Деца, отглеждани в чужбина - 4

• 27 833
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Боби, цял един портокал си е добре  Laughing, Лилия яде по 3 зрънца леща примерно. То така се пази линия  Wink

Не знам как е при момченцата, но Лилия при всяка голяма нужда в памперсите се омазваше с ако по половите органи, което колкото и малко да преседи там, все е нехигиенично, независимо дали говорим за новородено или за 3-годишно. Затова за мен всяко изхождане на гърне си е келепир, независимо дали води до ранно махане на памперсите или не. За готовността също имам различно определение от изказаното дотук, ама всеки си познава детето.

# 556
  • България/Германия
Уини, честит рожден ден! Да си жива и здрава, много щастлива и обичана!   bouquet

Кюти, да минават бързо хремата и кашлицата! Praynig И аз бих отказала ваксината, ако не е съвсем здраво детенцето  Thinking

Боби, наистина много миличко  Heart Eyes

Джут, и аз най-вече от хигиенична гледна точка съм доволна, че Изабел върши голямата работа в гърнето.

Изабел от известно време пък вечеря само с кисело мляко, и то иска да е съвсем чисто, без плодове, бисквитки или тем подобни глезотийки. Мляска и обяснява колко е вкусно...  Shocked

# 557
Честит рожден ден и от мен, Уини   bouquet
Затова за мен всяко изхождане на гърне си е келепир, независимо дали води до ранно махане на памперсите или не.
На мен пък всяко непране на наакана пелена ми е келепир Simple Smile Но да, при момченцата е различно, често изобщо не стига до пишока на Бобик. Откакто започнах да го слагам по-активно на гърне, започна да пишка по-рядко. Два дни го държа по 4 часа с една пелена (навън сме и обикаляме) и като се приберем пелената му е абсолютно суха, изпишквам го и изкарва до вечерта Simple Smile Знам, че това, най-вероятно, е временно положение Simple Smile

# 558
Леле за малко да забравя...
Честит рожден ден на хубавицата Моника, да расте умно и здраво дете и много да радва мама и тати  newsm59 newsm59 newsm59
Уини, честито помъдряване!
Ясно ми е, че при всяка положението е различно, но Марита, моля те не слагай всички под един знаменател. Това че детето ми е развило култура за хигиена (определено се контролира и осъзнава цялото действие), преди езиковите си способности, не означава че е насилвано  Peace
Тук имам приятелки (немкини), които са започвали с ранно ЕБХ и са приключвали с памперсите на 18 месеца, но съм виждала и деца на 5 години с памперси. Въпрос на гледни точки и разбирания  Peace
Ju, кажи за готовността, какво мислиш ти, че ми е интересно  Wink

При нас стана голяма драма... аз започнах да действам по въпроса със завещанието, та говорих със сестра ми (идеята беше Лия да отиде при сестрата на мъжа ми, все пак тя е тук и ни се струва по-малко стресиращо за детето), тъй като сме близки исках да й разясня становището ни, все пак не исках да се засегне и тя не ме разбра. Почти се разплака  Confused и каза че не смята че оставането в страната би било по-малко стресиращо. Знам че и двете ужасно много обичат Лия и двете биха се грижили за нея като за собствено дете, но очаквах и че ще ни разберат каквото и да решим  Tired Та съм леко объркана сега  Rolling Eyes

Момичета с коремчета споделяйте по някое бременилско вълнение от време на време, сигурна съм че всички много ще се радват  Heart Eyes

Боби, и аз съм забелязала че Лия е много избирателна на вечеря  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 11:13 от Siiu

# 559
  • Rennes, France
Честит рожден ден на Мони-Бонбони и от нас  :bigdance2: nbirthday Tada
Да расте здраво, усмихнато дете за радост на всички Hug
Весел празник на мама и тати newsm51

Боби, страхотна вечеря - пълна с вит. С, какво й се чудиш на Леа Hug когато иска ще яде повече Crazy
Сю, и ние говорихме, по между си само, и си мислехме за сестрата на мъжа ми, макар че има три деца милата, та не знам дали няма да иска още и дали въобще ще се съгласи, но и за нас оставането тук във Фр-я е важно...така че нашите със сигурност няма да ме разберат Rolling Eyes да не говорим че ще ме навикат че за такива неща мислим ooooh!
Луи е яко кашлящ и дано няма нищо сериозно утре на прегледа Praynig

# 560
Честит Рожден Ден на Мони!  bdbaloni С пожелания за здраве, много щастливи мигове и да следва мечтите си. Честито и на мама Иве и на тати, много да се гордеете с порасналото ви момиче.   bouquet

Уини и на теб честит рожден ден!   bouquet Много щастие, обич и прекрасни моменти с любимите хора.

# 561
Честит рожден ден на Моника! Да расте весела и безгрижна, заобиколен от обичта на мама и тате! Hug newsm59 nbirthday Tada newsm18  bigdance2

# 562
  • България/Германия
Честит рожден ден на Моника! С пожелание за здраве, щастие, късмет и безгрижно детство!

nbirthday newsm38  ura

# 563
4естит Рожден Ден на прекрасната Моника! много да радва всички около себе си, а мама и тате да са най-гордите родители! Много  Hug и да си прекарате страхотно!
Боже започнахме да честитим втори годинки, аз рева и немога да спра! Защо трябва да растат толкова бързо? Сякаш вчера беше, когато ми го подадоха в пъпната връв още пулсираща!
Наборче честито РД и на теб макар с малко закъснение много обичана и уважавана жена и мама да си!
Момичета аз за стотен път се обедих че нещо в манталитета ни не е нормално! Все си мислех че аз съм лудата ама мъжо каза този път не е от тебе  Whistling ! Тук имам чуство сме се събрали някакви изклЮчения на селянията лятаща от Бг към всички източни цивилизации! Само да споделя на бързо(макар че съм сигурна че ще стане много дълго за което предварително се извинявам).
Бях в една група във Фейсбук за мами в Англия е то няма такива тъпизми просто, то не бяха колко гадна тази страна е, колко лоши лекарите бяха, как детските градини не стават за нищо и на всеки вапрос с който аз не бях съгласна бях подобаващо оплЮвана че не мисля като тях! Сега 10 дневн бебе беше със запек еми то не бяха савети за мошкато, термометър и какволи още не да се пъха не места кадето слънце не огравя докато не се стигна до даване (постоянно) на сладка вода за да няма по-нататъчни проблеми еми ето луда съм че предпочитам явно да питам лекар и да не тормозя детето си! А накрая аз съм единствената малоумна да не лъже че работи при мъжа си да речем(или приятел) и да не взима всякакъв тип помощи от тук и от Бг! А на мен дори с факта че съм майка на английски гражданин ми отказаха осигурителен номер, защото видиш ли съм Българка! Еми после като казвам, че за нищо не ставаме ми се сърдят! Ето изплаках си каквото ме мъчеше дано някой ден и аз успея вредя за документи без да лъжа и мажа, пък кой знае може и да ме огрее!

# 564
Честито и тук на порасналата Мони! Мноооого да радва родителите си и да става все по-хубава! Да расте умно и обичано дете! nbirthday dazzler1  ura

Жени, я не се ядосвай, нали не ти е в къщата, опитала си сигурно да дадеш съвет да не пъхат термометри и да не дават захарни води...и не са те отчели дори или са те овикали, ама тя простотията не ходи по гората, по хората ходи...
Менн също ме дразнят тези хитреци, дето само гледат да измъкнат нещо от някъде...има много и тук , и при вас, навсякъде. Лошо е наистина, като видиш, че източния блок сме "големи хитреци" да измамим държавата (и детски да се вземат от тук и от там...) не че няма французи, дето да го правят сигурно , но вероятно е 1 на 1000 българи... #2gunfire #2gunfire

Сю, според мен колкото повече умствено разбират за какво иде реч, толкова повече ще се стараят, мисля, че при Леа е много повече игра, не е все още "ясно" , че ще е суха, ако го свърши на гърнето. Затова си слага гърнето на главата и се хили като ряпа, ползва го също за гимнастика го ползва - стани-седни, по 20 пъти...докато и замръзне д-то

# 565
  Честит рожден на Моника! Много щастливо детство, много игри и усмивки!   bouquet
  Честит рожден ден и на Уини! Да си много здрава, обичана и щастлива   bouquet Аз си помислиш, че се майтапиш за 25  Mr. Green  Hug
  Ние имаме нов кътник и тази нощ си играхме от 2 до 4. Сополите са ни повече от акъла, дави се, кашля, повръща, абе феерия. И сега я дебна да заспи да полегна, ама тц.
  Джени не се ядосвай. И мен много ме вбеси тази тема, направо ми стана много мъчно честно казано.  За 10 дневното бебе със запек освен мушкатата и захарната вода имаше съвети и за мед и портокал  Shocked И да вметна, че детето е само от два дена със запек. Аз дадох съвет, че на 3 месеца не се почва със сокчетата и една почти ме наби  Crazy Аз на това се дразня, нестига че са прости, ами и ако се изкаже мнение различно става страшно. А за проходилките от 4 месечни и краката да не е нужно да стигат пода ме разби. Абе повече гледам да не влизам, че само се изнервям.
  За гърнето, всеки си познава детето и си преценя. Моята хич хабер си няма да разбере що е там. Мисли си, че е на столче. Но упорито я слагам сутрин, когато върши голямата работа с надеждата най-малкото да не се омазва цялата и от хигенната гледна точка. Но уви, от месеци нямаме попадение, винаги е 5 мин след като сложа памперса, ако ще и 3 часа да е седяла на гърнето  Confused

# 566
Честит Рожден Ден на първото ни 2-годишно детенце Моника! newsm59 newsm18 Да е жива и здрава и много усмихната!
Уини,честит рожден ден и на теб с пожелание за много здраве и щастливи мигове  bouquet
Ами Джени,аз затова нямам фейсбук Mr. Green хич не ми е притрябвала тая клюкария там...за помощите,от job centre-а ми изпращат постоянно форми,но това е заради това,че боледувах и се водя някаква група disabilities,но целенасочено и с измама не са ми давали и не трябва така!Да спекулираш със здравословно състояние е меко казано глупаво!
Цвети,минахте ни по зъби ейййй.. Sunglasses нашия стои още на 9 с 10-и на път,но е кошмар направо.
Да ви питам какви протектори използвате против отварянето на шкафове и гардероби?!Всичко де що е с вратички вкъщи и е достъпно е разтворено сякаш имаме полтъргайс Shocked Направо ми писна да вървя след него и да затварям,а и зулумства на всичкото отгоре  Crazy

# 567
Елфи, да знаеш, че една друга мацка с твоето име добавихме във фейса, но се разбра, че не си ти...много си скрита Wink няма мама с момиченце, има с момче Wink и Ивенцето забеляза, че е 94-ти набор, така че явно не си ти Wink

Герчи, още не съм ги затворила шкафовете, отваря, но трудно, иначе единствения лесен е с ключ! В икеа имаше хубави "катарами" за блокиране, имате ли наблизо?

# 568
Боби,мисля,че и онлайн може да се поръчва,така че имаш линк пусни да видя,защото аз даже незнам как и какво по-точно да търся Simple Smile

# 569
  • WA, USA
Честит рожден ден на порастналата Моника! Да расте здрава и щастлива!
За гърнето - моето дете даваше сигнали като му се акаше от малък, може би беше на два-три месеца и го правеше много осъзнато. После спря като взе да пълзи и беше въпрос на дебнене от моя страна. Сега просто нямаме време да се дебнем, слагам сутрин за кратко след като се събуди и ако свърши нещо добре, иначе в гащите.
И нас ни мъчат зъби, изринал се е целия - бузи, дупе...пробвах какво ли не, ама не помогна и му изписаха нистатин да го мажа и за устата. Взе да завяхва вече, но ми се струва, че е просто ззащото зъбите отминават съответно му се регулира киселинността в урината и слюнката.
И Павел отваря всичко, най ме дразни кофата за боклук, защото си и хапва от там. Sick

Общи условия

Активация на акаунт