Ваксината срещу рак на шийката на матката Церварикс

• 90 627
  • 893
  •   1
Отговори
# 690
Но защо, питам аз, трябва да ни се случи нещо ужасно, за да повярваме, че онова, което до вчера сме отричали,  работи?   

Но защо, питам аз, и ти, и bilpet смятате, че ефективността на ваксините се доказва с това колко хора са се разболели? И за каква вяра говориш тук?
А като се ровиш в чужди форуми, откриваш Peace ли майки, които съжаляват, че са ваксинирали децата си? Удобно ги прескачаш вероятно или техните истории са измислици, с цел да заблудят повече хора?

Къде съм написала, че "ефективността на ваксините се доказва с това колко хора са се разболели"?! Даже съм на обратното мнение - ваксинираните не /или значително по-рядко/ боледуват от това, срещу което са ваксинирани ... Peace Нали това е смисълът на превенцията - да не боледуваш?!
И, когато се стигне до епидемия - като тази от морбили, в случая, хората съжаляват, че не са имунизирали, редят се на опашки или изказват чрез видео съжалението си през света ...  Peace

Това са две тотално различни неща.  Peace

Не, не ги прескачам. На някои им вярвам, на други - не. Като случая на Натали Мортън, "починала след Церварикс". Детето е било с рак, имало е разсейки и в белите си дробове и за съжаление така или иначе е щяло да почине. НО нали нещо трябва да се обвини?! Най-удобно е "bad pharma", гадното, продажно правителство и прочее.

В България Церварикс се поставя от 2007 г. От миналата година е безплатна. Само до декември 2012 г. са имунизирани НАД 4500 момичета. Някъде четохте ли, срещнахте ли мнение на родител, че детето му се е разболяло, чувства се зле или нещо там подобно след ваксината?!??!?!?!  Peace Аз не съм срещала ...

Имам подозрения, че за първото тримесечие на 2013 г. броят на желаещите дори ще е по-голям, съдейки по някакви подобни статийки в интернет - Бум на ваксинираните срещу рак на маточната шийка в МонтанаPeace

Та, мила ми Стелт, кучетата си лаят, керванът си върви ...  Peace

# 691
Но защо, питам аз, трябва да ни се случи нещо ужасно, за да повярваме, че онова, което до вчера сме отричали,  работи?   

Но защо, питам аз, и ти, и bilpet смятате, че ефективността на ваксините се доказва с това колко хора са се разболели? И за каква вяра говориш тук?
А като се ровиш в чужди форуми, откриваш Peace ли майки, които съжаляват, че са ваксинирали децата си? Удобно ги прескачаш вероятно или техните истории са измислици, с цел да заблудят повече хора?

Къде съм написала, че "ефективността на ваксините се доказва с това колко хора са се разболели"?! Даже съм на обратното мнение - ваксинираните не /или значително по-рядко/ боледуват от това, срещу което са ваксинирани ... Peace Нали това е смисълът на превенцията - да не боледуваш?!

Ако погледнеш коя част от поста ти съм цитирала, може и да разбереш защо...  Peace  И никъде не съм казала, че ваксинирани трябва да се разболеят... Но твоите примери са точно такива... Неваксиниран се разболява и започва да съжалява, че не се е ваксинирал... Възможно е, ако е достатъчно глупав за да мисли (вярва, както се изразяваш ти), че ваксините биха могли да го предпазят... И ако е мислел (вярвал) в това, защо не се е ваксинирал? bilpet даваше същите примери - колко хора трябва да умрат от еди какво си за да повярвате, че ваксината пази...  Crazy

А всеки има право да избира и така трябва да бъде за всички ваксини... Нямам против, че HPV ваксините са по желание, напротив... Така че какво точно ми доказваш с това, че има хора, които имунизират с тях децата си, не ми става ясно... Аз избирам само за себе си и моето семейство... Не претендирам и нямам желание да избирам за всички хора...  Peace

# 692

В България Церварикс се поставя от 2007 г. От миналата година е безплатна.

Да бе ,безплатна-ти ли я плати   предварително  Laughing ?
Цитат
Спорни ваксини
Изключително спорните ваксини се прокарват от депутата от ГЕРБ и бивш шеф на здравната комисия в парламента Лъчезар Иванов. По негово предложение бяха отклонени 2 милиона лева държавни пари от бюджета на здравното министерство към здравната каса. Противно на всяка логика, на НЗОК бе вменено да плаща за поставянето на ваксините срещу рак на шийката на матката.
Ваксините се поставят на момичета на  12-годишна възраст.
Същите тези ваксини са все още много спорни, защото от появата им досега са минали необходимите поне 10-ина години, за да е потвърдено от практиката, че тези ваксини са подходящи за масово прилагане. Затова и сериозната подкрепа на управляващите от ГЕРБ за популяризирането им е силно смущаваща. 

# 693
elbosi, безплатна за 12-годишните момичета! A цитати от в. Атака, които са силно политизирани заради това, че Герб и Сидеров си развалиха съюза, е друга тема на разговор.  Peace

Я виж какво пише за "Лъчо Мозъка" и ваксините в. Атака в периода 2009-2011 г., докато още двамата лидери оряха една и съща нива ... Wink

Моля ти се, стига с тия измишльотини!  Stop На 7 декември 2011 г., Народното събрание, с ПЪЛНО МНОЗИНСТВО и с подкрепата на цялата опозиция, прие бюджета за тези ваксини! В това число И Мая Манолова от БСП се изказа "За", и Шарков, и Атака! Ето ти стенограмата, чети на воля!  Peace

После, Капка като се махна и нейно място дойде новата либоффф на хер Сидеров, се отпочна война на всички нива ... Crazy хубаво, че никой не им обръща внимание ...

# 694
А медицината какво общо трябва да има с политиката?
БГ винаги е била опитно поле за нови лекарства и ваксини.

# 695
А медицината какво общо трябва да има с политиката?
БГ винаги е била опитно поле за нови лекарства и ваксини.
Опитно поле?! България е 24-та държава в Европа, въвела ваксината като безплатна за определена възраст девойки ... Даже Македония ни изпревари в това си начинание ... жестоко опитно поле - на опашката Thinking

# 696
Не става дума за кога е въведена,а за опити с бьлгарските жени преди одобрението.

# 697
elbosi, безплатна за 12-годишните момичета! A цитати от в. Атака, които са силно политизирани заради това, че Герб и Сидеров си развалиха съюза, е друга тема на разговор.  Peace
ля ти се, стига с тия измишльотини!  Stop
Глупости.И ако виждаш Атака навсякъде около теб,значи имаш някакви страхове Laughing.http://offnews.bg/index.php/153510/gerb-promotira-skandalnite-va … i-na-lacho-mozakaИ  това инфо го има в разл. издания.И на кое казваш безплатно?Някой просто ей така ни е дал 2 мил.?А това ,че впоследствие е гласувана от всички...ами то сега се вижда колко им е акъла.Както и за много други решения.

Цитат
„Ваксината срещу рака на маточната шийка напоследък често е обект на обвинения, че вреди. Въпросите около нейната безопасност не са актуални, понеже тя се прилага от 10 г. и вече е лицензирана в 110 страни.” (доц.Павел Теохаров, БоленЗдрав.ком, август 2012 г.) – 1) Датата на първо разрешение за употреба на ваксината в ЕС е 20-ти септември 2007 г. Към датата на интервюто годините са 5 (пет)!
Пък за лекарите...няма какво да обсъждаме.Гафовете им ,поради незнание са безкрайни.

# 698
Уф, ти започна с Атака. Мен не ме интересуват. Волен го гледам само като ми е скучно, да се разведря...  Peace

Може би доц. Теохаров визира и периода преди пускането на ваксината за "шир-потреба" ... Тя е разработвана поне 10 год., преди да се пусне на пазара.

Кристиян, моля те за данни, че има клинични проучвания на ваксината в България.  Peace аз не съм срещала такива.  Peace

# 699
elbosi, безплатна за 12-годишните момичета!
Но  Peace, платена И от Моите данъци.
Е, аз не желая моите пари да плащат безумието на шепа "учени".
Ама кой ме пита?
Важното е да се напълнят нечии джобове.А здравето на децата...майната му.
Това е подлото и лицемерното: че една машина за пари се прикрива удобно зад гърба на човешкото здраве.

# 700

Кристиян, моля те за данни, че има клинични проучвания на ваксината в България.  Peace аз не съм срещала такива.  Peace
Tи какво ли още не знаеш и не си срещала....

# 701
Уф, ти започна с Атака. Мен не ме интересуват. Волен го гледам само като ми е скучно, да се разведря...  Peace

Моля те не си измисляй.Видно е как четеш и какво ти е в главата  Joy Къде опря...чак до Атака.
 Не прехвърляй собственните си думи  в/у мен.Или не помниш какво си писала?
elbosi, безплатна за 12-годишните момичета! A цитати от в. Атака, които са силно политизирани заради това, че Герб и Сидеров си развалиха съюза, е друга тема на разговор.  Peace
Моля ти се, стига с тия измишльотини!  Stop

Последна редакция: ср, 01 май 2013, 10:45 от elbosi

# 702
Честит първи май! Ден на труда все пак, макар и почивен. Темата яко е закцилила с разни неща, дето съм ги чела вече поне 100 пъти, дори и антивакс линковете са от преди месеци. Чудя се къде ли е женицата, дето попита дали да си сложи ваксината. То може вече да си й били втората Laughing. Ама и на мен би ми писнало от тия глупости. Наистина рекламите, ако сте чували се заплащат и вървят на кампании. Не съм видяла реклама, за каквото и да е, да върви цяла година. Първо е скъпо, второ - омръзва на зрителите да зяпат едно и също и т. н. Проследете кока-кола например. Ей такива работи. Весели празници! Мир и любов!  bouquet

# 703
моя приятелка се разболя след тази ваксина  Гардасил  , припадък след второто слагане/въпреки това си сложи третата доза  / , силна мускулна слабост , мигрена силна  ,още два припадъка , треска изпотяване и вълни  силно главоболие продължило почти два месеца , беше и в болница за кратко ...  вкъщи на легло за около седмица    разбира се никъде не е заведено това като страничен ефект от ваксината , джи пи то и каза даже, че е чудесно че прави толкова силна имунна реакция , значи добре я запомня организма и ще е 100 предпазена  , моята приятелка жена на 30 години е убедена въпреки всичко описано по-горе че е направила най-доброто за себе си и здравето си  ...  така казват лекарите и рекламите   все пак как да не им вярва  ... 

# 704
Цитат
разбира се никъде не е заведено това като страничен ефект от ваксината , джи пи то и каза даже, че е чудесно че прави толкова силна имунна реакция , значи добре я запомня организма и ще е 100 предпазена
Ама разбира се ,че е чудесно.Само при смърт  е гарантирано .Тогава ще е защитена  от рак  Wink,но може да умре от ваксината.Е,това е то 100% защита.Боже,пази от неуки лекари.

Общи условия

Активация на акаунт