"Коледата чука на вратата, ЮНЧЕ, бързо украсявай ти елхата!"

• 30 645
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ана, и аз знам, че не бива да натрапвам съвети  Wink, обаче не мога да гарантирам, че няма да го правя.  Както и всяка от нас. Ще се опитам, ама дали ще ми се получи... Това имах предвид. Баби и майки съвсем добронамерено дават съвети. Обаче новите мами така да се каже заемат позиция на орлици  Wink Това го казвам от доста наблюдения. Аз между другото, въпреки, че съм доста ината съм се вслушвала в това, което ми казват майките ни. А да се вслушваш, не значи непременно да изпълниш. Значи да чуеш и да помислиш. Забелязвам, обаче как има мами, коти търсят под вола теле. Моята свекърва често съжалява детето, че яде безвкусни пюрета без сол и захар  Mr. Green Не й се сърдя, така е захранвала тя. Не смятам, че казаното от нея е упрек към мен или наптрапване. Също и коментара как сина й е ял от детска кухня на 6 месеца. Ами тогава е имало детска кухня за тази възраст, що  да не яде. Сега аз си решавам. Та затова не схващам какво има да се сърдят на свекървите си. Ми хората могат да кажат всичко, то нали не ни задължава нас  Wink

Радвам се, че Яворче е по-добре. Милото мъниче.. Hug Hug Hug

П.С. Момичета, недейте да подхождате към болните деца и към децата с увреждания така като с години държавата е подхождала.. далече от очите ни. Ако може да са затворени и да не ни развалят прекрасния лъскав животец - най-добре! Недейте така! Учете децата си на това, че децата са еднакви. Всяко дете е специално. Всички деца имат нужда от обич и топлина. Не може да се обърнем все едно тези деца ги няма, защото те са там и може да са нашите деца.

# 601
Ваче, в стола е стабилен, но все пак е в стол. Имах предвид, че не може да седи ако не е подпрян с нещо. Ще го пробвам да не го подпирам, пък да се търкаля колкото си иска. Иначе, когато се наведе напред седи, но пак минута някъде и се катурва..
Иначе четох, че до 8-мия месец трябва да седне. Дано, че именно, защото гледах Българската Коледа- много се травмирах нещо.
За свекървите- ще ти дам мойта, пък после я защитавай. Тя иска да контролира, не дава съвет, а натрапва по няколко пъти! За нея аз не съм достатъчно осъзната да си гледам детето. Тя може по-добре. Това е нейното бебе и просто ми го е дала на отглеждане. (така ме кара да се чувствам)

Ани, съгласна съм с Ани2. Такива деца съществуват и колкото по-рано се свикне с тази мисъл, толкова по-интегрирани ще бъдат те.

Ани2, и Слав е на работа, още от днес. Уж, само сутринта щеше да бъде, сега го извикаха.  ooooh!

Майка ми и баща ми ще идват за НГ, но ще празнуват в Бояна. Чудя се дали към 22ч да не им оставя Нико?  newsm78 Въпреки, че свекърва ми много ядосва мама и все се прави на компетентна, да не се избият за Нико.  Twisted Evil

# 602
  • Sofia
Весела Коледа мили мами, татковци и малки съкровища,

Нека усмивките не слизат от лицата ви, а любовта и радостта да не излизат от сърцата ви!
Ева, Буболинка , нека най скоро да ви се сбъднат съкровените желания.

Ние изпратихме тати на работа, а свекърите у дома и пак си останахме самички. Изкарахме си супер празника, само дето Дани е с хрема и алергичен обрив а аз не знам от какво Shocked Уж въвеждам всяка храна по 5 дни и нямаше проблеми а сега се прояви като почнах комбинациите. Съмнявам се че може да е от нещо което аз съм яла? Уф, да видим, сега ще сме в почивка и пак почвам да въвеждам един по един 2 та плода и 2 та зеленчука с които го храних последните дни.  Sad

Сега е мой ред да релаксирам и да почивам че 3 дни не се спрях да домакинствам.

Ани, описала си го доста смешно ама май не е било никак такова.

Тина ,мерси за кафенцето, точно това правя в момента Simple Smile
Дано всичко отмине и се сдобрите. За приказките пускайте си покрай ушите, то няма как като се съберат повече "загрижени майки" да няма добронамерени съвети.

Чин, слава богу че ти се е разминало, направо си е страшно това. А за сядането и Дани не стои сам, едвам се задържа доста приведен напред за минута две и то от няколко дни. На мен поне ми споделиха че е защото е по високичък и по трудно ще стоки. Той и Нико си е високичък, не се притеснявай, когато е готов ще си седне сам.

Прекрасен ден ви желая Hug

# 603
Момичета и тати!
Надявам се всички да сте имали прекрасна снежна, топла и усмихната Коледа!
Малко е жалко, че свършват бързо празниците, но нищо - идва и Новата година! Още една празнична нощ!
Ние току що предадохме вързопчето на нашите да го водят у тях за следобеда и с ММ ще починем малко и ще си прекараме на тишина и мир, а довечера с нашите ще доядем пуйката и каквото там има от снощната софра. Мм

Hug За мамите, които имат точно на тези дни дразнител, какъвто и да е той. Гледайте колкото се може по-отгоре на нещата...знам, че е трудно, но какво друго остава? Нерви и толкова.
В разговора за свекървите не мога да вляза адекватно, защото нямам такава,  Sad, но предполагам, че с всеки човек понякога възникват търкания. Но най-важното е, че децата са си ваши и първо, вие (ние) знаете най-добре  кое е добре за ях, защото сте МАЙКИ, и второ, вие и само вие (ние) сте отговорни за тях. Бабите и дядовците се радват и искат да участват и да помагат, аз ги разбирам, но детето е номер 1 и само това има значение. (А аз каква свекърва ще бъда, страх ме е да мисля, от сега си представям, дано всичко е наред, де..)
(аз примерно вчера на баба ми се сопнах 1-2 пъти, че все иска да е с бебко и да го закача, а той в 8 ч. вече беше умрял за сън...обаче тя не се разбира и върви след мен да го задява...обаче после ми става тъжно - жената на 75 г., специално е дошла да го види, и тя се вдетенява на тази възраст и не разбира, че за него това е превъзбуждане, като не я познава. Какво да прави човек? )

Мисълта ми е - по-спокойни и над нещата трябва да бъдем, животът е твърде кратък, за да сме нервни и лоши един към друг, особено към близките си.

# 604
  • софия
Здравейте момичета.
Ана, радвам се че сте по добре Hug
Чин пази се HugМона седи стабилно и без да е подпряна, но не се обръща, така че всичко с времето си.
Аз съм болна Shocked, от къде не знам, то не може в нас някой да не е болен явно е било мой ред, дано опазя бебка, аз ще се справя, а снощи пих Колдрекс и щях да умра от сърцебиене и задух какво ми стана не знам.
Хубав ден Heart Eyes

# 605
Цвети, вземи Терафлу и Осцилококцинум. Бързо оздравяване.   bouquet Искате ли тази седмица да се видим в 3-те кули?
Нико пък се върти като пумпал и то пак така както описва Ирето-  както не можеше, изведнъж почна да се върти.

Даги, по същия начин и Нико. Седи, но много приведен и около минута- две. Високичък е, да. Миналия месец 72 см., този все още не знам, но предвид, че вече на килограми почти не качва, мисля, че доста е дръпнал..

Хубав ден, момичета. Аз приспах Нико, изпуках пуканки и сега мисля да гледам някой филм преди да се е събудил...   bouquet

# 606
Здравейте  Hug
Моята принцеса днес става на 7 месеца Party,почерпете се за нейно здраве
По случай месечинката и купихме гърне и от утре почвам да я слагам ей така просто да свиква с идеята Laughing
Ани: hahaha историята за падането много ме развесели,дано няма пострадали
Чин: ShockedДобре,че ти се е разминало,ужасно звучи.За сядането,не мисля че има защо да се тревожиш,ще стане изведнъж без да разбереш даже,поне при Сами така,докато се сгъваше направо на две и изведнъж си стои стабилно без проблем Peace
За свекървите какво да кажа,моята е далече и затова се разбираме Laughing,но съм сигурна,че ако бяхме на близо щеше да е кофти,че хич ме няма в приемането на съвети  Rolling Eyes
Отивам да ям докато малката спи и да гледам Отчаяните съпруги  Laughing
Хубав ден   bouquet

# 607
  • Cyprus, Пловдив
ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА МАМИ,ТАТИ И ВСИЧКИ МАЛКИ СЛАДКИ,ПУХКАВИ ДЕЧИЦА!ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И ПАК ЗДРАВЕ НА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ!МНОГО ЩАСТИЕ И УСПЕХИ ВЪВ ВСИЧКО!

Самимами, честита 7-а месечинка на Самуела!   bouquet И ние сме с гърне от около 2 седмици,но все още не съм го сложила,да пишеш какво мисли Сами по въпроса с гърнето  Mr. Green Laughing

# 608
Честити месечинки на всички които празнуват днес!

За падането, само свеки е със синини, всички останали сме добре!  Peace Тя много се притесни от създалата се ситуация.

В групата на Иван имат дете, което е по различно от останалите. Иван много добре знае че има и по различни деца и че трябва да бъде толерантен към тях. Говорили сме и за децата без родители, които са настанени в дом. Предложих му да го заведа там на Коледа и той се съгласи. Затова присъствахме на тяхното тържество. Исках да почувства, че има моменти в които не той ще получи подарък, а по някакъв начин ще допринесе друго дете да се почувства добре. Поканата за рождения ден дойде някак неочаквано за мен. Попитах Иван дали иска да отидем, без да му обяснявам че детето е с малформация. Той отказа. Това беше достатъчен знак за мен , че не трябва да настоявам. Не се опитвам да крия никого от погледа му. Още повече че искам да му покажа света такъв какъвто е. Ако беше се съгласил щях да го заведа, но трябваше много на бързо да му обясня ситуацията.

Чин, Никола също още не стои стабилно седнал. Колкото толкова, постепенно ще си свикне сам!

# 609
ООо, личи си, че е време за семейни забавления и почивка - във форума - пустош.
Сами, честита голяма принцеска! Къпкейкчетата са страшни! С малко фантазия какви красоти правят хората. (или с повечко фантазия).
Забравих да споделя одеве моите захранване-преживявания от последните дни. Аз захранвам реално вече 5 дни. Но малко попрекалих сякаш. Като количества. Два дни поред картофче с кърма, в шишетата на авент от малките до към 40 мл. , където пише. След това на третия ден дадох и малко тиква към картофа, на 4тия дадох само тиква, пак такова количество. Бебко лапа с удоволствие всичко и чак ще се разплаче като свърши. След което му давам да си доцока. Обаче за последните 3 денонощия е акал само 2 пъти и то малко (в сравнение с преди това) и по-твърдо. И реших, че май го претоварвам като за начало и днес не дадох изобщо пюре. Утре освен пак да дам картоф с тиква. Да се регулират двете, че картоф само много ще запече сигурно. Как мислите?
И по принцип се чудя, правилно ли е да му давам първо пюрето, а после да докърмя. Според едната педиатърка в следващите месеци трябва пюрето да си е половин хранене, а останалото да е мляко, тоест да няма пълно заместване, защото протеиновото хранене си му било важно на бебето , за да расте. А според другата трябва да увеличавам пюрето докато стане примерно 120 -140 гр.
Чудя се? Разумно ми се струва и едното, и другото..
Другото, което се чудя е да слагам ли по малко зехтин в пюрето от зеленчуци. Помня , че обсъждахте слагане на масло..за зехтин съм забравила кой слага. (частната педи съветва 1 лъжичка да се слага).
Както и да е, само споменавам, знам, че повечето сте ги обсъждали вече тези проблеми не веднъж, но какво да се прави, по различно време стигаме до тях всички. Аз не го мисля много, не е ядрена физика, ще давам на детето каквото му се яде по колкото му се яде, мисля си, че ако продуктите са качествени и полезни , няма как да стане грешка...ще видим.

Хайде, ние ще тръгваме към нашите , да си вземаме детенце...

Весела празнична вечер и днес!!

Цвети, бързо оздравявай, пий мед и лимон, и хапни повечко чесън, по-добро от природното няма Simple Smile ММ ми вчера го вдигнах от настинка с една адски чеснова салата - за двама ни сложих общо 8 големи скалидки чесън. Ако някой се интересува, ще дам рецептата.

# 610
Здравейте!
Чакам Теди да се събуди и изчезваме на гости към кумовете.

Цвети, оздравявай бързо Hug.
Чин, и Теди не може да стои стабилно. Дори още не я слагам в столчето за хранене. Трябва тези дни да го извадя и да започна да я слагам. Радвам се, че ти се е разминало само с уплаха. Гледай да вървиш надалече от навеси и високи сгради Hug.
Хоупфул, аз точно така правя - давам около 100 гр. каша с пюре и после предлагам да суче. Но чакам да минат около 20 минути, защото иначе й става тежко и повръща понякога. Смятам така да продължа, а после така и със зеленчуковите пюрета. Няма да замествам напълно хранене, но ако се наложи да отсъствам и й дадат повече каша, няма да се налага да я кърмя. Защото тя отваря уста дори и като свърши количеството. Просто не й давам повече, за да може и да суче.
Хелънче, и аз исках да се похваля, че откакто яде кашите с пюре, започна да ака по 2-3 пъти на ден. Дано й аз да не я урчасам, пу-пу. А аз взех безмлечната оризова на Лактана Био, защото си мислех, че като я кърмя, няма нужда да давам и млякото, което предполагам е адаптирано в кашата. И я правя само с вода Thinking.
Сами, честита месечинка на принцесата  bouquet! Да Ви е жива и здрава!

Аз забравих да Ви се похваля, че с ММ подстригахме Теди, защото много й беше пораснала  отгоре косата и стоеше смешно. Сега пак изглежда на рокерка Laughing

Лека вечер на всички Hug

# 611
Айде пак Весела Коледа. hahaha
Оставете ги намира тез свекърви бе, нали затова са СВЕКЪРВИ. Mr. Green Шегата настрана, но според мен и те милите искат да бъдат полезни. Май май един ден и от мен така ще се оплакват как съм си плесната през устата. hahaha Милата женичка на Крис. Mr. Green
За различните деца - да ви споделя, като дойдох в Италия 8 клас и не говорех итал. в училище ме гледаха като извънземно. Имаше едно дете даун - Матео, което ми беше първото приятелче в класа. Единственото, което не му пречеше да общува с мен макар и да не говорех кой знае какъв итал., което не му пукаше какъв гражданин си, каква религия си и т.н. чувствителността, добротата и много други качества (които в много от нас ''нормалните'' не намирам), намерих в това ''специално дете''. Аз не ги намирам изобщо различни от нас, дефекти имат те имаме ние, това поне от тези деца, които съм познавала аз. Peace

И сега да си дойдем на Коледата. Laughing Супер мина. Много подаръци за всички от сърце. Софи най малко намаза, тъй като батковците и каките обраха всички портфейли. Simple Smile Сега пак чакам гости, но те ще си дойдат с храната. hahaha Тоест те ще готвят като дойдат. Много хубави празници веднъж не готвих. Mr. Green

Болничките бързо да оправят. Hug

п.с. еййй не мога да ви се нарадвам на снимките. Много целувки за всички джуджета. Heart Eyes

# 612
  • София
Хоупфул, набързо пиша по твоето питане, че нямам време.
Това, което аз знам е, че до 1 годинка всяко хранене трябва да е млечно, т.е. трябва да предлагаш мляко след пюрето, кашата и т.н.  Хранене се замества около годинка, до тогава само предлагаш новите храни.  Но това пак си зависи от детето.  Познавам много дечица, които още от началото отказват млякото и искат само пюре, та се връщаме на познатото изречение - води се от детето Peace
А мамите тук съветваха да се слага раппично олио вместо масло, зехтин и т.н.  Аз засега съм на купешки пюрета.
Между другото, и аз захранвам от 5 дни, но досега съм предлагала само тиква Rolling Eyes

# 613
Здравейте!

Ако знаете от кога съм седнала да пиша!  ooooh!

На обяд като нахраних Стефката и като го изби една истерия. До преди малко е ревал. С баща му само си го прехвърляхме. Успокоява се за 2 минути и айде пак.  #Crazy Какво беше това чудо не знам! Аз си мисля че нещо го мъчеше милото, ама като не може да си каже.  Confused

Самимами, честита 7-а месечинка на Самуела!

Ани, посмях се с вашето коледно изпълнение. Сигурно на теб хич не ти е било смешно, ама ти така го описа....  Hug

Чин, Стефи вчера го пуснах и о чудо, той седеше самичък, без да пада. Да ама тая сутрин въобще не стои. Слагам го да седне и той или напред много се накланя или на една страна и тупва.

Цвети, бързо да оздравяваш! Чак не мога да си те представя болна, за мен ти супержена (това нещо като супермен, ама по- готин вариант).  Hug

Хоупфул, аз честно да ти кажа нямам заместено хранене, май само това следобедното. Явно кашата го засища повече. Иначе след пюрето човека пак си търси млекцето.  Обаче пък баткото караше само на пюре. Не искаше мляко след това. Според мен си зависи от детето.

И накрая да се похваля- утре най- накрая съм на фризьор. Дойде ред и за мене.  newsm68

# 614
Благодаря отново момичета за думите!Много сила ми дадохте.  Hug

Чин мила,внимавай къде вървиш  Hug

Честита 7 месечинка на Сами!Да е много здрава и усмихната мома!  Hug

Хоупфул аз слагам малко краве масло в пюренцата и стават много вкусни/на мен и на Краси поне ни харесват,ако питате баща му били гадост/.  

Ние все още не сме си обелили дума.развалиха ми празника,но да си кажа от сега -догодина няма да карам Коледните празници там.
Много е пусто наистина,но дано всички се забавляват където и да са  Hug

Сис аз мислех,че до сега сте спали поне два пъти  #Crazy  Дано се успокоят нещата със Стеф.Айде,че аз пак ми идва ред за фризьор/само ако някой ми позволи да ида де-смисъл да гледа Красон за час и половина/.

Общи условия

Активация на акаунт