Деца, отглеждани в чужбина - 4

• 27 848
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Имаме и застраховки живот, и завещание, да  Peace. Настойникът е брат ми, но той скоро се премести извън САЩ и от няколко месеца се каня да се обадя на адвокат да проверя каква е врътката малолетния американски гражданин да бъде пратен в БГ или другаде извън САЩ  Rolling Eyes

Лилия напоследък си сваля памперса/гащите и кляка където я хване нуждата  Sick. На когото му пречи това положение, да търчи с гърнето, тя си е ОК. Опитвам се да реагирам спокойно и в момента работим по теорeтичния въпрос къде точно се слагат "пишото" и "акото". С малко повече късмет може и да нямам две с памперси юни месец fingerscrossed

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 05:12 от Juturna

# 526
  • Rennes, France
С малко повече късмет може и да нямам две с памперси юни месец fingerscrossed
Джут, значи ли че ще е мома newsm78 Wink

# 527
  • Немция
Хм, американки и канадки, много сте подготвени по слу4ая. Аз дори не сьм се и замисляла, 4е в слу4ай на смьрт на двамат родители , детето отивало в дом до вземане на сьдебно решение. Rolling Eyes Застраховка за детето имаме, в слу4ай на злополука с родителите или злополука сьс самото дете, но 4е се решава сьдебно кой ще се погрижи за детето не сьм си давала сметка. Трябва да седна с Бибитков да обмислим този вьпрос, дадохте ми повод за размисъл.

Мила, дано настьпи спокойствие в ежедневието ви най-накрая! Hug

# 528
cutty, две бебета имах предвид, иначе не се знае какво чакаме.

# 529
Termi, по начина, по който беше задала въпроса за гърнето, не ставаше ясно да имате предишен опит, затова така отговорих. Иначе е напълно нормално след прохождането да има гърне стачка и е доста неприятно  Tired . Алек ми го врътна този номер, даже още възстановяваме предишното положение, но поне има подобрение. Аз не съм спирала да го слагам на гърнето, имаше дълъг период, в който пищеше само като го види и не съм го слагала на сила, но и не спрях да го водя там. като видя, че не иска, не настоявам. Опитай се да му измислиш някакви забавления там, аз сложих един електронен кантар точно пред гърнето и така започна да се задържа отново там. Другият ми трик е да го сложа докато е мноооого сънен още и не знае къде се намира. Изпусна ли го да се изправи в леглото няма начин после да седне на гърнето, готов е да търчи из къщата и няма време за губене в седене на гърне . Може да пробваш да му вземеш седалка за тоалетната, може там да му е по-интересно да седи като "голям" .

Бибитка, честито   bouquet .

# 530
Имаме си още два зъба-два кътника, те са почти навън, а аз чак сега ги забелязвам  Embarassed добре, че се усетих да му поопипам венците Simple Smile
Кларет, пробвам, всичко пробвам, единствено не искам да си "изгърмя патроните", той да не е готов и да го изтормозя. Сестра ми, беше започнала с ЕБХ, когато синът й беше много малък-два месеца или нещо такова, по едно време имаше страхотен успех, но в крайна сметка, той започна да я бойкотира и свалиха памперса, чак когато той беше на 2,5 години. Затова така боязливо подхождам Simple Smile и аз си мислех, че Боби ще е без пелени на годинка, ама на-не стана Simple Smile Иначе, той ми стачкуваше, още щом пролази Simple Smile

# 531
Терми, и аз не разбрах че имате предишен опит, моя съвет е с две ръце за седалката, аз купих такава на Лия, защото има меки и разбира се да й е по-удобно на нежното дупе  Mr. Green Та фазата на прохождането (след като въведохме седалката) почти не я усетих. Но имай предвид че в началото трябва да си постоянно до него. Лия ми се е катурвала 2 пъти и двата успях да я хвана за щастие, но това беше в началото, сега вече знае че тоалетната не е люлка  Mr. Green Разбира се не я оставям сама, но не е и нужно да съм неотлъчно до нея  Wink Иначе на една годинка децата все още ми се струват малки за да махнат пелените, независимо кога си започнал с ЕБХ. За мен два признака трябва да са налице. Детето трябва да може да си каже че има нужда и да може разбира се да контролира самото действие поне малко. Лия е близко до този момент, но тя е и на 18 месеца вече, надявам се до към втория рожден ден да махнем пелените  Wink
Застраховки ние имаме, включително и такава, ако се случи нещо с мъжа ми, да получавам пари като самотна майка и съответно за Лия при смърт на двамата родители. Завещание обаче не, добра идея даде Мадам. Аз като се замисля, предполагам ще се спрем на сестрата на мъжа ми, тя хем е в страната, хем е един от най-надеждните хора за мен  Heart Eyes
Леле голяма съм шматка, Солей извинявай, така и не ти честитих бременността. Пожелавам ти спокойни последни месеци и едно невероятно раждане и здраво бебче.(аз нали знаех от преди това и си мисля че съм ти честитила  ooooh! )

И да не забравя на 23 този месец, в бг с вестник стандарт ще се продава ДВД с йога за бременни. Аз имам едно CD дето Боби ми го прати навремето и ми свърши страхотна работа, но мисля и това да си го взема, да имам и няколко други асани  Grinning (ето тук статията http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4954 )

# 532
Привет!

Страхотни новини за още бременни коремчета  Heart Eyes Лека бременност и сладки и здрави бебчета на финала  Hug

Аз с гърнето мисля да изчакам докато Белла стане на 2,а и тъкмо ще се стопли времето. Рождения й ден е в края на май, после в началото на юни сме няколко дена на почивка и като се върнем почваме  Peace С Карина опитах да вкарам гърнето в употреба на 1.5г., но имахме много неуспешни опити и много локвички по мокета  Mr. Green На 2г опитахме отново и тя се научи за 10 дена! Не е имала никакви инциденти навън и изобщо всичко мина много леко  Peace Така смятам да процедирам и с Белла. Препоръчвам ви тази книжка, аз си я взех от Ибей

Гърнето ни пее и свири. Преди бях против тези гърнета, но Кари толкова се забавлява с него, че реших, че всъщност е добра инвестиция. Сега ще го ползваме и за Белла

# 533
  • Немция
Уини, какво сладко гьрне. Laughing
Терми, боязливото, което за мен зна4и изклю4ително внимателно подхождане  с вьпроса за памперсите е правилното. Децата много лесно се травмират, усещат не4ий натиск и бьрзо се полу4ава обратния ефект . За мен подходящата вьзраст за сваляне на памперса, за узряването на детето относно неговите нужди е м/у 2 и 3 години, с някои изклю4ения , разбира се. Ти можеш да пробваш и по-рано, но усетиш ли нежелание в детето, не настоявай, а отложи. И да се окаже на 3 с памперс не е престьпление и не е показател за проблем- вси4ки деца се нау4ават да ходят до тоалетна рано или късно.
И не е задължителен някакьв постоянен тренинг с гьрнета, седалки. Бях писала ве4е, 4е моята племенница без редовни усилия в тази насока, изведньж си остана суха- на 2 години и 9 месеца. Махнаха памперса да видят как ще е(отвреме-навреме пробваха) и край,нямало ни пиш, ни ако в гащите- оттогава от раз махнаха и дневния, и нощния памперс.

# 534
  • България/Германия
Ех, напълни се темичката с прекрасни бременни новини!  Heart Eyes Солей, Бибитче, пожелавам ви лека бременност, още по-леко раждане и да гушкате сладки пухкави бебенца на финала!  Hug

И на мен вече много ми се иска второ, а преди няколко месеца не можех и да си помисля, но сега ми се струва, че е настъпил подходящият момент за бебеправене Wink

За памперса, Изабел от 10-месечна си върши голямата работа само в гърнето, че си и казва, но за пишкането - никакъв прогрес. Знае какво е пиш, че се прави в гърнето, когато я сложа на гърнето, се изпишква, но по никакъв начин не сигнализира Rolling Eyes Същевременно следобяд се буди суха, което значи, че до някаква степен може да стиска, не се съпротивлява срещу гърнето, но това с неказването явно си е знак, че още не е готова.  newsm78 Не знам, мислех си, че на две ще е без пелени, но когато - тогава... Peace

Завещание нямаме, но и аз се замислям да уредим този въпрос. За мен най-надежден е братът на мъжа ми, който е и в страната, моята сестра също би била вариант, но тя си е в БГ, още е много млада, няма никакъв опит с деца и т. н. Иначе и ние като Сию имаме застраховки, ако се случи нещо с мъжа ми и при смърт на двамата родители.

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 16:15 от elfie

# 535
Уини, какво сладко гьрне. Laughing

За мен всъщност най-големият плюс е, че детенце се изхожда в едно пластмасово контернерче, което се изважда под седалката на гърнето и се изхвърля после т.е. няма допир директно с там където сяда  Peace После само забърсвам с антибактериална кърпичка и готово  Peace

Много интересна тема за завещанията. Не знаех, че въпроса седи толкова сериозно  Thinking Ние имаме свекита в страната ( българи са )  newsm78

# 536
  • Rennes, France
Ние нямаме застраховки, нито пък за завещания сме мислили. ММ има застраховка заради фирмата, ако нещо стане с него, ама нищо не сме мислили/уреждали Rolling Eyesмай и това трябва да го измислим ooooh!

Това е столчето което евентуално ще купим. Наистина при нас избор няма Crossing Arms
http://www.aubert.com/voyages/duo-plus-isofix-romer,fr,318406.ht … escription-318406

Джут Blush нищо, може пък и да позная Crazy
Солей, хайде лек последен триместър и сладък бебок на финала Hug

# 537
Благодаря ви за съветите за гърнето, аз понеже имам "опит" от сестра ми, да спомена, че вероятно има смисъл да се изчаква. Малката беше без памперс от втората си годинка, но нощем до три. Чела съм, че дечица, които по отрано са научени на гърне, по-дълго не могат да се отучат да пишкат нощем. Давам за пример сестра си, защото тя по принцип беше супер стриктна с децата си по отношение на гърнето.
То и ние имаме застраховки, но се мотаем със завещанието.

# 538
Cutty,
Аз взех Romer без изофикс, 9-36 кг, с една премятаща се пластина за по-седнало или по-легнало положение. Ако искаш ще ти пратя инфо, също и RC  се оказа имат столчета не само Рекаро, но и други, но само за Франция, нямат право на мен да ми продават (само за лично ползване, но вече бях платила другото, иначе модела им е супер, не е и безбожно скъп)

За завещанието ме метнахте в питанка и мен! Като се замисля, "оно си требе", но не съм се сещала...иначе застраховка живот имам, тя е в полза на мъжа ми, неговата е в моя полза, но това беше отдавна, сега с дете - по-добре да е в нейна полза май! Или поне фифти-фифти... Я споделете мисли, моля!

Уини, ама свекърите са по-възрастни, аз това се замислих - идеята - сестри/братя е по-земна сякаш?

Джърнииииииии,
нищо за зъбите не каза, молА, сподели дали е възможно долнатаелюст да е различна от горната - горе има място за кучешки, долу - нет!!!!! Ще снимам!

# 539
Сори, нямам място да се редактирам от телефона и пускам нов пост ;-(

Гърне - преди да проходи - 2 на обед, никога сутрин. Сутрин само пипи! След като проходи - драматизации по стари майстори + 2 вечер, пипи сутрин, наобед и двете, но не регулярно. Още си обича в пампа (сигурно и топли, тук е -7-8 градуса от сума ти време и у дома на 20-21 не я оставям гола, та си е направила извода). А като не иска гърне - си го алага на главата и гони котката, поне е разбрала, че е страшна така!

За който не е видял фейса, да споделя чудовищна находка - паста за зъби с БИО флуорид! Е, те такова животно нЕма!

Общи условия

Активация на акаунт