Отговори
# 615
....
ЛЛЛЕвридик@ благодаря за помощта   bouquet Ето малко по-подробно-
Ева е много нервно бебе, слагам я на гърда, засуква със селиконовото зърно после плюе и реве, така няколко пъти и заспива.Знам, че не се е нахранила, така спи 2, 3 часа и като се разсъни, докато е сънена пак повтарям същите упражнения.И от едната гърда изобщо не суче дълго, а много ме боли, съмнявам се , че имам запушени канали, но стискам зъби и търпя докато суче, за да може да ги отпуши.Бързо й минава мерака и започва да реве истерично, а е гладна, чака си шишето и това е.А относно гърдата, която ме боли-след колко време да се обърна към доктор?И възможно ли е да не е запушена, а да ме боли от това, че суче и да няма нищо, защото след като се цедя от тази гърда най-много 2,3 капки и край? newsm78 Цедя после, слагам топли компреси постоянно и най-много 10 мл да изцъркам и от двете гърди, възможно ли е това?Възможно ли е с помпата да не мога да се доизцедя както хората?Решила съм от днес изобщо да не й давам АМ, колкото и да ми е жално като плаче Cry
Приемам всякакви съвети може и на ЛС   bouquet

беборана,
разбирам, че кърмиш само със силиконови зърна. Дали опита това, което ти предложих - да полежите малко с Ева или да я държиш само на ръце в теб и да има пряк достъп до гърдите ти? Ако може да си по-разголена, а тя да е само по памперс, така че да може да се осъществи контакт кожа до кожа, още по-добре.

Препоръчително е също да опиташ да я храниш с алтернативни методи - чашка, лъжичка или спринцовката на Панадола, например. Ако тези методи ти се струват прекалено трудоемки или неприложими за вас с Ева, може да помислиш и за тази техника за хранене от шише, описана в средата на статията.  

С каква помпа се опитваш да се изцеждаш? Помпите тип спринцовка обичайно са по-малко ефективни, а и няма помпа, която да може да изтегли толкова кърма от теб, колкото бебето би успяло. Дали е вариант за теб да опиташ да се изцеждаш ръчно, ето по този начин? Ръчното изцеждане често дава много добри резултати, а освен това действа и като масаж на гърдите и може да е полезно при запушвания или опасност от такива.

Споменаваш, че те боли едната гърда и се съмняваш за запушвания. В такива случаи обичайните препоръки са за масаж на гърдите и топли компреси, след това кърмене или изцеждане, за да може добре да се изпразнят гърдите и след това се прилага хладен компрес. Той може да бъде замразен пакет зеленчуци от камерата, кубчета лед, увити в кърпа или хавлия, намокрена със студена вода. Студените компреси спомагат за спадане на отока, ако има такъв. Може след кърмене/изцеждане да поставяш и компрес от охладено в хладилник и надупчено с вилица зелево листо, от което си махнала основната жила. Избягва се областта около ареолата и зърното. С тези компреси обаче не бива да се прекалява, защото зелевите листа имат свойството да намаляват леко лактацията.

Не е желателно да я държиш гладна (това по повод на намерение ти да не й даваш АМ изобщо). Така само ще се изнерви още повече и вероятно няма да иска изобщо да засуче от гърда. Добре е да предлагаш гърда, когато е спокойна, без да я насилваш. Многото носене и гушкане, и отново да повторя, контакт кожа-до-кожа, често дават чудодейни резултати.

Силиконовите зърна могат да са полезни, ако Ева съвсем не иска да засуче от теб, но е важно да се поставят правилно.
Ето как става това: изцежда се съвсем мъничко кърма от гърдата, за да се оформи зърното и да се омекоти ареолата.  Хваща се периферията на зърното и се обръща навън, все едно наопаки. Може и част от тръбовидния накрайник да се опиташ да обърнеш наопаки. Задържаш така силиконовото зърно и го поставяш върху гърдата си, след което връщаш периферията, така че да прилепне върху гърдата. Може и леко да се навлажни самото силиконово зърно, за да се образува по-добър вакуум.

Надявам се да намериш полезни за теб и Ева неща в поста ми и ако има нещо, което си склонна да изпробваш, да ми споделиш после за резултатите. Успех!   bouquet

# 616
В този ред на мисли да отговоря на *Cveteto* на ЛЛЛ въпросите ми : Никола яде средно по около 7-8 пъти на денонощие,рядко 9 пъти,което го отдавах на това,че и коликите си казаха думата и той търси близост. От 7-8 памперса 4-5 за задължително добре наакани,а всички останали са мокри. Кожата му е нормална,няма видима сухота. Вече се заглежда будува повече,рядко плаче.Плаче предимно като е гладен.Когато го стяга корема само сякаш си ръмжи нещо. Пие чай за колики от шише. За сега изобщо не пречи това на кърменето. Изпива около 125мл (едно малко шише) на денонощие. Аз се притесних просто,че гърдите ми "омекнаха",а мисля.че не трябва да ме притеснява това,но знам ли?Аз пия средно по 3 и повече литра течности,предимно вода. Само,че първите дни след раждането имах зверски апетит.Сега сякаш се връщам на стария си режим преди да забременея,когато изобщо можех да не се сетя за храна през целия ден.Това непълноценно ядене ме притеснява,че може да навреди на лактацията..? newsm78

Привет Shadows и благодаря за отговора ти!  Hug
 Радвам се, че Никола пълни добре памперсите и е жизнен и любопитен към света.
 Споделила си, че предлагаш чай за колики. Предлагането на вода, чай или други течности в големи количества би могло да се отрази на кърменето и лактацията. Тези 125мл. чай  са приблизително същите милилитри, колкото кърма изпива бебето на едно хранене .Те биха могли да заемат място в стомахчето му и да се отразят на апетита и темповете на наддаване. Ако бебето суче по-рядко или изсуква по-малко количество кърма и гърдите обичайно са по-малко стимулирани да произвеждат мляко.
 Бебетата, които са само на кърма обичайно не се нуждаят от допълнителен прием на течности. За повече информация би  могла да погледнеш тази статия - Указания за предлагане на вода на кърмачетата.
 Споделила си, че Никола суче около 7-8 пъти в денонощие. За да набави необходимото му количество кърма за денонощие новороденото обичайно има нужда да суче минимум 8-12 пъти в денонощие (поне 2-3 от тях през нощта), като е възможно да суче и много по-често.
 Би могла да опиташ да ограничиш предлагането на чай и да добавиш още няколко кърмения за денонощие. Това би могло  за период от няколко дни да даде позитивен резултат върху честотата на кърмене, апетитa на бебето и нивото на лактацията.
 Здравословната диета на майката, с приоритет на плодове, зеленчуци и здравословни храни, адекватен прием на течности и до колкото е възможно осигуряване на почивка и сън също биха могли да имат отражение върху лактацията. Основният стимул на гърдите да произвеждат мляко си остава сукането на бебето. Тоест колкото по-често и ефективно бебето суче, толкова повече мляко обичайно правят гърдите.
 Много майки споделят, че честото предлагане на гърда в периода на коликите успокоява бебето и то преминава по-леко през неразположенията. От една страна сукането носи удоволствие и утеха на кърмачето, а от друга сучейки често то обикновено поема по-малки количества мляко, които биха могли да се обработят по- бързо и лесно от стомахчето му.
 Носенето в слинг, би могло бързо да успокои бебето, тъй като наподобява усещанията ,които е имало в утробата - ритмичните движения на тялото на майката при ходене, близостта и аромата на мама, звукa от туптенето на сърцето и. Контактът и кърменето на бебето кожа до кожа, носенето на бебето в поза "тигър на клон" и масажчета, пускане на бял шум или успокояваща музика  също биха могли да се окажат ефективни варианти за облекчаване на коликите.
 Надявам се, че някои от идеите ще се окажат работещи и даващи позитивен резултат за вас. Ще се радвам да разбера как се развиват нещата при вас и  да можем да дадем, ако е необходимо нови идеи или информация.
  Hug

# 617
Честит рожден ден на рожденничките, желая ви много здраве щастие и късмет.
Ние сме изцяло на АМ и през деня си хапваме по 100-110мл. а вечер по 120-130мл.
Вчера бяхме на консултация, пораснали сме с 2см. и сме качили 800гр. за 1 месец, като първите 16 дни беше качил само 200гр , че не се хранеше, но за сметка на това за 13 дни е сложил 600гр ,което е много добре на ден се пада по 40гр. да качва, нормално било по 20-25гр. на ден , а ние качваме двойно , но имаме да наваксваме. Дано да продължава така и да стане пухкавел.

# 618
  • Sofia
Здравейте на всички и честито на всички обебили се мами и рожденници! Най-сетне и аз да имам свободно време Hug  Моето бебче Пламен го гонят коликите. Пробвахме с колиеф и инфакол, направих чай от анасон и семена от копър, но няма кой знае какъв ефект. Последно сме поръчали лекарство от Германия казаха ни, че е най-ефикасно. Аз съм изцяло на поискване, кърмя го и незнам колко си поема, но за една седмица педиатъра, каза, че е наддал с 380 г., което е добре. Кърмя на 2 часа и горе долу спазвам тези 2-3 часа, но ако е много гладен кърма на по на често. Храня и от шише, на за сега сме само на кърма, пък ще видим. Днес ще търся судокрем, че ми се подсече от тия памперси зелените на памперс, сега сме с тези памучните с бялата опаковка. Иначе използвам  на веледа кремчето за подсичане лекарката ми каза, че е много добро почиствам със смрадлика. Е моето постоянно ака и е като някакъв хищник, като види цицка. Да ви кажа те са по-добри.   Rolling Eyes
Май вече ви затрупах с моите неща. Пожелавам приятен ден на всички!  Joy

# 619
беборана..... Спокойно нещата ще се нормализират.Много хубаво нещо са децата и са Божа работа.Гушкайте малките съкровища защото времето минава бързо.Детето ми вече е на 3 години бързо се изнизаха.

# 620
Евридик@ отново ти благодаря за ценните съвети, явно не съм поставяла  селиконовото зърно както трябва
За зелевото листо също не знаех
Обтривам с топли кърпи и правя масаж, а когато Ева суче от тази запушената гърда много ме боли, прорязваща болка и повече се изнервя и реве, пада зърното и така  ooooh!
Изцеждам се с ръчна помпа на АВЕНТ, не знам дали механичните са по-добре newsm78 Имам чувството, че с помпата не се изцеждам до край.А с ръчния метод за изцеждане не се справям особено, пак си мисля, че не изцеждам до край, защото потича само няколко капки и край или изобщо нищо не тръгва.Явно си нямам все още кърма както трябва Sad
Използвам само селиконови зърна, още от болницата сме се гушкали постоянно и при мен си спеше и не иска да засуче изобщо,изтисквах й в устенцата коластра само , но не й стигаше, дохранвах я, офирмям зърната, но те си стоят по малки и не може беб да ги засука както трябва, за това прибягнах до селиконовите...

# 621
Честито на новите мами  bouquet
Честит рожден ден на Жоржита и Най-нежното нещо  nbirthday
Стиснати палци на всички , които имат нужда!
Бубси, не се притеснявай и аз миналата седмица тичах до болницата, че не бях усещала бебка от предишната вечер- гледаха ме на ехограф и ми направиха запис, за щастие всичко беше наред Peace
Иначе и аз от 10-на дни съм с 3см разкритие, главата е ниско, имах безболезнени контракции и ме болеше кръста.  И тъкмо се зарадвах и хоп- ни контракции, нито болки, нищооо- сигурно ще чакаме новата година в болницата newsm78

# 622
Момичета имам въпрос Thinking В МД ми казаха,че до 10-тия ден бебето трябва да стигне 100мл на ядене и така до първия месец. Педиатърката ни обаче каза,че това е супер много и каза да му давам по 60мл. Хубаво,обаче мисля,че не му достигат. В началото 60-те си ги изяждаше даже на малки почивки,като придремваше,сега обаче си ги изпива на еидн дъх и след тва като се укокори и започва едно лапане и смучене на ръцете Whistling От вчера дори се буди на 1-2ч., спи неспокойно и т.н. и ние помислихме,че са колики. Започнах да давам и Еспумизан Л. Но като цяло си мисля,че просто е гладен Naughty Съдя по това,че когато и да му дам винаги яде,не отказва,не плюе,не повръща Thinking Оххх дайте съвет моля ви,гладен ли е или има колики?

# 623
ЩЪРКЕЛОВА ВЕСТ !!!

Мама bubsi123 е родила бебе Марая 3,700 кг, нормално раждане за нула време. Праща целувки на всички Hug

Бубси да ти е честита дъщеричката,нека е най-здравото и послушно дете Hug

# 624
Честитооооо!!!!!! На всички родили - да са ви живи и здрави пухкавите красиви бебчета !!!!  newsm44   bigdance2

# 625
Честито на БубсиHug Айде, да повлече крак и за останалите нас. Аз си стоя и си пиша контракциите, ама хич не ми се ще още една нощ като последната Sad Така се бях настроила за по-бързо раждане, а сега яко се размотавам, пък си и боли пусто!
Кис, опитай да му дадеш повечко мляко 2-3 пъти, за да видиш дали е гладен. Иначе и аз знам, че тези 100мл се достигат чак към края на първия месец.
Боряна, гледай бубси как ни изненада! Може ти да си следващата, няма да се отчайваш!  Hug

# 626
Ето ме и мен, вече вкъщи с бебо.
Благодаря за стиснатите палчета и чудесните пожелания.
История на раждането:)
Не знам дали от хубавите пожелания, или от арниката или от капките на Бах, не усетих кога бяхме стигнали до родилната зала.
Вечерта отидох на коледно фирмено парти. Там ме попреряза корема. И си помислих , че бебо е на път. Ама поостанах до към 22ч да се видя с колегите. И докато си стигна до вкъщи контракциите доста позачестиха. Влизам си и викам на мъжа ми - май ще е скоро и една суматоха. Да дооправим багажа, една топла баня и т.н. и в 23.10 излязохме от вкъщи с на по 3мин контракции.
23.30 минаваше като ни приеха в болницата. Докторката ми и тя тръгна още като и звъннах с тия 3мин и добре че.
Докато се нагласим, тонове, стволови клетки екип и тн и тя вика охооо скоро махй ще се ражда.
Няколко пробни напъна в предродилно и после родилно и там с 2-3 напъна - бебче в 01.04ч.
Мъжът  ми беше през цялото време до мен. Преряза пъпна връв и е мнго щастлив. Снимки на бебчето. Не го къпаха до 10сутринта по наше желание. Дадоха ми го веднага да засуче, но той нещо не пожела. Но сутринта в 6 часа вече се кърмехме и така и до сега. Вече пълним памперс почти след всяко кърмене.
Мног съм щастлива. Пожелавам на всички чакащи леко раждане!!!

# 627
                                                Честита бебка на Бубси Simple Smile   bouquet

# 628
Fraqueza, взехме си акта ние, мисля ,че и твоят тряба да е готов...Всъщност той се издава като идете на място...Който ходи, да носи и двете лични карти .... Ето адрес и телефон...Може да видиш къде е точно в бгмапс:

http://www.goldenpages.bg/bg/b/C70BDB4F-1E61-DC11-AF55-00145E9525E4

Според мен е до първото колело на панаира  Peace

Честито на новите мами

Честит рожден ден на Жоржи и Черешката

# 629
Здравейте момичета,честито бебче на бубси...аз чакам още 15 мин и ще звъня на док,да видим какво ще каже.Така и не родих снощи,както и очаквах де...Нещо взе да ме хваща нервата...хем искам да излиза вече,хем нещо не ми се иска да оставя малката и да ходя в болницата....Ще пиша след като говоря с док да ви информирам какво е казала.

Общи условия

Активация на акаунт