Защо някой няма да иска да работи?

• 27 490
  • 358
  •   1
Отговори
# 165
Цитат
Тайна, тя вероятно все още е влюбена в него и иска да са заедно

Тогава щом го обича и е влюбена, защо не отиде да живее с него?Защо я свива корема само  щом се звънне  на телефона или на вратата?  Защо се откачат звънци и изключват телефони, от много любов ли?Той доказа за 8 години,че няма да се промени, защо продължава да го търпи, а и нас принуждава да търпим нея и всичко това?Е това не фразбирам.

Била съм в подобно положение преди доста години.Но бях много по-млада, нямах и дете.Едновременно исках да съм с този човек, и едновременно очевадно нещата не вървяха, когато бяхме заедно.Имаше драми, трошене, обиди и т.н.Трудно преодолях този момент, също бях изпаднала в дълбока и продължителна апатия, и си изкарвах всичко на най-близките ми роднини.

# 166
Това е някакъв Стокхолмски синдром.
И аз съм за психолог.
Абсолютно и аз така мисля.

# 167
Тайне,
съчувствам ти още откакто преди време беше писала за паническите атаки на дъщеря ти. Не знам какво да те посъветвам, вероятно наистина има някакъв проблем, пък бил той и обикновено ниско самочувствие. За осем години със сигурност е изгубила трудови навици и е нормално да гледа със страх на всяка идея за работа и връщане сред хора. Ако има вариант за психолог, мисля, че няма да навреди.
 Има вариант за психолог, дори се свърза и говори с него, но не отиде.Оправдава се с парите, но ако реши да отиде, за това пари ще се намерят.Но тя не иска, защото така и е удобно.

Първия път ще отиде и някой от вас, ако тя не се чувства комфортно, ще влезе с нея в кабинета. След това постепенно вероятно тя сама ще се отпусне. Може да не улучите от първия път точния лекар, да трябва да търсите друг - това е нормално.
Но е права, че е финансово много ангажиращо, тъй като може да продължи с години.

# 168
  • София
Ама това 8 години ли продължава, Тайна?  Shocked

# 169
muneca de porcelana имала съм пристъпи на паника, на третия пристъп отидох на психиатър.Пристъпите ги няма отдавна, излекувах се шоково от тях.Неволята учи. Човек, който има панически пристъпи, не би търпял с години това мъчение, а ще се постарае да вземе веднага мерки да се оттърве от това.
Така е - ще иска да се излекува. И може. Но тези пристъпи винаги имат причина и катализатор, ако тези две неща не бъдат премахнати, или сведени до абсолютния минимум, то залитането обратно в пропастта ще рецидивира и/ или ще премине в хронично.
Ако можете да си го позволите - сменете драстично средата, града, държавата. Заведете я някъде далеч от обичайната й среда поне за кратко. Не ми се описва как аз самата се оттървах от подобно състояние (причината беше съвсем друга). Не съм спирала да разботя, уча, пътувам и спортувам по време на лечението. Но за успешното справяне с такъв проблем трябва осъзнаване, че има проблем, лекар, медикаменти, спорт, откъсване от средата, предизвикала / или в която се е случила травмата и безрезерна, дълбока и искрена подкрепа, вяра и обич от най-близкото обкръжение. Защото истината е, че в повечето случаи, парапетът на балкона е висок не повече от 1,20 м. Моят живот започна отначало, зашото аз много го исках и защото близките ми страшно много ми помогнаха.

# 170
От прочетеното до тук оставам с впечатление, че на това момиче тотално сте му сринали самочувствие и самоуважение (и бившия, а и родителите). А иначе има амбиции (щом заявява че ще постигне много).

Тя има нужда от някакъв стимул- макар и малък, но успех за да възвърне вярата в себе си.

Най-лошото нещо, което можете да направите е да и натяквате за това че не работи. Още повече я тласкате към дъното.

# 171
  • София
Ами, не, Юличка, няма как да знаеш, че няма да я изгони на улицата! Ти дори не познаваш тези хора, откъде знаеш колко им е акълът и на какво дередже са в действителност? То, затова нито лекари, нито психиатри, нито психолози слагат диагнози и правят заключения само по пет изречения!

За психолога и психиатъра - тъй като нещата хич не са добре, ако се съди по описанието, по-полезна ми се вижда срещата с психиатър, защото той е първо лекар, психиатрите са с многобогат опит, при тях няма ала-бала, те работят с цялото семейство. Аз ако бях на мястото на Тайна, аз бих отишла на консултация, защото е много вероятно да трябва първо да започна от себе си, за да мога да помогна на детето си. Много често, когато някой от семейството изпадне в подобна ситуация и състояние като дъщера й, близките също са засегнати и до известна степен без да осъзнават, влошават положението. Много често се казва "ама, не съм аз човекът, който има проблем, а мъжът/жената/дъщерята/сина/майка/баща ми, на мен за какво ми е да ходя на консултация". Аз съм на мнение, че е по-добре здравият да потърси съвет и консултация, отколкото да казва "той/тя не иска да отиде на лекар, не иска да се срещне с психолог или психиатър, аз нищо не мога да направя". Здравият трябва да поеме инициативата, а да не очаква човекът, който е в лошо ссъстояние да прояви самоинициатива.

# 172
Болният, Тайна, всячески се противопоставя на лечението не защото така му е "удобно" (в смисъла прагматичния  който предполагам влагаш в думата "удобно") а защото болестта е неговото убежище, там се чувства добре,Аз-а му се чувства добре и не иска нещо да се променя.
Фройд тук цитирам, не бих могла сама да го знам, просто понякога и аз си правя труда да чета нещо Simple Smile

# 173
Болният, Тайна, всячески се противопоставя на лечението не защото така му е "удобно" (в смисъла прагматичния  който предполагам влагаш в думата "удобно") а защото болестта е неговото убежище, там се чувства добре,Аз-а му се чувства добре и не иска нещо да се променя.
Фройд тук цитирам, не бих могла сама да го знам, просто понякога и аз си правя труда да чета нещо Simple Smile

Peace Това е истината.

# 174
От прочетеното до тук оставам с впечатление, че на това момиче тотално сте му сринали самочувствие и самоуважение (и бившия, а и родителите).
Най-лошото нещо, което можете да направите е да и натяквате за това че не работи. Още повече я тласкате към дъното.
Тук за съжаление се съгласявам. Sad

# 175
  • София
  Бърди, почти толкова.Lizet33, защо ние да сме и сринали самочувствието? Ето , баща и и дава работа,кола и купи,курс шофьорски и плати, сама ще си работи, каквото си изкара ще е за нея, тя неще.. Остави ме да я познавам по-добре от теб.Тези приказки за големите постижения са за замазване на очите, на 50 ли ще постига нещо?Тя е зодия близнаци, да показва много лица е в зодията и. Била започнала да получава панически пристъпи, когато сестра и щеше да умре.Но аз бях там и виждах всеки ден сестра и в кома, не тя.Сестра и преживя осем операции, излезе от болницата сгъната на две, само кожа и кости, с опадала коса  и започна да работи и досега не е спирала.Какво направи малката, все още си седи и се оплаква. Аз съм съгласна да отида на психиатър с нея, но тя не иска, щели да я изкарат луда.

# 176
  • София
От прочетеното до тук оставам с впечатление, че на това момиче тотално сте му сринали самочувствие и самоуважение (и бившия, а и родителите). А иначе има амбиции (щом заявява че ще постигне много).

Тя има нужда от някакъв стимул- макар и малък, но успех за да възвърне вярата в себе си.

Това може да е важало през първата, максимум втората година. 8 години такъв живот абсолютно не може да се обясни по този начин.

# 177
Аз не смятам че момичето е болно, нито че има задължително нужда от психиатър или психолог. Поне не и от психолог действащ по обичайна методика и не в нужната посока. Имам предвид, че всеки нормален бизнес-курс има известни психологически методи на въздействие, които са изключително полезни, но прилагани именно с подобна цел и със специална тясно насочена стратегия. Те помагат много на хора загубили вяра в собствените си сили. Такова едно психологическо въздействие би било от полза. Но посещения при психолог за "лечение" е тласък към още по-голямо самосъжаление и загуба на самочувствие.

пс. Може Бърди, аз съм водила бизнес-курсове и при много по-"запуснати" случаи. Най-трудно е измъкването от ямата на отчаянието и липса на вяра в себе си.

# 178
  • София
Ако е депресия и не се лекува, може да си продължи така цял живот, и накрая да се намразят взаимно всички вкъщи.

# 179
... защо ние да сме и сринали самочувствието? Ето , баща и и дава работа,кола и купи,курс шофьорски и плати, сама ще си работи, каквото си изкара ще е за нея, тя неще..
О, не сега сте я сринали, колата, курса, нямат нищо общо. Някъде много назад във времето, нещо, не знам, това не е от сега и не става от раз. Имало е почва на която да се развие...

Общи условия

Активация на акаунт