения натиск. Не съм обмисляла и не бих обмисляла варианта да имам дете без баща (донорство и т.н.). Но  с уговорката, че това съм си аз - никога не съм имала подчертани майчински желания, инстинкт за "продължение", за грижене и т.н.

Напълно разбирам и подкрепям обаче хората, които имат силно, понякога по рождение, желание да имат дете - приемам, че моят случай е по-неестествен от техния  Mr. Green. Включително подкрепям жените, решили да имат дете независимо от липсата на мъж до тях. Стига радостта от детето за тях да компенсира трудностите, които ще го съпътстват. 

# 212
Колко хубаво, че тези от втория вид преобладават, че иначе най - вероятно щеше да изчезнем и после само щяхме да се питаме, защо ли така се получи ...

Много сме далече от изчезване. Вече сме 7 милиарда, а само преди по- малко от 300г сме били по- малко от един милиард. Няма опастност да загине човечеството, каквото и да се случи.

# 213
Има милиарди жени на планетата и всяка една от тях има своята история.
Децата не са саможертва, Ariadne, ни най-малко. Даже е смехотворно и обидно да наречеш поколението си саможертва.
Егоизъм, защото генетично ни е заложено да множим същите тези гените. Ако не беше така, ако имахме деца заради самите деца, тогава стремежът за биологични нямаше да е така силен. Просто щяхме да осиновяваме. И дори и като осиновяваме имаме хиляди претенции- да е бебе, да е от български произход, да е здраво....Тук, във форума чета, в реала слушам и гледам за историите на толкова млади жени, които се борят със стрелилитета, уринират в подлоги по 9 месеца, тъпчат се с де що има хормон, пият де що има лекарства за задържане, правят си по емнайсет процедури за изкуствено оплождане с едничката цел да родят дете. Свое дете! Та цял закон за сурогаството бе приет! Защо?

Именно, страхотна, когато човек не е е готов да осинови, по-добре да не го прави. Просто при някои гените са по-силни.

Разбира се, ние имаме деца, защото се обичаме, защото това е естествено продължение на връзката ни, защото милеем при мисълта за едно миниатюрно същество...Но това е само повърхността

# 214
Каси- май повечето имат деца именно ,защото се обичат и искат да имат свои деца точно с този човек.
Като правото на избор е и това -всеки иска да има право на избор дали да има собствено дете,дали да има 2 ,дали да осинови 2 или да има приемна грижа за 6 .
Хубаво е да имаме право на избор и свободна воля  Peace

# 215
Именно. И аз съм на мнение,че всеки трябва да живее според собствените си желания,мироглед и усет.
Лошото е когато душата ти е наполовин празна заради страхове.
Страхове,че животът не ти е подготвил, това,което ти очакваш.
Но това все пак са просто страхове. И трябва да ги борим с пълна сила  Naughty

# 216
Каси- май повечето имат деца именно ,защото се обичат и искат да имат свои деца точно с този човек.
Като правото на избор е и това -всеки иска да има право на избор дали да има собствено дете,дали да има 2 ,дали да осинови 2 или да има приемна грижа за 6 .
Хубаво е да имаме право на избор и свободна воля  Peace

О, ние всички имаме деца, защото се обичаме! Защо е тогава тази борба за свои, а не осиновяваме винаги, когато не можем да имаме? Не съм аз открила топлата вода.
А правото на избор е доста погазено от натиска на обществото. От семейството се очаква да има деца, ако не може- да се бори, ако не успее- да осинови. Кой одобрява хора, които могат, но не искат? |Разбира се, тук във форума всички, е почти всички.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 17:03 от Касита Нортман

# 217
Хубаво е да имаме право на избор и свободна воля  Peace

О, ние всички имаме деца, защото се обичаме! Защо е тогава тази борба за свои, а не осиновяваме винаги, когато не можем да имаме? Не съм аз открила топлата вода.
А правото на избор е доста погазено от натиска на обществото. От семейството се очаква да има деца, ако не може да се бори, ако не успее, да осинови. Кой одобрява хора, които могат, но не искат? |Разбира се, тук във форума всички, е почти всички.
Ох,Каси !Една тема трудна се е зачекнала тук-няма универсални истини за всички ,нали?
Не знам защо другите не осиновяват,аз знам защо ние не го правим като можем още 2 деца спокойно да отгледаме.
Може би времето е такова увълчено и всеки за себе си гледа,знам ли? newsm78
А и има семейства ,които остават и без деца все пак,та натискът от обществото не е чак така силен вече.

# 218
Уф, разбира се, че няма универсални истини. В повечето случаи обаче има инстинкт за продължаване на вида.

# 219
...Кой одобрява хора, които могат, но не искат? |Разбира се, тук във форума всички, е почти всички.

А, почти всички, къде ти...
Справка - безбройните теми "Разбирате ли хората, които нямат деца", пълни с фермани за това как потребителката не ги разбира и дори ги осъжда, защото са пренебрегнали основната си функция в живота.

# 220
  • Варна
Имаше нещо такова, да, аргун  Mr. Green

# 221
Уф, разбира се, че няма универсални истини. В повечето случаи обаче има инстинкт за продължаване на вида.
Да,но и с едно дете се продължава рода (особено с ниската смъртност и по-добрата мед.грижа) ,но повечето искат и 2 ,че и 3,та стана то -индивидуални особености и мераци всякакви.

# 222
  • София
Да имаш собствено дете, па макар "олежано" е егоизъм, но да решиш да нямаш, за да си с перфектна фигура и социален живот не е егоизъм??? Странно.
Моля някой да ми го обясни. Но така, сравнено.  Mr. Green
Аз ако имам възможност бих родила поне още 2 деца. Нищо, че съм с две секции и оттук нататък вече е леко игра с онзи горе. Да даде...ще ги родя. Няма място за сравнение между перфектната кожа на корема и още едни ръчички, които те обгръщат всяка вечер с любов. Нека да съм егоистка.

# 223
Нищо, че на корема има стрии.  Mr. Green

# 224
Нищо, че на корема има стрии.  Mr. Green
И стрии ,и кореми ,и целулит може да имат,но жените са готови да се подложат на това във всеки един момент!

Общи условия

Активация на акаунт