Време е за Икеа! - тема 13

• 91 546
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, аз съм звъняла и в ИКЕА и в транспортната фирма, която ги обслужва - за съжаление няма как да се изпратят нещата, без някой да ги купи първо /поне така беше преди 2 месеца/.
Да, така е, първо си ги купуваш, после ги пращат /поне с транспортната фирма работеща с Икеа е така.Не става по тел., не става само да им оставиш списък.Товариш и след касите разтоварваш.
В момента каталогът не е при мен, но най-отзад пише до кой град колко излиза доставката, според зоните и килограмите.

# 646
  • София
Е няма как да стане: отстрани ще изпопадат листата; освен това около 3 пръста е разстоянието между стъклото и основата т.е. дори и да затвориш страните бая листа ще трябва да събереш.
Според мен е подходящо да се сложи някъде в хола, от горе книги, вази, свещници или каквото там имате, а под стъклото дистанционни, лупа, очила, някаква декорация....
Да, нещо не го бях дообмислила а и наживо не ги бях виждала. Гледам доста бързо се изчерпват бройките, като проверявам за наличности в сайта. Ще взема две или три от късите, само още не съм решила с какви конзоли да ги комбинирам, но на място ще измисля. Видях много готини идеи за приложение на EKBY-тата: http://www.ikeahackers.net/2011/03/makeup-vanity-for-small-spaces.html и http://mstapioca.wordpress.com/tag/ekby-gruvan-shelf/ Но аз лично ще си ги наслагам една над друга и ще ги ползвам по стандартния начин Simple Smile

# 647
BlaCk RoSe много тарикатско  Flutter Къде в икеа се продават такива крачета?

# 648
  • София
Казват се Vika Curry legs, но може би са излезли от продажба, защото не ги намирам по сайтовете на Икеа.

# 649
  • на Мелмак
Да,не може по телефона,трябва лично или някой от името на човека, за който се изпращат да ги купи и после вече те ги доставят до 5 дни,като услугата е-запомних най-тежките над 500кг-за 1 зона-55лв,за 2 зона -70 лв за 3 зона-80 лв,като Варна и В .Търново са в трета зона Peace
Според мен трябва да имат интернет плащане,както примерно Техномаркет,за да си поръчаш и те да ти доставят до адрес,дано го направят за в бъдеще Hug
пп,за протокола -днес си купих само една купа за салата,ама пак е нещо Laughing

# 650
Много ти благодаря за информацията Ети  Hug

# 651
Много ти благодаря за информацията Ети  Hug

И аз благодаря!   bouquet

# 652
Етажерките за баня от Ikea качествени ли са?
Имам предвид дали не ръждясват бързо.
Последната етажерка я изкъртих и хвърлих онзи ден, защото беше тежко ръждясала и въобще не се оправяше - миех я с препарат, ръждата се махаше, макар и не съвсем, но след няма и ден пак беше ужасно ръждясала. Беше нещо като иноксова май, ама пълен боклук! Още като я купихме, няколко часа след като я монтирахме на стената, се виждаха наченки на ръжда, а дори още не я бях измила Shocked Направо не е за вярване какви боклуци продават!! ooooh!
Сега търся нова етажерка и не знам по какво да позная дали няма да ръждяса и тя така бързо.
Не трябва обаче да е ъглова, защото не ми върши работа.

Ето тази например дали е добра:

http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=11402

# 653
Етажерките за баня от Ikea качествени ли са?
Имам предвид дали не ръждясват бързо.
Последната етажерка я изкъртих и хвърлих онзи ден, защото беше тежко ръждясала и въобще не се оправяше - миех я с препарат, ръждата се махаше, макар и не съвсем, но след няма и ден пак беше ужасно ръждясала. Беше нещо като иноксова май, ама пълен боклук! Още като я купихме, няколко часа след като я монтирахме на стената, се виждаха наченки на ръжда, а дори още не я бях измила Shocked Направо не е за вярване какви боклуци продават!! ooooh!
Сега търся нова етажерка и не знам по какво да позная дали няма да ръждяса и тя така бързо.
Не трябва обаче да е ъглова, защото не ми върши работа.

Ето тази например дали е добра:

http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=11402

Аз имам подобна, преди време я купихме, не помня откъде, може и от Икеа да е било. На мен лично ми беше крайно нефункционална. Не виждам на снимката от каталога дали куката е фиксирана неподвижно към тялото, моята не е, и основнот тяло се "мандахерца" при всяко използване. Още повече като сложат неща на етажерките, центърът на тежестта се измества напред и надолу, тоест етажерките не са хоризонтални, ако най-горната от тях не е "натъпкана" с шампоани сбити един до друг, те почват да се изсулват. Средната етажерка няма ограничители, от долната ми се изпада сапуна (поради изместения център на тежестта и последвалия го наклон). Иначе не ми е ръждясала, но, както казах, не съм я използвала повече от няколко дена.
За мен тази етажерка е пълно прахосване на пари, но може да има и потребители, които са доволни.

# 654
Да се похваля с новите придобивки:

http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/50039552/

както и масата пред оранжевата стена горе в дясно където е с 4 такива столчета, но в кафяво: http://i-cdn.apartmenttherapy.com/uimages/sf/8-8-ikea.jpg

НАправо се влюбих в тази масичка! Нямам търпение да я сглобим! Simple Smile

За етажерките: Ние имаме ето тази от доста време и не е ръждясала. Нищо и няма. http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/70171324/

# 655

Аз имам подобна, преди време я купихме, не помня откъде, може и от Икеа да е било. На мен лично ми беше крайно нефункционална. Не виждам на снимката от каталога дали куката е фиксирана неподвижно към тялото, моята не е, и основнот тяло се "мандахерца" при всяко използване. Още повече като сложат неща на етажерките, центърът на тежестта се измества напред и надолу, тоест етажерките не са хоризонтални, ако най-горната от тях не е "натъпкана" с шампоани сбити един до друг, те почват да се изсулват. Средната етажерка няма ограничители, от долната ми се изпада сапуна (поради изместения център на тежестта и последвалия го наклон). Иначе не ми е ръждясала, но, както казах, не съм я използвала повече от няколко дена.
За мен тази етажерка е пълно прахосване на пари, но може да има и потребители, които са доволни.

Благодаря ти Simple Smile
Точно от това се опасявах и аз - че така с тая кука няма да е стабилна и ще се мандахерца. Много нефункционално измислена етажерка!! Замислих се дали не може някак си да се прихване с винтчета от двете страни, за да се застопори, но то става сложно, а и толкова дупки не ми се дупчат.

Minaaa , мерси Simple Smile А тази как сте я закачили? Не виждам как се закача на стената или тя не се закача?

# 656
AQUА аз имам тази етажерка. Свързващите елементи са метални, но са боядисани т.е. няма гол метал, който да ръждяса  Peace

# 657
   знаете ли аз как бих я вкарала в действие след като е нестабилна за банята.Ще я аранжирам и бих я използвала като цветарник, ще се балансира  и като си е всяка саксийка на мястото според тежестта тя няма да се движи  Heart Eyes .

# 658
Ура, ура! Най-после се сдобих с 6 бройки от мечтания Ingolf в комбинация със сиви възглавнички.

# 659
AQUА аз имам тази етажерка. Свързващите елементи са метални, но са боядисани т.е. няма гол метал, който да ръждяса  Peace

Да, аз и тази я загледах, но за съжаление нямам ъгъл, на който да се монтира и не ми върши работа. Ако не беше ъглова, веднага я взимам!
Мерси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт