Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 9

• 69 985
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • Русе
Josellyn, не всички искат доплащане. Моят съпруг, по същата специалност, взе кат. Д (така искаше). Плати си психото, и двата изпита пред ДАИ и книжката. На фирмата не е плащал нищо.

# 316
Здравейте,
Искам само да кажа какво се случи с моя ваучер за шофьорски курсове.
Оказа се, че когато съм попълвала документите в Бюрото по труда, е трябвало да запиша друг код на квалификацията. Тъй като аз не знаех какво точно да запиша, служителката там ми продиктува. Но този код бил за професионална квалификация, ако ВЕЧЕ си шофьор, но не ти дава "правото" (така да кажа) да имаш безплатен шофьорски курс, изпити, за да вземеш шофьорска книжка за категория В например и т.н.
Това го разбрах в администрацията на Росен 85. Там бяха много учтиви и ми обясниха всичко съвсем точно и подробно. Въпреки, че ваучерът ми не е точно за шофьорски курс, казаха, че постоянно имат такива курсанти, и те са го съчетали (ваучера с професионалното обучение) с шофьорски курс за определената категория, но се доплаща (200лв) + такса за изпити пред ДАИ (2 х 60лв) + такса за вътрешен изпит към самата фирма (30лв). Т.е. до тук съм -350лв. като предполагам, че в последствие ще има и още нещо за плащане, ако евентуално взема изпитите (БЧК, такси, издаване на документ и т.н.).
Ако някой от вас чака уведомление по направление:

Професия: „Водач на МПС за обществен транспорт”.
Специалност:„Вътрешни и международни превози на пътници” Код: 8400901

то да знае предварително, че ще трябва да доплаща.
Дано съм била полезна на някой, а на останалите пожелавам много успехи  Peace
       По-принцип е точно това кода за шоф.курсове.Миналата година точно под този код караха шоф.курсове кат.В докато тази година доставчиците искат да им представиш ваучер за по-висока сума/Росен85/ и затова ти казват че не е този ваучера искат ваучер за 1200лв а не за 600лв. Е няма лошо сумата е двойно повече

# 317
  • София
Здравейте, искам да се допитам до вас:
днес получих уведомително писмо с дата 29.12.2011, че не съм одобрена за обучението, защото съм завършила специалност в унивеерситета с по-висок хорариум английски език Sad . Знаете ли дали мога да кандидатствам за някакъв друг език, да сменя или нещо подобно, има ли шанс или изобщо да не си правя труда да ходя до там. Мерси предварително.

Ще си позволя да си задам пак въпроса и ще съм много благодарна, ако някой може да ми отговори  bouquet

# 318
Здравейте, извинявам се, че не съм чела назад. От няколко месеца съм записана в БТ във Варна, но когато и да попитам за какъвто и да е курс  ми казват, че няма и не се очаква да има скоро. Въпроса ми е само в София ли има възможност за някакви курсове?

# 319
  • Варна
Здравейте, извинявам се, че не съм чела назад. От няколко месеца съм записана в БТ във Варна, но когато и да попитам за какъвто и да е курс  ми казват, че няма и не се очаква да има скоро. Въпроса ми е само в София ли има възможност за някакви курсове?
Курсовете, които се обсъждат в тази тема са за заети по трудово правоотношение лица, не за безработни.
За съжаление нямам инфо за такива за безработни. Най-добре да продължаваш да питаш в БТ.
Упех в търсенето на работа и на курс!

# 320
Здравейте,
Искам само да кажа какво се случи с моя ваучер за шофьорски курсове.
Оказа се, че когато съм попълвала документите в Бюрото по труда, е трябвало да запиша друг код на квалификацията. Тъй като аз не знаех какво точно да запиша, служителката там ми продиктува. Но този код бил за професионална квалификация, ако ВЕЧЕ си шофьор, но не ти дава "правото" (така да кажа) да имаш безплатен шофьорски курс, изпити, за да вземеш шофьорска книжка за категория В например и т.н.
Това го разбрах в администрацията на Росен 85. Там бяха много учтиви и ми обясниха всичко съвсем точно и подробно. Въпреки, че ваучерът ми не е точно за шофьорски курс, казаха, че постоянно имат такива курсанти, и те са го съчетали (ваучера с професионалното обучение) с шофьорски курс за определената категория, но се доплаща (200лв) + такса за изпити пред ДАИ (2 х 60лв) + такса за вътрешен изпит към самата фирма (30лв). Т.е. до тук съм -350лв. като предполагам, че в последствие ще има и още нещо за плащане, ако евентуално взема изпитите (БЧК, такси, издаване на документ и т.н.).
Ако някой от вас чака уведомление по направление:

Професия: „Водач на МПС за обществен транспорт”.
Специалност:„Вътрешни и международни превози на пътници” Код: 8400901

то да знае предварително, че ще трябва да доплаща.
Дано съм била полезна на някой, а на останалите пожелавам много успехи  Peace

Аз в момента го карам това. Горе долу нещата са както ги обясняваш, но не съвсем. А освен това тия от росен 85 са такива измамници, че крак няма да ми стъпи повече там.

# 321
Марлийн, мисля че нямаш никакви възможности - просто не си одобрена. Ако има някога нов кръг по програмата, кандидатствай отново, но за друг език.  Засега обаче не виждам възможност - тя приключва догодина, като до октомври тази г. трябва да са приключили обученията.

# 322
  • София
10 нюанса сиво , и аз така мислех, ама да си питам; ако евентуално пуснат още една вълна за записвания тая година, ще подам за френски, както мислех и да направя в началото, ама на, подведох се с тоя английски . Благодаря ти много за отговора  bouquet

# 323
  • In the shadows of my mind
Аз в момента го карам това. Горе долу нещата са както ги обясняваш, но не съвсем. А освен това тия от росен 85 са такива измамници, че крак няма да ми стъпи повече там.
Можеш ли да споделиш какво се е случило?  ooooh!

# 324
10 нюанса сиво , и аз така мислех, ама да си питам; ако евентуално пуснат още една вълна за записвания тая година, ще подам за френски, както мислех и да направя в началото, ама на, подведох се с тоя английски . Благодаря ти много за отговора  bouquet

няколко човека в тази и предишната тема казаха, че от бюрото са им сменили езика
ако питаш там, мисля че ще е най-добре

# 325
Прелиствах по другите теми и намерих отговор на въпроса си, но може ли някой, който е минал по този път да потвърди?

През септември мин.година съпругът ми започна курс по английски по Аз мога.
От два дни е безработен и предстои да се регитрира в БТ като такъв.
Ще има ли санкции от страна на БТ, тъй като трудовият му договор е прекратен по взаимно съгласие?

Предварително Ви благодаря Simple Smile

# 326
  • Русе
Zoe A.P. , няма проблем за това но някои БТ искат да се подават разни декларации. Трябва да проверите във вашето как е.

# 327
Благодаря, Ели_дечкин!   bouquet
 Simple Smile

# 328
Здравейте. Карам курс по английски език, но не съм доволна от начина на преподаване, бил ли е някой в такава ситуация? И възможно ли е да се преместя в друга група.

# 329
Здравейте. Карам курс по английски език, но не съм доволна от начина на преподаване, бил ли е някой в такава ситуация? И възможно ли е да се преместя в друга група.

Нв може да се преместиш. Можеш да говориш с управителя на ЦПО-то (не знам обаче колко ще подейства), но най-добре при проверка от ДБТ, като ви дадат анкети да си напишеш забележката там. От ДБТ ще го прочетат и после се взема мерки ( може ти до тогава да си завършила, но все пак е нещо).  Peace

Общи условия

Активация на акаунт