Отговори
# 525
Здравейте и от мен!
Честит първи сняг, там където е първи, напр. в  Пловдив!
Търпение на всички, които все още са в очакване, не остана момичета, стискам палци всичко да мине леко!  Peace
Пижо, дано се оправя баткото по-бързо и да сте си пак заедно, знам че е много тежко, каката ни се разболя почти веднага след изписването и се наложи първо да я изолирам в др стая, а после да я пратя при майка ми за няколко дни. най-тежко беше като висеше и гледаше бебчо през цепката на вратата като гаврошче, но и това минава....за всичко са виновни липсата на контрол в училищата и градините, все ги водят болни  #Cussing out  #Cussing out
беборана , не мисля че проблемът е в това че Ева е била захранена с АМ, те бебчетата си имат сукателен истинкт и от един път не изчезва  Peace и Макс го дохранвах с АМ първите 2 дни, аз нищичко нямах, а не исках той да гладува, а сега си е изключително кърмено бебе, без вода даже, по-скоро бих те посъветвала да си много спокойна, бебетата усещат всяка наша емоция и отреагират на нея и да я слагаш на гърдата при всеки удобен случай  Hug успех и дано да потръгне  Praynig

# 526
miqton, честита ти дъщеричка!
Galactic Voyager, и при мен първите две седмици беше така с корема. Трудно бе с изхождането и имах газове и болки, но отмина.
Lady Vi и Candy says, честити ви месечинки!
беборана, добре завърнала се! Слагай беба максимално често на гърда. Не ти препоръчвам да прави големи паузи, поне така ме посъветваха от ЛЛЛ. Ще се радваме да споделиш когато можеш за своето раждане!  Hug Peace
Маринка, ето една снимка-на нея кърмя, а после бебка си заспа и я взе мъжа ми.  Peace http://sempopovi.multiply.com/photos/album/30/30#photo=57 нито се вижда нещо,а е толкова удобно!
Слингът винаги ми е бил много полезна и практична вещ. Тук сме на един каньон в Емен, качвахме се по камъни и чукари, та ми беше удобно.
Зелено човече, може да опиташ да викаш баткото да ти "помага" в тоалета на бебето. АЗ карам Катетето да ми дава нещо, което тя може, или пък да пее на бебето. Уж заедно го къпем. Та да е максимално съпричастна към грижите. Също не й ограничавам достъпа до бебето, стига да е внимателна.
Аз имам друг проблем - Катето ми плаче нощем, а се притеснявам това да не е от появата на бебето. Буди се и проплаква по 2-3 пъти нощем, иска вода и какво ли не. Сега спи с баща си, а аз съм в другата стая при бебето. Тъкмо преди да родя се беше поуспокоила и сега пак почна с емоциите.Та въпросът ми е към майките с повече деца - как спят децата и малките бебенца? В различни помещения ли? С някой родител ли? Peace

Последна редакция: пн, 19 дек 2011, 13:55 от chip4e

# 527
Пижо, каква болест ви нападна  ooooh!...От градината ли?

Галактик, късничко сте махнали конците  newsm78...Моите ги свалиха още в петък ...Какво точно те тревожи?

# 528
Момичета, за нормално раждане не ви ли слагат конци, които се разграждат. Мен първия път нищо не са ми сваляли- сами си паднаха.

# 529
Момичета, за нормално раждане не ви ли слагат конци, които се разграждат. Мен първия път нищо не са ми сваляли- сами си паднаха.

на мен сега са ми сложили конци, които не се махат и се разграждат
  Peace

# 530
  • София
И моите конци сами си паднаха.
Пижо и моят батко беше болен като ни изписаха, а сега си го пратих и на градина,където има шарка Mr. Green.

# 531
  • Sofia
И моите конци паднаха предния път сами.Нямам спомен да са ми махани / освен още в болницата при промивките и да не помня/ , но специално за тях да ходя да ги махат не  Naughty

Оххх Пижо наистина много неприятно , но дано е нещо лекичко и мине бързо та пак да сте си заедно.  Hug Знам прекрасно какво е детето да е болно и далеч от теб  Sad

Галактик и аз предният път имах големи проблеми със стомаха след раждането.Много неприятно и ти съчувствам искрено , ще отмине и това  Peace

Отивам да видим док.какво ще каже за половението ни.Макар , че съм с чувството , че няма какво да каже повече от това което сме си казали вече с него относно пренасянето  Whistling  ooooh! Но трябва да ида , че се пускало ново направление за болницата.И от тук на сетне всеки ден вече в МД за тонове  ooooh!

# 532
Благодариа за съчувствието!Знаех си чесамо вие ще ме разберете.С ларингит е Криси за това.Това са едни много лоши соазми на задушаване и давеща кашлица,абе ужжас.
Моите конци ,вътрешните би трябвало сами да паднат,но още не са или поне не съм видяла,но и още ме болят доста и опъват.

# 533
Пише Ви най-щастливата леля на света! С радост Ви съобщавам, че днес, на 19.12.2011 във Варна се роди малкия Мартин на мама (mimci). Всъщност не е толкова малък, защото тежи 3 .510 кг. и е цели 51 см. Да ни е жив и здрав, много усмихнат и щастлив да расте, да радва мама и татко и цялата фамилия! Heart Eyes

# 534
........
Родих и ми я донесоха след 6 часа, родих нормално, но въпреки това бях много изморена.Дадоха ми я , аз нямах млекце все още и сестрата започна да ме стиска много за да пусне, малката реве и така се започна целия ад.Били й дали мляко, след като съм я родила, защото много плачела Cry Cry
Не иска да засука от мен, първия ден и на другия до обяд й изтисквах в устенцата по 2 капки коластра на 3,4 часа, но не й стигаше  Cry На следващия ден ми биха 2 дена по 2 инжекции окситоцин за стимулиране на кърмата, не ни записаха за мляко да я дохранвам, не спеше бебка, само ревеше и аз с нея...Педиатърката само ми каза-кърмете се.А аз като нямам и тя като е захранена вече и не иска и не иска да засуче, дърпа се , блъска ме с ръчички, аз се психясах много, ревем и двете.На третия ден моя мъж купи ФРИЗО и я нахраних, спинка много, до преди това много малко беше спала...
Сега сме си в къщи, много плачем, ядем по 50 мл мляко или изцедена кърма, не можем да захапваме и ни мързи  ConfusedМъча я на гърда, вчера захапа със селиконово зърно, но бързо го пусна Sad
Много е лакома, прави нощни паузи по 6, 7 часа, дали е нормално  newsm78
въпрос към ллл изчела съм почти всичко докато бях бременна и все пак знам си грешката, че е захранена бебка с мляко, как да я науча да суче от мене, има ли някакво спасение...Със селиконови зърна пробвах, да я държа гладна също , в полубудно състояние пак, с изцедена кърма залъгвам и не става и не става..Знам , че мога да бъда охулена, но в болницата като ми ревеше от глад я дадох на една жена 2 пъти и тя я кърми...значи грешката е в мен, но не  знам къде..
Приемам всякакви съвети на ЛС или тук, защото се видяхме в чудо с малкото човече, а много искам да я кърмя Sad

Здравей, беборана!

Честито бебе Ева!   bouquet
Винаги има надежда за кърменето, някои бебета почват да сучат от гърда и на 5-6 месеца.
Как е храненето в момента? Казваш, че не иска да захапе гърдата на голо, а само със силиконови зърна, а тях също изпуска, така ли? Предполагам, я храниш с изцедена кърма и с добавка АМ? С шише ли ги даваш?

Като начало ти предлагам, ако имаш възможност, да оставиш всякаква домакинска работа и двете с Ева да си полегнете под одеалце, в контакт кожа-до-кожа и да я оставиш да си суче, колкото поиска. Ако не поиска да засуче, просто си полежете така, колкото време ви е приятно. Можеш да легнеш по гръб и да я сложиш върху гърдите си, да се облегнеш назад на дебела възглавница и да си в полуседнала-полулегнала поза, а тя да е в поза люлка в скута ти, можеш да си четеш книга или списание през това време или да гледаш любим филм/сериал на компютъра. Обичайно бебетата събуждат инстинктите си за сучене, когато имат пряк и непрекъснат достъп до гърдата.

Много важно също е позиционирането - можеш да вземеш Ева в ръце в поза люлка и да я доближиш до гърдите си, като е важно ухото, рамото и бедрото на бебето да са в една линия. Коремчето на Ева е добре да е плътно опряно малко над твоя корем и да насочиш зърното си между горната устна и нослето й. Ако не засуче, може да погъделичкаш леко бузката й със зърното си или просто да постоите така. Не е желателно да я насилваш да отвори уста или да засуче по някакъв начин, защото така може да започне да свързва кърменето с неприятни неща.
Може да експериментираш с позите, обикновено при проблеми със засукването позата кръстосана люлка може да се окаже удачна, защото по този начин майката има повече контрол върху главичката на бебето.

Както и на други момичета сме писали, помисли си дали няма да е вариант за теб да използваш алтернативни методи за дохранване, например със спринцовката на Панадола, например, също с лъжичка, чашкаили дори с пръст.

Ако ти допадат някои от идеите, ще се радвам да ги изпробваш и да споделиш дали са имали ефект. Успех!   bouquet

# 535

на мен сега са ми сложили конци, които не се махат и се разграждат
  Peace

И моите са такива , но който и да питах все казва ,че ако са външни по-добре да се махат , и понеже много ми опъваха , отидах да ги махна и сега съм мнооооого по-добре

# 536
Да е жив и здрав малкия Мартин !!!

Аз тази сутрин ходих да ми правят тестове за алергии, пуснаха ми изследвания и утре сутрин с багажчето отиваме да се запознаем с нашата принцеса Simple Smile
За сега съм много доволна от себе си, въобще не съм спечена, не ме е и страх, само си мисля как ще си я видим вече. Позитивно настроена съм и отхвърлям всяка лоша мисъл. Обаче много ме напира на плач като си мисля как ще си се приберем и ще си я гледаме и гушкаме. Явно хормоните съчетани с емоциите действат на макс Simple Smile

# 537
  • Варна
Честито на мама mimci! Жив и здрав да е Марти!
Днес се сетих за теб, останало ми е , че днес щеше да ти е секциото! За празниците ще сте си у дома! Супер!
При мен нещата ще се разминат май  Tired Контракциите се размиха и не са на равни интервали, а през 1ч някъде.
pilleto, чакаме новини утре и от теб  Hug !
Стефи днес е на лекар, хайде дано и тя да се похвали днес или утре  Peace

# 538
Честит Мартин на мама mimci нека расте жив и здрав и много щастлив!
Имам въпрос, ако може пловдивските мами да помогнат, колко време след раждането ви издадоха акта за раждане, на мен ми казаха 2 седмици, но ми се струва много, може би не съм разбрала добре  Thinking
pilleto стискам палци всичко да мине леко!!!!

# 539
Честит син на мама Мимци!! Да е жив и здрав и да озари живота ви с много радост!!Hug
Ние изкарахме относително спокойна нощ. Пак имаше един момент като от преди 2 нощи - между 12 и 3 стоеше будна Зари и беше неспокойна - сука близо 1 час (при положение, че обикнове суче по 15, макс 20 мин.), после и АМ й дадохме и пак плачка. В един момент установихме, че е много топла, но нямаше температура, та я съблякохме да стои голичка малко - успокои се, сменихме и дрешките, пак ядене и т.н. и чак в 3 заспа. Зачудих се ако вдигне температура бебето или е прегрято какво се прави посред нощ и установих, че нямам никаква идея.... такъв страх ме обзе, че не съм подготвена да се справя с такава ситуация...

Общи условия

Активация на акаунт