"Коледата чука на вратата, ЮНЧЕ, бързо украсявай ти елхата!"

• 30 617
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • софия
Мерси момичета, аз му отделям много време повече на него отколкото на бебето, пу-пу тя ми е много добричка, поне се успокоих, че не е само при нас, ще търся литература да чета.Аз също съм много изнервена от това еднообразно скучно ежедневие, но гледам децата да не го усещат.
Къдрокоске честит празник, да пишеш по често Hug
Августа и ти така Hug
Сиси чесита прическа Simple Smile
Китикат, нашия доктор категорично забрани тези клечки в носа ефекта бил набъбване на лигавицата и все едно са те ударили с боксова ръкавица, беше категоричен, каза че помпите са много по добър вариант.

# 691
Здравейте!

Бях написала дълъг пост, но ми дойдоха гости и го оставих да отлежи. Междувременно Иван ми го изтрил. Сега ще се опитам малко по накратко да се включа.

Цвети, аз също се бях изказала, но гледам мамите са се включили доста добре! Пък и както се скарах на Иван заради един пост  Crazy май по добре да не давам съвети! Аз още докато се карах , знаех че не съм права и че не е болка за умиране, но много се ядосах някак на момента!

Дени, за хомеопатичните - всяко хомеопатично отговаря на индивидуалността на всеки човек. Затова е възможно на някого да са изписали калкарея фосфорика за зъбите. Никола скоро пи калкарея карбоника за кашлица. Моя хомеопат още преди да познава индивидуалността на Никола ми обясни за Хамомила и Силицея, затова за тях казвам, те са един вид за масови случаи. Но е възможно, след подробно интервю с хомеопат да изпише някакво по специфично ХЛ за конкретното бебе, което да облекчи растежа на зъбките.

Теде, много опасен ден сте имали! Дано вече не взимате участие в тази американска комедия!  Mr. Green Mr. Green И най вече Дилянка да няма проблеми след падането.

Ичка, 3х5 е традиционна боаронска схема. Тя е въведена с цел по голяма продажба на лекарства. Класически хомеопат, който е учил Органона никога няма да изпише подобна схема. И Иван в началото го лекувах при Боаронец, понеже в Шумен няма други. Но от както сме при класически хомеопат е много по здрав и почти не давам пари за лекарства, понеже едно шишенце ще ми стигне доживотно , при правилно съхранение. А преди за една болест изпиваше по 2-3 шишенца.  Laughing Но ако избереш все пак боаронска схема, само не давай разтвореното лекарство със спринцовка, а по начина който аз описах. Иначе няма ефект.
Дано да помогне Хамомилата  Praynig че не ти е лесно!

Къдрокоске, честит рожден ден на Борко! Да ти е живи здрав и много да те радва!

Честити месечинки, на всички които празнуват денс.

Симпли, много неприятно, бързо да му минава кръста!

Тази вечер ММ е на банкет в Нова загора и на мен пак остана честта да се справя с двете деца. Никола просто ми е песен, но с Иван все по трудно се справям. Той милия така се старае да слуша, но днес като го видях да рови в контакта с една тънка и дълга пръчица. Добре че беше пластмасова!  Tired

Кити и нашия лекар забрани с тези клечки в носа. Но аз го почиствам много рядко. Примерно от както се е родил да съм го правила около 3-4 пъти. Не помня имало ли е и толкова. Иначе с памук се правят фитили, но като ме мързи понякога. И аз гледам да е супер статичен, обикновено ММ му държи главата и бръквам за секунда.

Хайде лека от мен.Приспах едното, сега другото иска внимание, а аз се правя на сърдита заради поста. Но нали си го написах пак и ми мина!  Laughing

# 692
Здравейте, момичета- кокичета.

Теди, ужас!

Сиси, честита прическа, по-често да намираш време за себе си Simple Smile

Кити, аз до сега никога не съм чистила нос с клечка, само с помпата или с котре  Rolling Eyes

ЦветиHug не мога да ти помогна с никакъв съвет за Дани, но да ти кажа, че в Ремедиум има чисто пуешко на Хип.   bouquet

Ичка, не ти е лесно, забравих, че и майка ти си има много грижи. И аз съм сама, но някак си спрях да се замислям за това, че нямам време, гледам Нико да не ми пречи да се виждам с приятели и започнах да изплувам малко по малко.. .

Симпли, много лошо, дано МТ се оправя бързо..

Къдрокоске,  и тук честит рожден ден на Бобс. Да ви е жив и здрав.  Hug

Къде е ПаО, снощи я сънувах?

На всички, които ще пътуват утре- лек път и весело изкарване на празниците.

# 693
Благодаря за поздравите и пожеланията  Hug
Да се похваля - удържах си на думата и не се скарах на баткото! Даже му отпуснах половин час повече вечерта и се гушкахме на дивана докато гледахме филм. Дано и утре е така...
kitikat към момента при нас е спокойно, обаче... клони към безразлично. Много неща си казахме и направихме.  Confused Уморих се вече от опити и разочарования. Сега съм се оставила на течението. Има и хубави моменти, има и ... не толкова хубави. Самата аз имам нужда да се събера цяла, за да дам нещо от себе си. Стана искрено и лично  Rolling Eyes

# 694
Нещо не мога да си събера мислите тия дни, за да пиша. Чувствам се уморена по празниците. Чакам с нетърпение да свършат, че да си почина.

Иначе днес с Йо бяхме почти цял ден на вън. Времето беше хладно, но тя си поспа добре. Купих й от тия постелки за земята, които се сглабят като пъзел. Ваче беше писала, че е имала такава за Сашата май. Много е мека и държи топло, но са само 9 плочки за 25лв, а за да стане по-голяма площ за пълзене и търкаляне трябва да купя още 3 пакета.

Теди, насъбрало ти се е май. Дано това да ви е, което е имало да се случва  Hug

Честита месечинка на Йосиф, и честит рожден ден на Борката. Да са живи и здрави и много да радват мама и татко.

Със сигурност имам още да пиша, но сега не ми идва музата нещо.

# 695
Здравейте колежки  Hug
Тези дни нямам време че ММ си е вкъщи, но от време навреме хвърлям по 1 оче.
На всички, които пропуснах празниците честито. Embarassed Hug  bouquet
Цвети аз не мисля че е ревност, Кристи си ги имаше тези периоди с и без Софи. Peace Аз да ти кажа честно изобщо не му обръщам внимание в такива моменти, напротив ако му обърна се разлигави 100 повече и се тръшка. ooooh! Казвам му ''като свършиш оттатък съм'' и като дойде ''мина ли ти''  Mr. Green, съвсем спокойно и безразлично реагирам на капризи и дори и той милия не вижда смисъл да ги прави. Mr. Green Но аз съм голям непукис от рядко срещаните... Mr. Green
Теди да не ви се повтаря. Hug
Кити  Hug а защо с клечка в носа? newsm78 Не го бях чувала и не съм го виждала, затова странно ми се струва. Аз даже и за ушите ми не бърша с клечки ми със спрай. Peace
Къдрокоске,да ти е живо и здраво порасналото момченце!  bouquet
Ичка  Hug

Не съм прочела всичко, тъй че извинете ако пропускам нещо важно. Rolling Eyes

п.с. Ваче не знам колко крещиш, но рисунката на Саша дет седи на колене и те моли да си не чисти стаята е уникална. hahaha Joy hahaha

# 696
Ех Деси верно бе! Забравих за тези меките пъзели! Аз имам един от Иван, но нямаше да е зле да си поръчам още, като подарък за Ники на НГ. И без това колко хора ме питаха какво да му купят, а аз все се чудех какви глупости да измисля. Нищо!  Laughing

Аз си изгледах един филм, а преди това с Иван четохме книжки и правихме някакви занимателни задачки! Беше много щастлив, нали баща му го няма, Ники спи, бях изцяло на негово разположение.  Simple Smile
Сега обаче заспа на дивана в хола и ще чакам баща му да се прибере да го принесе!

# 697
  • Sofia
МамаАни, и аз не давам чисто месо, а месо със зеленчуци, там месото е 6-8%. Не мога да си представя да дам чисто месо, кой знае колко тежко ще му стане на коремчето. Щом плодови/зеленчукови пюрета яде цяло голямо бурканче, а от месните само половин - смятай. Wink

Накри, на 1-2 год. е нормално да си крещят децата и да се тръшкат без да ревнуват, просто изследват границите на търпението на околните.  Twisted Evil На 5-6 г. са доста по-осъзнати и щом това е непривично поведение, явно е предизвикано от нещо конкретно.

# 698
Е, Шунче, аз не говоря за тези бебешките истерии или крясъци, ми баш си за капризи, които са еднакви на 3,4 или 5 год.. Например Крис най редовно ми го прави в магазина за някоя играчка или шоколад, започва се едно тръшкане, лигавене, писъци и това съм сигурна, че и на 5 ще го прави и определено не е от ревност ми са си чисти капризи, с които за съжаление и аз не мога да се оправя, но пък си мисля че и този период ще мине. Например да ти кажа съм забелязала някой път как гледа лошо Софи, която е в скута на тати и го избива на нерви и тогава си виждам, че е ревност, но това са много малко случай, тъй като цялото внимание е винаги за него. Даже да ти кажа вчера ММ ми викаше '' ти не си добре'' hahaha, тъй като Крис си се тръшкаше, пищеше, аз спокойно си гледах ТВ, Софи и тя милата свикнала и спокойно си спеше, пък Крис пищеше все едно го колят и всичко това, защото не си намираше една кола. ooooh! Някой път се чудя на учителките как ми го търпят. Mr. Green

# 699
  • Sofia
Баш за същото говорим. Wink И на мен ми се е тръшкало 2годишно в магазина, но бързо-бързо схвана какво е приемливо да прави и какво не. Сега най-много да се нацупи зловещо, ако нещо не стане на нейното, но с обяснения се оправяме, горе-долу бързо забравя. Но ако на 5-6г. продължава да ми се въргаля по пода, честно казано ще се замисля дали не бъркам нещо някъде във възпитанието.  Confused
А и колкото да не трябва да се отдава значение на тръшканици и подобни, мисля, че е редно все пак да се покаже, че това поведение не е добро, а не да се дава съвсем пълен игнор, поне аз така съм процедирала и е имало успех.  Simple Smile

Все пак не искам да казвам голяма дума, че не знам занапред какво ме чака....

По този повод - вчера в една книжарница бях свидетел едно тийнче как се държи с майка си-книжарката: то не бяха епитети, гаднярски тон, само дето не хвана да я бие. И се замислих къде ли точно се е сбъркала работата, изглеждаше добра и мила жената. Хвана ме малко страх да не ми се стовари същото на главата, тогава бих се чувствала ужасно провалена като майка.  Confused

# 700
  • София
Здравейте и Честито Рождество Христово на всички!

Аз ви поизпуснах последните дни, дано наваксам.
Ние за Коледа бяхме при моите родители, вчера се прибрахме. Връщането не беше лесно, но стигнахме. Хубаво изкарахме като цяло, ние като сме там излизаме вечер, а сутрин го давам на майка ми. Но особено последната нощ почти не спахме до сутринта - не искаше да спи това дете  ooooh!
Абе бебешки му работи.
Иначе предишния ден, точно като стана на 7 месеца, му изби най-накрая зъбче  Simple Smile Откога го чакаме, сигурно три месеца вече. Викам си - сега ще има малко почивка, но не  Simple Smile
В тази връзка - Ичка, зареждаме се с търпение. То лесно да се каже, но аз вече викам на моя мъж, че нервната ми система издиша  Crazy
Тази нощ поне не е будувал, но ми спа почти изцяло на гърдите.

Къдрокоске, честит ти рожденик, с малко закъснение  Hug  bouquet

Ани, аз малко не разбрах как се дават хомеопатичните, по какъв начин (щом не със спринцовка), не видях къде си писала  newsm78  Hug Аз все още имам надежда Хамомила да помогне, давах само един ден, но не видях ефект, предполагам, че трябва повече упорство. Виктор отговаря на профила на лекарството, но ми е ясно, че е малко своеволно спрямо принципите на хомеопатията.

Шунче, според мен идва от средата и приятелите това поведение, едва ли жената го е поощрявала, но в същото време явно липсва и твърда бащина ръка, така ако мога да се изразя.

Иначе за зъбите - една приятелка, чието дете е имало зверски колики, ама наистина зверски, денонощни - ми каза, че е решила, че това нещо със зъбите няма да го издържи след тези колики и е мазала венчетата с упойка някаква, която по принцип се впръсква. Поставяна по този начин (впръсквана) е малко опасна за бебета, но ако само се мажат венчетата няма проблем и не е имала никакви ревове и безсънни нощи. Ако някой се интересува - да я питам за упойката.

Аз вече въведох месото, но започнах със зайче. Останах с впечатление, че е преди пуйката, но едва ли има такова значение  Simple Smile Пюрето беше на Гербер и му хареса. Само че тук в квартала трудно ги намирам, има на Гербер, но ограничен асортимент, трябва да се мятаме до Кауфланд по-често.

Приятен ден на всички  Hug

# 701
Добро утро ,милички и благодаря,че сте ме мислили   bouquet

ето по едно кафе за дечурлигата  Laughing
За чистенето на носа - аз все с клечка вадя,но чак като видя,че нещо се показва и съвсем не бъркам навътре.Незнаех,че не е правилно.
Ох,това с тръшкането винаги ми е било много грозно,може би понеже каката не го е правила никога. newsm78 Но и аз съм изключително строга като майка.Шунче,то затова тоя тийн се е държал така с майка си,щото ти се е сторила добра и мила и й се е качил на главата  Peace
Аз например настръхвам от ужас от наближаващия пубертет,много се притеснявам да не сбъркам някъде във възпитанието....
Ставам да си пусна кафето и да преваря вода за млякото.По тоя повод - докога се преваряваше водата?Щото шишета спрях да изварявам...
Мейдънли,честито зъбче!Ех,и ние как ги чакаме  Simple Smile

# 702
  • софия
Здравейте,
Ммм да Дани е започнал да се тръшка и иска всичко на момента, това не го е правил и като е бил на 3години newsm78, много сте ми полезни момичета Hug
Аз съм бясна в стаята на Мона избил мухъл, Тони снощи дал 300лв за влагоуловител но май ефект няма, на всичкото отгоре като се зарових прочетох че имало бебета умряли от мухъл, било гъбичка и не знам си какво, звучи малко абсурдно но при всички случей не е добре.
Лек път на всички пътуващи Hug
Хубав ден Hug

# 703
  • София
Ваче,[/b] на мен доки ми каза да редувам- един ден каша, един ден кисел (или да сложа в едно 125гр плодово пюре 2 лъжички АМ). Това е, защото кашите помпали много.

Абе момичета, може ли Селин да е нервна от месно пюре? Вчера беше нетърпима. Зъби има 2а вече. Нямаше температура, кашлица и т.н. и се чудих какво може да е. Като прочетох Сиси и че можело да е реакция от пюрето, чак невероятно ми се струва, но като се замисля, вчера за първи път дадох цяло пюре с пуешко.  Thinking

Симпли, за кашата и кисела добре, ама кисела се прави с нишесте и без мляко Rolling Eyes Само нишесте и плодово пюре, иначе си става кремче.
За местото да ти кажа не ми се вярва да е нервна от това. Confused

Ходихме сега да дава Ралка кръвчица. Урина така и не успях да взема. По-късно ще даваме. Не плака миличката изобщо, а от пръста мен лично ме боли повече отколкото от вената  Rolling Eyes За урината лаборантката ми каза да не се мъча с контейнерите, а да сложа чист памук, който после да изцедя. Щото не се изследва стерилна урина. Взех от апетката пак контейнер и памук пък да видим... Wink Ще сложа и двете и ако ен стане с контейнера, ще изцедя памука и толкоз.

Днес съм с някакъв пристъп мигренозен и съм много крива  Confused Надумках се със солпадеин, дано да ми мине, ама както се познавам надали преди 24 часа Tired

Леле, Ани слагай предпазители на контактите... Ужас.. Моята Саша миналата коледа такова късо направи, че пздна главния бушон в таблото. И то защото ние я предупредихме да не пипа един контакт. И точно затова тя отиде и включи прахосмукачката там. Тресна всичко и ... бе бях виждала мъжът ми толкова бесен... #Crazy Как крещя не е истина. Каза й, че е ОВЦА  Shocked Но не я наби де... само крещя. Та  много е страшно това с тока  Confused

Деска, много парички бре.. аз мисля от МЕТРО я купувах на времето и не беше чак толкова скъпа неопреновата постелка  Rolling Eyes

Накри... нали я видя рисунката  Twisted Evil И то без да съм крещяла.. Сега си представи ако крещя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
А Крис е в "Ужасните две", не ти завиждам...  Crazy При мен ще съвпаднат ужасните две с пъпчива тийнейджърка  Twisted Evil и ще се наложи да се изнасям от нас Tired

Шунче, когато взема да се чуствам провалена като майка заиграват шамарите и знаеш ли как бързо нещата влизат в рески  Twisted Evil

МамоАни за местото... значи на едно пюре 190 гр. месото е една супена лъжица като количество.

Цвети, а защо има мухъл? Имате ли парно? Сушиш ли дрехи в стаята? Изолация?

# 704
Здравейте.

Благодаря за кафето.

М@я, честита месечинка на патерици на Йосиф, вчера пропуснах.

Гледам, че си говорите за възпитанието- дано да имам търпение и нерви. Нямам никакви планове за това как ще ни се случват нещата, а честно казано не знам и какво точно ме очаква. Силно се надявам да се справим със Слав. Аз съм много мека Мара.. Слав също, та не знам дали няма да си отгледаме някое мамино детенце.  Rolling Eyes

Деси, аз ги гледах в Джъмбо май по-евтини тези пъзели. Много са 25лв. за 9 парчета, то става квадратче.  ooooh!

Цвети, я не се стряскай така!  Hug Има един спрей против влага и мухъл.. струва не повече от 20лв, но трябва да питам Слав как се казваше.

Днес мама и тати пътуват насам. Ще остават в брат ми, а на Нова година ще ходят в Бояна при бабището. В същото време, ние с брат ми сме канени в един наш общ приятел за Нова година. Слав иска да оставим Нико в Бояна и да отидем в този наш приятел. От една страна мога да го оставя, защото мама ще е от там, от друга съм сигурна, че свекърва ми ще има да ревнува, да се пречка на майка ми и да се прави на много знаеща. Та, сега съм в дилема.. да го оставя ли, за цялата вечер ли да го оставя или да не пия и да си го прибера по някое време.. или пък пак да не пия, но да спим всички в Бояна..  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт