Ваксината срещу рак на шийката на матката Церварикс

• 90 631
  • 893
  •   1
Отговори
# 675
В Бьлгария хиляди деца изкарват варицела.Ваксина има,но не я слагат.
В България има десетки деца с уродства и малформации,родени от майки прекарали варицела по време на бременността!Ваксина има,не е разрешена за употреба в България.

# 676
Ако разбера за дете, което се е разболяло от ваксинопредотвратимо заболяване, защото майката е повярвала на заблудите, които сеете, обещавам, няма да бъде спестено.

А ако разбереш за деца, доказано увредени или починали вследствие на ваксината, защото майката е повярвала на заблудите в медицината, ще бъдеш ли пак така активна и ще информираш ли?
Или ще сметеш тази информация под килима като маловажна?

Извинявай, но ще те поправя...  Peace  ..."защото майката е повярвала на заблудите", които Мишолина сее...  Peace

Кой е умрял доказано от Церварикс?

# 677

Хайде не се излагай повече...  Stop  Раздавани са листовки и е прожектирано филмче директно на децата БЕЗ присъствие на родителите им... Та как мислиш, видяла ли съм или не съм видяла как им прожектират филмчето?  Tired  Но пък децата не лъжат какво и как са им обяснявали, ти да видиш...  Laughing     А рекламата по ТВ я спряха НСС, може да не ти е кеф, но е факт...  Whistling
Аз не съм човекът показващ едностранчива информация в случая... Виждам, че нищо не си разбрала, макар и да не съм съвсем сигурна какво образование имаш, както и ти не си сигурна какво е моето - само може да гадаеш...  Mr. Green  Аз показах ДРУГАТА гледна точка...  Peace

И така само между другото, не ми дреме какво и кога ще качваш, защото няма да имам време да го видя и прочета, тъй като съм заета с децата си...  Mr. Green

1. Искам да ми покажеш КЪДЕ ПИШЕ, ЧЕ ВАКСИНАТА Е СПРЯНА. защото на сайта на НСС откривам това:
Цитат
В тази връзка, независимо, че процесните телевизионни клипове не са насочени пряко към деца, следва да се отчита фактът, че детската аудитория (лица до 18 години) е активна преди късния часови пояс (след 23:00 часа). С оглед опазването на интереса на децата и задължителната им защита от съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на тяхното физическо, психическо, нравствено и/или социално развитие, Етичната комисия отправя препоръка към GlaxoSmithKline да обръща повишено внимание върху отправяните в търговската комуникация послания от гледна точка на непосредственото им и безкритично възприемане от страна на децата. Тази препоръка се отнася и до всички форми на търговска комуникация относно ваксината Cervarix, включително училищни мероприятия, форуми, дискусии и др., с участието на деца, за които Етичната комисия бе уведомена от жалбоподателите.

Етичната комисия обръща специално внимание, че няма основания да счита, че GlaxoSmithKline умишлено пренебрегва интересите на потребителите. Следва да се има предвид, че въвеждането на ваксината Cervarix на българския пазар е съпътствано от широка Национална кампания срещу рака на маточната шийка (РМШ). Допълнително, всеки един от аудио-визуалните рекламни клипове относно ваксината Cervarix се съпътства от послание относно консултацията с лекар, доколкото продуктът се ползва именно по лекарско предписание.

Членовете на Етичната комисия са уверени, че във връзка с широкия инструментариум на кампанията и свързаната с нея ваксина срещу HPV (Cervarix), родителите ще успеят да се запознаят с пълните възможности на продукта, а жените няма да пренебрегват необходимостта от редовен скрининг.

Членовете на Етичната комисия отчитат отговорната мисия на GlaxoSmithKline да повиши информираността на родителите и младите жени относно превенцията на РМШ, като счита, че предвид изнесените данните за слабата запознатост относно причинителя на РМШ2, телевизионните клипове като най-масово едновременно информиране, следва да бъдат максимално правдиви в рамките на отношението „времетраене на клипа – изчерпателност на съобщението“.

Спазването на баланса между дължината на съобщението и неговата изчерпателност не може да се разглежда като ограничаване на достъпа до научно-обоснована информация.

Къде пише, че е спряна?! Четох, четох и не намирам текст, в който ясно да се заяви, че е забранено последващото и излъчване по ТВ. Да не говорим, че рекламата спря поне две седмици преди решението, което може да значи и, че просто са им свършили парите ... Да си се замисляла над това?

Като изчитам цялото становище, установявам огромни груби пропуски и съм доста близо до мисълта, че вие сте подвели комисията:
1. Сайтът на Националната програма е Zateb.info. ЛЪЖА! Simple Smile или, хайде, ваша дезинформираност. Сайтът е друг, имат си и телефонна линия. Другият е създаден към 2008 г. и се нарича Национална кампания ... За теб и тези, които обичаш. Wink

2. Ваксината пази от 16 и 18 тип (по листовка) - тоже. В листовката е записана ясно кръстосана протекция и 93% ефикасност, независимо от типа. Ама човек, който определя източниците и пътищата на замърсяване с тежки метали и арсен на земеделските земи, трудно може да разчете и една листовка, камо ли да разсъждава върху нея. И становището на ИАЛ е такова, и това на доц. Василев. Всъщност то не е революционно, пише си го в КХП ... Wink

3. Ти чела ли си някога какви права има НСС и какво представлява? Ако не си, можеш да провериш Wink Ако те мързи, виж дали д-р Енчев си свали култовата реклама, след като НСС заявиха, че била "неетична".  Mr. Green
и в този ред на мисли, моля провери становището на ИАЛ за рекламата  Mr. Green. Поправи ме, ако бъркам, но само те могат да кажат дали дадена инфо за медицински продукт по лекарско предписание е вярна или не, подвеждаща или правдива... А мнението им е категорично и то може да бъде свободно прочетено.  Peace питам теб, понеже знам, че се ровиш във всякакви нормативни актове Wink

4. Като си наясно какви филмчета са се прожектирали на децата, можеш ли да ми споделиш за какво е ставало въпрос? Понеже, ако е филмчето, за което аз си мисля, в него става въпрос за полово-предаваните болести и дума не се обелва за конкретен продукт.

И се надявам поне по празниците да обърнеш внимание на децата си. От толкоз "активност" на халос, те страдат, не аз, камо ли пък фарма компаниите. Ясно е, че Вергов ще го гледаме на есен с песен ...  Peace и тогава пак с интерес ще следя новите ви жалби Wink

П. С. Ако ви се занимава, доста по-подвеждащи и гарантирано неверни са рекламите на билки, мехлемчета и какви ли не още глупости, които освен, че почистват и дезинфекцират, имат и животоспасяващ ефект като да лекуват рак, например. Wink Ако пуснете повечко жалби, може и да ги спрат. Така ще спасите много средства на бабите и дядовците, които си дават пенсиите за такива нещица.  Peace дано ви направят впечатление  Peace

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 22:50 от Мишолина :)

# 678
Няма нужда да показва.Вече не се излъчва рекламата и това може да види всеки зрител по тв.

# 679
Няма нужда да показва.Вече не се излъчва рекламата и това може да види всеки зрител по тв.
Къде пише, че е спряна?! Четох, четох и не намирам текст, в който ясно да се заяви, че е забранено последващото и излъчване по ТВ. Да не говорим, че рекламата спря поне две седмици преди решението, което може да значи и, че просто са им свършили парите ... Да си се замисляла над това?

Ясно написах по-горе. Радостта ви е като писмата-необмислено, прибързано и с много фактологични грешки. За това няма и да ви обърнат внимание, дискредитирахте се тотално ...

Едит: за сравнение-решение на въпросната комисия относно една реклама, за която знам със сигурност, че е спряна-тази на д-р Енчев. http://nss-bg.org/read_concl.php?id=56

И имам въпрос - Като имате толкова много свободно време, защо все пак не погледнете и другата гл.т.-че всъщност ползата от ваксините ПО ПРИНЦИП е ОГРОМНА?! Разбирам, че хомеопати, шамани или последователи на Хамер са мноооого привлекателни, понеже "разкриват тайни", ама не са никакви тайни, а погрешно интерпретирани данни ... В момента има епидемии от ваксинопредотвратими заболявания сред НЕваксиниран контингент. Замислете се малко.

А за РМШ - просто ходете на профилактични прегледи. Нали искахте право на избор за ваксините?! Е, имате го с тази. Какъв ви е проблемът?! Насочете си мисленето в по-креативна посока и може и да не ви смятат за луди, еко-био, шаманки и тъй нататък. Едва 18% от жените ходели на гинеколог (възраст 25-55). Вие, като сте такива откривателки, посещавате ли редовно своя?! Бас ловя, че не! Помислете първо за собственото си здраве и това на децата си, а после търсете теории на конспирацията и се занимавайте с "общественополезни" каузи като тази ...

П.П.С. Ето ви една-станете доброволци http://something-happened.com/2013/04/16/niakoi-den/

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 22:55 от Мишолина :)

# 680
Мишолина, нещо като "пътеводна светлина" ли се изживяваш....  Laughing

От всичките ти глупости, няма как да пропусна тази: "...просто са им свършили парите..."  Joy hahaha   Ох, живи да ги ожалиш GlaxoSmithKline, свършили им парите....  Laughing  hahaha

# 681
Мишолина, нещо като "пътеводна светлина" ли се изживяваш....  Laughing

От всичките ти глупости, няма как да пропусна тази: "...просто са им свършили парите..."  Joy hahaha   Ох, живи да ги ожалиш GlaxoSmithKline, свършили им парите....  Laughing  hahaha

Пътеводна светлина?! Пак се изхвърляш неподготвена ...

Ми, жаля ги горките - и те душа носят ... Семейства имат да хранят, още реклами да пускат ... Да не мислиш, че е една беля ... Тоя Колдрекс, тия пасти за зъби ... Даже според мен, ако бяхте успели да ги преборите, можеше и да им спестите някой и друг лев.  Joy сега пак трябва да се харчат за ефирно време  Laughing а вие да губите своето в писане на жалби. И вас жаля, и вие деца гледате (или поне се предполага, че гледате ...)
Оп, извинявай, май нямате право да пускате нова жалба (за Церварикс)... Laughing проиграхте си шанса ...  Confused Нищо, пробвайте със Ставолек Wink там успехът е гарантиран   bouquet

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 23:39 от Мишолина :)

# 682
Абе, защо на всички доФтори почва да им излиза пяна от устата, като разберат, че не са прави?   newsm78
Първо  bilpet изтрещя и взе да сипе обиди наляво-надясно, сега и Мишолина изтърва нервите....
Спокойно, бе, Мишолина, ти нали си се ваксинирала.Застрахована си.
А, доколкото знам, от РМШ няма как да се заразиш....така че, не се грижи за нашето здраве.
Гледай ти да си добре.И си пази нервите, че за тях май ваксина още не са измислили, ще трябва да се справяш сама. 

# 683
Нерви?! Дофтор?! Доста съм далеч от медицинската професия, а проблем с нервите нямам. Само с глупав народ, който се води по чуждия акъл ... Wink докато си мисли, че останалите са "овце".

# 684
Най тежко е след време львовете да се окажат овце.
Радвам се,че Мишолина се е ваксинирала и може би ще ваксинира и дьщеря си.
Всьщност не се знае дали е ваксинирана Wink

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 10:04 от Christian

# 685
Нерви?! Дофтор?! Доста съм далеч от медицинската професия, а проблем с нервите нямам. Само с глупав народ, който се води по чуждия акъл ... Wink докато си мисли, че останалите са "овце".
Смяташ, че ти , вярвайки сляпо като "овца" на медицинските бръщолевици за ваксините, не се водиш по чужд акъл?    Laughing 
Можеш да твърдиш, че се водиш само по собствения си акъл, ако ти си измислила ваксината.
Иначе, и ти си под влияние на разни чужди акъли, измислили това или онова.....    Laughingдали "за" или "против" ваксината, без значение.

# 686
Смяташ, че ти , вярвайки сляпо като "овца" на медицинските бръщолевици за ваксините, не се водиш по чужд акъл?    Laughing 
Можеш да твърдиш, че се водиш само по собствения си акъл, ако ти си измислила ваксината.
Иначе, и ти си под влияние на разни чужди акъли, измислили това или онова.....    Laughingдали "за" или "против" ваксината, без значение.

Тя Мишолина не е доФтор, но си позволява да коментира ваксини...  Laughing    А останалите, които също не сме доФтори, нямаме нужното образование и сме неграмотни...  Laughing    Мишолина, сигурна съм, че моето образование е по-близо до медицината от твоето...  Laughing

# 687
# 688
Смяташ, че ти , вярвайки сляпо като "овца" на медицинските бръщолевици за ваксините, не се водиш по чужд акъл?    Laughing  
Иначе, и ти си под влияние на разни чужди акъли, измислили това или онова.....    Laughingдали "за" или "против" ваксината, без значение.

Не, смятам, че е престъпно малка групичка от хора да се изживява като "великите откриватели" на нещо ново, невероятно, тайно и достъпно само за "прогледналите".  Peace Водя се по собствения си акъл, като нещо не ми е ясно, питам лекар. Wink И като гледам, съвсем не съм единствена ... Но защо, питам аз, трябва да ни се случи нещо ужасно, за да повярваме, че онова, което до вчера сме отричали,  работи?

Ет, например - историята на Тодор.

Само малък цитат от неговото интервю:

Цитат
Купувате си инжекциите? Те не са ли скъпи?

Скъпи са, но здравето ми е по-скъпо.

За колко средства месечно става въпрос?

По 2150 лева грубо за 4 ампули месечно. Не е лесно. В интерес на истината аз не съм толкова добре финансово, но когато се случи това с мен, бях стигнал до вариант да си продам жилището.
Българите с хроничен хепатит в България са около половин милион /не всички са диагностицирани. Недиагностицираните, уви не знаят за болестта си и ходят при вашия  зъболекар, вашата маникюристка; дори може да ползвате една и съща нокторезачка/. 2150 лв./ месец е лечението. А то трае с години и има променлива успеваемост. Ваксината /комбинираната/ е около 60 лв.

С рака на маточната шийка е същото. Ваксината за 12-годишно, неводило полов живот момиче, е безплатна /или купена в аптека - 450 лв./. Клиничната пътека е 4000 лв. За седмица лъчетерапия. Която често даже не може и да се осигури на нуждаещите се, понеже уви, броят им нараства главоломно. А единственият начин да го избегнеш, са редовните профилактични прегледи!
И, при положение, че в ПОМОЩ, А НЕ ОТМЯНА на тези прегледи, идва една ваксина, която ДОКАЗАНО пази на 93% от развитие на предрак, за мен продължава да стои въпроса ЗАЩО продължава да има хора като вас, които да отричат в такава яростна степен профилактиката?!?!

И последно, поровете се в чуждите форуми. С учуда ще откриете истински мнения, лични истории, на майки, които НЕ са си ваксинирали децата и в момента съжаляват за това. Пример за такава, е историята на Рейчъл, разказана от майка и, в първо лице, единствено число:

И, ето ви мнението и на един аутист за ваксините.

Всъщност, колкото повече ровя в нета, толкова повече положителни мнения намирам за ваксините. Wink

Конкретно за РМШ и дали ще я спират ... Кристиян, отвори сайта на СЗО и по-конкретно този на имунизационната седмица. Сам ще забележиш, че там препоръките са доооста по-различни от това, което ти твърдиш.  Peace

Stelt, едно е сигурно - никога не съм учила в НБУ, нямам нищо общо с Монтана и околията, а как точно /и дали/ се замърсяват почвите в региона не ме интересува. Но имам доста приятели сред "Зелените", та ако искаш, мога да ви свържа. Мисля, че и за теб би било по-полезно ...  

# 689
Но защо, питам аз, трябва да ни се случи нещо ужасно, за да повярваме, че онова, което до вчера сме отричали,  работи?   

Но защо, питам аз, и ти, и bilpet смятате, че ефективността на ваксините се доказва с това колко хора са се разболели? И за каква вяра говориш тук?
А като се ровиш в чужди форуми, откриваш ли майки, които съжаляват, че са ваксинирали децата си? Удобно ги прескачаш вероятно или техните истории са измислици, с цел да заблудят повече хора?

Stelt, едно е сигурно - никога не съм учила в НБУ, нямам нищо общо с Монтана и околията, а как точно /и дали/ се замърсяват почвите в региона не ме интересува. Но имам доста приятели сред "Зелените", та ако искаш, мога да ви свържа. Мисля, че и за теб би било по-полезно ...   

Нищо общо нямам с почвите не само в околията на Монтана, а и по принцип, като изключим собствената ми градина...  Laughing   
"Зелените" не ме интересуват, а и силно се надявам, че не правиш предизборна агитация в момента...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт