Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Време е за Икеа! - тема 13

 • 89 312
 • 730
 •   1
Отговори
 • Мнения: 19
ИКЕА България - Адрес на магазина:
София "Околовръстен Път" №216


Карта
alert
Внимание! Гугъл Карти не показва точното местонахождение!


КАТАЛОГ 2012
Интернет сайт на магазина

Икеа във Facebook


Информация за румънската ИКЕА.
Благодарности на mamaT

НЕ нощувайте в хотел Фамилия в Русе. Индустриална зона, курви размахват ръце в загадъчни пози и разни коли спират и ги качват, гипсокартонена сграда и гипсокартотено обслужване. Мъжът ми за малко да влезе у съседите в опита си да убие една муха, която май оцеля... Ако я беше натресъл мъжката... не знам... вероятно щяхме да срутим етажа.
Объркахме пътя на отиване само веднъж и то чак към края. Навигацията в Румъния стана хахо... само "преизчислява" и дава команди като завий на ляво... на дясно... на ляво... веднъж-дваж нареди да се върнев в пътя, а няколко пъти беше на косъм да изхвърчи през прозореца. То още не е късно, защото и в България дрънка глупости - в Търново настояваше да изкачваме 67% наклон с камиона, после се ядоса, че не я послушахме и ни забута в една улица без изход. Изпадна в истеря - наложи се да я изключим, за да си намерим хотела.
В Румъния говорят румънски! Табелите им са само на румънски, надписите навсякъде са само на румънски, упътването в Икея е само на румънски,  и изобщо не е никак приятно в Румъния да не знаеш румънски. Иначе говорят английски усмихнати и искат 7 леи за гевреци... То вярно, че нас ни имат за най-бедни в Европа, ама 3 кинта за гевреци... не сме толкова гладни. Но това  е друг случай.
Икеа е хубав магазин, а около него има още по-хубави магазини, но един ден не стига за всичко. Напазарихме си разни работи, пихме кафе в Старбъкс у съседнио МОЛ и си купихме шоколад. Топъл, ама като си го стоплим вкъщи.
Обратно... само през Букурещ и никога по околовръстното. Първо - няма го околовръстното. Второ - и да го намерите, то е толкова мръсно, че все едно го няма. Трето - ТИР-ове един след друг и скоростта е нищожно ниска. Не си струва. А нощем си е направо отврат. И най-интересното е, че навигацията много държи да те прати в центъра на Букурещ, а ние този път не я слушахме... а трябваше.
Изтървахме отбивката за Гюргево само веднъж...
Преди да влезем в Б-я станахме свидетели на странно явление. Колона автомобили и ТИР-ове със светещи сигнални лампи превозваха огромни части - нещо като адронния колайдер, поне както аз си го представям. Табели нанай... и се объркаха. Направиха няколко обиколки и си заминаха... А един огромен ТИР ни изпревари с бясна скорост и след това най-уверено се надъни в паркинга... точно преди караулките. Извъртя страхотен обратен завой, намаха се в тревата, даде на заден и заприщи адронния колайдер насред мисията... Цирк и то извън България. Е, доста близо, но все пак извън... Не го застреляха, но май бяха на път да го сторят.
В Б-я ... веднага се появиха онези коли, които ти мигат отзад и те минават с 200.

Авантюра си е това пътуване...
Сега за желаещите да се опнат в ИКЕА малко цифри.
минаване през моста кола - 14 лв. камион - 70 лв.
обратно минаване кола -34 леи, камион - 56 леи.
винетки кола 11 леи, камион - 14 леи. дневни винетки...
пари се обменят в МОЛ-а до ИКЕА при курс 3.7 леи за 1 евро. В Русе банките не продават леи, а бюрата дават доста неизгодни курсове. На мен ми излезе 1.89 леи за лев, при курс 1.91 леи за лев. Бива.Информация за солунската ИКЕА.
Благодарности на Old Sport, bib.bib, west_end и naomi_bal
Old Sport
Влезане в Гърция през Кулата по Е79 - като цяло се кара само и единствено направо, в един момент пътят се разклонява наляво и надясно (няма направо), вие хващате наляво. После има вариант веднага да минете надясно (почти веднага след като сте хванали наляво, затова карайте възможно най-вдясно) и там да следвате табелите за пристанището (съвсем наблизо е) - в един момент ще видите сградата на пристанището (стара, дълга и красива) и там хващате наляво.Карате покрай морето и само направо.Ще минете и покрай Бялата Кула.
(Другият вариант е да не отивате до пристанището, а да карате през центъра, но има адски трафик...) След дълго каране направо би трябвало вече да сте излезнали от града и наоколо да има само магазини за коли, сервизи и прочие такива неща. Там се оглеждайте за табела Cosmos (това е огромен мол и съвсем наблизо е ИКЕА). Има и една хилава табела на ИКЕА - ако я забележите, тръгвате надясно както сочи. Ако не - като стигнете Космос, следвате табелите и тълпите от коли и там вече питайте на бензиностанцията. Трябва да минете покрай един градински център и увеселителен парк със замък и виенско колело. Горе-долу оттам се забелязват табелите на ИКЕА (пада се зад увеселителния парк). Това е пътят за летището и Халкидики.

За да не влизате в града, следете табелите за летището и Халкидики и се придържайте към дясната лента (или поне средната). Видите ли тебелата,хванете надясно и след това само направо поне 20 минути.Много е натоварено (това е околовръстното), но се кара бързо. В един момент ще видите табела пак надясно за Халкидики и летището.Врътката там е,че надясно се отбива и към центъра на Солун.Т.е. надясно веднъж и веднага след това пътят пак се разклонява и трябва да държите лявото платно и да внимавате да не се понесете към центъра на града.Не е трудно да се ориентира човек,стига да знае.
Оттам нататък не е трудно,кара се само направо предимно покрай магазини за коли и сервизи.Следи се за табела към Космос/Икеа надясно и другото е обяснено по-горе.

В Солун мога да препоръчам само хотелче в града, срещу ЖП гарата - към 50 евро е стаята със закуска. Хотелът се казва Rex. Хубавото там е,че има и безплатен паркинг малко встрани зад хотела.


bib.bib
Перея - това е курортно селце на юг от района на Икея, след летището. До него се стига по-бързо отколкото до центъра на Солун от Икея. Добра идея е да се спи там, ако се съчетават плаж и Икея - има семейни хотели и доста таверни.
Иначе има доста хотели наистина в района на гарата. По мое мнение по-добрите са на улицата, която минава пред гарата в посока център - половин до километър и половина от гарата към центъра. Съветът ми е да се направи резервация в Бг агенция, ако отивате за първи път. В големите агенции познават на пръсти района и хотелите и ще дадат адекватен съвет + няколко евро по-ниска нощувка от цена на рецепция.


west_end
Преди Солун поемате по магистралата за Халкидики, заобикаляте почти целия град.
След отбивката за Каламария, завивате вдясно в отбивката за Thermi. Минавате покрай JUMBO, на светофара вляво и на крайбрежния булевард ще видите Икеа.


naomi_bal
В Солун, по пътя за летището, в близост до огромен шопинг мол, наречен Mediterranean Cosmos.
Минава се по околовръстното на Солун (няма нищо общо с околовръстното на София), от дясно ще видите мола-Mediterranean Cosmos и като следвате табелите за летище Македония ще намерите и Икеата. На един от светофарите пътя за летището е направо а за Икеата ще трябва да завиете надясно. Табелите за Икеата са малко малки и ако карате по-бързо може и да ги пропуснете, но табелите показващи пътя за летището са големи и няма как да ги пропуснете.


N.B. Асортиментът на стоките е еднакъв на 95% във всеки един магазин ИКЕА по света.


  ruporuuАко някой има корекции и/или добавки по-горните описания на mamaT и Old Sport, bib.bib, west_end и naomi_bal нека да ми пише на лична, за да мога да редактирам постинга. Ще е полезно за всички интересуващи се.  Peace


Сайтове посветени на вътрешното обзавеждане - за вдъхновение и интересни идеи

http://livethemma.ikea.se/ http://www.alvhemmakleri.se/en/inspiration http://freshome.com/ http://www.ikeahackers.net/ http://www.apartmenttherapy.com/ http://www.theshare-space.com/
Предишни теми:
Икеа 1, Икеа 2, Икеа 3, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 4, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 5, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 6, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 7, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 9, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 10, Време е за Икеа! - Тема 11, Време е за Икеа! - Тема 12

# 1
 • Мнения: 124
Чудесна е новата тема   bouquet

Имате ли наблюдения за тази серия столове
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S49805021/#/S29892972
Много ми харесват, но и цената им е "добра".
Мисля да ги комбинирам с тази маса
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/80116266/ в един цвят.
Черепахова доволна ли си от нея? Благодаря предварително  Simple Smile

# 2
 • Мнения: X
Да ви се похвяла ... спечелих от играта във фейсбук масичката за лаптоп. Три пъти ходя и все я няма, а сега си я спечелих. Супер изненадка  Peace

# 3
 • Kyustendil
 • Мнения: 100
Браво!!! Със здраве да си я ползваш и следващият път още по-голяма награда да спечелиш!!!

# 4
 • Мнения: 1 149
продължавам да поглеждам тук за разни изкушения:)

# 5
 • Мнения: 411
Много покупки в новата тема  Grinning!

# 6
 • София
 • Мнения: 1 279
Здравейте,
Не мога да разбера аз ли съм карък или никой не е в състояние да се свърже с магазина по телефона. От вчера натискам като луда копчето за преизбиране и постоянно дава заето newsm78 Има ли някакъв друг телефон освен 0800 45 800?

Редактирам се с молба ако някой ходи тези дни до там и ако му е удобно да пита кога ще има в наличност стенен рафт на LACK - бял ето този

Предварително ви благодаря  bouquet

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 15:06 от Niandre

# 7
 • София
 • Мнения: 721
Да ви се похвяла ... спечелих от играта във фейсбук масичката за лаптоп. Три пъти ходя и все я няма, а сега си я спечелих. Супер изненадка  Peace
Честито и да си я ползваш със здраве!

Благодаря за новата тема  bouquet

# 8
 • Мнения: 766
Честито, BlissLaughing
Радина, аз много я харесвам! Факт е, че вече две приятелски семейства също си я купиха след като видяха нашата. Нали знаеш, че на сайта пише, че са последни бройки. То от доста време е така и според мен още я доставят, но все пак го имай предвид.

# 9
 • София
 • Мнения: 283
Здравейте,
Не мога да разбера аз ли съм карък или никой не е в състояние да се свърже с магазина по телефона. От вчера натискам като луда копчето за преизбиране и постоянно дава заето newsm78 Има ли някакъв друг телефон освен 0800 45 800?

Редактирам се с молба ако някой ходи тези дни до там и ако му е удобно да пита кога ще има в наличност стенен рафт на LACK - бял ето този

Предварително ви благодаря  bouquet


Бяхме се наточили да купиме същия стенен рафт, но в черно в неделя..., но уви, няма. Казаха, че се надяват да имат доставка преди Коледа. Направили били заявка още преди месец и половина, но досега няма.... ooooh!
Оставих си телефона с обещанието от тяхна страна, че като го получат ще ми звъннат. Даже ми предложиха да ми го запазят.

# 10
 • Тракийка в Софийското равно поле....
 • Мнения: 438
Черепахова, мен пък ми хареса декоративната ти елха.  Peace Разбира се без да заменя другата!

Блис, да ти е честитаа! И аз и се точех, ама не би  Rolling Eyes  Hug

# 11
 • Мнения: 4 202
Аз се бях наточила за семейна коледна снимка и завлякох мъжа ми и детето в петък в Икеа, а то се оказа, че снимките започват от понеделник - 12.12  Laughing
За съжаление до Коледа няма да може да се организираме в работен ден пак да отидем, та ще си останем без икейска снимка  Crossing Arms

# 12
 • Мнения: 723
Чудесна е новата тема   bouquet

Имате ли наблюдения за тази серия столове
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S49805021/#/S29892972
Много ми харесват, но и цената им е "добра".
Мисля да ги комбинирам с тази маса
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/80116266/ в един цвят.
Черепахова доволна ли си от нея? Благодаря предварително  Simple Smile

Радина, имаме и масата и столовете. Ползваме ги у дома от 2009 година, т.е. вече малко повече от 2 години. Като цяло съм доволна от тях.
За столовете - тази част, на която се сяда представлява голямо парче дунапрен, което е поставено на нещо като решетка от дебели и стегнати плоски ластици. Т.е. няма дъска. Не знам дали успях да го обясня добре, но можеш да обърнеш една мостра в магазина с краката нагоре, за да видиш. Много са удобни, когато седиш на тях, но пък не вършат работа ако ти се наложи да се покатериш на някой стол, за да си смениш крушката, например  Peace Така че имай го предвид. Аз забелязах, че на два от столовете ми дунапренът се е прокъсал малко. Иначе се поддържат много лесно, защото текстилната част е с велкро и лесно се маха и слага. Ние сме си взели 1 допълнителен калъф (те се купуват отделно и не влизат в цената на столовете), за да го слагаме, в случай че е някой е замърсен и се пере.
За масата: От нея съм супер доволна, особено на цената, за която я взехме  Peace

Благодаря на всички за коментарите относно вафлените къщички   bouquet

# 13
 • Мнения: 1 069
Казаха ми, че в румънската Икеа е по-евтино. Дали е доста по-евтино, струва ли си ходенето до там? В Русе сме и  границата ни е близо и някой знае ли колко е актуална информацията за румънската Икеа от първа страничка?

# 14
 • Тракийка в Софийското равно поле....
 • Мнения: 438
Казаха ми, че в румънската Икеа е по-евтино. Дали е доста по-евтино, струва ли си ходенето до там? В Русе сме и  границата ни е близо и някой знае ли колко е актуална информацията за румънската Икеа от първа страничка?

Сравни цената на някой продукти (от които се интересуваш) тук и там и ще стане ясно  Peace

Например столовете и масата на Радина - Стол HENRIKSDAL, в БГ - 100 лв, в Румъния - 116 лв.
Маса BJURSTA - в БГ - 229 лв., в Румъния - 202,24. Т.е. някой продукти са по-евтини тук, други там.

Сравни цените и прецени, заедно с транспорта, откъде ще е по-евтино да се пазарува!

Общи условия

Активация на акаунт