Отговори
# 600
Добро утро момичета!Много затихна темата ни нещо-личи си,че все повече майчета си имат вече грижи   bouquet !
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВОПОЯВИЛИ СЕ БЕБЕНЦА-ЖЕЛАЯ ИМ ЕДНО ЩАСТЛИВО И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО!
Аз днес съм рожденничка-ставам на 28 години,та да ви почерпя виртуално за наше здраве!

P.S.СТИСКАМ ПАЛЦИ ЗА МАМИТЕ КОЙТО ДНЕС ИМ ПРЕДСТОИ НАЙ-ВЪЛНУВАЩАТА СРЕЩА!

# 601

Добро утро на всички мами Hug  bouquet
Честито на мамите с бебчета  bouquet Да ви радват и слушат много  Hug

ЛЛЛЕвридик@ благодаря за помощта   bouquet Ето малко по-подробно-
Ева е много нервно бебе, слагам я на гърда, засуква със селиконовото зърно после плюе и реве, така няколко пъти и заспива.Знам, че не се е нахранила, така спи 2, 3 часа и като се разсъни, докато е сънена пак повтарям същите упражнения.И от едната гърда изобщо не суче дълго, а много ме боли, съмнявам се , че имам запушени канали, но стискам зъби и търпя докато суче, за да може да ги отпуши.Бързо й минава мерака и започва да реве истерично, а е гладна, чака си шишето и това е.А относно гърдата, която ме боли-след колко време да се обърна към доктор?И възможно ли е да не е запушена, а да ме боли от това, че суче и да няма нищо, защото след като се цедя от тази гърда най-много 2,3 капки и край? newsm78 Цедя после, слагам топли компреси постоянно и най-много 10 мл да изцъркам и от двете гърди, възможно ли е това?Възможно ли е с помпата да не мога да се доизцедя както хората?Решила съм от днес изобщо да не й давам АМ, колкото и да ми е жално като плаче Cry
Приемам всякакви съвети може и на ЛС   bouquet

# 602
Здравейте момичета Simple Smile
Нося щъркелова вест от преди точно една седмица: на 13.12.2011 г. се роди моят син Андрей ; 3950 грама, 51 см. - секцио (в последствие). Вече от 2 дена сме си вкъщи, кърмим се , и се учим един друг Simple Smile
Пожелавам на всички много здраве и празнично настроение, с най-големите ни подаръци. На неродилите мами - леко и бързо раждане. Целувки   bouquet

# 603
  • София
Честито на всички нови мами и рожбите им

Имам въпрос....
по колко мл на хранене давате на бебо?

В МД ми казаха всеки ден да увеличавам дозата на АМ с по 10мл докато достигне 110-120мл в края на 1 месец...  newsm78 newsm78

Бебо е на 7 дена и аз сега му давам по 60мл

# 604
  • Sofia
chereshkata na Честта радост да ви е жив и здрав големия мъж  Hug

jiorjita Честит Рожден ден .Много , здраве , щастие и само слънчеви и усмихнати дни    bouquet

Lyubi Ха дано пак се започнат тея ми ти болки.Стискам ти палци днес да си е твоят ден  Peace

Аз изпратих детето на детска , уговорихме се , че ще сме с тати заедно на тържеството и така.
Следобед съм на тонове в МД , а как не ми се ходи чак до там  Whistling , ноооо няма начин за съжаление.

По този повод пак да питам: Нали няма значение по кое време ще отида ???? Слушат ги по всяко време предполагам  newsm78  newsm78  newsm78

# 605
Честито на всички нови мами и рожбите им

Имам въпрос....
по колко мл на хранене давате на бебо?

В МД ми казаха всеки ден да увеличавам дозата на АМ с по 10мл докато достигне 110-120мл в края на 1 месец...  newsm78 newsm78

аз давам АМ различно, защото къде се кърмим къде не ... Ако се случи да дам само  АМ на хранене, давам по 30 и не й стига, след час давам още 20.Но си мисля, че 110-120 мл за 1месечно бебе не е ли много  newsm78 Вболницата ми казаха, че започват да ядадт първо коластра, после по 10 мл 2,3, ден, а моето изяждаше по 30 мл, коластрата изобщо не й стигаше, а аз я цедях и давам...Педиатрите в болницата се изумиха колко много е лакома...Нямаме никакъв режим на хранене, направо с нашето дете си импровизираме май,  ooooh!

# 606
  • София
беборана.....
И на мен ми се вижда много... затова питам...
На кутията от АМ пише до 2 седмици 60, до 8 седмици - 90мл при 7 хранения....
Аз също се опитвам за кърмя.... и да редувам кърмене с АМ   newsm78

Препоръчаха ми чай на HIPP за кърмачки и смятам да го купя и да почна да го пия, някой ползва ли го и дали е доволен?

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 09:55 от vanina_nina

# 607
беборана.....
Аз също се опитвам за кърмя.... и да редувам кърмене с АМ   newsm78

ние сме голям цирк вкъщи с това смесено хранене, кърмя, цедя, беба реве, не знам дали е гладна, сита или се глези и проявява характер, защото като я накърмя криво ляво, такава усмивка ми тегли и после реве, но не за цица, а за шишето.А вчера от зор и рев и глад си държеше шишето сама-бебе на 6 дена  ooooh!
Много е лакома, но си зависи от детето, давам АМ по 40, 50 зависи.Нямаме никакъв режим на ядене ooooh!

# 608
  • София
Аз днес мисля да редувам АМ с кърмене и в зависимост от това кога се буди след кърмене ще преценя дали и стига или трябва да я дохранвам с АМ  Crossing Arms  Thinking

# 609
  • Варна
беборана.....
Аз също се опитвам за кърмя.... и да редувам кърмене с АМ   newsm78

Препоръчаха ми чай на HIPP за кърмачки и смятам да го купя и да почна да го пия, някой ползва ли го и дали е доволен?
От много приятелки знам че чаят на HIPP никаква работа не върши изкуствена работа на гранули..купи си един лактогонен чай и закусвай мюсли определено има резултат Simple Smile

# 610
беборана.....  възможно е кърмата ти да не е достатъчна.зАТОВА дохранвай с АМ.Аз след като се роди дъщеря ми имах много малко кърма и след 2 седмици никаква и беше на изкуствено мляко и така порасна.До 2 год и 4 месеца си пиеше млякото и сутрин и обед и вечер за заспиване и после тотално го отказа.Това където казват като се събудят нощно време да им се давало водичка не е вярно-давах си и мляко че да заспи.Иначе щяхме да караме много безсънни нощи.Не че не е имало защото като бебе нямаше никакъв режим и даже играеше нощно време в най-сладките часове на нощта Simple SmileТотално ме побъркваше.Накрая баща и вдигна ръце и сега резултатът е че сме без бащата защото много му дойдоха отговорностите по детето и всичко свързано с нея.

# 611
Жоржита, бъди жива и здрава!  Hug
Честито за новите бебчета!  Simple Smile
Дремнах 2 часа и сега съм голям парцал. Ставам да шетам из вкъщи и да видим какво ще стане...
Хайде, днес поне 2-3 майки да се отърват от чакането!  Praynig

# 612
за мене няма шанс днес.Хич не е много 110-120 мл за месец,когато бебето е на кърма.Много е за АМ.
И аз сега се надигам след безсънната нощ.
ЧРД ЖОРЖИТА!

# 613
беборана.....  възможно е кърмата ти да не е достатъчна.зАТОВА дохранвай с АМ.Аз след като се роди дъщеря ми имах много малко кърма и след 2 седмици никаква и беше на изкуствено мляко и така порасна.До 2 год и 4 месеца си пиеше млякото и сутрин и обед и вечер за заспиване и после тотално го отказа.Това където казват като се събудят нощно време да им се давало водичка не е вярно-давах си и мляко че да заспи.Иначе щяхме да караме много безсънни нощи.Не че не е имало защото като бебе нямаше никакъв режим и даже играеше нощно време в най-сладките часове на нощта Simple SmileТотално ме побъркваше.Накрая баща и вдигна ръце и сега резултатът е че сме без бащата защото много му дойдоха отговорностите по детето и всичко свързано с нея.

ааа, аз си я дохранвам с АМ, водичка давам за изплакване, ама тя направо си я пие, после рев и заспива, но май го прави от лакомия, после давам АМ по различно време се случва да давам АМ.Знам, че кърмата ми не достига особено късно следобед вече и привечер няма нищо, през нощта имам, но не иска да суче, реве си за шишето,Да уточня, че я кърмя със селиконови зърна, мен изобщо не може да ме захапе  ooooh!

# 614
  • Варна
Момичета днес аз също имам рожден ден тъй че бързам да почерпя  Hug ставам на 22

Общи условия

Активация на акаунт