Внимание! Хамали измамници в София!

• 3 831
  • 36
  •   1
Отговори
ВНИМАНИЕ! ХАМАЛИ ИЗМАМНИЦИ В СОФИЯ.
Здравейте, искам да споделя опит за сайт за хамалски услуги в София на измамници и изнудвачи. Скоро ми потрябваха хамалски услуги в София и попаднах на този сайт: https://hamalskiuslugi.eu/ и телефони: +359-879-823330 и 0893-951442. Пишат, че предлагат най-ниски цени в сферата. Извиках ги на адрес за преместване на тежък шкаф, цената се уточнявала на място. Дойдоха двама роми (нямам нищо против тях, ако си вършат честно работата) и започнаха да носят горната част на шкафа като отклониха  уточняването на цената. За 20 мин. преместиха на две части шкафа на 10 метра на същия етаж и поискаха над 600 лв. Цената била 4,70 лв./кг. В други сайтове искат 80 лв./час с двама хамали.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 14:35 от Tatti

# 1
  • София
И? Платихте ли? Какво се случи?

# 2
След разправия с тях, с жена ми събрахме 540 лв. и им ги дадох, ако бях викнал полиция не се знае кога щяха да дойдат. Не искаха да приемат под 600 лв.
Първата реакция беше да им кажа , че за това не давам повече от 150-200 лв., но те не си тръгнаха и се държаха агресивно, оставаше да се хвърля да се бия с тях или да извадя оръжие да се защитя. Тези хора са ти в къщата и те изнудват, могат да ти навредят на семейството или на другия ден да те чакат с тумба цигани пред входа.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 20:55 от Postradal1

# 3
Точно затова на пазара се наложиха студентските фирми. Друг път търсете тях.

# 4
  • Далечният изток
Това сериозно ли е?!
Дадохте им 540 лв?!
Има една поговорка, че не е луд този, който яде баницата...

# 5
Добре е, че давате гласност. Дано повече хора прочетат.

# 6
Трябваше да извикате полиция. Бас хващам, че не сте първите измамени.

# 7
Не знам как решихте да им ги дадете.
Преди 10 г. работех в офис, който се помещаваше в нает апартамент. Въпросният ден бях абсолютно сама и когато един майстор ми поиска 300 лв за смяна на вентилационен вентилатор в тоалетната - вече беше разглобил, аз без колебание го изхвърлих. После един колега купи такъв за 25 лв тогавашни пари и го монтира.
Да, разбирам, че са цигани и Ви е страх, но Вие сте мъж за бога! Как една слабичка жена в лятна рокля изгони нахалника, а Вие събрахте и им дадохте 540 лв?

# 8
Благодаря за коментара. Май ще трябва да извикам хамалите пак и да им подготвя подходящо посрещане за да си взема парите и да не ме обвиняват хората.

# 9
А разписка за платените пари? Документ, че сте ги дали?

# 10
Не дадоха никаква разписка или документ.

# 11
  • SF
Ужас! Като знам, че и на мене ми предстои да се занимавам с хамали... Благодаря, че споделяте!

# 12
Никога не се ползват услуги или поръчва нещо от сайт, в който няма никакви данни за фирма, адрес и т.н.. И никога не се плаща без фактура/касов бон.

# 13
Ами не е било много умно и да им съберете и дадете парите. Сега знаят и къде живеете, и че държите у вас такива суми в брой. Дано само с тези 540 лв се разминете.

# 14
Благодаря за инфото.
Знам в каква патова ситуация сте били.
Разумно сте постъпили, като не сте създали конфликт.
Често такива хора носят ножове или отверки. Не можа да се пазите и вас и жената и деца ако е имало.
Това го има само по фантастичните филми. Риска не си заслужава. Едно наръгване в черния дроб ще ви направи инвалид за цял живот.

Правите се на силен, като имате предимство например 3 към 1.
Даже и да сте изгоряли с 500 лв поне сте живи и здрави.
Тези герои ще си намерят майстора и те спокойно.

П.П. За друг път си купете papper spray.

Общи условия

Активация на акаунт