Внимание! Хамали измамници в София!

• 4 166
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
Е как им дадохте 540 лв. за един шкаф!?! Dizzy Face
Много странно вземате решения - или да е биете, или да се стреляте това са ви варантите! Няма друго! Ама що да викате полиция .... и бам вадите 540 лв. Вие крадохте ли го този шкаф, че предпочетохте да дадете половин хилядарка пред това да изчакате полиция? Да не говорим, че докато я набирате полицията хамалите щяха да изчезнат.
За мен лично това е шокиращо, дори сама жена никога не бих им дала тези пари, викам полиция на минутата. Странно ми звучи и тяхното обяснение, че полицията щяла да се забави ( а на тях не им се чакало) и броили набързо една пенсия за 10  минути. Такива клиенти вдигат цените на услугите, майсторите са като хиени, надушват ги че са заухави и започват да ги къпят. Аз лично съм гонила майстор, който ми отговаря иклончиво - ама ще видим, ама не знам си какво. Показвам вратата веднага. Въобще не ме интересува. Добре са ги наредили хамалите, явно са ги преценили че са гандарки някакви.

# 31
Тук доста мнения се изказват против това ,че хората са дали 540 лева. Ами човекът е бил сам с жена си срещу двама. Същите тези едва ли са му се молили и са казвали "Господине , това ще струва 540 лева ,моля да ги заплатите". Със сигурност е имало конфронтация и заплахи, които не се споделят в поста.

Относно полицията, срещу вас ако седят двама мъже ,които търсят конфронтация и ви тормозят ,бихте ли си извадили телефона и да им кажете" Изчакайте , ще извикам полиция , не мърдайте" . Не се знае как може конфликтът да ескалира.

Грешката си е тотално на семейството,че сляпо са се доверили на тази фирма и ,че въобще не са изискали да им се каже цена преди да се започне работа.

Дори и патрул да дойде ,циганите ще кажат, ами цената е на килограм и го пише в нашия сайт . Ще отворят някоя забутана страница в сайта и ще излязат чисти . Или в най-добрия случай полицията ще ги разгони. Но дали полицията ще дойде достатъчно бързо?

Просто случаят трябва да служи като обица на ухото. Аз само веднъж съм използвал хамалски услуги и то на късмет. Дойдоха двама мъже ,но българи , много съвестни и коректни , братя. Свършиха работата ,за колкото се бяхме разбрали предварително ,а даже им дадох още ,защото се измъчиха с качването. Оттогава знам само тях да ползвам ако ми се наложи. Но те са толкова заети с поръчки от големите магазини , че почти не приемат частни адреси.

# 32
Разбира се, че ще извикаш полиция! Ще затвориш вратата, ще се обадиш по телефона/
Ако логиката е - като насреща ми се зъбят вадя и давам - добре, че не са поискали 20 000!!
И четете ги тия постове де - там си пише, не щял да се бие Wink, полицията ще се забавела ... по-бързо става да извадиш дадеш половин бон! Има - дал!

# 33
Дорис, много те харесвам, обаче спри да обвиняваш жертвата - не е лесно и просто да реагираш хладнокръвно под атака. Тези хора (фирмата за хамали) са изкусни манипулатори, знаят как да сплашат и не им е за пръв път. Ще си преглътнат хората загубите и егото и ще им е за урок, а ние ще имаме едно на ум.

# 34
Разбира се, че ще извикаш полиция! Ще затвориш вратата, ще се обадиш по телефона/
Ако логиката е - като насреща ми се зъбят вадя и давам - добре, че не са поискали 20 000!!
И четете ги тия постове де - там си пише, не щял да се бие Wink, полицията ще се забавела ... по-бързо става да извадиш дадеш половин бон! Има - дал!

А как да затворят вратата ако са им в хола? Simple Smile Те едва ли са седяли в коридора пред апартамента. Всичко това е психология и манипулация. Ще му остане на човека като обица на ухото ,както казах. И аз също казах, че вината си е на семейството. Но на всеки му се е случвало подобно нещо.

Но не е толкова лесно като "ще затвориш вратата ,ще се обадиш по телефона" . А и не всички хора са рамбо и могат да се бият  или желаят да се бият.

# 35
Здравейте, тъй като следя измамните хамалски фирми от доста време, разбрах как работи цялата схема и се реших да направя една кампания против тях, свързах се с няколко разследващи журналисти и предавания, ако сте съгласни да помогнете с Вашата история като пострадал, моля свържете се с мен - kiril9956@gmail.com

# 36
  • SF
Радвам се, че не мога да помогна, но аз съм в търсене кой да разглоби и да изнесе един балкон, направен с винкел и затова следя темата.

Общи условия

Активация на акаунт