СЕПТЕМВРИ'09 - тема 40

• 36 615
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
Честито дами   bouquet
аз днеска нещо съм като куха лейка  #Silly

а за дара не знам.. в 4 сме на лекар.. аз вече не мога да преценя дори оправя ли се или не..
понеже няма температура.. историята с ухото може да е била и от това че и расте кътник от тази страна горе..
ще видим де

# 691
  • София
Добро утро!
агуто, как е Дара?
Аз оставих малката и сега се настройвам психически за чистене, миене на чинии и готвене  Simple Smile

# 692
  • sofia

Добрютро, момичета!
Как сте? Как са болните?

# 693
Ами оказа се отит все пак, слагаме бивацин в ухото и с правим инхалации, че нещо хрипти.. дано мине само с това Simple Smile
иначе капенето в ухото е някаква трагедия.. все едно я коля. страх я е..  ooooh!
иначе днеска изглежда по-добре Wink

как сте вие?

# 694
Здравейте, момичета!
Честит осми март малко на патерици Embarassed  bouquet  bouquet  bouquet!
Аз направих опит за излизане снощи, но всичко на  всичко два часа. Все файда Whistling! Тропнах две хорца.
Вчера моите мъже ме изненадаха с една орхидея, давайте идея как да не я уморя?
А и Валери го водих на хомеопат, тя смята че вируса не е излекуван, само е подтиснат с антибиотика, и съответно не е изграден и имунитет срещу него. Лекуваме се, пък да видим.
Бебето е нервно след вчера. Много е коварен този бебефон, ей. Разчитам на него вчера и понеже ММ готвеше, затворихме вратата, да не се умирисва апартамента, включен аспиратора. По едно време той ми вика, тоя бебефон изключен, бебето реве, та се къса. Направо ми се скъса сърцето, не можем да го успокоим после, не може да си регулира дишането. Абе направо съм за убиване. АМа много вика Валери след яслата, много е шумен, и аз за да предпазя бебето, направо го стресирах ooooh!.

# 695
  • sofia
Тук при нас-нищо интересно. Тези дни Пепи беше много разбран и културен. Купихме къс повод за дакела, та да може дребното да го води. Много са смешни. Марто не смее да се дърпа, а Петко се опитва да го замъкне след себе си. В резултат, днес се прибраха и двамата, като след кални бани/щото Пецата успя да падне доста пъти/... Laughing
Вчера бате беше почивка, та се поразходихме повечко. Щото не си падам по карамфилите, той ми вика, купи си нещо за празника. И аз си купих...нова дъска за тоалетната. hahahaНо с морски мотиви, все пак! Laughing После си викам, глей ква съм смотана...Телец-домошар...
На мен 8-ми март ми е много тегав ден, отколе... Нали си нямам Мама, а и любимото бабче загубих преди 4 години...Но с Пепи занесохме саксийки на бабите от входа. Да се учи от малък, да е джентълмен.

# 696
Здравейте и от мен.

Много емоции тази седмица, много нещо. Вчера в групата на Коко имаха сутрешно матине - кратък 15 минутен поздрав от децата за майките. Смазаха ни, всичките ревящи излязохме, че дори и децата се поразчувстваха - 5 стихчета и 3 песни, обаче - с много чувство и то като ти е сълзливо на душата - няма как. Вечерта пък аз имах в моята група нещо подобно, но много по-аматьорски. Добре се получи мисля си.
За капак на вечерта - Боби ми вдигна темп + болки в ушите, така като чета явно е някаква мода, сега сме на хп, пък да видим до неделя какво ще се получи.
Чакам с нетърпение да се наспя утре, дано де, че с тези температури на Боян не знам. Иначе точно отрази почти втора седмица на ясла и пак в домашни условия.

# 697
ние пък си изпуснахме тържеството в градината  smile3516 сетих се че и миналата година на 8.3 пак беше болна.. и на последните две нови години пак беше болна.. Simple Smile все едно има часовник за празници

надина дано мине така  Peace

кришка... обожавам комбинацията лапе с куче .. винаги съм си мечтаела за куче  Crazy но имам алергия към тях.. и май цял живот ще си гледаме котки..

# 698
  • София
Ха добър ден мацки!
Ние снощи неочаквано добре си изкарахме...Без да се разбираме дойдоха нашите, на бате техните...и добре, че бях подготвена с ядене  Laughing Та голямо празнуване беше хахахах
Мацки  newsm78, не че нещо...ама отитите са си гадно нещо..търсете причината...и не е мода, просто си е бактерия...На моята най-добра приятелка...детето с отит...ама тя пусна веднага секрет ...и се оказа не с една, а с 2 бактерии при това гаднчки...Тааа не знам, защо толкова бягате от МБ, като с нея обикновено нещата се решават доста по безболезнено и правилно... Peace Направления се дават от педиатрите, поемат се от здравната каса...
Кришка Laughing бате ми подари тиган..преди това си исках парфюм де..та и двете хахаха, ама парфюма дойде преди това..а тигана точно вчера хахахах....
Мая ммда това с бейбифона и аз съм го правила...но отдавна вече имам навик да пробвам преди да затворя двете врати...

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 15:21 от EmiR

# 699
Права си емир.. аз лично се дърпам защото не ходим при личната и за да взема направление.. тр да ходя отделно при нея и да кеся с часове..и я ми даде.. я не
а отдело, че имам свръх доверие на тази, при която ходим.. и доста често пускаме изследвания за щяло и нещяло.. та си мисля, че ще каже като се наложи
и третата причина.. май най-основната - намам идея какво е това МБ И защо и какво и как и къде..
май за следващия път ще съм по-подготвена вече Simple Smile

друго си мисля.. и да бяхме пуснали мб и да беше излязла бактерия.. пак щяхме да слагаме същите капки в носа.. и ако не се бяха справили.. пак щяхме да слагаме бивацин в ухото.. преди да стигне до нормалния антибиотик..
не знам.. поне така разсъждавам в момента, че още от началото на лечението всъщност се борим с бактерия, но локално само  newsm78

дара ми рови при парфюмите.. и имам един дона карън зелена ябълка.. и тя откъде е чула и разбрала не знам (не е от мен).. ама зима го.. и айде мамо.. сложи ми ябълка Simple Smile

# 700
  • София
МБ - микробиологично изследване, от което се разбира дали има бактерия или не..взима се от всякъде...нос, гърло, ухо и т.н. Прави се антибиограма и се вижда с какво дадена бактерия се мори...Причина да се прави - ако се направи навреме, рядко се стига до отити...примерно...Лично за мен това не е малко...Боляли са ме уши, като малка и знам какво е...Второ лекуваш превилно и обикновено бактерията я утрепваш трайно...или поне най-малкото не става резистентна..Защото повечето Аб и Аб капки действат, но ако не са правилните... бактерията мутира и свиква с този антибиотик..Има доста изписано по въпроса...като примерно за моракселата, която била безобидна бактерия и в резултата неправилно аб лечение мутирала и сега прави доста поразии...и т.н. Нелекувените бактериални инфекции правят доста поразии в организма...да не изнасям лекция... Mr. Green има писано по въпроса пак доста...Единствените капки, които покриват почти 98 % от бактериите са офтакуикса..поне така ми каза очната, кагато децата бяха с конюктивит...някакво ново поколение антибиотик- офлоксацин...Всички останали капки са на принципа онче-бонче, ще подобри положението, но дали ще умори бактерията, или ще я направи резистнета и ще мутира е въпрос на време да се разбере... Има грам положителни, грам отрицателни и не знам си кви бактерии още...
Аз понеже пускам МБ, в общи линии в повечето пъти, когато е имало бактерия сме се борили локално, но почти винаги на 3я ден е имало ефект от локалния Аб...До отита на Кати се стигна от много агресивна бактерия стерптокок пневмоние...и докато чакахме микробиологията да излезе../и уточнявам, че действието се развива петък вечер и реално събота  и неделя вече са ми два загубени дни...пускам МБ чак в понеделник и от там се стигна до отит/.И то беше възпалено само едното ухо...На моята приятелка на детето, бактериите са мораксела и Haemophilus influenzae ..за коята нищо не бях чела...и пак се стигна в процеса на чакане на микробиологията...Оказва се, че двете бактерийка са податливи на разбични локални антибиотици...затова се изписа прием на аугментин/който лекува и двете/..независимо, че няма Т, но има гадни сополи и кашлица и болно ухо...Ще кажеш, че това е често изписван Аб и може и без МБ, но примерно при Ангел...точно аугментина не действаше на бактерията му и нямаше детски Аб, който да я мори...просто я моряхме локално...дълго и продължително...Та това...Спирам Laughing
Е ще напиша още малко хахаха...Единия от пътите, пуснах МБ на нос и секрета излезе чист/когато бяха с конюктивит/...аз съм убедена, че е бактериална инфекцията...ушната също....но коя ли е бактерията...онче бонче...Решихме да вземем очен секрет и излезе стафилокока....ама и те са няколко вида  Wink нашия беше от сравнително добрите, дето се морят с повече неща...Та мисълта ми беше, чист носен секрет не е гаранция за липса на бактерия..Това, което ми беше обяснено, че жълтите и въобще цветните сополи са примес на умрели клетки, гной и слуз...Ако има много сополи и не се стигне до лигавицата в тази гадна смесица от гноий и т.н. няма да има живи бактерии и затова не се изолира нищо...Тааа и МБ не винаги е точна Wink Просто трябва да се взема от дъблого и от лигавицата...при малките деца това е проблем, защото не стоят на едно място и т.н...Вече спирам..

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 19:13 от EmiR

# 701
Евала за обяснението  Hug ще знам вече
а не разбрах.. при всяка хрема ли ги водиш? и .. ако отида в цибалаб - там ще й вземат ли секрет?

# 702
  • София
Не при всяка....ПРи Кати симптомите ги разпознавам вече...сух нос, диша като на запушен, ама няма сополи...те са някъде отзад....все едно ти е подута лигавицата и не можеш да дишаш добре...Ангел прави 2 ангини..първия път дадох Аб без МБ, защото пътувахме за Турция..обаче след 1 месец като направи пак ангина/което не е нормално/ пуснах МБ и излезе стафилокок...Борихме го локално....Когато бяхме грипави не се активизира...дано сме го преборили..Цветните сополи са гаранция за бактерия...нашата педи казва гной = на бактерия
Другото е, че ако хомеопатичните не помогнат до 5я ден е ясно, че не е читава работата...Макар, че на Ангел ангината я борих с хомеопатия и когато отидохме на УНГ, беше доста удучена/естествено пак нещата се развиват петък, събота и неделя/ В понеделник налепите бяха почнали да изчезват...Ама това, че сме излекували ангината, не значи, че причината е отстранена..най-вероятно след 1 месец,  пак щеше да ми врътне ангина...Та такам...А и в яслата и в ДГ, рядко няма бактериални хреми, просто родителите не пускат изследвания...и казват, че е вирус или настинка  Sunglasses
Ами моята приятелка го води в Цибалаб и взимат, дори работят с направление...ОБАЧЕ..МБ  се прави 7-10 след прием на антиботични капки или антибиотик...Та сега не е момента при Дара. Повечето доктори казват, че и 3 дни след приема е достатъчен, обаче лаборантките, които п равят изследванията са ми казвали, че най добре 7 дни, а още по добре 10, защото няколко дни след спиране на приема на Аб продължава да действа...Бактерията е подтисната и няма да даде растеж...ако не е уморена, ще почне да се развива пак, но и за това трябва време...та аз си спазвам това, което са ми казали лаборантките... WinkНа 3я ден със сигурност МБ ще е чиста, а доктора  ще каже, че сте излекувани до следващото посещение след 2 3 седмици...Не мога да приема, че е нормално цяла зима да влачат сополи децата и да подкашлят... Crossing Arms и опрадванието да е това, че ходят на ДГ и е така, като ес ходи на ДГ..

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 21:31 от EmiR

# 703
а като е бактерия в носа примерно.. може ли да се заразят един от друг примерно?

мен нещо се опитва да ме заболи гърло и да ми се запуши носа  Crazy

# 704
  • София
Добро утро мацки!
Ангел днеска се смили 6,20 ..вчера 7,20, а оня ден в 5,30..идва ми да го смачкам това дете значи...Наваксва си със следобедния сън и спи по 3 4 часа, ама аз го будя, щото трябва да ходим да взимаме Кати...
aguto ми то точно по въздушно капков път се предава бактерията, при кихане, кашляне и т.н Въпроса е дали ще се развие...обикновено при отслабнал имунитет и при много чести контакти резултата е на лице..При първата бактерия, която донесе Кати..се заразихме всички...та пускахме МБ и на мен и на бате, щото при нас нещата доста по късно се появиха, но не минаваха...Всички дружно си пихме Аб..Ангел мина само с локален Аб....В общи линии след доста МБ, които съм пускала..щом Кати се разболее с бактерия /обикновено е бактериално, като изключим грипа и варицелата/, Ангел е след нея и при това същата /защото пускам и на него и виждам - на него му пускам, защото му беше изолиран една много резистентна бактерия, която не се поддава на почти никакво Аб лечение и затова...ама явно сме я уморили, защото последните пъти не излиза тя, а златист стафилокок - един отнай-разпростарените/ и след това съм аз - лекувам се с нещата на децата обикновено Аб капки..Бате минава м/у капките, щото се прибира късно...От септември 2011 до сега Кати е правила конюктивит - бактериален, варицелата Ангел я довлече от парка/и там няма спасение/ и грипа - Кати от ДГ.....През останалото време не кашля и  няма сополи. Лечението на конюктивита 10 дни с Аб капки..държах я още 1 седмица в къщи, зощото цялата група беше пламнала...С конюктивит и аз се заразих, бате се спаси...останали болести ги изкарахме всичките...бате си изкара варицела на 43 г..а грипа се тръшнахме всичките...УНГто ни казва, че ако организма е силен не би трябвало бактериите да се развиват...щото тя реално трябва непрекъснато да е болна...достатъчно деца й кашлят при преглед...демек създава се имунитет...но при по агресивните бактери си трябва лечение...Но дори и да има бактерия, ако няма кличинна изява - сопол, кашлица и т.н. УНГ то предпочита да не лекува, тогава организма сам се справял...Моя опит с бактериите и по-голям в частната ДГ...та от там почнах да чета, щото до преди това КАти почти не е боледувала...

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 07:34 от EmiR

Общи условия

Активация на акаунт