Отговори
# 465
Честити ни нови бебчета!  Hug
Ния хълцаше доста дълго и начесто след раждането, но това се израства, няма страшно. В началото къпането във ваничката си беше кошмар- голям рев! Да видите обаче сега как не мога да я изкарам  Laughing Мисля, че сравнително бързо надрастна това си притеснение.
Моят багаж го стегнах предната седмица някъде, но аз си мисля, че сега чакаме да завали сняг  Simple Smile. Ния се роди в един изненадващо снежен ден след 2 топли мартенски седмици. И сега си говорим с мъжа ми, че сигурно пак чакаме да завали сняг  Heart Eyes Разходихме се хубаво с детето, исках да сме само двете, че не се знае кога ще имам пак такава възможност...

# 466
  • София
...
Radostche, .... За нея сега целият свят си ти, тя се чувства сигурна и спокойна единствено, когато те усеща до себе си.  ....
Разбирам, че може да е доста изморително това непрекъснато сучене. Ако има вариант някой друг да поеме грижата за баткото и за домакинството, а ти да се посветиш за 2-3 дни предимно на Ема и да си лежите и да се кърмите? Друг вариант е да се снабдиш със слинг и да я носиш до себе си, като така тя ще има непрекъснат достъп до гърдите и ще може да се храни, когато й се прииска.
....

Евридик@,
Какъв слинг е подходящ за новородено. Много ми допада идеята, и без това сме нон стоп в ръцете на мама когато не спим  Heart Eyes купих един тип торба, през рамо, но детето се свива много вътре и не ми харесва. Моля да препоръчаш марка/вид? Благодаря.

# 467
Radostche, отговорът е "търпение" и много сучене и гушкане  Peace
Ако те притеснява нещо друго междувременно, ще се радвам да споделиш!

Евридик@,
Какъв слинг е подходящ за новородено. Много ми допада идеята, и без това сме нон стоп в ръцете на мама когато не спим  Heart Eyes купих един тип торба, през рамо, но детето се свива много вътре и не ми харесва. Моля да препоръчаш марка/вид? Благодаря.

Tonita.80,

На твоя въпрос от предната страница съвсем малко по-късно ще отговоря аз или друг от ЛЛЛ. Колкото до слинга - можеш да провериш инфо на български на страницата на Естествено или на Естествени идеи. Много майки са доволни от слинг тип-шал, особено за новородени бебета, защото там можеш много удобно да ги поставиш в поза люлка и бебето да си спи, да си суче и пак да си спи колкото си иска  Laughing Има много материали и на английски, както и видео филмчета в You Tube за поставяне на бебето в слинг в най-различни пози. След като ти допада идеята, опитай, вярвам, че ще е полезно за теб и Ева  Hug

# 468
vatzi дохранвам я след кърмене да, по препоръка на неонатолозите в Токуда. Давам й по 30 мл Аптамил Прематюр на всяко хранене като гледам някои хранения да са само на кърма.
Това за слинга и аз си го мислих, но Зара е много дребничка още и ще се изгуби в него

# 469
m_hristova искрено се надявам да се засечем в болницата още тая вечер Praynig Praynig Praynig
Дано всичко мине леко и безпроблемно fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Аз 3 часа гладя ли не гладя и елате да видите краката ми какво чуда станаха ooooh! така ми се е опънала кожата че се лющи вече Tired

# 470
  • Русе
Vatzi,не се притеснявай излишно!При нас проблема е от раждането,не е от друго.Понеже явно съм тясна,при преминаването през родовия канал се получава хематом.То е нещо като да се удариш,намира се между костта и кожата.Случва се сравнително рядко и се разнася с времето Praynig
 Но тъй като не ми е за първи път искам консулт Praynig
Поздравления на Делфи5!Браво на вас,голямо бебе!

# 471
  • София
И моята бузанка хълца често, но се самолекува на гърдата. И батко й така правеше... Иначе са коренно различни на тема сукане до момента, ама коренно Simple Smile

Друг зор имам аз, с баткото. Лепнал се е за баща си, не го пуска за секунда. Мен не ме забелязва почти, а не е като да не му обръщам внимание. Как е при вас?

Искам да се обърна към мамите, приети в болница за високо кръвно през бременността. Има ли промяна в кръвното при вас? Приемате ли лекарства все още? Насочиха ли ви към специалист и ако да - към какъв? Ще ми се да си сверя часовника, защото ме насочиха към личния лекар на бебето (?!?!), а като питах след няколко дни пак - към кардиолог... 

Diuki, me4opuhhh, delphi_5, anistyle, честита радост   bouquet

ще помоля за съвети за разработване на гърдите... едната е ОК, но другата е цялата в бучки и не знам как да я стимулирам и да отпуща каналите...

Освен топлите компреси преди кърмене/изцеждане, за които са споменали вече, би могла да опиташ и компреси със зелево листо или извара между кърменията - за охлаждане след кърменето. Те облекчават напрежението, но със зелето трябва да се внимава, тъй като редовното му прилагане би могло да действа в посока на намаляване на кърмата. Компресът със зеле се прави така: на измит и охладен зелев лист се маха жилата. Листото се набожда с вилица или се намачква, също може леко с чук за пържоли да се начука. После се увива около гърдата, като се внимава зелето да не покрива ареолата и зърното.
ЕДИТ: сега виждам, че и Чипче е споменала за тези компреси  Peace

veronika.e, може би тази статия би ти била полезна, за да се ориентираш за усещанията Как правим мляко

IoannaD, ако искаш, би могла да опишеш по-подробно болката ввъв въпрос към ЛЛЛ, напр. кога и как я усещаш, къде по-точно и т.н.

A_vagabоnd, извинявай, ако си го казала вече, и дано не го приемаш като навлизане в личното ти пространство, обаче ми стана много интересно защо са ти препоръчали дохранване?

# 472
Да ви питам аз по повод слинга  newsm78
Как така бебето си спи и си суче ... еми как се поддържа хигиената на устичката му и на зърната? Плакне ли се устичката след всяко сучене от кърмата?И зърната ако се мият постоянно на всяко захапване от бебето,трябва да стоя цял ден над чешмата?  newsm78 Друго ,което ми е непонятно.Майката под слинга гола ли е (за да осигури достъп на бебето до гърдите) ? Ако е така,аз моето ще го удавя в кърма,те гърдите ми се спират да текат ,ако нямам тампон.Денонощно съм със сутиен ... Това със слинга ми звучи страшно удобно,защото при нас е цял ритуал преди кърмене и след кърмене,но конкретно тези неща ме притесняват ..  Confused

# 473
  • Sofia
Привет дами  wavey

Честито на всички мами , които са имали поводи тия дни.Да са ви живи и здрави малките сладури  Hug

Стискам палци на всички мами , които имат нужда от това.Само позитивна нагласа и всичко ще е ок  Peace

И аз тука си кесим още   #Cussing out Никак нямам настроение вече и затова гледам и да не пиша тия дни да не се натоварва и темата.Бебо си шава колкото си иска , контракции почти никакви , тапата си ми е още на место  ooooh!  ooooh!  ooooh! еееее кажете как ще се ражда.Няма да е тя нашата тия дни отчаях се окончателно вече.
Утре съм на лекар да видим какво ще каже............   Thinking

Сори , че се оплаквам ама вече няма на кого  Embarassed

# 474
mim, разбирам те напълно ... аз и днес оставам с големия корем  Crossing Arms, пък се надявах да родя още преди две седмици.

Сериозно взе да ми писва вече.
Вие имахте ли някакви контракции няколко дни преди същинските и раждането? Аз все още не съм усетила никаква контракция, дори и от подготвителните ... и тапата си седи ... и тъпото чувство, че няма да е скоро  Tired

# 475

Искам да се обърна към мамите, приети в болница за високо кръвно през бременността. Има ли промяна в кръвното при вас? Приемате ли лекарства все още? Насочиха ли ви към специалист и ако да - към какъв? Ще ми се да си сверя часовника, защото ме насочиха към личния лекар на бебето (?!?!), а като питах след няколко дни пак - към кардиолог... 

зелено човече (.)(.), при мен кръвното беше проблем и с тази, и с предишната бременност. И        
тогава и сега проблема изчезваше още в момента на раждането. Буквално 10 мин след това вече нямаше и помен от високото кръвно, така че на специалист след раждането не съм изпращана, виж преди това ми правиха какви ли не прегледи и изследвания, и така и не се установи от какво точно е това кръвно. При теб как са нещата? Още ли е високо кръвното?

# 476
Аз преди малко се чух с моята Доки и ме вика във вторник, т.е. след термина да ме прегледа...щеше ми се да е утре ама... все пак е нещо и някак ми е по спокойно,то пък сега за майтапа до вторник ще родя #Crazy

Подредих всички дрешки,и нещица в стаята на бебо,и едни лепенки-пеперуди бях купила ги залепих по вратата и на бебо дрешките за изписване ги стегнах една чанта...абе от всякъде сме готови... ама ще видим какво е запланувал hahaha

# 477
Хайде, Стефи, утре да е твоят ден HugБебо явно е чакал досега да станеш готова с всичко Laughing

# 478
Привет момичета! Ние сме си у дома вече. Днес ни изписаха във вторник ще ми махат конците от операцията. Малко се стреснах по време на раждането, но всичко слава богу мина добре. Раждането почна нормално, но след около 40-50 мин вече с 9см. разкритие бебока беше още много високо и не искаше да слиза на долу. Водите ми бяха зелени и докторката реши да не рискува и да ме среже да го извади. Вляха и ми системи и ме подготвиха за операцията. Сложиха ми спинална упойка, обаче аз нещо се панирах в операционната и ме приспаха на цяло. Пъпната връв е била завързана на крачето на Гого и е минавала на 2 пъти през вратлето му. За часа на раждането съм сбъркала и се оказа, че малкия е роден в 9 и 15. Имала съм и кръвоизлив, но сега сме добре. Кърмим се и е много спокойно бебе

# 479
Жулка, големи премеждия ... Надява се сега всичко да тръгне по вода у дома  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт