Отговори
# 480
Въпрос към ЛЛЛ

Здравейте, моя въпрос е следния, с Никола от вторник се кърмим вкъщи, преди това беше само на кърма, но изцедена, защото беше в интензивното на Токуда от самото си раждане заради проблем с дишането. Та, откакто е вкъщи яде редовно, на 2 часа и 1/2, макс 3, това през деня, нощем обаче яде на всеки 3 часа и реално няма пауза за почивка на коремчето. Въпроса ми е дали е редно да яде толкова на често през нощта? Може би някоя от др мами вече е питала точно това, съжалявам че се повтарям, но не мога да намеря сходен въпрос, а и толкова бързо се изписват тези теми  Hug  

Здравей silvergreen и честита рожба!   bouquet

Поздравявам те са желанието ти и усилията, които си полагала твоето бебе да е само на кърма. Чудесно е, че се кърмите и вкъщи. От поста ти не разбирам дали Никола суче вече от гърда или се храни с изцедена кърма?
 Новороденото, което суче от гърда би било добре да има поне 8-12 кърмения за денонощие, като те могат да бъдат и много повече. Обичайно то  суче на около 2ч-2ч и половина (измерени от началото на едното до началото на другото кърмене), като би било добре да се избягват по-големите от 3 часови паузи. Допустима е само една около 3 часова нощна пауза. Нощните кърмения особено в периода между 3 и 8 часа, когато нивата на хормона Пролактин са високи са от значение за стимулиране на лактацията.
 Кърмата също така е много лесно и бързоусвоима храна, а бебетата обичайно имат усет за това колко да сучат, за да се нахранят. Освен за утоляване на глада, бебето би могло да желае да суче за утеха, удоволствие, за близост до мама, което е също е  важно за неговото развитие.
 Би могла да опиташ да се довериш на своето бебе и да му предлагаш да суче винаги когато желае, дори това да е съвсем скоро след като е сукало за последно. На всяко кърмене бебето би могло да изсуква различно количество кърма и понякога, ако е сукало по-малко да огладнее по-рано от обичайното. Счита се и,че кърмените бебета  не биха могли да бъдат прехранени или да преядат.
 Не се колебай да питаш винаги, когато имаш нови въпроси. Понякога дори и сходни питанията на майките, носят индивидуален и специфичен за всяка двойка мама и бебе отенък.  Peace
 Желая ти приятни празнични дни!  Hug

# 481
  • София
зелено човече (.)(.)

При мен проблема е, че повече от 1-2 капки не пуска зърното ми... колкото и да разработвам на ръка.... и с помпата пробвах... нито капка....направо се отчайвам вече......
Правя топли компреси.... масажи, ... но ефект нулев....
 ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 482
  • Хасково
Juli_Ivka много се радвам че всичко с вас е наред да ти е жив и здрав Жорко  Hug  bouquet
Пиши как беше в болницата трябваше ли ти нещо допълнително или не

# 483
Добър вечер и от мен Simple Smile
Честито на новите ни бебчовски попълнения Simple Smile да растат живички и здравички и да носят много радост на мама и тате !

Относно хълцането и ние си хълцаме много по 4-5 пъти на ден за около по 15 мин Simple Smile много е смешен миличкия като се разхълца и като вземе да гледа едно миловидно и стреснато  Simple Smile

Относно плача ние като влеземе във водичката не плачеме и ни е много кеф, ама като сменяме памперсите и като остане по голо дупе голям рев пада:( до кога ще е така ? страх го е да остава май голичък

зелено човече (.)(.) аз съм от проблемните с кръвното Simple Smile мене за това кръвно ми се наложи да пия 3 вида хапчета несъвместими с кърменето, ходих 2 пъти вече на кардиолог и лека полека ми ги спряха, като сега вече без хапчета ми е почти вече в норма кръвното, но задължително се консултирай с кардиолог, педиатъра не виждам с какво може да ти помогне за твоето кръвно?!дано не ти се е наложило поне на тебе да пиеш хапчета, че беше много гадно почти цял месец да изцеждам кърма и да изхвърлям Sad

ЛЛЛ навсякъде виждам , че пишете че кърмените бебета от гърда няма как да преядат , а как стои въпроса с хранените от шише с кърма бебета ? храниме се през 3 часа по 70 мл някъде, колкото успея да изцедя , а през останалото време от деня в промеждутъка на тия 3 часа доста често стои Макси на гърда в опити да суче, но май по няколко глътчици успява да изсуква, но все пак хапва по малко допълнително. Цялата тая процедура с пииване на кърма от шише и сукане дали не води до прекалено много хранения, защото той реално от глад не е плакъл май , даже и нощем аз го будя да си хапва той сам не се събужда?

# 484
vanina_nina  нека мъжа ти да ти помогне.Имах запушиха се каналите и гной .Мъжа ми почна лека полека да измуква гърдата(болката Crazy)но успяхме.
Има едно мазило за крави казва се Рефригеранс(или нещо подобно) е няма такова облекчение!!!!!!!!!!!

Надявам се да не бъда ленчувана

# 485
# 486

ЛЛЛ навсякъде виждам , че пишете че кърмените бебета от гърда няма как да преядат....

Аз въобще не съм съгласна с това  Naughty Моето бебе от 2 дни така лакомо яде ...суче интензивно по 30-40 минути и като се наяде я оригвам...и минат се 5-10 минути и хоп - връща излишното...Днес 2 пъти повърна по малко,а сме само на кърма още от втория й ден.

# 487
*Cveteto*,
благодаря ти за бързия отговор, Никола суче, не пие от шише, последните дни в болницата правихме по 2 пробни кърмения, и много добре се справяше, по 70, 80 мл изяждаше и заспиваше сладко, но откакто се прибрахме изобщо не спазва режим, а сме на поискване. Понеже правя сравнение с батко му, който е кърмен 7 месеца, и на неговата възраст ядеше около 120 мл само кърма, а Коле го пробвах днес - изяде 120 от шише и после сука още 15 мин от едната гърда, което ме притесни да не би кърмата ми да не е толкова хранителна или да не е достатъчно количество. Все пак отговора ти ме успокоява, щом са от 8 до 12 кърмения и паузите от 3 часа са максимални, значи се вместваме в нормите.
И на теб приятни празници Simple Smile
Маринка, и ние ядем, ядем, оригвам го и после пак връща по малко, и Гоши беше така, ама сега и надолу с главата да го обърнеш нищо няма да върне Laughing

# 488
  • София
Жули, радвам се, че всичко е приключило добре и вече сте си вкъщи да се радвате един на друг Simple Smile
Ех, момичета като ви чета, че ви вълнуват вече неща свързани с вашите бебчета и мъъъъничко ви завиждам, благородно естествено Laughing Но това чакане и тази неизвестност са си доста изнервящи Rolling Eyes
Ние вчера се разходихме до Икеа и купихме спално чувалче от 0 до 6 мес., че бях в голяма чуденка с какво да го завивам, а не ми се искаше с по - голямо одеалце, въпреки че бях приготвила такова Simple Smile
Така че вече всичко му е готово и го чака..... Wink
Днес цял ден ме приболява ниско долу като преди цикъл, но засега е само това, никакви други индикации за нещо по - сериозно #Cussing out

# 489
Момичета, исках да попитам още нещо за кърмата (може и от ЛЛЛ да отговорят) - всеки път се чудя по колко време може да стои кърмата, а и адаптираното мляко след като е стоплена/приготвено за употреба?
Т.е. примерно съм изцедила 50мл и съм ги сложила в хладилника за следващото кърмене, като дойде моментът затоплям кърмата на водна баня обаче т.к. първо я кърмя по някой път тя се засища само от сукането и заспива за малко, а приготвената кърма остава. Ако се събуди да яде още в рамките на 15-20мин мога ли да й дам затоплената кърма или вече не е годна ако е стояла през това време на стайна температура?  newsm78
Също и за АМ - в Токуда като ми даваха шишенцето с АМ, то не винаги беше достатъчно топло, т.е. не е било приготвено току що, а и тя не винаги го ядеше веднага - колко време след като е приготвено адаптираното мляко може да се даде на бебето и кога е време да направим нова доза?

# 490
  • Варна
да се разпиша и аз доки каза че шийката ми е скъсена и имам 1 пръст разкритие тези дни съм с доста подготвителни контракции ..а преди малко на превръзката забелязах че имам розова слуз предполагам тапата   Hug  май скоро и аз ще гушкам бебче и няма да е зле че доки каза че е 3.800 голям мъж    bouquet

# 491
  • София
vatzi

bouquet  bouquet  bouquet

благодаря.... ще пробваме с мъжа ми... дано има успех  Hug Hug Hug

# 492
Здравейте, момичета!
Много бебета, много нещо Simple Smile
Честито на всички майчета! Да са живи и здрави бебоците!  bouquet

Не мога да смогна да ви изчета. Ние вече сме си вкъщи и се опитваме да си създадем режим, но все още не успяваме. Кърмим се успешно и за сега на поискване, но май вече започват да се регулират нещата на около 2,5-3 часа. През останалото време спим и двамата Simple Smile

Връщам се да чета. Дано да успея да изчета всичко назад скоро, че много съм изпуснала Simple Smile

Хубава вечер на всички!

# 493
Да ви питам аз по повод слинга  newsm78
Как така бебето си спи и си суче ... еми как се поддържа хигиената на устичката му и на зърната? Плакне ли се устичката след всяко сучене от кърмата?И зърната ако се мият постоянно на всяко захапване от бебето,трябва да стоя цял ден над чешмата?  newsm78 Друго ,което ми е непонятно.Майката под слинга гола ли е (за да осигури достъп на бебето до гърдите) ? Ако е така,аз моето ще го удавя в кърма,те гърдите ми се спират да текат ,ако нямам тампон.Денонощно съм със сутиен ... Това със слинга ми звучи страшно удобно,защото при нас е цял ритуал преди кърмене и след кърмене,но конкретно тези неща ме притесняват ..  Confused

marinamihailova, въпросът ти не е конкретно към ЛЛЛ, но понеже аз открих темата със слинга, ти отговарям Simple Smile

Виждам, че те притеснява хигиената на устната кухина на бебето. Кърмата има много антибактериални свойства (голяма част от тях дори не напълно изследвани) и не се счита за нужно след всяко кърмене устата на бебето да се плакне с вода, нито гърдите да се мият. Ежедневният душ за майката е достатъчен, когато зърната и ареолите са здрави, няма разранявания или други проблеми, като млечница, например. В този смисъл не е нужно да се притесняваш как ще си миеш гърдите, докато си със слинг.

Колкото до това как суче бебето вътре в слинга - можеш да носиш сутиен или безшевно бюстие и под него да държиш подплънките, а при знак от бебето, че иска да суче, да отместиш или повдигнеш леко сутиена/бюстието. Дрехата може да е с копчета, с широко деколте или блуза тип "прегърни ме". Слингът наистина може да бъде голямо удобство и след като мислиш, че този вариант е подходящ за вас, наистина те насърчавам да опиташ  Peace

Момичета, исках да попитам още нещо за кърмата (може и от ЛЛЛ да отговорят) - всеки път се чудя по колко време може да стои кърмата, а и адаптираното мляко след като е стоплена/приготвено за употреба?
Т.е. примерно съм изцедила 50мл и съм ги сложила в хладилника за следващото кърмене, като дойде моментът затоплям кърмата на водна баня обаче т.к. първо я кърмя по някой път тя се засища само от сукането и заспива за малко, а приготвената кърма остава. Ако се събуди да яде още в рамките на 15-20мин мога ли да й дам затоплената кърма или вече не е годна ако е стояла през това време на стайна температура?  newsm78

А_vagabond,

Кърмата е изключително издръжлива течност. На стайна температура тя издържа между 4 и 6 часа (според някои източници - до 8 часа). Можеш да използваш кърмата, която си затоплила, а Зара не е изпила, за следващото кърмене, като пред това време я държиш на стайна температура. Не се препоръчва следващо замразяване на кърма, която вече е била веднъж размразена!

За улеснение, прилагам една таблица за бърза справка.   bouquet

# 494
А_vagabond за АМ-а , специално на Аптамил отзаде на кутията пише да се консумира максимум 1 час след като се направи, и наистина мене като ми е оставало за повече от час после мирише на вкиснато Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт