Отговори
# 660
За еднократната помощ за живородено дете се пускат документите в социалните.На мен ми искаха оригиналният акт за раждане на Алекс както и едно ксерокопие,копие от акта за раждане на каката (това за тези с второ детенце) + един документ за родствени връзки тъй като нямаме граждански брак с моя мъж сключен.И там се попълва една молба.Това е!

# 661
А този документ за родствени връзки/семейно положение от къде се изкарва? Пак ли от общината?

Иначе ние й сменяме памперсите преди хранене - така ни посъветваха неонатолозите в Токуда, т.к. коремчетата на бебетата нямали нещо си в горния край и като ги обърнеш надолу много лесно връщат. Освен това Зара като се събуди първо минавата едно 15-20 в напъване и пръцкане, когато реално се иззаква и така като й сменим памперса обикновено остава чиста до следващото събуждане. След това си хапва и заспива. Мен ще ми е жал да я разбуждам след като е сукала за да й сменям памперса

# 662
Този документ за който говорите за родствена връзка, всъщност не е ли документа за семейно положение на майката, който се издава от ГРАО??? Защото на мен от там така ми казаха, въпросния документ + акта за раждане и молбата от социалните... все още не съм ги подала, защото си чакам личната карта. Как така срока е 45 дни след раждане на детето? Или аз не съм разбрала за какво става въпрос? Срока е 3г.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=450711.0

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 17:24 от crazy_baby

# 663
За почерпката на доктора и аз се чудих какво, и накрая нищо не взех лично на него, а само бонбони и сокове за персонала, който беше на смяна при изписването. А и имам контролен преглед, ако всичко е наред може тогава да помисля за някакъв подарък, макар че ми е адски неудобно.  Embarassed Не е ли достатъчно, че съм си следила цялата бременност /платено/ + раждането /и то платено/ при него? newsm78  Алкохол мисля че не е добра идея.  Naughty

Днес бяхме на контролен преглед на Ангел - надава детето вече 1кг за 1 месец и 4см височина  newsm44

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 17:29 от Lilly27

# 664
  • София
Здравейте и от мен.

Честито на новите мами и да са им живи и здрави рожбичките   bouquet

Честито и на рожденичките   bouquet

Ох, момичета, как мило ми става като чета за емоциите ви с бебетата, как се опознавате ...  Heart Eyes

Малко да помрънкам, ако нямате настроение, не четете. Не искам да ви натоварвам, но ми се иска да споделя  Heart Eyes
И аз много искам да раждам, но вече загубих надежда, че за празниците ще сме си у дома. По-лошото е, че много се разболях. Имам висока температура, гърлото ме боли ужасно, а от днес имам и конюнктивит  Cry С едното око почти не виждам и яко ми тече гной. Много съм притеснена, въпреки, че лекарите казват, че няма проблем. Лошо ми е, притеснявам се да не навредя на бебо, а и раждане с болки в гърлото ще е просто ... нямам думи.

# 665
От както отворих очи а това е час и половина имам контракции на 5 мин. Незнам дали траят 1 минута,но болката посредата е ужасяваща Sad
Възможно ли е да започнат от самото начало на 5 минути...притесних се!
Стискайте палци и благодаря предварително!
 Hug

# 666
.......
 Искам да питам ЛЛ ,  бях взела на заем кантар за събота и неделя и ми излиза , че бебка изяжда по 70-80мл. на хранене, но педиатърката каза , че вече трябва да яде по 100мл.... а и тя не пуска сама зърното , просто заспива и то само се измушва от устата й , след това  нищо не е в състояние да я събуди , дърпам уши , запушвам нос , отваря едното си око и ако и дам гърдата не я иска . Половин час сън след кърмене , започва един рев на горе долу равни интервали , рита с крачета и почервенява цялата , това ли са колики или е гладна. От снощи няма хубаво наакан памперс , по скоро само са напръцкани. Да давам ли повече храна и ако да колко? А ако са колики , как да се справя с тях. Благодаря предварително   bouquet

Здравей, Ludichka!

Обикновено бебетата не могат да изсучат еднакво количество мляко на всяко кърмене. Така е, впрочем, и при възрастните - невинаги ни се яде еднакво количество храна, понякога имаме нужда от тристепенно меню, а друг път само от шепа ядки или парче шоколад  Laughing
В този ред на мисли няма как да очакваме от Кристина да поема еднакво количество кърма всеки път.
Ако тя се храни на поискване, то вероятно има поне 8-10 кърмения за 24 часа. Ако на всяко от тези кърмения приема по 70-80 мл, значи се храни съвършено достатъчно за възрастта си.
Притеснява те, че тя не поема достатъчно кърма по време на хранене и зърното й се измушва от устата. Дали е вариант за теб да опиташ да я улесниш, като "забързаш" притока на кърма към устичката й с тази техника, нарича се "компресия"?

Можеш да я държиш активна на гърда и като й говориш, галиш я по лицето, викаш името й или я кърмиш изправена, докато ходиш и я полюшваш леко. Половин час след всяко кърмене ли плаче и е неспокойна? Ако е така, най-лесно е отново да предложиш гърда. Сама казваш, че заспива по време на кърмене и е възможно да не се е нахранила добре.

Как е положението с нааканите памперси към момента? Изака ли се вече Кристина? Ако броят на напишканите (нужно е да са поне 5-6 на денонощие) и наакани (2-3 за денонощие) памперси не съответства на препоръките, би могла да предлагаш на дъщеричката си по-често гърда - винаги, когато тя поиска. Ето кои са белезите на огладняване.

За коликите - може неспокойствието да е породено от това, че Кристина има нужда отново да си хапне или просто да те усеща до себе си. Кърменето не е само хранене, а начин за бебетата да са близо до мама, да усещат сърдечния й ритъм, миризмата й и изобщо това им създава един неповторим комфорт. Както ти писах и по-горе - 8-10-12 кърмения за денонощие се считат за нормални за бебе на тази възраст. Иначе се препоръчват тези масажи против колики, както и позата "тигърче на клон", показана на снимката в края на текста.

Ако имаш време, можеш да прегледаш тези статии по темата:

Как да разбера дали новороденото ми бебе изсуква достатъчно мляко?
Сито ли е бебето ми?
Как се хранят бебетата?

# 667
От както отворих очи а това е час и половина имам контракции на 5 мин. Незнам дали траят 1 минута,но болката посредата е ужасяваща Sad
Възможно ли е да започнат от самото начало на 5 минути...притесних се!
Стискайте палци и благодаря предварително!
 Hug

Да не те шашкам, но е напълно възможно. След като моите директно започнаха на 3 минути. Бях толкова изненадана, че добре че всичко ми беше готово и си бях направила тоалет, иначе не виждам с тези болки как бих могла в последния момент. Иначе издържах 4 часа вкъщи, болките бяха чести, силни, но не нетърпими. Просто се доверих на интуицията си и след като постъпих в родилно, час и половина след това бях родила ( като се има предвид, че чакахме доктора около час). Така че кураж, стискам палци и при теб да мине бързо както при мен  Praynig  Hug

# 668
Много ти благодаря,аз стискам вече 2 часа в къщи,ама май тръгвам че имам 45 мин път до болницата!
Дано това да значи че ще е бързо
 Hug

# 669
Много ти благодаря,аз стискам вече 2 часа в къщи,ама май тръгвам че имам 45 мин път до болницата!
 Hug

Дано да е така, наистина. Бъди спокойна и слушай докторите. Стискам палци и чакаме добри новини  Praynig   Hug

# 670
Здравейте...пише ви една горда леля. Днес в 16:59 се роди малката Марая на мама askim87. С мерки 3300гр и 50 см. Раждането е протекло нормално. И мама и малката са добре.

# 671
 Hug

Praynig Praynig Praynig

# 672
Здравейте момичета,  не съм писала от доста време, а и нямах възможност да чета.
Нас вчера ни изписаха и вече сме си вкъщи   Hug . Снощи бебка не ни остави да спим като за първа вечер у дома. Показа си магариите и успяхме да поспим около 3 часа между двете хранения. #Crazy Преди малко дойде педиатърката да ни види. Оказа се страхотна лекарка. Дори не си направи устата за пари, както бях чувала. Сега остава да се справим и с кърменето и нещата ще започнат да се подреждат. Имаме си още малко жълтеница и сме леко заспали и мързеливи и не ни се сучи, но и това ще мине.

Само да кажа на Галактик, ако може да отбележи на първа страничка понеже виждам, че си стоим в чакащите, че бебе Рая се роди на 14.12 със завидните мерки 3450 грама и 50 см. Раждането от нормално премина в секцио по спешност.

На всички мамчета, които още очакват своите коледни подаръци пожелавам много късмет и едно здраво бебче на финала  Hug

Честито на всички нови мамчета и техните бебчета! Много здраве им пожелавам и много сбъднати мигове с най-любимите хора!

# 673
darling тичай  бързо към болницата, стискам палци за леко раждане и да се похвалиш с здраво и пухкавко бебче скоро Praynig Hug
Ние с Емили сме добре кърмим се на поискване, борим се с разранени зърна и стимулиране на повече кърма Wink но важното е бебче да е спокойно и нахранено, мама ще търпи болките  Mr. Green в името на здравето на бебче Heart Eyes
Кога мислите да направим тема за родени декемврийски бебчета?

# 674
Здравейте бъдещи и вече станали майчета!
Аз вече взимам да си мисля, че ще остана последна в немичката и честно казано ви завиждам, че вече можете да гушнете вашите бебоци. Стискам палци на darling  всичко да мине ок!

Общи условия

Активация на акаунт