Ваксина Гардасил 9 за момичета

• 2 700
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, обмисляме да ваксинираме дъщерята с ваксината против  HPV и бих искала да споделите опит с ваксината Гардасил 9. Кога я поставихте на вашето дете и имаше ли проблеми?

# 1
  • Варна
Аз я поставих на дъщеря ми, нямаше никакви проблеми, тя е на 15 години и при нея са 3 дози.

# 2
  • Burgas, Bulgaria
Поставих я на дъщеря ми ,нямаше 12г още . Заедно с тази за дифтерия и тетанус и още една по задължителния календар .
Две в едната ръка ,НПВ ваксината в друга- никакъв проблем.
Сега ще е втората доза.  При нея са 2 .

# 3
  • София
Решихме се и ваксинирахме каката с първа доза. Педиатърката смяташе, че ще сложи две дози общо, но според КХП на ваксината се слагат три дози (детето е на 17 години). Дали има нови проучвания по случая?

# 4
Исках да споделя мнение - аз съм набор ‘83 и се наложи в продължение 5 години да се опитвам да се отърва от HPV вируса. Имах 3 различни щам-а и се наложи да следя на всеки 6 месеца с цитонамазки и биопсии, да не се разпростаняват, особено високо-рисковите.

Имам отлична лична отговорност за сексуалното си здраве и въпреки това - случват се всякакви неща. Изневери, младежки акъл, спукани презервативи и тн.

Историята е с хубав край - след 5 години тялото и имунната система сами изчистиха вируса и го изхвърлиха от организма. Всички цитонамазки са вече нормални и съм безкрайно щастлива.

Пуша ви това, докато чакам в лекарския кабинет да ми сложат ваксината. След като вече е изчистен, може да се постави против повторна инфекция и други щамове.

Но ако някой навремето ми беше казал, че има ваксина - нямаше да се колебая! Рисковете свързани и цялото напрежение не си заслужават двоумението.

Живея от 15 години в чужбина и виждам как тази ваксина е просто част от грижата за младите. Дано и в България стане така.

Исках да споделя мнение и личен опит - дано е от помощ на някого.

Общи условия

Активация на акаунт