Отговори
# 150
  • София
Джули, честита рожба!

Цвете, стискам палци!

Люби, не мисля, че мъжа ти е прав предвид състоянието в което си. Но пък и той сигурно е напрегнат ....  Thinking опитай да се успокоиш, това сега е най-важното!!! Пък вие ще се оправите, сигурна съм, това са моментни състояния, всички минаваме през такива  Peace  Hug

Радостче, честито бебче  Hug Hug Hug страхотен разказ ... И това с телефона - дай ми моя, на ти твоя  Joy Joy   Joy явно татковците яко се шашкат в процеса  Mr. Green нашия в предродилна беше супер куул, но в родилна ....  Crazy той доктора му каза къде да стои, ама него не го свърташе - ту влиза, ту излиза... Такаче какво е видял ...  Crazy не знам!

# 151
  • USA
Ние сме в къщи още от неделя.Всичко с нас беше наред и решиха да ни пуснат,та да идем да си посрещнем дядо от летището CrazyПревъзпитавам си мъжете ,защото малко ми вдигнаха нервите.Всички искат да се грижат за бебо ,а на мен ми трябва слуга(някой да чисти и да готви,а не).Дадох им да се разберат,че това ,че хвърча напред назад не значи ,че съм чисто нова(имам си 2 шева) и ,че не мога да съм майка на трима.Сега козируват,а Лекси е най-послушен.Днес го водихме на педиатър и малко е наддал,тя се изненада колко е силен и се върти напред назад,даже като го сложи по коремче толкова риташе,че започна да се изтласква напред.Тя ме предупреди да не го оставям и за миг сам да не се обърне Crazy.Малчо даже си държи главичката и смуче сериозно.Още не си е стигнал рожденното тегло (2.775) но тя е убеден ,че до следващата сряда ще ги достигне.
Честито на всички мами които родиха тези дни,че малко ви поизпуснах!

# 152
Да се включа в темата, пък кога ще чета!?!
Налага се да си променя името тук във форума, защото вече имам основателна причина, която сепояви на 13.12. в 23:20 със спешно секцио в АГ Селена Пловдив.
На 13-ти в 18:00часа ми падна  тапата, имах силни неболезнени контракции и 5 см. разкритие, но беба си стоеше високо и не слизаше към малкия таз. Сукаха ми водите, за да тръгне раждане, но тогава установиха, че тя се мъчи, защото водите бяха не само зелени, но и доста мръсни. И взехме решение да се ражда секцио. Така се срещнах с Дария /3,490кг. и 50см./.
Не съжалявам, защото се убедих, че може да мине без болка! Сега вече сме много добре!
Късмет на всички, които имат нужда!

# 153
Добро утро, момичета! Simple Smile

Докaто сколасам да се запиша в темичката и вие сте я изписали половината Grinning Виждам, че си имаме много нови бебенца, ако знаете колко се радвам за всяка от вас Hug   bouquet Да са ви живи и здрави рожбичките и да имат прекрасно и безгрижно детство. 
Стискам палци на тези, които имат нужда Peace
Много позитивно ми действат разказите на вече родилите мами, някак си ми се струва, че може и да не е толкова страшно. Аз моето момиче, бая ще си го почакам. Много ми се искаше за Коледа да сме си вкъщи, но като знам, че термина ми е на първи и не знам защо имам усещането, че ще пренося... В тази връзка мен за последно са ме гледали на 28.11 и оттогава само запис на тонове всяка седмица. Нормално ли е? Пък и никога не са ми казвали нищо за това как е плацентата, водите и тн.

Lyubi и аз съм супер изнервена и всички ме дразнят. Мисля, че е нормално. Не го вземай много навътре, може би и таткото се притеснява и в един момент просто напрежението ескалира. Гледай ти да си спокойна, пък те нещата ще се наредят. Peace

Уф, стана много дълго. Ма така е като хем късно се включих в темата, хем сега пак рядко влизам.

P.S. Някакво инфо за бебчетата на мамите Арма и ЙоанаД?

# 154
Денита,   мен последно ме гледаха с ехограф някъде средата на ноември и от тогава съм на тонове. И с първата бременност бях така и затова ми е спокойно. Ако е имало проблем, предполагам щяха да ни следят с ехограф по-начесто или поне да ни информират.
Утрото било по-мъдро от вечерта- да ама не Simple Smile Явно ще ми трябва повечко време да преглътна всичко. Днес баща ми има юбилей- става на 50 години. Не съм усвоила качването на картинки, но ви черпя с по едно парче торта за негово здраве- на всеки според вкуса  Grinning. Сега събирам сили да си оправя настроението, че да му честитя. Той винаги усеща, когато нещо не е наред и затова ще го раздавам актриса Wink
Успешен ден за всички ни!  Hug

# 155
Люби,не се ядосвай излишно...ти си си в пълното право да определяш дали да имаш гости или не !И аз бих се ядосала,а и сега сме толкова изнервени и повярвай ми и моя мъж си го отнася постоянно...
Честито за новите бебчета!Разказите ви вдъхват много кураж!А на Джули-Ивка браво за добре отгледания мъж в корема Simple Smile
Аз незнам как ще изтрая с тея гадни стягания на матката до края на Декември...много станаха неприятни от както корема стана голям.Вечер само се тътря и охкам.
От друга страна пък взеха едни страхове да ме гонят дали ще се справя после понеже ние нямаме помощ...  ooooh!
Както и да е-добре че сте вие,толкова неща научавам от вас!   bouquet
Въпросче: Някой да има проблем с запушен перманентно нос и второто с изтръпващи ръце докато спите?

# 156
  • Отвъд алеята зад шкафа
Lyubi според мен си права и има защо да се сърдиш. Аз също съм предупредила, че не искам да идва някой вкъщи и че ми е изнервено.

Радостче, много весел разказ, така се смях на подскачащия доктор  Joy

# 157
  • Sofia
Lyubi И аз така бих реагирала като теб  Peace абсолютно си права според мен .Опитай се да се успокоия предвид , че си имате и повод днес / да ти е жив и здрав ровденника   bouquet /.Наслади се на празника , всичко ще мине и замине.Сега най - малко знаеш са ти нужни такива ситуации  Hug

Денита така е мила.Накрая повечето лекари практикуват така :само тонове  Peace

# 158
  • Бургас
Добро утро, момичета!

Една закъсняла щъркелова вест:

Вчера в 10:45 emiliya_83 е родила дъщеричката си! Малката е със звучното име Николет и е 2650гр. и 47см. Раждането е било секцио.

Честито на всички родили мами тези дни! Да са им живи и здрави децата, и бързо възстановяване на тях   bouquet

# 159
Добро утро и от мен  Heart Eyes  Hug Благодаря ви за хубавите пожелания   bouquet

Ние с малката Карина сме си вкъщи от вторник, но чак сега успявам да намеря малко време да изчета от петък насам и да ви разкажа историята на нашето раждане. Изписали сте доста, това е нормално, има много нови бебчета  baby_neutral Честито на всички, няма да изброявам, за да не пропусна някой  Heart Eyes

Миналата седмица в четвъртък ви се бях оплакала, че док, с който имах уговорка за израждане, на практика ме остави като безпризорна, като ми каза, че няма да може да присъства на раждането ми, защото излиза в дългосрочен болничен  #Crazy За да не се повтарям ще кажа само, че изживях голям стрес, но все пак намерихме док, който да се ангажира с мен - преносващата родилка   ooooh!

На следващия ден (петък) цял ден бях по улиците с една приятелка и от време на време усещах контракции. Коремът ми беше като камък през цялото време и вечерта така и не се отпусна. В 2 ч. През нощта получих контаркция, но с по-различно усещане от досегашните  Wink Беше като менструална болка, но само отпред под корема, без опасваща болка в кръста. След малко започна следваща контракция, траеше около 10-15 секунди, после следваща и реших да засичам - бяха на 3 минути  Shocked
В 2.35 ч събудих таткото, казах му, че днес ще си имаме бебе  baby_neutral той ме прегърна, целуна ме и каза, само да го наставлявам какво да прави, беше спокоен и държеше и аз да съм спокойна  Heart Eyes Моите контракции все така бяха на 3 минути, понякога и на 2. Усещах, че се засилват, но не исках да отивам рано в родилното. При няколкото ходения до тоалетна установих падане на тапата, точно както повечето от вас я описват като сопол с кървави нишки  Tired
В 5.30 ч таткото се обади на док и той каза да отивам към родилно, да установят дали има родова дейност и пак да му се обадим. Добре че на предния ден си бях направила тоалет отдолу, защото честно ви казвам с тези болезнени контракции на такъв кратък интервал, нямаше да се справя   Tired
В 6 ч бяхме в родилно, приеха ме, сестрата се обади на док и му каза следното - 4 см разкритие, шийка идеално изгладена, като пергамент, готова е  #Crazy
Последва клизма (наистина нищо особено). Имах възможност няколко пъти да говоря с таткото на вратата на родилно, даваше ми много кураж, вълнуваше се, но се държеше, за да съм силна и аз  Heart Eyes
В 7 ч дойде док, прегледа ме, сложиха ми абокад, пукна ми мехура (нищо не усетих, само изтичането) и док каза, че иска 20 мин запис на тонове. Това беше в 7.25 ч. Опасаха ме с коланите и гледам сестрата ми слага система  Thinking Направих се на ударена и попитах каква е, въпреки, че много добре знам. Тя каза, че е нещо за ускоряване на процеса на раждане, окситоцин  Sick И ме оставиха сама  #Crazy Получих една контракция, тя си беше като другите. Следващата ми изкара въздуха, но се държах, на третата вече крещях, защото бях сама, а усещах, че бебето скоро ще се появи. Имах усещането за ходене по голяма нужда, а знам, че това е признак. Изведнъж всички влетяха, бяха много изненадани от светкавичния ефект на окситоцина, май се панираха повече от мен  hahaha
Преместиха ме в родилна зала. На първата контраккция не се справих добре, защото не натисках, а напротив, изпъвах се назад от болката (инстинктивно). Док ме хвана за яката на нощницата и ме разтресе да го погледна и ми каза, слушай ме, за да ти помогна да излезе за 5 мин. При следващите 3 контракции много внимавах и изпълнявах и моето момиченце проплака в 7.45 ч  Hug
Дадоха ми да я гушна, целунах я, благодарих на Господ и на моята скъпа майчица (която почина от рак на гърдата месец след като забременях). Док ме пита дали имам телефон, той лично ходи да ми го търси в чантата  Joy Даде ми го и 2 часа говорих с кой ли не от родилна зала hahaha А таткото понеже е упорит, за да не кажа нахален, помоли една санитарка да го пусне в родилна зала да ни види  Whistling но видя само мен, защото беба я бяха взели неонатолозите за прегледи  Simple Smile
Не съм очаквала да мине толкова бързо и не е толкова страшно, просто човек трябва да запази самообладание и да има доверие на екипа. Златни са ръцете на моят док и предвид факта, че се наложи да го избера в последния момент, отново се потвърди максимата "всяко зло за добро"  Simple Smile
Вече трети ден сме си вкъщи, кърмим се, при мен се получи доста болезнено, защото гърдите ми се напълниха изведнъж и обема им се увеличи поне 3 пъти, изпъна ми се цялата кожа, чак под мишниците  ooooh! Имах една безсънна нощ в родилно от адски болки в гърдите, все едно ги режат с горещ нож  Sick
Вчера имахме посещение от педиатър. Прекрасна жена, доволна съм от отношението, каза че е на разположение 24 часа, 7 дни в седмицата, а когато е в чужбина, предва ангажимента на нейн колега.
Иначе с беба сме добре, роди се 3,500 изписаха ни 3,300 вече е 3,380  Heart Eyes
Стана малко дълго, но исках да споделя цялата емоция с вас  Hug Искам да дам кураж на неродилите все още мами и да ви кажа, че аз определено спадам към пъзлите  Joy но успях да се съхраня и съм много горда със себе си. Стискам палци на всички да родите здрави бебчета и щастливо да отбележим финала на 2011 г с нашите малки създания  Hug  Hug  Hug

# 160
  • София
Добро утро!
Днес решихме да пратим баткото на градина,а там варицела.Той е бил контактен преди да си остане вкъщи,но знам ли...Ще се обадя след малко на педиатърката да се съветвам с нея.Така ме е яд.Имаха варицела в яслата-не се зарази.Имаха миналата година-пак не я изкара.Никога не съм го спирала от контакт с шарките,ама сега ли точно.Ще го умуваме.

# 161
Marsa,  скоро, след като родих,племенникът караше варицела заедно с майка си и баща си. Тогава Ния беше на няма и 2 месеца. Успокоиха ме, че до към 6-ти месец бебетата имат имунитет придобит от майката. Надявам се да нямате проблеми!  Peace

# 162
 Добро утро,коремки!Запис!

# 163
Добро утро!
emiliya_83 честита ти рожба.
Жули,да е жив издрав малкият ти принц!
Радостче,добре си си дошла!Дохторът ти да не е бил Симеонов,той е такъв шегобиец!Много се радвам,че всичко при теб е минало токова добре!

# 164
ЧЕСТИТО НА Мимето, Дария, `KiSs, `*Teddy*, Нори, sweetytweety, ooups, Marleen, plamsav, Juli_Ivka и emiliya_83!!!   bouquet

Ехх....разказите за ражданията ви ту ме разсмиват, ту ме просълзяват...много е хубаво като ви чета!
Това наистина дава страхотен кураж!!!

Lyubi, опитай се да насочиш мислите си към хубавия повод днес! Да е жив и здрав баща ти! Не се ядосвай за другото....пък и детенце не е добре да ви вижда изнервени, и че се "дрънкате" с тати....

Marsa, непременно пиши какво ти казва педиатърката за варицелата! Аз също се притеснявам, че малкия така и не се зарази като имаха в детската...и нямам идея доколко е безопасна за съвсем малки човечета newsm78... Имам някакъв смътен спомен - някой ми беше казал, че съвсем малки бебета, ако карат варицела, не си създавали имунитет..../дано са "глупости" това!/ Иначе аз и баткото сме я карали....

Офф....на мен днес не ми се ражда. Мързи ме  ooooh! Добре, че след онзи преглед, 'дето направо ме изкормиха - зацапването спря....и сега ще си чакам.... Вчера за последно си ходих при докторката, която проследи цялата ми бременност и всичко изглежда "готово".... - тоновете - мн.добри, води - достатъчно, плацентата - вече доста зряла..... бебка - около 3кг... Малко кривичко ми стана като си тръгвах от док., ама и тя самата знае, че нямаме възможности да раждам там....и само си пожелахме хубави неща...и да се обадя като родя - да се похваля ...

Пожелавам на всички ви страхотен ден! Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

Общи условия

Активация на акаунт